Bebel draga,uzasnuta sam ovim sto si napisala i sreca je u nesreci da je ,obzirom na okolnosti,ovako zavrsilo. Od srca ti zelim brz oporavak,i fizicki i psihicki. :heart:
Printable View
Bebel draga,uzasnuta sam ovim sto si napisala i sreca je u nesreci da je ,obzirom na okolnosti,ovako zavrsilo. Od srca ti zelim brz oporavak,i fizicki i psihicki. :heart:
o Babel, veliki :love:
draga Bebel, želim ti brzi oporavak i da ova ružna priča konačno bude iza tebe :love:
draga Bebel, baš mi i je žao što si sve prošla, nemam riječi jedino što mogu ovog časa je poslati ti veliki virtualni zagrljaj :love: i poljubac :*
Ajme, Bebel, baš mi je žao. :( Brzo se oporavi. :heart:
Hvala vam :love:
Čekam phd pa ću idući tjedan na kontrolu. Pokušavam si govoriti kao je sad sve ok, jer me prije ovog stalno mučio crv sumnje pa kao sad vrtim misli na pozitivu.
Vjerujte mi nismo niti svjesni što sve možemo izdržati. Možda nekad detaljnije opišem ovaj slučaj jer je na neki način i edukativan. Osim intervencije liječnika do kojeg je došla moja obitelj, spasilo me i to što sam kroz svoju MPO borbu puno toga naučila i proučila, a velikim djelom za to je zaslužan i ovaj forum.
:*
Bebel, mogu ti i ja samo poslati virtualni zagrljaj :love: drži se, jako si hrabra u svemu ovome do sada i nadam se da je ovo posljednje što se zlu ne trebalo dogodilo.
Jao, Bebel, pa to je stvarno prestrašno.. :cry: Znači, niti uzv-i nisu mjerilo jer su tebi govorili da je sve ok..Baš sam se pitala gdje si tako dugo, zašto se ne javljaš. A mi te spominjale na temi o miomima, tu na Potpomognutoj.
Bebel :love:
Bebel :love: :heart: Nadam se da ce ti uskoro jedna bebica uljepsati zivot i da ces ostaviti iza sebe sve ruzno sto ti se dogodilo!
Obavila sam kontrolni pregled nakon ove druge kiretaža i doktor kaže da je sve OK. Ja se osobno osjećam bolje nego nakon one prve i vjerujem da je svemu došao kraj.
Na žalost, spadam u onaj dio statistike pod: nisu imali sreće.
Uz sva moja uvjeravanja da mi nije dobro i da krvarim preko 40 dana, svi su se oglušili (osim mojeg MPO-a kojeg nisam zvala jer je bio na odmoru).
U svakom slučaju resume:
- ukoliko se kiretaža radi u tim tjednima 10 tj-12tj... moguće je da će nešto zaostati (ja sam očito živjela u oblacima i u uvjerenju da je kiretaža kraj jednog sna, ali ne i nastavka jedne traume). Postupak se obavlja dok je tijelo pod anestezijom i sve je mekano i opušteno, a niti premalo niti preveliko.
- kontinuirano krvarenje je jedan od pokazatelja da je nešto ostalo (to nešto ne mora nužno biti posteljica. Decidua je izmijenjena sluznica maternice koja se priprema za implantaciju embrija. Tijekom trudnoće na sluznici su promjene još veće i razlikuju se čak tri djela. Koliko god ginekolozi odmahivali rukom i koristili taj pojam u opisu vašeg Phd-a, jedan maleni komadić može spriječiti vraćanje maternice u prvobitno stanje).
- ja sam krvarila po malo, a 2-3 puta (do prave M) sam imala jače krvarenje popraćeno ugrušcima
- grčevi, stezanje i pritisak u donjem dijelu trbuha koji traju tih 40-ak dana nisu dobar znak
- nakon 20-tog dan od kiretaže primijetila sam da sam poslijepodne napuhnuta
- ako zbog obilnog krvarenja na dan M završite na hitnoj, nemojte dozvoliti da vas otpuste bez pregleda i krvnih pretraga (mene je to spasilo)
- ako je moguće inzistirajte na općoj, iako na žalost te stvari idu na lokalnu (ili u mojem slučaju odmah uz lokalnu tako da je zahvat obavljen prije nego što je počela djelovati)
Kako sam ja sebi do određenog datuma zapisivala (stalno mi tu nešto nije štimalo) stanje prenosim vam (ispričavam se na slikovitom opisu) samo za par dana moja zapažanja na koja su doktori rekli...nije to ništa: npr.
9 dpk-i dalje svježa krv u tragovima i bol u donjem dijelu trbuha
12dpk-obavljen UZV kod soc gin. (klinika me odbila) i propisan Ergometrin 3x1. UZV je uredan.
17dpk-od Ergometrina svakodnevno jače zatezanje i povremeni ugrušci. Danas obilno krvarenje uz veći ugrušak (trenutačno).
20dpk-inzistirala na novom UZV (u klinici) zbog probadanja na desnoj strani. UZV je uredan. Nastavak Ergometrina 2x1 u trajanju od 5 dana.
22dpk-nakon nove kure Ergometrina svakodnevno tamno-tamno smeđi iscjedak
24dpk-jako krvarenje uz odbacivanje neobično tamnih ugrušaka
do 40dpk-svakodnevno ponovno svježe krvarenje.
Savjet svima koji su u postupcima jer mene je to uslijed ovog obilnog krvarenja spasilo: redovito kontrolirajte svoju krvnu sliku i pomozite svom organizmu da ostane u dobrom stanju. Koristite vitamine, minerale i prehranu koji podižu vaš organizam. Višestruko će vam se to vratiti.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da na ovom forumu bude što manje kiretaža :* točnije, neka bude bez njih
Babel :love: :heart:
Bebel :love: