molim vas, ima li tko kakav zanimljiv recept s mahunama?
Printable View
molim vas, ima li tko kakav zanimljiv recept s mahunama?
meni je fino sloziti fete kuhane sunke u vatrostalnu, prodinstane zute mahune na maslinovom sa zacinima koje zelis naslagati na to i preliti mjesavinom kiselog vrhnja i jajeta..na vrh poslazem ploskice mozzarelle i zapecem
absmalcane mahune: skuhas mahune i uvaljas ih u prezle preprzene na maslacu ili ulju...
mozes ih skuhati, preliti vrhnjem (ili vrhnjem i prezlama) i zapeci u pecnici...
mahune na salatu
podižem i bilježim se na temu :)
xCitiraj:
podižem i bilježim se na temu
I ja.
Evo recepta "za sutra":
Leća sa špagetima:
Na masinovom ulju stavljam redom:
- kapula (crveni luk) na fetice
- nariban selen korjen,
- nariban peršin korjen,
- naribana mrkva,
- naribana malo poriluka, (pola jednog)
- češnjak na komadiće,
- može kobasica na fetice ili slanina na sitno ili pršut na sitno ili se ubaci cijela kobasica ili svinjski vrat
Zapravo kupim u Lidla ono pakovanje za juhu i pola svega šta je unutra mi je mjera z 4 osobe
Sve poklopim i dinstam cca 15 min. na lagano.
Kad se malo izdinsta stavim pelate na sitno ili zalijem rajčicom iz tetrapaka.
Na to stavim leću ( cca 1 šalica za kavu srednje veličine za 4 osobe) koju sa strane malo prokuham i podlivam sa malo vode.
Od začina stavim lovor list, sol, papar, malo crvene papirke, još petrsimula
Nakon 45 min ili 15 min. od početak kuhanja stavim manistru (deblju) i kuham još 10 minuta.
Neka leća se skuha brže ( obično smeđastija) neka sporije (zelenkastija).
Kuham na laganoj vatri i dolivam vodom koju skuham sa strane.
Evo recepta "za sutra":<BR>Leća sa špagetima:<BR>Na masinovom ulju stavljam redom:<BR>- kapula (crveni luk) na fetice<BR>- nariban selen korjen,<BR>- nariban peršin korjen,<BR>- naribana mrkva,<BR>- naribana malo poriluka, (pola jednog)<BR>- češnjak na komadiće,<BR>- može kobasica na fetice ili slanina na sitno ili pršut na sitno ili se ubaci cijela kobasica ili svinjski vrat <BR>Zapravo kupim u Lidla ono pakovanje za juhu i pola svega šta je unutra mi je mjera z 4 osobe<BR>Sve poklopim i dinstam cca 15 min. na lagano.<BR>Kad se malo izdinsta stavim pelate na sitno ili zalijem rajčicom iz tetrapaka.<BR>Na to stavim leću ( cca 1 šalica za kavu srednje veličine za 4 osobe) koju sa strane malo prokuham i podlivam sa malo vode.<BR>Od začina stavim lovor list, sol, papar, malo crvene papirke, još petrsimula<BR>Nakon 45 min ili 15 min. od početak kuhanja stavim manistru (deblju) i kuham još 10 minuta.<BR>Neka leća se skuha brže ( obično smeđastija) neka sporije (zelenkastija).<BR>Kuham na laganoj vatri i dolivam vodom koju skuham sa strane.<BR>
Evo još jednog jeftinog recepta:
Na maslinovom ulju stavim kapulu (crveni luk) i papriku na tanke fetice - poklopim i izdinstam.
Nakon 15 minuta dodam pelate iz konzerve i malo rajčica iz tetrapaka.
Dodam češnjak, sol, peršin, papar.
Gotovo za 30 minuta.
Može se jest sutra, a tjesetninu skuham isto dan ranije ili rižu pa to ubacim u umak.
Uz to pripremim pohana prsa na tanko tako da ih sutradan samo ispečem. Dovoljno je 5 minuta sa jedne strane i 5 minuta sa druge.
Ručak gotov u 10 minuta.
Dok se peče pripremim salatu i to je to.
Ima i verzija da se tijekom dinstanja odmah ubaci piletina na komadiće pa dinsta sve skupa.
Tako da sutra dan samo treba podgrijat.
odlične ste!
Da Peterlin nije digla temu, ja bih skroz zaboravila na ovu palentu s gljivama..
A bas imam neke u frizideru...
Smrznuti oslic bez glave (1kg 19,99kn kupljeno na akciji, inace 29,99) skuham sa paketicem grincajga i krumpirom u finu riblju juhu. Kad se skuha juhu procijedim a oslic odvojim s kosti, ide stvarno lako, skinem kozu, poslozim red na pola skuhanog krumpira, red oslica, malo kuhane mrkve i tako u krug. Zalijem maslinovim uljem i pecem nekih 25min.
Jeftino, fino i zdravo :)
Juhe bude i za 2 dana, a moze se i dio smrznuti kao temeljac.
Ta se musaka može složiti i s filetima ribe, što olakšava posao, ali onda nemate juhu.
U ovom slučaju ne treba ništa kuhati prije pečenja.