Podižem
Printable View
Podižem
Evo samo da kažem da imam kolegicu koja je puno googlala i skupila informacija kako da naprave curicu. I kaže da su baš poštovali to što piše. Čeka dečka :mrgreen:
meni je uspjelo!! :mrgreen:
ja sam si oduvijek jako željela curicu... no u pocetku nisam bas pazila na sve recepte hahahaha pa sam dobila prvog sinka, pa nakon dvije godine drugog sinka...
i onda sam odlucila ipak primijeniti sve recepte za curicu koji su mi se cinili razumnim i prihvatljivim plus jedan koji je praznovjeran ali mi je simpatican - roza vrpca i kuhaca ispod jastuka hahahaha (barem sam se s mužem jako smijala kad je to otkrio)
dakle kupovala sam testove za ovulaciju kako bi ju uspješno izbjegla, pazila na prehranu, pojacala unos magnezija, prije odnosa se kupala u razrijeđenom octu, pazila na poze..
nadala se da ce mi statistika konacno biti naklonjena jer starije mame cešce rađaju žensku djecu...
i tako, nešto je od toga upalilo i evo cekam curicu :-)
što znači starije mame?
Mislim da pre 'stariji parovi' imaju malo vise sanse za devojcicu, cisto zbog razlika u zenskom i muskom spermatozoidu, plus je sredina za oplodju generalno nesto nepovoljnija nego u mladosti. Mi bismo mogli da budemo skolski primer - dva decaka pre tridesete, dve devojcice posle tridesete. Rekla bih da ima i veze s ucestaloscu odnosa, ali sve je ovo ipak paradigma iz nekih proslih vremena. Ljudi danas zive drugacije, svakakve varijacije su u igri.
pod starije mame sam mislila na mame starije od 35..
da pojasnim, prvog deckica sam rodila sa 36, drugog sa 38 i sad cu sa 40 curicu...
zato sam i napisala da sam se nadala da ce mi statistika KONACNO biti naklonjena :mrgreen:
ja sam prvog rodila relativno stara, klinku sam rodila u toj vašoj granici starosti, klinca s 40+
inače moja baka je imala 3 dečka, i 18 godina nakon zadnjeg rodila moju mamu u 42 godini.
Pitanje glasi - zašto bi netko želio utjecati na spol djeteta?
Recimo zato sto vec ima dvoje djece istog spola, pa zeli promjenu. Ili, jer mu je umrlo dijete jednog spola pa u ludilu tuge, zeli jos jedno toga spola. Ima tih razloga.
A vrlo je jednostavno pridrzavati se par naucno dokazanih cinjenica koje bi mogle ipak prevagnuti na stranu zeljenog spola.
Bit je u rijecima: mogle bi.
možda dobiš i blizance!
Mi sanjamo o curici...Iako nismo spremni na jos jednu bebu ja grickam bademe i orahe za svaki slucaj
Hahahahaha
ja mogu reci da je vecina mojih prijateljica koje su se ozbiljno oko toga potrudile :-) dobilo bebu željenog spola..
ne sve, ali vecina je..
normalno da ti je u tome, kao uostalom u svemu u životu potrebno malo srece...
pa mislim, poput Beti3, da stvarno neke naucno dokazane cinjenice mogu prevagnuti na stranu željenog spola..
Ovo s trojčekima sam se malo zafrkavala, ali ima toga...moj stariji ima kolegu koji ima dvoje braće blizanaca. A preuranjenog poroda se ne boj, vidimbda je prošlo više od 3 godine od zadnje trudnoće....
Za odabir spola - pa probaj(te), možda se posreći, a ako ispadne i drugačije, znači da je baš takobtrebalo biti... Sretno!
Malo sam proučila "znanstvene metode" (vrijede dok se ne dokaže suprotno, što je jako često).
Ako želite dečka tempirajte odnos kad je puni mjesec (ali to vrijedi samo ako i ovulirate tada). Stvar je u vaginalnom pH (koji je više alkalni kad je mjesečina i višem porastu BBT (nisu mjerili progesteron, tako da ne znam zašto je došlo do višeg porasta temperature)
"Sarkar M, Biswas NM. Influence of moonlight on the birth of male and female babies. Nepal Med Coll J. 2005 Jun;7(1):62-4. Erratum in: Nepal Med Coll J. 2005 Dec;7(2):96. PubMed PMID: 16295726."
Tempiranje odnosa prema sluzi. Pratili su ovulaciju po Billingsovoj metodi, i ako su imali odnose prije pojave najobilnije prozirne plodne sluzi (EWCM) onda su dobili curicu, a neposredno nakon dečka.
"McSweeney L. Successful sex pre-selection using natural family planning. Afr J Reprod Health. 2011 Mar;15(1):79-84. PubMed PMID: 21987941"
Ali to je ovaj rad pobio
"Scarpa B. Bayesian Inference on Predictors of Sex of the Baby. Front Public Health. 2016 May 24;4:102." Ujedno je utvrdio da duljina folikularne faze ne utječe na spol.
Naravno, naj raširenija metoda je tempiranje odnosa po Shettlersovoj metodi koja navodi da su Y spermići manji i brži, a X izdržljiviji( LINK na metodu).
I zato ako želite curicu, planirajte odnose prije ovulacije, i zakiseljujte vaginu (netko je spomenuo kupka od octa, ali mogu i vaginalete acidosalus ili nekih vag. probiotika), a ako želite dečka odnos nakon ovulacije (ili na samu O). Kad smo kod pH, nakon uzimanja antibiotika pH se povisi (jer se pobiju laktobacili).
(inače, ja baš u to sve ne vjerujem 8-))
pričo mi kolega kak je ženi ginekolog reko da će dobiti dečka ( imali su stariju curu) , oni sve kupili plavo kad ono rodila se ponovo cura, pa su kasnije morali raditi dečka.
Jesu spomenuli može li ići malo kiselog kupusa u vaginu? Ja bih još dodala bibera i posolila. Onda je zagarantirano dečko.
kad bi netko stavljao kiselo zelje onda bi radio curu, a sad netko stavlja sodu bikarbonu/baking soda za dečka (LINK).
Daj mi par dana vremena i naći ću za sol i biber sigurno podatke :mrgreen: ;).
Zezam se!!
Ma, sve je dobra zabava. Samo želi napomenuti da je netko ovdje spomenuo "naučne metode". Ako ste imalo prolazile po bazama onda ispada da sve utječe na spol ( i položaj, i dan u tjednu i sat i da li je žena ljevak itd). Evo, u spomenutom prvom članku indeksiranom u pubmed bazi ispada da ako Vam je O u vrijeme punog mjeseca da ćete roditi dečka. A ostala dva koja sam navela imaju suprotne zaključke.
Čini mi se da ciljaju na ono da su xy sporiji pa im ne treba otežavati.
A ima tu i zdravoseljačke logike koju ste možda i spomenule, ali nisam otvarala sve linkove - misionarski položaj (dulji put - pogodan za xx) vs doggy style (kraći put - pogodan za xy)
:lol:
Ne znam, al rekla bih da je to vrlo staro narodno saznanje tang ;).
Sjećam se neke drame s TV-a, iz 80-tih. Nije bilo oznake 12 ;), a bila sam puno premala da ju gledam. Ništa mi nije bilo jasno, a zapamtila sam jednu rečenicu do danas. Naime, muž se žali što je žena trudna, a nosi curicu. A ona će njemu: Rekla sam ti! Radovane, nemoj s leđa, bit će žensko :lol:.
Edit: naravno da ima na guglu/jutjubu
pa možda samo nisi sa svojom bakom došla do te teme :mrgreen:, nisam ni ja sa svojom...
no moja susjeda od osamdeset i nešto godina zna za recept oko ženskog orgazma :-)
pa hoćeš li podijeliti recept, vilo?