na opcu radost sve rijeseno 8)
Printable View
na opcu radost sve rijeseno 8)
kako mi je drago da ti se svidja svedska pusa :heart: meni je to jako draga pelena, a slabo se kupuje, nisu ljudi svjesni da bi mogla biti dobra
i puno brze se susi nego fitted pelene, jelda?
jos jedno pitanje, kako funkcioniraju dzepici za vezice? ne petljaju se vezice u masini kad ih stavis vise?
mi smo probavali s 2-3 komada
ja imam stari model - jos sa testiranja - vezice se petljaju ako su u vesmasini, ali jednostavno sve svedske stavim u vrecicu za ves (kao za osjetljivo rublje) i ne popetljaju se :mrgreen:
mene zanima higijenska strana paltnenih; naime, moje su u uporabi malo vise od 2 godine, i jako su flekave (od fekalija, naravno), ne mogu fleke i mrlje ukloniti ni nakon nekoliko pranja, ustvari, one se ni ne stignu oprati toliko puta, jer su stalno u upotrebi. (ljeti to fino na suncu izblijedi, ali sad zimi nema sunca).... brine me da li je ok koristiti tako "prljave" pelene i da li su one 100 % ociscene pranjem na 60 C, bez obzira na izgled?
dosad me to nije toliko zabrinjavalo, neo mi je moja mama bacila bubu kao da to nije bas najcisce i da ce mi dijete imati osip od toga?
u kakvom su stanju vase pelene? imaju li fleke?
ne brini zbog fleka, one jesu od fekalija, ali od pigmenta hrane koju je beba jela, oprane na 60 stupnjeva nisu ni malo opasne za bebino zdravlje ni za njenu kožu. Samo se malo strpi dok ne zasja sunce i dok ih ne izbljedi pa ih ni baka neće vidjeti, a do tada normalno korist pelene, bez imalo straha.
Drage mame koje koristite platnene pelene, molim savjet. Imam djevojčicu staru 5 i pol mjeseci koja od 3.tjedna života koristi platnene pelene. Imamo 14 nježnih pusa, 8 rodinih pusa i jednu bambus pusu. Sve je bilo savršeno, mi oduševljeni pelenama, koje su i prelijepe i izvrsno upijaju od početka, a zadnjih 2 tjedna naša djevojčica plače kada joj stavimo pelenu (mislim, na platnenu). Pomaknuli smo drukere i na pul gaćicama i na peleni da je ne bi žuljalo,ali ništa nije pomoglo. Uvijek joj ostaju utisnuti tragovi na koži i počela je dobivati pelenski osip, ne jak ,ali ga ima. Trenutno je u fazi guranja nožica u usta, izokretanja i slično i imam osjećaj da je platnene pelene u tome jako sputavaju,npr. stavimo je na edukativni madrac na kojem se ona izokreće, diže nožice i hvata stopala rukama, ali kada je u platnenima plače, a čim ju skinem i stavim obične pelene ona se smije i igra. Kao da je sputavaju u pokretima. Ne bi htjeli odustati od korištenja pelena jer još uvijek smatram da je to izuzetno isplativa investicija, ali ako tako bude i dalje morat ćemo ih prodati....
Na mojim se jedva vide ti tragovi od fekalija jer mi je mama dala neki svoj 'domaći' sapun koji to sve - uz malo trljanja, naravno - odmah otkloni. Mogu je pitati recept.
S druge strane, primijetila sam da je papriku puno teže oprati od nekih drugih namirnica. ;(
Pitanje - kakav konac se koristi u izradi Rodinih platnenih pelena?
godinu i 4 mjeseca koristimo rodine. perem ih na 60, malo praška, rijetko sušim u sušilici (samo ako je kiša a nema grijanja), čuvam ih na suho i perem svaki 3-4 dan). dvije pelene su se "isparale" tj. pojavile su se rupe. jedna je na crvena na mediće, a druga dalmatiner. nadam se da ih neće biti više.
zaboravih napisati da su bambusice dosta plitke.
za te vanjske materijale se trudimo koliko god možemo da nađemo kvalitetne i zanimljivog dizajna. to je pleteni pamuk (na nježnoj pusi) i izdržljiv je toliko koliko je, ne vjerujem da bi se kod bilo kojeg drugog proizvođača našao izdržljiviji. flanel JE izdržljiviji (na rodinoj pusi), ljudi nam se nisu javljali s takvim problemima da se pojave rupice, ali flanel je tvrđi i cijela pelena je tvrđa. također se ni konoplja ni bambus ne isperu i ne pojave se rupice, bambus ostane lijepo mekan, ali je skuplji i dulje se suši. zato uvijek kažemo ljudima koji kupuju pelene da kombiniraju različite vrste (iako... zar nisu sve funkcionalne?)
stalno radimo na poboljšanju kvalitete. uspjeli smo naći stvarno dobar čičak (i to podijelili s flafi, zajedno smo napravili prvi uvoz). za drukere smo evo prije koji mjesec nabavili veliku automatsku mašinu. trenutno smo u potrazi za novim materijalima po cijelom svijetu. za ove naše prilike u hrvatskoj i vrijeme otkad smo svi tu počeli proizvoditi pelene, mislim da su naši proizvođači (i mi) as good as it gets za ovaj trenutak. i dalje ćemo se truditi. ali stvarno ne znam što bih rekla na to da se na pamučnom makou nakon 1,4g pranja svaki 3. dan pojavila rupica, na 2 pelene. pamučne majice koje se toliko puta operu se više ne oblače "za u grad", od bilo kojeg proizvođača.
Isprike. Prije ključanja sam zaboravila napisati sljedeće:
Hvala svima na svim komentarima. Temu zaključavamo a vas molimo da se s komentarima uputite na pelene@roda.hr