da bokovi su se razrivali kak mm veli, ali guza....... nema je
Printable View
da bokovi su se razrivali kak mm veli, ali guza....... nema je
nakon samo tjedan dana od poroda na predtrudničkoj kilaži, samo sad još treba izmudriti i skinuti višak od cca 14 kila od prije i malo srediti trbuh. Inače izašla iz bolnice ko manekenka bez trudničkog trbuha , za razliku od svih kolegica koje su ga imale i to povelikih.
jelena.O, koliko si kg dobila u trudnoći?
Inače se i meni trbuh svaki put povukao jako brzo (ok, ne u rodilištu, al nakon mjesec dana se nije više kužilo da sam još nedavno bila trudna). Nadam se da će i ovaj puta biti tako.
A i ja imam višak od nekih 10 kg.
ja sam jedna od onih kojima dojenje nije istopilo kile. nažalost. prošlo je 14 mjeseci od poroda. u trudnoći sam dobila 14kg, a po porodu i u sljedeća 3 mjeseca izgubila onih famoznih 10. i tu je stalo.
guza se je neko vrijeme topila, ali se sada vraća (ja još uvijek dojim, ali ne pomaže ;) ).
iako su mi bokovi tj opseg u cm iste veličine kao i prije poroda (mjerila sam revno kroz trudnoću!), sama zdjelica mi je za nekih 5 cm razmaknuta pa ne stanem u staru odjeću.
uvijek sam imala ravan trbuh pa me ovaj sada jako nervira.ujutro je predivan, skoro ravan, ali se od prve pojedene voćke za doručak napuhne pa izgledam kao u 5 mjesecu trudnoće.
događa li se vama to?
proširila su mi se i ramena i leđa nekako i zaista mi nije jasno hoće li se to ikada vratiti na ona mala krhka pleća kakva sam imala.
najgore mi je kada vidim svoju sestru koja je iste građe i samo uzdišem da sam i ja nekada tako izgledala (ali on the bright side, ona nema malu srećicu kraj sebe koja joj uljepšava dane i život).
uglavnom, trenutno sam u pms-u, ne zamjerite na jadikovki.
U trudnoći sam dobila 12ak kila, pola je otišlo s porodom, ostatak tijekom sljedećih 11 mjeseci. Malo sam opuštenija nego prije, nije da išta visi ali nije onako čvrsto. Cice su na početku bile huuuuge (a nije da ih ni prije nije bilo) no sad kako smo maksimalno smanjili dojenje konačno stanem u predtrudničke grudnjake i vidim da košarice nisu popunjene, o'šlo mlijeko, o'šo volumen, baš su ispuhane :( Značajnih strija nije bilo (a njih me najviše bilo strah), onaj trudnički celulit je sad nakon godinu dana nestao (sad imam samo onaj stari). Trbuh je mekan ali ne visi niti je velik, ako se pravilno držim jedva se vidi.
Ono što me muči su kapilare po nogama - još koja godina i izgledat ću ko babe od milijun i kusur :( Sve ovo ostalo se kako tako može srediti, makar kamuflirati s dobrim grudnjakom, odgovarajućom robom ali ovo je sad tu i bit će ih samo više.
Enchantress, nismo li se mi vidjele na tečaju bespelenaštva kod Mikke prije skoro godinu dana? Ne znam kako si izgledala prije ali ženo, ti lijepo izgledaš!
he he he, hvala ti, ali draga moja, čekaj da se skinem u badić!
imaš ti pravo, dosta se toga može zakamuflirati. npr. zategnuti grudnjak da se ne vidi da su se cice objesile i sl. trikovi kojima sam sklona pribjeći, ali sve pada u vodu kada se skinem u badić. od grudi na niže katastrofa!
jaojao bolna tema
u prvoj trudnoći sam izgubila sve za 6 mjeseci (bila na predtrudničkoj kilaži)
a sad nikako, nikako ... 10 kila u suvišku i mislim da je to sve neko superlako salo pa ko da ima trostruko više (mala pa debela izgledam)
kritične točke: struk , guza i bokovi
pa 4kg viška nije puno! i to je pitanje jel ti stvarno višak, ili neka tvoja iskrivljena percepcija (sada pojačana PMSom).
ja sam dobila 11kg u T, mislim da je sve, i više, otišlo za mjesec dana poslije poroda i onda sam bila jako žgoljava, nekih 48kg, pa sam se navikla na to, i sad kad imam 53, osjećam se debela, ali kad gledam u ogledalo, srećom opet imam guzicu i ne vidim gdje su te 3kg recimo viška, ali se ne osjećam dobro jer bi ja imala 50kg kao uvijek. nekakav nesklad u glavi...
ooo, da! mrzim to. da bi imala ravan trbuh ne smijem ništa pojesti, najbolje ni popiti. :lol:
to je valjda najčudnije, zar ne?! ja pretpostavljam da je to od nošenja djeteta, ništa drugo nema smisla, ili? dobila sam od prijateljica jednu slatku bluzu koju je ona prije trudnoće nosila, a i ona bila sitna ko ja, i ona više ne može, a ni ja ne stanem u nju i nije mi uopće jasno kako je ikad stala, to se čini toliko majušno, a žena lijepo nosila, i sad se vratila na predtrudničku kilažu. :?:
U trudnoci sam dobila 25 kg, nakon poroda ostalo 10 viška, sad nakon 2 mjeseca ostalo još 9.. Čak mi kile i nisu problem, dobro su se rasporedile pa super izgledam obucena al muči me trbuh- ostale su mi strašne strije, koža mi je razvučena i visi i linea nigra mi je ružna , pupak crn unutra i izgledam zmazano..
Nakon koliko strije izblijede i kad se makne taj taman pigment sa trbuha? Što sa razvučenom kožom, ima kakve šanse da se vježbom to sredi?
Draga, i meni jos uvijek stoji 9 viska, a ja bih htjela skinuti 10
Ubi me slatko...tako da sam odlucila tu malo stati na loptu, jer stvarno sam se obzderavala
I pocinjem vjezbati. Malo razgibavanja i orbitrek
Mislim, nisu ni meni prestrasne te kile (iako ne mogu u predtrudnicku odjecu) koliko trbuh koji je bas velik kad nesto pojedem
Samo sto ja imam i ogormnu dijastazu pa bi tu malo trebala poraditi...
Ovo i ja potpisujem...ogroman trbuh! Rodila prije 3,5 mjeseca/ otislo 12kg porodu i jos 3 nakon..sad stojim, jos 4-5kg treba skinuti.
Mene ubijato sto sam nestrpljiva :(((
U dvije godine sam imala dvije trudnoce i poroda i sve skupa ostalo 10kg viska. Ja bi to odmah SAD skidala,ali...dvoje male djece, nema sanse!! Pokusavam ja/ idem na plivanje par puta tjedno- citaj: kad stignem/ ali...
Sent from my iPhone using Tapatalk
I da...sva sam si mekana i pufasta gdje god se pipnem. Uzas!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Joj da, to mekano sve...bljak
A uvijek sam imala ravan trbuh, sve cvrsto iako se bas ne bavim sportom, i sad mi je ovo :roll:
apsu, mislim da je oporavak individualna stvar...u trudnoći sam dobila 15 kg, odmah nakon poroda ostalo 4 kg, i to čini mi se samo u stomaku...bio je ogroman, puno kože i sala...onda sam poslije poroda, za nekih 6 mjeseci, dobila 10 kg :škartoc:...šta ću, ubilo me slatko :-)...sada, 11 mjeseci nakon poroda, te kože i sala još ima, ali puno manje...a redovno vježbam 4 mjeseca...i da napomenem, u trudnoći nisam dobila niti jedne strije...valjda mi je koža elastična ili šta već...linea negra mi postoji još u tragovima, a pupku mi je trebalo dugo da se vrati na svoje...rodila sam carskim, pa su ga baš onako od srca prepunili jodom...majko mila koliko mi je trebalo da izbacim sav jod iz njega :lool:
takođe znam žene koje mjesec nakon poroda izgledaju i bolje nego prije trudnoće, blago im se na genetici :lool:...
i moj ti je savjet, čim se budeš osjećala da možeš, počni vježbati...svrati tamo na temu vježbačica, možda te poguramo ;-)...
Isla ja na temu vjezbacica, al ajme meni, vi tamo pricate nekim jezikom koji ja uopce ne kuzim :lol:
:mrgreen: Kad počneš vježbati, brzo uđeš u terminologiju (kao kad si ušla npr. u MPO :)).
Ja sam među onim sretnicama koje su gotovo iste par mjeseci poslije porođaja (osim malo šlaufa iznad reza), a mislila sam da je to nemoguće. Vjerojatno i zbog toga što sam u trudnoću ušla dobro utrenirana. Nema strija i nema viška kože, opustio se jedino onaj dio ispod guze, i to više od puno sjedenja za kompom u drugom i trećem tromjesečju nego zbog debljanja.
Ostala sam trudna s 52 kg, dobila 15, pola je otišlo u porodu i pola u idućih 6-7 tjedana. S tim da pazim što i koliko jedem, pogotovo sam pazila tih prvih dana nakon porođaja kad kile najlakše idu dolje.
Joj vikki, sumnjam da cu poloviti terminologiju, nisam ti ja neki sportski tip :-)
Al skicnut cu jos
Ja ne volim paziti sto jedem, jer bas vooolim papati
Al ne jedem junk, svjeze kuhano svaki dan, puno voca i povrca
Medjutim, dijete mi nisu prihvatljive, ne volim se odricati hrane :lool:
ginger i apsu samo jedno slovce napišite na vježbačicama i sve vam bude objašnjeno :-)...lako je savladati "jezik" ;-)...tu vam je najbolja pokretačka ekipa koja je uvijek spremna pomoći...
Strah me pojaviti se tamo...ja se nesto kao rastezem i guram orbitrek, nisam vam dorasla :-)
A i tek sam pocela, i duze setnje su mi problem, bas sam zakrzljala..
Ah ah.. Ajde, ajde , ja inace jesam sportski tip, u trudnoci mira nisam imala, odlezala sam zadnjih 3 tjedna trudnoce i mjesec dana babinja, ustala nekak iz kreveta i sad lagano vracam kondiciju sa setnjama.. Kad se osjetim spremnom javit cu se tamo, sigurno cu bit zadovoljnija kad krenem vjezbat.. Samo šta sa slatkim, štaaa ? Kako to maknut , nisam normalna, cokolada je zapravo jedini problem..
Što se tiče vježbanja: meni je doc rekao da 3mj ništa ne vježbam, osim šetnje. Vjerovatno zato da se trbušne mišići vrate na mjesto.
Iako, meni je trbuh koma, baš imam šlauf :-)
Jedva čekam da krenem trčati i vježbati.
ginger ja sam ti bila zakržljali beskičmenjak prije 4 mjeseca pa ako sam ja mogla,moći ćeš i ti...kad se odlučiš tamo smo :-)...
apsu to i za tebe vrijedi :-)...
lulu-mama meni je dr. na onom prvom pregledu poslije poroda rekao da mogu početi sa laganim vježbama iako sam na CR rodila...ja sam ga poslušala nekih 6 mjeseci poslije :lool:...
Sad sam trudna po drugi put i u ovoj trudnoci primjecujem strije. U prvoj ih uopce nisam imala. No nakon poroda bilo je promjena. Grudi su mi se povecale, i cak nakon prestanka dojenja su bile broj vece, iako mi se tezina vratila na onu prije trudnoce. Bokovi su se nekako zaoblili, trbuh mi se izravnao. Prije sam bila blagi jabuka tip, a sad sam kruskolika.
Sve u svemu, svidjam se sebi puno vise nego prije prve trudnoce. Zanima me kako cu izgledati nakon poroda ovaj put.
Dilek, strije, zar već???
U prvoj trudnoći sam ih izbjegla, sve se nadam da ću i sad, baš imam fobije od njih.
Čime se mažeš?