sto je sa ovim datumom?
:oops:
Kad su godisnji tj. od kad do kad?
Printable View
sto je sa ovim datumom?
:oops:
Kad su godisnji tj. od kad do kad?
MMaslačak, na žalost, ne znam ti odgovor, al se sjećam kad sam prošle godine radila postupak, da mi je bio odgodjen do jeseni zbog kolektivnog godišnjeg u laboratoriju. Znači, nije bio važan godišnji doktora, već laboratorija. :/
ja sam narucena u ponedjeljak pa cu sve pitati i napisati ovdje....
ako netko ima jos nesto, sto treba pitati nek mi javi do ponedjeljka
lambi hvala ti puno
ja 2.7. idem na folikulimetriju, zvala sam i sestra mi je rekla na mogu doći
malo me to sad kopka, ako u čet idem na folikulimetriju kad ću na aih?
prošli put sam išla za 2 dana, a sad je do ponedjeljka još 4 dana.
ako bude prekasno?
mrnjica odi na folikulometriju koji dan prije pa ćeš biti mirna ;) ,između 7-8 dana ciklusa prva folikulometrija je sasvim uredu ako je ovulacija oko 11-12 dana
evo cure bila sam gore i u principu nema nekog godisnjeg jedino ce biti manje zahvata, rekla je sestra da nazovete kad vam nesto treba i da ce narucivati u skladu sa mogucnostima ;)
Hvala, Kandela :)
A jel znaš kad točno ide dr.B na godišnji?!
Ne znam na koju temu da postavim ovo pitanje, pa da ne idemo mimo nje mozete mi, molim vas, poslati PM..ako se koja nasla u slicnoj situaciji..
Ja bi trebala te Gonale da primam, ali sam stalno druga smjena, ovo bi mi bio prvi IVF, kako da to izvedem? Kako opravdati izbivanje s posla?
Može li mi dr. napisati ispricnicu :?
Help!
za nikog se jos nezna tocno, navodno ce se znati tek posle 1.7.Citiraj:
tinaka prvotno napisa
rekla mi je ona sestra da se bez problema za svaki info moze nazvati gore.
Ako sam dobro shvatila tebe muči vrijeme primanja gonala, jel tak?!Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Pa možeš ih primati ujutro ili kad god, uopće nije bitno, važno samo da je svaki dan u isto vrijeme, čak se i do sat vremena sim-tam tolerira.
Nadam se da sam te dobro shvatila, ak nisam, javi se ;)
Kandela, hvala :)
Ja kad sam se raspitivala za vrijeme pikanja, kazu između 17-18h, da budu nezrele jajne stanice ako se ujutro prima..
U koje si ti vrijeme primala?
Info:
Jutros sam bila gore dr.B je na godišnjem.
mmaslačak,prvi puta se pikala ujutro oko 8 ,a drugi puta oko 9 sati navećer bilo mi zgodnije jer nisam morala ampulice nositi sa sobom na poso i sve ok
bitno da je u isto vrijeme i da ne zaboraviš naravno
sretrno :)
MMaslačak, ja sam primala Gonal u 20.00h, jer mi ga je davao mm, a za to vrijeme smo bili sigurni da ćemo oboje biti doma pa smo si ga sami odredili.
Inače, kad mi je bila zadnja folikulometrija i kad sam se dogovarala s dr.B da dodjemo na punkciju, on me upitao u koje vrijeme sam primala Gonal i prema tom vremenu je izračunao da moram dobiti još samo pola ampule decapeptyla prije punkcije.
Prema tome sam zaključila da svako vrijeme primanja stimulacije postoji rješenje, jer znam i cure koje su primale injekcije ujutro!
Možda da još provjeriš, za svaki slučaj kod sestre na SD.
Ja sam jednom zabunom umjesto pola ampule decapeptyla primila cijelu, drugo jutro sam u panici nazvala sestru koja se samo nasmijala i rekla da nema problema, da je sve u redu. A taj postupak koji je bio dobitni i gonal smo davali više puta s +/- sat vremena.
Nemate pojma koliko ste me obradovale!!!
Ja sam jadna bila u uvjernju da se on prima između 17-18h, da sam znala odavno bi u postupak, Gonali u hladnjaku od 3 mjeseca stoje, ja čekala svoj godišnji i sad zakasnila jel je dr.B na svome, ali nema veze ima jesen!
Ja sam sad toliko sretna, da mi nije ni žao što sam zakasnila, ustvari jeste, ali samo mrvicu!
Radim stalno drugu pa mi nezgodno bilo izbivati s posla.
Hvala puno, puno!
Mmaslačak, kaj se samih postupaka tiče, vidjet ćeš da će ti ta druga smjena puno više koristiti nego kaj misliš. ;)
A za sve ostalo, tu nije mastercard, već mi, pa slobodno pitaj :)
Tinaka, draga, neda mi se pretraživati, a nisam sigurna niti jel bi našla, iz kojeg je tebi pokušaja uspjelo?
:?
Dva neuspješna AIH i jedan, odnosno prvi, dobitni IVF/ICSI. U roku godinu dana.
Cure jeste li znale da Sveti Duh ima stroj za zamrzavanje (krio) već 6 mjeseci, ali da nisu dobili, čekaju papire. Rekla mi je sestra da izgleda da su ih štopali radi ovog novog zakona.
I htjela bih vas pitati zašto se u istoj bolnici radi ET sa punim mjehurom, dok drugdje po bolnicama baš traže prije ET da se odeš pomokriti? Koja je finta u tome?
:?
vinalina - transfer sa punim mjehurom su uveli kad su počeli raditi et pod nadzorom uzv-a. ne znam da li i u drugim bolnicama rade et s uzv. meni je upravo takav et bio dobitan :D .
a krio imaju već jedno duuuuže vrijeme.
Super, a očito da ne rade drugdje sa uzv. Nisam to znala. Hvala na odgovoru.
A el im radi krio???
alec ti si imala koji stimulirani na SD???
imala sam 4 stimulirana.Citiraj:
vinalina prvotno napisa
da, ovo sam baš i ja pitala nedavno jednu frendicu koja je na ET trebala doći s punim mjehurom u vašoj klinici. Na VV-u gdje sam obavila uspješan tranfer, trebali smo isprazniti mjehur. Ali koliko znam, ET se i radi pod kontrolom UZV-a, nije li tako?Citiraj:
I htjela bih vas pitati zašto se u istoj bolnici radi ET sa punim mjehurom, dok drugdje po bolnicama baš traže prije ET da se odeš pomokriti?
Neznam, kada budem išla na ET, a neznam kada bude to, javim ti jel ima kakve razlike u postupku, koliko znam prije 2 godine radili su ET bez UZV jer se radio u labaratoriju na stolu. Pa znala bi da je bio UZV.
vinalina,pitaj, i mene zanima to za UZV
Meni su prošli put radili sa UZV, sad nisu, vele da im se nešto pokvario. I ovaj mi je put bilo dobitno. :D
No super, to kad ja dođem nekam sve se kvari i propada. :evil:
Još uvijek se radi na istom mjestu, a meni su taj prijenosni uzv koristili istovremeno i nakon et-a kaj su mi provjerili stanje jajnika. A da je i onda bio malo klimav, bio je, morala sam poklopac držati rukama jer nije htio stajati. :mrgreen:Citiraj:
vinalina prvotno napisa
morala sam poklopac držati rukama jer nije htio stajati. :mrgreen:[/quote]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:heart:
Potaknuta glupošću našeg novog zakona javljam se opet.
Imam blizance začete u SV - IVF postupkom. Moje ljubaavi su sada 8,5 godina.
Ako ikako ikome mogu pomoći - javite!!!!!
Velika pusa !!!!!
Držite se !!!! :heart:
Cure, jel ide koja možda u postupak u ovom mjesecu?
Ja sam zvala jel mogu doći, pa mi je rakla s. Jadranka da dođem u četvrtak u pola 8 pa da se dogovorim s doktorom. Pa neće mi valjda onda reći da nemrem. Mislim, čim mi je rekla da dođem, znači mogu ići, kaj ne?
I još sam zaboravila pitati, da li imaju listu čekanja na stimulaciju ili se lijekovi nabave kod svog ginekologa, pa kad dobiješ M ideš???
Citiraj:
vinalina prvotno napisa
Doktor će ti napisati koje lijekove trebaš, a ti se onda moraš javiti svom ginekologu da ti ih nabavi. Ne čeka se dugo.
Nema ti čekanja ali mislim da se za stimulacije još ništa ne zna.
Novi zakon je stupio na snagu a još nema pravilnika.
Ja ću u prirodni krenut krajem mjeseca, rekli su mi samo da ponesem vjenčani list. :roll:
:/ A meni je neki dan rekla da ništa do 9. mjeseca i to se još ne zna kad zbog novog zakona. :/Citiraj:
vinalina prvotno napisa
Javim vam u četvrtak kada dođem doma kakvo je stanje gore. Nadam se da ću ići u postupak, jer u 9 mj počinje škola, i moji radni dani, pa baš neću moći odvojiti dovoljno vremena za sebe i moje snove.
Doktor B. je još u utorak gore, onda ide na godišnji. Rekao mi je da sutra dođem, znači možda bi bila punkcija u ponedjeljak. A rekao je da ako bi došlo do transfera, netko će mi ga valjda napraviti.
A sestru sam pitala jel imaju kakve naputke o zakonu i provedbi istoga, rekla je - niš niš, sve će se znati u 9 mjesecu.
pa i mene je potjerala i još rekla da se ljeti ne pika..na kraju imam osjećaj da nećemo u postupak još narednih dvije godine zbog svih ovih zakonskih zavrzlama, ma nek se nose!!Citiraj:
TeddyBearz prvotno napisa
Ja nemam novaca da idem van :cry:
Ma ja sam trebala imati u pon ili uto punkciju, došla jučer na folikulometriju, a ja već ovulirala. U petak mi je bio folikul 14 i taj dan navečer me je bolio jajnik. Svašta mi se događalo, ali ovo nikada. 10 dan ciklusa!
Uglavnom, rekao je B. da za sljedeći puta nezna kada bi mogla doći. Poslali su u ministarstvo oko 250 pitanja kako treba raditi, jer oni neznaju, a ovi očito nisu mislili na njih. Kaže da u zakonu nigdje ne stoji tih 6 puta, da je to samo bilo rečeno. Šta je sa prirodnim ciklusima, zamrzavanjem js, dokazivanjem bračne zajednice, komu, kako...
Čekaju odgovore iliti naputke, a sad su na godišnjem, pa kad dođu, dok to dođe na red, pa dok oni zgruntaju, ovak ili onak...
Uglavnom sad moram zvati u 10 mjesecu da uopće pitam dali će raditi. Koma. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: