Nama je super Aro iz metroa, proizvodi ga labud zg, a puno jeftiniji od faksa i ostalih
Printable View
Nama je super Aro iz metroa, proizvodi ga labud zg, a puno jeftiniji od faksa i ostalih
40ak kn 9kg
i ja uglavnom hvatam akcije 1+1 u bipi kad je Persil. S njim sam jako zadovoljna. Onaj novi lavanda mi je super
Ja pak za svaku vrstu vesa (bijelo, sareno, crno, rucno/hladno pranje - nevazno) koristim Omino Bianco s mirisom esencija bijelog mosusa: http://www.maltasupermarket.com/medi...4060584953.jpg
U Italiji cesto bude na ponudi po 3 u paketu za 7-8 euro, pa se opskrbim. Prekrasno mi mirise i odlicno pere.
On super pere, i za bijeli i za šareni, jedino što sam ga prestala koristiti jer ne volim taj neki miris koji ostravlja kda se rublje osuši, ustvari nema mirisa uopće, ali neki težak ostaje, zadah recimo na vešu, ne znam točno to objasniti, pa sam ga prestala koristiti, jer ne koristim nikakve omekšivaće, te pak mirise uopće dobro ne podnosim, čak i kad razrijedim, pa se opet vratila na persil prašak sa blagim mirisom lavande, to mi je super, osim cijene.
Podižem temu jer me baš zanima što je trenutno aktualno. Dakle godinama već kupujem Persil prašak i to isključivo u Mulleru ili Lidlu kad su ona velika XXL pakiranja na akciji. Sada već nekoliko mjeseci uopće ih ne mogu uloviti, kao da ih nema u prodaji.
Konzum kažu ima kao lošu kvalitetu praška...e sad... ne znam...
Koji prašak vi koristite? Osim djećje odjeće i flekova treba mi i za radnu odjeću koja se uprlja od ulja autiju i sl.
Meni nijedan prašak, a bome ni tekući deterdžent, više ne skida mrlje. Jedino mi je kuhinjski čarli efikasan za masne mrlje. Sve ovo drugo ostaje.
Meni i dalje skida sve mrlje:
https://www.dm.hr/denkmit-tekuci-sap...172185700.html
Već godinama koristim ovo sredstvo, povoljno i efikasno, a ima i praktičnu četku za nanošenje.
Za bijeli veš kupujem isključivo praškasti faks, i to onu najmanju vrećicu. Ne znam jesam li u pravu, al mi se čini kako su velika pakiranja razrijeđena i kao da nije isti prašak.
Za šareni koristim tekući i to uglavnom neki najjeftiniji ili onaj koji je na akciji.
Lakse mi je za mrlje nesto u obliku šprice jer imam dosta takve robe...trljati mi se ne da ode puno vremena. Dax žuti isto čula da je dobar za masno....
imam dvije perilice na dvije različite lokacije u HR i ja sam uvjerena da je stvar u vodi
u ZG bijele čarape nakon prvog pranja nikada nisu bijele (niti se ne operu dobro, a i bijelo rublje posivi nakon nekoliko pranja) (više perilica je promijenjeno tijekom 20 godina; sad je turbo-super-blabla bosch - najradije bih ju u smeće bacila i na potoku robu prala)
na drugoj lokaciji: perilica 15-17 godina stara - opere s najjeftinijim praškom (lidl, dm ili sl.)
Za fleke u zadnje vrijeme koristim dobar stari Opal, pastu pa direkt na fleku. Postoji i verzij u spreju ali nju sam samo jednom koristila, draži mi je ovaj stari. Odlično skida, samo se ne smije pretjerati s količinom jer jako pjeni.
A za bijelo rublje mi je najbolji iz dm-a prašak Denk-mit za bijeli veš, u zelenom pakiranju. Puno bolji je i od Dasha kojeg sam godinama koristila.
Nisam još našla nešto za šareno s čim sam zadovoljna pa obično završim na Arielu ili Persilu s akcije :-)
Ja za mrlje imam neko talijansko sredstvo, super je… samo ga ove godine nisam nigdje ga našla za kupiti pa ga štedim.
Za ostalo Ariel. Iako dobila sam neki persil promo za bijeli veš, one kapsule, stvarno je ispao dosta bjeliji nego inače. Razmišljam kupiti pa ponekad oprati njime :mrgreen:
Ovo moram isprobati, ali iz iskustva - povremeno treba promijeniti deterdžent, bar za jednu turu, jer im sastojci nisu sasvim isti. Često novi opere što stari nije mogao.
Ariel smo kupili mm i ja na Hreliću bzvz, veliku bocu negdje u 12. mjesecu i iznenadila sam se istim efektom - rezultat bolji nego kad ga kupim u kvartovskom dućanu. Eh, sad, je li razlika u sastavu (na ovom piše da je iz Dojčlanda) ili nešto drugo, nemam pojma. Za bijelo mi se dobro pokazao Dexal dodatak za bijelo rublje (granule u crvenoj kutiji).
Za mrlje se meni pokazao super KH-7 (masno, krv, svašta).