Budila se i ima temperaturu 38,0.
Ne znam jel to o dcikenja il da zovem pedijatricu ona radi do 19 sati.
Printable View
Budila se i ima temperaturu 38,0.
Ne znam jel to o dcikenja il da zovem pedijatricu ona radi do 19 sati.
A da joj od stresa nije pao imunitet pa je pokupila nešto ili je možda ipak nekakva trodnevna g.
A opće stanje, da li je normalno vesela ili umorna....
Temperatura se tolerira do 38,5 pa se onda daje čepić, uh šaljem puno puno:heart: da prođe!
ps. trebala bi piti bilo kakvu tekućinu, voda, sok, čaj... bilo što samo da pije pa da ne dehidrira u temperaturi jer onda šalju na infuziju
lasada, ne znam je li u pitanju, kako ti kažeš, šok, ili možda neka upala. Ali nemoj dopustiti da malena dehidrira (ovo što joj se, kako kažeš, suše usta i pucaju usne).
Zbog dehidracije raste i temperatura.
Ako ne želi piti, odmah joj daj na žlicu, ili na špricu malo po malo tekućine, najbolje vode, što više ili Rehidromix, za nadoknadu minerala - kupuje se u ljekarni (bez recepta).
Sjedi kraj nje i malo-pomalo.
Ovo crvenilo i povraćanje, možda joj ne paše kakao - alergija na neki sastojak?
A što se tiče Klavocina, u uputi za lijek piše da minimalna količina prelazi u mlijeko, tako da sam ga ja tražila od svoje dr kad mi je trebalo, i nastavila dojiti. Uz njega se može dojiti.
U ovoj situaciji ja bih curici sigurno ponudila dojku.
Držim fige da se malena što prije oporavi.
Da, obavezno rehidromiks, ali to je tako fuj da postoji šansa da ga povraća,
mi smo po preporuci doktora: složiš rehidromiks od 500ml.
Skuhaš čaj od šipka i onda izmješaš npr. 1 dcl rehidromiksa i 1 dcl čaja (jednake mjere)
i daješ na žličicu svakih 2,3,5 min, ovisi kako prihvaća.
Glavno je da se polako daje da slučajno ne povrati sve. Mi smo davali žličicu toga i odmah za tim vodu (sok), tako
da nije bilo bljak i onda žele ponovno uzeti.
Drage moje,
Danas smo stigle kući iz bolnice Gospić jer živimo na Plitvicama.
Bile smo od Utorka poslijepodne jer je dobila osip, temperaturu i povračala je stalno.
Lara je negdje pokupila šarlah pa sam molila pedijatricu na odjelu da budem sa njom u sobi.
Srećom bilo je mjesta tako da sam sve sa njom odradila.
Pustila nas pedica na vikend uz još sutra četvrtu dozu sumameda, u nedjjelju ništa i u ponedjeljak moramo na kontrolu da se vidi jer prošlo.
Lara ne ciki danas 8-mi dan, al traži me kad ima temperaturu pa je umorna od toga.
Prije spavanja joj masiram nogice i leđa ili ju nosam oko sat vremena pa mi zaspi.
Sa mojim cikama je sve ok nema prepunjenosti ni boli, kako stavljam hladne obloge preko dana budu mi mekane.
Eh, još samo da naša curica brzo ozdravi i biti će sve lakše.
Hvala svima na savjetima nisam imala komp. pa se nisam mogla javiti.
Javiti ću kakvo je stanje sa cikama i pozz svima i puno vam hvala :)
jao, jao... pa nisam ni znala što vas je snašlo...
da Lara što prije ozdravi i da sve to bude iza vas
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
Drage moje,
Moram vam napisati kako smo jer smo konačno ozdravili nakon skoro 2 mjeseci viroza i boleština nadam se da je sve to iza nas.
Apri hvala na savjetima i podršci kao i hvala svim drugim majkama na istome.
Lara ne doji od 04.03. i moram reći da sam sretna što sam slušala vaše savjete i savjet ginekologa da moram smanjiti podoje što sam i napravila na svega 2 x, tj. dok je Lara išla spavati po danu 1x i navečer prije spavanja 1x.
Po noći je znala 1 ili 2 x tražiti ali svejedno smo uspjele doći do kraja obje sretne i zadovoljne.
Kako sam i ja bila bolesna pa sam pila antibiotike kao i ona rekla sam joj da je mamino mlijeko otrovano od lijekova, tj. da nevalja i ona je to dobro prihvatila.
Lara toliko voli cike da me i danas pita : " mama, a još te bubaju cikice", ja joj kažem da me ne bubaju samo da je nestalo mlijeka jer jemama morala piti lijekove kad je bila bubana kao Lara.
Znade me i poškakljati po cikama i ljubi ih preko majice i miluje ali zna što sam joj rekla i zna da Lara ima kozje mlijeko (jer je alergična na KM), a da mama i tata imaju kravlje :)
Još se nisam odvažila napisati u svoj dnevnik koji vodim od početka trudnoće napisati priču o dojenju jer mi se nekako neda zaboraviti taj predivan osjećaj.
Kao što mi se neda ali hoću kad budem više imala vremena napisati na forumu priču o dojenju svoje malene do njene 2 godine i 10 mjeseci :)
Moram reći da je Lara bila spremna na odvikavanje i sve je dobro prošlo.
Ja sam to isto htjela jer pijem lijekove za migrenu zomig rapimelt i mene i supruga najviše muči to što smo svjesni toga ali nećemo nikada saznati koliko sam ja ustvari trovala svoje dijete tim lijekovima dok sam ju dojila :(
Toga se ne želim prisječati.
A o produženom dojenju samo sve najbolje.
Nikada nisam imala problema sa dojkama od Larinog rođenje niti sam ikada tražila savjet savjetnice u svezi kako dojiti, jedino sam pitala Apri to zna kao i druge majke vezano za zubiće, jer me Lara jako grizla kad je imala 4-6 zuba.
Znala mi je progristu bradavicu pa je bilo i krvi i sve sam ja to zaliječila i dala njoj da ciki makar je itekako boljelo kao da ti netko gura iglu unutra.
Samo dojenje ne mogu opisati samo riječima, to treba osjetiti :))
Za nas dvije to je bilo nešto posebno :)
Zadnji moj post; nisam stigla dovršiti jer mi moja curica to nije dopustila zbog igre sa njome.
Tako da se javljam da kažem da se sada sa 04.03.2011.g. definitivno odjavljujemo sa dojenjem, i nemam problema nikakvih sa dojkama jer sam 2 zadnja mjeseca smanjila podoje na 2-3 / 24 sata i uspjele smo.
Lara kad sada ide spavati morem je nositi i na ramenu meni ili tati zaspi pa ju nakon nekih 10 minuta laganoga njihanja spustimo na krevet i spava po 2-3 sata.
Sve je u redu, po noći spava pored mene i ne traži me ništa. Prvih 2 tjedna su joj bila usta suha pa se po noći budila ali nije htjela popiti niti gutljaj vode.
Sad je sve ok, spava cijelu noć od 23 sata do 07-08 ujutro.
Jedino sam primjetila da voli kad ja spavam pored nje pa si mislim da možda kad više nema cike neka mama bar bude pored nje.
Ali uskoro će 3 godine pa već ja i tata razmišljamo o njenom krevetu u maloj sobici 2 metra od našeg sadašnjeg kreveta.
Još ćemo malo pričekati barem pola godine da se privikne pa ćemo probati da spava sama.
Pozdrav svim mamama i dojiljama :)
Do čitanja,
mama Sanja
Meni je iskreno već dosta dojenja, buđenja svakih sat i pol-dva, toga da spavamo svi troje u jednom krevetu, guranja ruke u grudnjak.... :D Dosta mi je! 18.5 mjeseci mi se čini i više nego dovoljno i stvarno bi voljela prestati. Jan cica i po noći i po danu, po danu 1-2x. Spavao je bez mene 2 dana i oba jutra sam se probudila uz prepune grudi koje su same kapale.
Nabavila sam si izdajalicu pa sam se mislila izdajati malo da bar ne kapam i ne stavljam konstantno jastučiće da ne kapam na poslu...
Na što bi još trebala obratiti pozornost?
Hvala :)
Samo da javim, pokušali smo prerezati dojenje prije par tjedana potpuno, onako napraviti rez - mama više nema cice i gotovo, i to iskomunicirali maleckoj, jako je plakala, bilo je jako teško i MM i meni... i uspjeli smo na 24 sata, ali onda naravno vrhunac - idući dan je dobila visoku temperaturu, a meni grudi skroz napunjene, nisam mogla da joj ne dam dojiti pred spavanje, uz napomenu da ima samo malo...
Uglavnom, smanjili smo ponovo na 2 dojenja dnevno - prije spavanja i jednom noću i to obično samo iz jedne dojke pred spavanje i druge po noći. Nekad i do jutra odspava i onda traži kad se probudi, ali to možemo mimoići :P Međutim sad se malecka naviknula da prije nego traži kaže "Mama nema više, ima samo malo, malo ima, mama ima malo". MM i ja se smijemo kako je ona pametna i kad joj objašnjavamo da mama nema više cice, da cicaju samo male bebe, da je sve popila, ona odmah okreće formulacija da mama ima malo... Kako je bila pod temperaturom prije par dana ponovo i kako su bili uskršnji praznici, opet smo krenuli i s dnevnim dojenjem jer smo bili doma, a zbog mira u kući... sad se opet privikavamo samo na 1-2 podoja da opet smanjimo proizvodnju. Pokušat ću u idućih par tjedana što više uspjeti smanjiti, pa se sve nadam da će me prestati tražiti kad sama skuži da nema više toliko... Joooj, nisam nikad mislila da će biti tako teško prestati :( A u trudnoći sam mislila ako ćemo uspjeti dojiti barem prvih 6 mjeseci ili godinu dana, ja ću biti presretna :-)
E da, bila sam na onom kompjutorskom pregledu i nije mi situacija u tijelu baš bajna... to je bio još jedan od razloga da prestanem. Rekla mi je doktorica da su mi trudnoća i dojenje iscrpili zalihe željeza i kalcija, plus što sam vegetarijanac (jedem samo ribu) i sve jedno s drugim, očito si i narušavam već zdravlje ovim produženim dojenjem. A još kad k tome dodam da ovo ljeto planiramo početi raditi na drugoj bebi... morat ću što prije dojenje privesti kraju.
Nia, ne bih rekla kako su dojenje i vegetarijanstvo u koliziji.
POgledaj koliko je sisavaca biljojeda na Zemlji, pa se uspješno othranjuju dojenjem.
Joj meni...mi nikad nećemo prestati...Sve smo probali, ali tuga u očima i "mama, fini su titiji (cice od milja)" ili plače ko kišna godina ako joj ne dam. Mislim da jedina mogućnost da ju odviknem jest da ju odvedem djedu i baki na tjedan dana , iako sumnjam da će i to koristiti.
Meni osobno isto već stvarno dosta, ali on obožava, ja izdržim i nije mi sad uvijek tlaka...
Ali čekam kad budem smogla hrabrosti i rekla dosta onda će to biti to, za sad hrabrosti i snage nemam pa niti ne pokušavam.
Jednom dok odlučim onda će to morati biti to.
Ne znam Apri, htjela sam reći da kao vegetarijanac vjerojatno dobivam manje kalcija i željeza od mesojeda, a činjenica je da i trudnoća i dojenje traži više i jednog i drugog i uopće nije nemoguće da su mi zalihe na minimumu te da se po potrebi kalcij uzima iz kostiju ako ga nema dovoljno iz prehrane. Kod sisavaca dojenje nije jako dugo ukoliko već počnu jesti drugu hranu... eto bebe počinju dohranu s 6 mjeseci, nakon godinu dana već jedu dosta toga, a sa godinu i pol vjerojatno i 90% namirnica koje jede odrasli čovjek.
Kako god, malo sam zabrinuta nakon ovog za svoje zdravlje, jer nekako mi dodaci prehrani u obliku tableta nisu rješenje... a malo sam se zapustila što se tiče algi i sličnih stvari koje sam prije jela.
Evo da javim da mi danima već skoro i ne dojimo. Malecka doduše traži uvijek pred spavanje, ali količina mlijeka se skroz smanjila i ona vuče ali imam dojam da više ništa ne izvlači. Onda joj za cca 20ak sekundi tiho šapnem da više nema i to je to. Noću više i ne traži... a vjerujem da će i ovo traženje pred spavanje isto lagano prestati obzirom da mlijeka skoro više i nema... :-D
Ja sam pocela da radim pocetkom maja.
Dala sam nam rok od mesec dana da privedemo dojenje kraju,dok malena napuni 2.5 godine.
Medjutim...:mrgreen:
Ne ide bas tako lako...
Popodne zaspi bez problema u vrticu,kod kuce isto vise ne trazi.
Za noc trazi i ja joj dam na bukvalno 2 sekunde,zaspi zatim sama.
Jedino joj jos dam ujutro,jer se budi u 5.30/6h i odmah bi slagala kockice i citala knjige,a ja sam mr-tva:-(
Ovako makar pola sata miruje i cuti...
Ne znam kako da postignem da duze spava...trebalo bi odmah ustati i dati dorucak,ali ja tako rano ne mogu:-x
Vise me ne grize savest,niti osecam krivicu,mislim da nam je staz super i da je dosta bilo,ali ne znam kako ovo da resim...
ooooo, evo i mene....
Mi smo sad došli do 20 mj premilog nam cicanja!
ja nemam grižnju savjesti, ali trebam pomoć oko "sazrijevanja" odluke u mojoj glavi :-)
mene naime muči to šta mm i ja već dugo zbog ovih rošada sa noćnim buđenjima, plakanjima i grintanjima i gužvanjima u krevetu(ipak nas je 4)- ne spavamo zajedno....kad stavim sve na vagu, rađe bi leđa uz leđa sa svojim odabranim:oops:
a i starija kćer mi još uvijek ima ispade kad mi je titavac na rukama a njoj u tom trenu ne mogu pomoći ili prekinem sve dotadašnje aktivnosti. a i ona nije baš dijete koje je toliko milo da se s njom svi maze instiktivno, a on je mali i slatki i svi su uvijek oko njega, pa onda i još u tom trenu dok ga nježno dojim vidim da ona jako tužno gleda(ali mi to ne govori) a da ne pričam da ona sa skoro 6 god želi dojiti, a meni se malo od toga diže kosa jer sam joj dala ali mi osjećaj nije nimalo ugodan :cry:
Zadnjih 5 dana sredila sam noćne podoje tako da kad on kmeći po noći i viče "daj,daj tituuuuu" ja samo kažem da "tita nana" i da i on nana i pomazim ga u njegovom krevetiću i onda on nastavi spavati do jutra.....ali kao šta je neka već spomenila, ako se on na podoj probudi u 7 a ja moram na poslu biti u 8-e tu je problem!
a i moram priznati da me malo boli kad se on veseli jer na vrata dolazi "tita" a ne mama...i to što se isprid drugih dere "titaaa" na sav glas i jer baca stvari ako mu je ne dam....
u stvari, vidim da ta ovisnost o cici raste rapidno i da je sve navezaniji, sad čim završi sa jednom, vadi drugu i govori "duda"-znači druga, a i najrađe bi ih obje mazio istovremeno...kao da osjećam da ću imati velikih problema s njim oko prekida, pa i ne bi to baš odradila na brzinu i na silu....
ima ko kakvu idejicu ili samo malo ohrabrenja i podrške??? :-)
zaboravih nadodati da je moj mali SVEJED koji bi najrađe živio na panceti i svemu slasnome šta mu pod zub padne, tako da s te strane nemam nikakvih nutritivnih pitanja :)