Imam viška kefirnih zrnaca, tko može osobno preuzeti.
Printable View
Imam viška kefirnih zrnaca, tko može osobno preuzeti.
poklanjam zrnca - osobno preuzimanje u nzg ili šaljem poštom
imam viska zrnca, preuzimanje na borongaju.
Jontice, oprosti, nisam vidjela post ranije. možeš mi poslati adresu na mail kavofob@gmail.com
Ja sam zainteresirana. Može li ovaj tjedan? :-)
Stella, sorry, nisam vidjela post
tko god treba zrnca, pliz neka se javi na pp ili mail kavofob@gmail.com
primopredaja u nzg kome je zgodno ili šaljem poštom, meni je svejedno (zrnca poklanjam ofkors)
imam i ja stalno viska zrnaca, primopredaja na borongaju ili slanje postom.
moj mail je ljavica@hotmail.com
Ja bih došla u Zagreb kad Vam odgovara. Moj e-mail je mymagic198@yahoo.com
Hitno mi recite molim vas kroz kakvo cjedilo se cijedi kefir??
možeš bilo koje
mit je da ne smije biti metalno, važno je da kefir čuvaš u staklenoj posudi, ništa se neće dogoditi ako je u kontaktu s metalom ili plastikom dok cijediš
Al meni kroz metalno prolazi samo tekućina, ono gusto plus zrnca ostaju u cjedilu??!
E tak! Znaci zrnca to podnesu, strah me za njih bilo.
Podnose zrnca puno toga, samo ne glad :)
Jel ti ne bude prekisel kefir onda?Citiraj:
kavofob prvotno napisa
Evo uspjelA i popila!!!! Hvala!!!!
Meni bude prekisel i ako ga 30ak sati ostavim sa zrncima. A ako ostavim na sobnoj temp bez zrnaca jos 2 dana bude mi ko mlijecni sampanjac, to mi se ne svidja. I nijedan nije isti - it's like a box of chocolate, you never know what you'll get :-) iznenadim se sa svakom teglicom.
Bravo Angelina :) Najfiniji mi je svježi, kad nije prekisel :mljac:
bubekica, ovo nisi mogla bolje napisati. svaki je drugačiji, ja još nisam otkrila idealan recept.
primjetila sam i da se bolje razmnožavaju u nekim mlijekima, čini mi se da i nekad brže rade kefir...ili sam zabrijala :)
30 sati? ja bih crkla... moj max 24 uvijek tako naštelam količinu mlijeka i zrnaca. Ili ti stvarno puno mlijeka staviš pa za 30 sati ne bude prekiselo?
zavidim što ti se to sviđa. Ja sam poludila u zadnje vrijeme jer mi je stalno ispadao prekisel.Citiraj:
kavofob prvotno napisa
U stvari, zadnjih recimo mjesec dana koristim sirovo mlijeko, pa tako i kefir radim od njega. Ajmeeeee, gljivice ne da bujaju u njemu, nego ono LUDUJU! Strašno brže se duplaju. I ja stalno u zaostatku, stalno previše gljiva i premalo mlijeka i nikako pogoditi. Sad sam zamračila i nasipala im vode i mlijeka i stavila u frižider da kuliraju. Sljedeći tjedan ću opet pa onda školski - ovolko gljiva ovoliko mlijeka ovoliko sati pa ćemo vidjeti.
nisi zabrijala, sa svakim mlijekom je drugačije. i kad je toplije u kuhinji, ide brže, s masnijim ( i "domaćijim") mlijekom brže, kad je više gljivica brže se kiseli... i tako, ima dosta varijacija. s iskustvom skužiš, već ste rekle.
ha ha istovremeno smo pisale :) a brzina izrade kefira ovisi o sobnoj temperaturi. Tako da je to stvarno sve samo ne egzaktno :mrgreen:
A moji nekad hoće kefir a nekad gunđaju da je prekisel, al brate mili ne moš pogodit uvijek, a kak da ja njima objasnim da to nije egzaktna znanost i da gljivice svoj život vode? :lol:
ok, sad mi je jasnije. ja ga radim nekih mjesec dana pa nisam polovila sve finese...a čini se da nikad ni neću :lol:
glavno da mi je uvijek ok za piti, moji ga na žalost neće, onda ga prošvercam u jutarnjem šejku, kojeg obožavaju :mrgreen:
Pa bio je ok za prvi put :mrgreen:. Al poigrat cu se svakako, volim pjenusavije i mrvu kiselije. Do ljeta možda i svladam :lol:!
kupit cu sutra plasticno cjedilo, zlica imam bebinih :mrgreen:.
ako hoćeš kiseli pjenušac, dulje ga radi i ostavi da zrije 2 dana
ekstra bonus je manje UH ;)
Moj nekad hoće kad vidi mene da pijem. Al prošlo ljeto sam mu švercala u sladoledu :mrgreen:
Oduševljen on sladoledom, i pita me jedan dan - jel ima tu krastavaca ili tako nešto? kažem ja "nema, otkud ti to, zašto bi krastavci bili?" mislim, on voli svježe krastavce al svejedno. kaže on " pa s tobom nikad ne znaš šta si mi uvalila od tog tvog zdravog" :lol:
Navodno je kefir stariji od 24h kiseliji jer su gljive pojele vise mljecnog secera,sto je pogodnije za dijabeticare.
Ako zelim kefir pjenast poput pjenusca,jako protresem staklenku s gljivama pa tek tada cijedim (lupkam plasticnim cjedilom po rubovima salice). Sve se procjedi,a gljivice se ne raskomadaju(neki grumeni su veliki bas poput grancica karfiola).
Evo jos jedno pametno :mrgreen:. Jel mogu procijediti kad mi se čini da je gotovo i onda popiti dio a dio ostaviti za npr. Navečer ili nedajboze sutra? Ili to nece na ništa sliciti? Mislm, ja bih ga pila rado kroz dan, kad me uhvati volja, a ustvari neznam zasto imam dojam da se sve popije nakon cijedjenja?!
Krivi dojam nadam se.
krivi dojam
može ti stajati u friškaču bez problema, možeš i miješati kefir od danas, sutra, prekosutra...ja ga pijem uvijek ohlađenog, tako mi je bolji
Aaaaa super :klap:!
Ja sam se isto odlučila probati raditi svoj kefir. Da li ima koja dobra duša da i dalje nudi zrnca?
bebolino, pošalji mi adresu u pp pa ti pošaljem u pon