Brzo ce to!
Printable View
Brzo ce to!
isto imam pola sata vožnje.... ma prvi put je pukao vodenjak,ja kako niš nisam znala žurila sam se , na kraju sam bila 12 sati na dripu.... al isto imam osjećaj da ako me sad zgrabi da moram ipak malo požurit.
ovi sad nisu u pravilnim razmacima... jesu li i tebe boljeli tako iz leđa prema naprijed?
Iva tu sam, u komadu, 2 prsta otvorena, ne osjećam nikakve trudove, ctg bilježi nešto, nepravilno. :cekam:
Iva, meni su trudovi pocinjali u ledjima, ali su bili koncentritani u trbuhu.
Jednu moju frendicu su samo ledja boljela u trudu, a trbuh puno manje.
Kako si danas?
dobro sam,nema ništa!!! beba je mirna... sutra idem na pregled pa ćemo vidjeti....
evo da se javim...ja rodila u ponedjeljak 27.2. u 21:25... Luka, 3790g i 53 cm... nakon pregleda u trudničkoj sprašili me u rađaonu otovrenu 3 cm i sa slabašnim trudovima, rekli su nećemo niš forsirat.... i tak sam ja šetala niš se nije događalo trudovi stalno oko 30 na onoj crti, ni makac dalje... nakon 2,3 sata doktori odlučili dati mi spasmex i apaurin u guzu da vide ako se smire trudovi od poroda niš danas a ako se pojačaju krećemo... i tak ja opet na ctg niš ne osjećam a kad ono crta se penje ohohoho..... a mene niš ne boli... prokinuli mi vodenjak i tad me počelo šarafit ali i ponudili epiduralnu i ja rekla može. u 6 navečer u rađaonu, dobila epid., malo dripa i krenulo....trudovi super, kao lagana menstrualna bol, za razliku od prvog poroda.... epiduralna je super, ja se zezam s babicom i doktoricama, ko da sam na kavu došla... oko 9 me ulovilo par jakih trudova , trudim se disat al teško i najednom osjetim neke plinove i pritisak u crijevima, i povraća mi se.... brzo nakon toga mi se i kaka i beba ide van,,,, u tri stiska evo Luke... ja malo samo pukla, 3 šava negdje oko guze unutra,drugi dan odma sjedila.... mogu reći da mi je ovaj porod bio puno brži i jedno 500 puta lakši od prvog, a isto tako i oporavak. a tak sam se bojala!!
kate jesi ti rodilaaaaa
No, vidiš, da je bilo sve OK. (I to na moj rođendan.) Dobar znak je izabrao. Čestitam i ovdje.
beti sretan ti ročkas :) i hvala na čestitkama :))
Iva čestitam!!! :klap:
Jesam, rodila i ja na 27.02. u 10:40 ujutro, Rita 3.750 g teška i 49 cm duga.
Alarm je krenuo u nedjelju navečer, al ne zbog trudova, nego temperature. Pravac Petrova, ctg tahikardija. Rekli mi da dodjem ponovit ctg ujutro, a ako krene temperatura rast da dođem i ranije. U pet ujutro eto me opet, temperatura narasla, ctg opet tahikardija. I stavili me u proceduru. Napisat ću i cijelu priču, al ukratko, nakon prokidanja vodenjaka Rita se rodila za 20 minuta, nekoliko trudova, razarajucih dok se spuštala u porodni kanal i u tri tiskanja bila je vani. Da mi je vodenjak spontano puknuo rodila bi tamo di bi se zatekla. Tri vanjska šava, malo sam pukla, al ništa što bi me ometalo, sjedila odmah.
Dakle, drugi porod, daleko brži od prvog, sam izgon puno bolniji i intezivniji, ali ništa čega bi se trebalo bojati.
:-DČestitke cure:-D
Svaka čast na superbrzim porodima, dabogda i meni bilo tako :mrgreen:
Uživajte i mazite se sa svojim bebicama :zaljubljen:
:-D
jaooo draga čestitke od srca!! isti dan ne mogu vjerovat!! i porodi skoro po brzini slični,samo sam ja dobila epid, al inače mali isto izletio van u tri truda i imam isto 3 šava,sjedim i trčkaram po stanu već danima....kako je dobro kad si nakon poroda odmah fit! :) uživajte cure.....
što volim ovakvo nešto pročitati :-D
najprije cure čestitam obadvjema, a potom molim još koj opis o brzom i lakom drugom porodu 8-)
Iva i Kate četitam vam od srca.
1.porod-u 37tj bila na pregledu gin rekao i dalje si 1,5 cm otvorena vidimo se sljedeći tj.Ja navečer u 9 h počela osječat trudove,svakih 10 min.Nakon 2 sata iako i dalje na 10 min krećemo za Pu.Ostajem u pred rađaoni.Ujutro u 8 na viziti otvorena 7 prstiju,prokida mi vodenjak,pravac rađaona.Oko 9 počeli mi jaki trudovi,rodila u 11.45 uz epi.
Sad me malo strah kako će ovaj put biti,ali su me vaše priče smirile.Gin je prošli tj rekao da sam prst otvorena i da je beba veća ima 3550g,te da je moguće da i ovaj put rodim ranije.U 37tj sam i nestrpljiva.Par dana sam imala jake lažne trudove,pa ništa,pa opet.Kako mi prijateljice koje su sve to prošle govore da će biti brže i lakše,malo me hvata panika da neću stići do bolnice koja je 100 km udaljena,da ću prekasno krenuti jer ću prvo morat malu zbrinut.Pa se mislim da bi mi bilo najbolje da krenu trudovi kad ju ovedem u vrtić.
mala nada sretnooo. bit će to sve super... meni se taman sve poklopilo kako sam željela, malog ujutro odveli u vrtić, muž odradio 2 sata na poslu, vratio se doma po mene i otišla sam na redoviti pregled u bolnicu... i ostavili me rodit ...:))) zbilja je sve drugi put brže i lakše...bar je meni..a i sve oko bebe je lakše jer sve ve znaš otprije.... sretno i želim ti brz i lagan porod i još lakši oporavak
do jučer sam čitala vaše priče u strahu kako će to izgledati. sad vam mogu reći da sam ja drugi put bila smirenija i sve je prošlo suuuper.
drugi porod je bio duži. trudovi su trajali preko 24 sata, ali su bili nepravilni, isprekidani, ne tako jaki. u bolnicu sam došla zadnji tren i rodila u roku 20 min. u biti, porod koji bi svakome poželjela.
prvi put je sve zajedno trajalo 12 sati. boljelo je više, ali je možda razlog tome i činjenica da sam provela par sati u predrađaoni ležeći.
sretno vam svima!
prvi porod mi je bio brz (u 4 ujutro trudovi na 6 min, u 7.35 rodila, bila u boxu samo za izgon), vaginalni, ali prijevremeni (34+5). sad imam problema s tlakom pa me strah da se nešto ne zakomplicira. htjela bih opet vaginalno i brzo, samo da tlak u porodu ne skoči. :cekam:
mene je samo strah te predrađaone..prvi put sam provela 12 sati u predrađaoni a 6 sati u boksu, od toga sve skupa 15 sati na dripu a 6 na epiduralnoj....ma živi užas...da mi je tada bila ova pamet...:-x
i tako bi volila ovaj put izbjeći rezanje jer su me prošli put punti bolili mjesec dana...:-(
Sad kad se sjetim svega, kad je sve prošlo i kad mogu objektivno sagledati situaciju, mogu reći da od moja četiri poroda, drugi je bio najlakši i najbrži.
rodila sam na Uskrs, 35+2, vaginalno, brzinski, više manje kao i prvi put u box samo za izgon, 3110g i 50 cm. trudovi su počeli nakon što su mi dali dex za pluća oko 21. rodila sam u 00.25.
u inkubatoru je zasad. još se samo gledamo.
nevenanera čestitam!
nadam se da će beba brzo iz inkubatora pa će te se i maziti :heart:
nevenera, čestitam i želim ti da što prije budete zajedno :love2:
mene sad već pomalo hvata strah, ali samo zato jer me svi ispituju jeli me strah kad znam šta me čeka...ali ja zapravo i ne znam šta me čeka :)
Prvi porod prava muka -36 h trudova i 9 h rađaone sa epiduralnom i dripom. Za drugi sam oplakala 1000x jer sam je bojala da će opet biti tako. A drugi porod - trudove prohodala doma peglajući i kuhajući. Čak sam i kosu viklala da idem lijepa roditi heheh. Došla u 21h rodila u 22.55h. Bog me blagoslovio da lakim porodom i da vidim kako je to stvarno moguće jer kada sam čitala kako neke žene rađaju lako mislila sam da pričaju lovačke priče...
izašli smo doma u utorak. bio je 7 dana u inkubatoru. super je prihvatio cicu. sad smo konačno doma
Nakon prvog poroda induciranog od početka do kraja, dogodio se i drugi, prirodan i za poželiti od početka do kraja.
Istina trajao je duže od prvog, prvi trudovi krenuli ranim jutrom a ja rodila u 23:47h ali ti trudovi prošli tako neprimjetno kroz većinu dana, uz spremanje, čišćenje i zadnje pripreme. Opuštena kućna atmosfera mi baš godila tako da sam se držala kuće do zadnjeg trena, i nekako se sve baš savršeno posložilo na kraju. Kad je N zaspala smo se spremili i put bolnice, tamo sam uspjela odraditi ctg, pregled i dok sam stigla u boks već je krenuo izgon tako da nije bilo ni klistira ni ikakvih intervencija. Čak nisam ni rezana ni pukla iako je Stela povelika beba bila na kraju (3980g i 51cm). Uglavnom, ono što me najviše dojmilo u cijelom porodu su bili osjećaji, puno intenzivniji, svjesniji, drugačiji...nešto predivno:heart:
:heart:
Citam malo ovu staru temu... I mene nekako sad vise strah nego prvi put... Samo iskustvo poroda nisam dozivjela kao jako tesko i bolno, ali po rijecima dr. i po oporavku sudeci bio je "tezak" porod... Eh sad, ja inace nisam panicar ni mimozica, imam prilicno visok prag bola, ali me sad straaaah...
Od moja tri poroda prvi je bio najduži, drugi najlakši, a treći najkraći i najteži.
Nakon trećeg sam se stvarno osjećala razvaljeno po cijelom tijelu.
lol
ne rađam više četvrto.
ako treba, usvojit ću
doduše, meni je veći problem trudnoća nego porod