Pa pročitaj.Citiraj:
pa o čemu onda pričaš?
Printable View
Pa pročitaj.Citiraj:
pa o čemu onda pričaš?
ako su ti stvorili neprijateljsko okruženje, tuži ih :PCitiraj:
ana.m prvotno napisa
ajmo vidjet jel spadaš u jednu od ovih skupina:
produženo dojenje - hm, jel bi to spadalo u obiteljski status? ili, možda bolje ovo - po drugom uvjerenju.Citiraj:
na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovnom stanju, članstvu u sindikatu, društvenom položaju, bračnom ili obiteljskom statusu, dobi, zdravstvenom stanju, invaliditetu, genetskom naslijeđu, rodnom identitetu ili izražavanju i spolnoj orijentaciji
Kakva je ovo hajka majko mila, izgleda da treba bit u prvim redovima gay parade, inače nam se (nekima) crno piše. :/
Ajd, ajd, Dijana, ne pretjerivati :)
Nažalost uopće ne pretjerujem, ako niste znali i ekstremni ljevičari mogu biti nasilni i potpuno se izjednačiti s ekstremnim desničarima. I oni koji se smatraju supertolerantnim-isto tako mogu biti nasilni. Evidentno na ovom topicu.Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
Ja bih rekla da izricanje mišljenja (ma kakvo ono bilo) nigdje nije niti može biti kažnjivo i da takvo što može sankcionirati samo netko iz pozicije moći i zloupotrijebiti zakon. Drugo je tvrditi nešto i nekoga uvjeravati, lobirati i sl. Svatko dobronamjeran i prosječne inteligencije to može razlučiti.
Voltaire: Ne slažem se s tvojim mišljenjem, ali ću životom braniti da ga kažeš.
Dijana pretjeruje, a nitko drugi ne pretjeruje???? :/Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
Dakle, ja smijem imati mišljenje ali ga nikako ne smijem reći, jedino smijem reći ono što nekome drugome odgovara...
Stvarno super...
Kak ne ana, smiješ ga reći, ali će ti na to neko dobrostivo spustit da si ti bit će ciljna osoba ove kampanje, oliti, treba ti malo popravit mozak, razmišljaš krivo, ne pravo...
pa možda joj treba dati do znanja da diskriminira a nije ni svjesna.Citiraj:
Dijana prvotno napisa
a joe je osoba koja će joj to dati do znanja..jel vam sad jasno o kojoj visini ja pričam? :/
dajem joj svoje mišljenje do znanja. nek me netko demantira. ti mi, dijana, stalno odričeš pravo na mišljenje.
joe, poanta.
a koja je to publika kojoj ti pričaš o meni? je li potrebno da napominjem da je ovo dosta uvredljivo?Citiraj:
Dijana prvotno napisa
mislim na onaj prethodniCitiraj:
pomikaki prvotno napisa
pa i ja tebi dajem svoje mišljenje..sve je ovo mišljenje. što je to uvredljivo joe? A nije uvredljivo nekome reći da je on cilj kampanje kojoj je navodni cilj preobratiti netolerantne? I mene si svrstala u cilj kampanje, znaš. Pa se ja samo pitam koji si ti to faktor da tako klasificiraš ljude? Pa ćemo to onda lijepo upakirati pod: Ja sam joj rekla svoje mišljenje..aha :roll:
ajmo se na sekund maknuti od homoseksualaca.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
radiš u beogradu. i šef kaže da hrvati nisu normalni. i onda još par kolega se pridruži i izjavi da hrvati nikako nisu normalni. i tako oni lamentiraju pola sata o hrvatima kako nisu normalni, a hrvatice su još manje normalne.
nitko od njih nema ni najmanju namjeru dignuti se i opaliti ti šamar.
i ti sjediš za svojim kompom i slušaš.
i muka ti je.
i sutra kad dođeš na to radno mjesto netko te pita-odakle si?
a ti muku mučiš da li da kažeš iz hrvatske.
nije ti ugodno.
a ništa skrivila nisi, nit si pljuvala po srbima, nit si rekla da su oni nenormalni.
malo te i strah, ovako ti se čine miroljubivi, al bome kad krenu sprdačine na račun hrvata, pa se nedaj bože malo više i popije poslije posla...
a da se maknemo od Srba i Hrvata, mene kao Srpkinju iritira stalno spominjanje moje nacionalne manjine u bilo kakvim primjerima.
Čini se da moderatori imaju gripu.
Meni se čini da je problem u riječi nenormalno... ako bi umjesto toga upotrijebili riječ neprirodno, onda bi bilo ok... pretpostavljam...
Izraz 'ti nisi normalan/na' je meni normalan... koji apsurd... :lol:
a anino i tvoje (očito) mišljenje je da gayevi nisu normalni (ili da homoseksualnost nije normalna, big difference). moje je mišljenje da ste u krivu i da je takva kampanja napravljena upravo radi vas. ako stojiš iza svog mišljenja, šta te dira moje? očito do mog mišljenja ionako ne držiš, što se da iščitati iz tvojih postova.Citiraj:
Dijana prvotno napisa
cvijeta ima point (moje mišljenje, ispričavam se ako se netko s njim ne slaže)
s tom razlikom joe, da je tebi dopuštam da tako misliš, i ni najmanje te ne namjeravam preobratiti. Drugačije bi bilo jedino ako bih mislila da sam svu pamet svijeta popila, i da sam jedina mjerodavna određivati što je dobro a što ne.. Ja TO smatram tolerantnim, a ne ovu hajku na istonemisleće.
:saint:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Cvijeta je to odlično objasnila gore kako to ide - u primjer se može ubaciti bilo tko - ljudi koji nisu religiozni, Dalmatinci, plavuše... pa od onoga sindikalista koji je primjer na jednom od plakata. I zašto nije OK izražavati mišljenje "meni su oni koji nisu religiozni, Dalmatinci, plavuše, sindikalisti" ovakvi ili onakvi, ukratko - "nenormalni", jer ako se pred tu skupinu stavlja znak nenormalnosti onda je to uvjerljivo i podliježe zakonskim sankcijama. Naravno, krajnji cilj toga je ispraviti percepciju da su oni koji nisu religiozni, Dalmatinci, plavuše, sindikalisti... homoseksualci.. - nenormalni. Znači, krajnji cilje je promjena mišljenja, ali za početak je i dovoljno da se to ne smije javno izražavati.
E, sad moram opet u nizu ispravit = uvjerljivo = uvredljivo!
Problem je samo u tome što nitko od nas sa sigurnišću ne može reći da li takva rečenica podliježe zakonu ili ne... Možemo samo pretpostavljati...
Rasprava bi bila daleko kvalitetnija kada bi dali vlastito mišljenje da li bi takva rečenica trebala biti kažnjiva ili ne... a najviše kada bi se javili ljudi za koje mislimo da bi ih to uvrijedilo...
Ja sam dalmatinka i ako čujem vic o linim dalmošima, sve bum vas tužila! :mrgreen:
potpis pod tebe i pod cvijetu, njen primjer je otprilike to što sam ja htjela reći.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Mali, bezazleni komentari bezbrižne većine mogu biti vrlo neugodni za nekog tko pripada manjini, a mogu polako dovesti i do gorih stvari.
ni ja tebe ne preobraćam, džaba mi trud.Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Zašto bi se netko vrijeđao. Ljudi imaju mišljenje, možda su u krivu, a možda nisu. Svatko svojim ponašanjem prezentira sebe, ali i skupine kojima pripada. Zašto se ljudi ne bi šalili. Pa normalan i psihički zreo čovjek može se i sam našaliti na svoj račun. Jedno je socijalna nezrelost i osjetljivost, a drugo prođivljavanje stvarne diskriminacije. Pretjerano osjetljivi ljudi sami sebe diskriminiraju i krive druge za svoju socijalnu nespretnost. Stvarna diskriminacija očituje se u egzistencijalnom ugrožavanju i slično i puno je ozbiljnija od iznošenja nekih okvirnih tvrdnji o nekoj skupini ili šala i viceva.Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Evo što ja vidim kao uobičajen primjer diskriminacije među običnim ljudima: kad netko nešto pogriješi, ne završi na vrijeme, razvede se ili ima bilo kakav pa i sitni životni neuspjeh, ljudi su skloni to pripisivati nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti i opisivati kao općenitu manu te skupine. Pripadnici manjina stalno nose taj teret reprezentiranja svoje manjine i vjerujem da je to stvarno frustrirajuće. Taj moment ova kampanja uopće ne dotiče: pravo da pripadnik manjine bude samo Pero Perić, a ne Pero Perić the peder, Pero Perić the Srbin (oprosti Marija), Pero Perić the židov...
Kako je ovo prilično osjetljivo područje nije ni čudno da smo svi našpanani kad se povede rasprava, pa mi je pomalo neprihvatljivo bilo kakvo banaliziranje ove izrazito bitne teme.
Ako netko izjavi da je homoseksualac i zbog toga izgubi posao TO je diskriminacija i ima svako pravo predvoditi gej prajd i za sebe i za sve ostale koji će se kad tad susresti ili su se već susreli s tim problemom i to nikako nije mahanje ispred nosa nas "ispravnih"... TO je diskriminacija...i to je ono što je kažnjivo. Ako netko na nekom forumu izjavi kako homoseksualnost nije normalna ili prirodna to NIJE diskriminacija već vrijeđanje, netolerancija i omalovažavanja određene skupina građana.
No, evo i ja ću se maknuti od homoseksualaca pa ću spomenuti žene...Ako se na isti posao jave muškarac i žena s potpuno istim kvalifikacijama i radnom sposobnosti a posao dobije muškarac zamo zato što je muškarac, TO je diskriminacija...Ako netko na nekom forumu izjavi kako su muškarci sposobniji od žena to NIJE diskriminacija ali je vrijeđanje, netolerancija i omalovažavanja određene skupine građana....
Jer kad se prestane javno izražavati ostat će samo u glavama onih koji to misle, neće se prenositi dalje. Pa će vremenom biti sve manje onih koji misle na način da je netko ovakav ili onakav jer nije isti kao oni sami.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
sve ok, joe, ali jel tebi nije jasno da nije u redu svrstavati ljude, ili si ti gospodin Bog in disguise?Citiraj:
Joe prvotno napisa
Meni to uopće neij isto, usporedba baš i nije neka!! :/Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
dijana, krivi primjer, nisam religiozna :P
nisam dosta pametna pa potpisujem yayu. i baš me zanima hoćete li biti tako tolerantne prema netolerantnima ako vam netko od djece postane peder.
Potpisujem!Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
I samo da nadodam da mi je jednostavno nevjerojatno da nešto nešto što je priroda stvorila bude neprirodno.
Sad vidim i ovo: nisu normalni, nisu normalni.... :lol: To je stvarno jedan malo vjerojatan primjer krajnje situacije, a i da se dogodi, vjerujem da bi se svatko posramio kad bi saznao da je tako govorio pred pripadnikom te manjine. Ako je situacija ozbiljna, ne vjerujem da bi ikakav zakon pomogao.
na stranu religioznost, jel tebi zbilja ok postavit se recimo, iznad mene, i reći mi da bih ja trebala to i to? S jedne strane može biti Bog, no s druge i tiranin. :/Citiraj:
Joe prvotno napisa
ovaj odgovor sam predvidjela. :mrgreen:Citiraj:
ana.m prvotno napisa
e pa normalno da nije isto, kad si u mom primjeru TI ta koja je u manjini. pa onda ne zvuči dobro, jel tako?
a s homoseksualcima nemaš nikakve veze, pa ne možeš niti zamisliti da umjesto riječi hrvat u mom primjeru stoji - homoseksualac.
ivana2, a i tebe zabolilo ovo - hrvat pa nije normalan, ha?
koja krajnja situacija? :?
pa ovdje upravo raspravljamo o aninom pravu da javno kaže svoje mišljenje o tome da homoseksualci nisu normalni.
nije osobno, i ne govorim o tebi nego o tvom mišljenjuCitiraj:
Dijana prvotno napisa
Bit je u tome da se oni koji su u manjini (iz bilo kojeg razloga, može i dojenje poslije 1. godine) ne bi trebali osijećati diskriminirano.
Ako homoseksualci koji se drža za ruke na cesti mašu svojom seksualnosti ispred nosa hetero većini, šta radi majka trogodišnjaka koja ga doji na javnom mjestu? Ali dojenje je poželjno, jel da (barem na ovom forumu). Ta majka je vjerovatno u manjini u tom trenutku, većina se se zgraža gledajući ju i misli si da nije primjereno uopće dojiti trogodišnjaka, a kamo li na javnom mjestu. I onda udruga ima za cilj educirati javnost da je dojenje trogodišnjaka ok.
Lako je biti većina, probajte biti manjina...