:lol: e to je u srbiji prazan burek
Printable View
:lol: e to je u srbiji prazan burek
joj Apricot, jedva čekam da ti Orka uđe u pubertet. imat ćeš se s kim doma svađat a nas na forumu ćeš malo pustit živit. :PCitiraj:
ha, toliko si škrta da umjesto mesa u burek stavljaš sir!
ali ga predstavljaš burekom!
nek se vidi raskoš!
a u moj burek ide meso! samo se načelno borim za prava bureka sa sirom. 8)
a zašto smo se uopće preselile na topic o muffinima?!?! :?
nemoj me sad s burekom slijedit i na zdravlje djece, pliz. :roll:
a..šiz! :lol:Citiraj:
aleta prvotno napisa
hebate..di god se okreneš burek..zgadit će mi se pa ću nekoga tu upucat..
Dosta sad ovdje o bureku, imate topic o tome. Raširili ste ga na sve strane.
Evo meni omiljenog recepta za muffine:
Muffini sa jabukama
170 grama brašna
100 grama smeđeg šećera
2 žličice praška za pecivo
čeknite ovdje... muffins galore!
ja se raspametila :roll:
Joooooooooooj ivy,
ode mi sva tinta iz printera! :P
Ako volite slane, probajte ove:
Muffini s kukuruzom
3 jaja
4 žlice ulja
3 žlice kukuruznog brašna
pola praška za pecivo
2 žlice kiselog vrhnja
malo soli
3 žlice kravljeg svježeg sira
Umiješati sastojke, u smjesu dodati kukuruz u zrnu (iz limenke), puniti kalupe i peći.
Ja sam dodala i malo običnog bijelog brašna jer mi se smjesa činila previše rijetka.
Upravo sam ih stavila peći. Baš me zanima kako će ispasti.Citiraj:
antinica prvotno napisa
Vidjeh na teletextu da su jučer u "Dobro jutro Hrvatska" bili recepti za neke čokoladne muffine. Zvuče vrlo primamljivo (jedni su punjeni čokoladnim pudingom) i rade se sa "čokomelom". Našla sam na netu da je to neka kombinacija meda i čokolade. Molim vas prosvijetlite me ako znate i gdje se to može kupiti.
Čokomel - slično kao Nutella, samo umjesto šećera ide med. Imaš ga u DM za kupiti. A imaš i sličan proizvod (meni bolji, ukusniji) koji se zove Medolada i proizvodi ga APIMEL iz Višnjevca (kraj Osijeka).
Super, hvala, jurim sutra u dm.
mamaja,
je li uspjelo, kako su vam se svidjeli?
Jučer sam radila jedne bez jaja, veganske, nisu loši ali niti neka senzacija.
Ali ako nekome treba recept bez jaja - ide pola šalice brašna, pola šalice zobenih pahuljica, malo soli, žličica praška za pecivo, pola žličice cimeta; to su suhi sastojci. Mokri - tri banane, izmiksati, rastopiti dve žlice šećera, jedan vanilin šećer i dve žlice margarina i to umiješati u banane. Pomiješati suhe i mokre sastojke. To je dosta za devet muffina, malo bi trebalo povećati količine.
kombinacija ovog vikenda ;)
ančičin recept ali s integralnim brašnom; pola jogurta sam zamijenila juiceom, dodala vrećicu narančine korice i puno nasjeckane čokolade za kuhanje. yummy!
Ne da mi se sad tražiti - da li se iskristaliziralo koji su kalupi bolji, silikonski ili metalni? Spremam se u nabavu...
ja imam teflonski ali u njega stavim košarice. po receptu iskusnih mafinašica. :) funkcionira odlično!
da li je to onaj Mukučin?!Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
meni je taj mrak ali bi rado probala još koji.
ja imam metalni kalup (u kombinaciji s košaricama)
meni su bili odlični, ali se MM nisu svidjeli. čudno mu je bilo kakav je to kolač, a slan :roll:Citiraj:
antinica prvotno napisa
ivy, kakva ti je to kora od naranče iz vrećice?
ančičini muffini
mamajo, vrećica kao prašak za pecivo a na njoj piše "citroback" (limun) ili orangeback (narača). mislim da je proizvođač schwartau ali nisam sigurna. ja to koristim radije nego da ribam špricane agrume s placa.
ivy, večeras sam ispekla jedne s onog websitea za koji si dala link; malo sam recept modificirala i ispali su mra-ka-ča, hrskavi su na površini nakon pečenja, čitava kuća mi miriši, ma stvarno su njami-njami:
dakle ovako:
MIRIŠLJAVI FIIIINI MUFFINI /volim izmišljati nazive 8) /
1 i 1/2 šalica brašna
1/2 šalice smeđeg šećera
2 žličice praška za pecivo
2 žličice cimeta u prahu
1/4 žličice soli
2 šalice naribane mrkve
1/2 šalice grožđica
1/2 šalice krupno nasjeckanih lješnjaka
1/2 šalice kokosovog brašna
2 srednje velike jabuke - naribane
3 jaja
1/2 šalice ulja
2 žličice vanilin šećera ili ekstrakta vanilije
u zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. dodajte ribanu mrkvu, grožđice, lješnjake, kokos i ribane jabuke.
u drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje i vanilin šećer. ulijte u mješavinu brašna../mrkve i pomiješajte tek toliko da se sve namoči.
napunite 12 kalupa i pecite 20-tak minuta na 180*, tj. dok čačkalica koju ubodete u muffin ne izađe suha ;)
njami.njami.njami, probajte !!!!!!
budemo :mrgreen:
ja se nikako ne usudim peći mufaće... nemam pojma zašto.
a uredno kupila i velike i male kalupe... :/
i ja sam se dugo ustručavala, ne znam zašto :roll:
a nema jednostavnijeg i bržeg kolača, ne možeš nikako fulati... i još su ok za klince!
sad više ne pečem ništa drugo :ludača:
Jedno pitanjce!
Za muffine koji imaju baking soda u receptu stavljate li običnu sodu bikarbon ili je jednostavno izostavite? Ima li kod nas za kupiti te sode za pečenje ili je to u stvari prašak za pečenje, jer sam u nekim receptima vidjela da piše i jedno i drugo :?
ma samo šikneš vrećicu praška za pecivo umjesto tol'ko sode - tol'ko praška
ajvi, imam doma integralno brašno, mussle 7 žitarica (plus grožđice i lješnjaci unutra), razne pekmeze, smeđi šećer, zobene pahuljice, razne posije, čoko-čips, jabuke, kruške, banane i grožđe...
mogu li nešto od toga napraviti?
Ne, definitivno ne mozes. :P
Pa i omanji plac je slabije opskrbljen nego ti... :roll:
a kaj sam ja postala rodina savjetnica za muffine? :lol:
a kitim se tuđim lovorikama, tcccc...
apri, pogledaj ančičin recept - uključuje sve sastojke koje imaš. samo moraš odabrati što ćeš uzeti!
ali pazi - s integralnim brašnom budu malo gnjecaviji pa ne pretjeruj sa svježim voćem.