-
Moguce je da je bila kasnija ovulacija. Beta bi se trebala poduplati nakon 48h. Kad beta prijedje 1000-1500 plod bi trebao biti vidljiv u maternici. Ako ga nema, postavlja se sumnja na vanmaternicnu trudnocu. Nadam se da sam pomogla, pisem usturo s moba. Sretno!
-
Cure nakon danasnje kontrole mjere bebe odgovaraju 33tj, a trudnoca je 35tj? Dokt.se nije zabrinuo ali meni to odzvanja stalno u glavi jer do sad je sve odgovaralo tjednima sa nekih 5 dana razlike..
-
U zadnjim tjednima se ne mogu dobro uzeti mjere jer je beba prevelika.
zato se porodnicar nije zabrinuo.
-
Ma ne brini. ..meni je tako bilo pred kraj. ..mjere su bile sto se opsega trbuha tice za 2 tjedna manje..glava taman...noga tjedan manja! Bebica u 38 tjednu procjenjena na 2400...rodila se tjedan kasnije s 3150...ili je toliko narasla zadnji tjed ili kriva procjena!
-
Bok cure, ja opet imam jednu brigicu.. ovak, na pregledu 10+0 beba je bila 4cm sto je za 5 dana vece (dr je rekao da je to ok). I sad na pregledu 11+6 beba je 5cm sto odgovara za tocno 11+6. Znaci mene ne brine toliko velicina nego mi se cini kao da se rast usporava.. ispada da je u 2 tjedna narasla samo 1cm. Dr nije nista komentirala jer se ni ne sjeca koliko je bila zadnji put a ja nisam pitala. Jel imao tko slicnu situaciju? Znam tocno dan ovulacije pa nije do toga. Imam trombofiliju inace i pikam se heparinom pa se sad bojim da nije premala doza. Nuhalni i ostali parametri su okej. Bedrena kosta je za 12+2.
-
Ako je 11+6 i mjere pokazuju toliko to onda znači da je upravo 1 cm trebala narasti i da je sve školski.
-
Ok hvala ti! Nadam se da je tako i da ce iduci put narasti isto dovoljno.. izludit cu od svih tih strahova.
-
Pozdrav svima,
mala briga (panika!!!). Od početka trudnoće (već 3 UZV-a zbog prethodnih problema) CRL odgovara izračunu trajanja trudnoće po datumu zadnje menstruacije (+ dan, dva), ali onda sam ja samu sebe zabrinula :)
Sa 10+6 rađen vaginalni UZV kod socijalne ginekologice - CRL 45mm (odgovara 11+1 kaže dr), otkucaji pozitivni sve izgleda super.
Sa 11+5 rađen abdominalni UZV u privatnoj poliklinici - CRL 47mm (odgovara 11+6 kaže dr), otkucaji pozitivni i odgovaraju frekvencijom, beba se vrti i zabavlja unutra tako da je sve super.
Ja naravno skužim ovu jaaako malu razliku u rastu tek par dana kasnije pa nemam koga pitati. Uglavnom po svmu CRL odgovara tjednu trudnoće pa bi to trebalo biti u redu (valjda?). Mene zapravo zanima da li je moguće da postoje odstupanja u mjerenju koja se javljaju kao razlika primjene vaginalnog ili abdominalnog UZV-a, odnosno da li je moguće da je netko pogriješio u mjerenju - osobito socijalna ginekologica koja ima UZV iz doba Habsburške monarhije? Odnosno jel vama sve ovo zvuči normalno?
Hvala :)
-
Dabome da postoje odstupanja, pa to su milimetri u pitanju :) Ne mogu oni to baš toliko precizno nabosti. Meni sve zvuči normalno!
-
Pozdrav dragi ljudi.
Molim vas ako je netko imao ovakvu situaciju da mi kaze kako je kod vas proslo.
Naime, u 15tt na UZV se pokazalo da razvoj ploda kasni tjedan dana (znaci, plod se mjerio za 14tt). Na sljedecoj kontroli sa 18tt, trbuh i bedrena kost se mjere za 16tt( znaci, sad kasni 2 tjedna! ), a glava je ok. Doktor mi je naprije savjetovao NIPT, sto sam i napravila i sad sam u neizvjesnosti cekajuci rezultate.