torta je fantastična! nije preslatka...nitko se barem nije žalio. planula je!
ova podloga je zapravo recept od browniesa ;)
Printable View
torta je fantastična! nije preslatka...nitko se barem nije žalio. planula je!
ova podloga je zapravo recept od browniesa ;)
i ja sam radila sladoled-dio s bijelom milkom iz istog razloga...nije u dućanu bilo druge bijele čokse
:D korisno, korisno!Citiraj:
zoza prvotno napisa
Uskoro mi rođendan, a Anina soljenka mi je :yes:
Neka, neka, volim kada netko zastrani na ovaj nacin :*Citiraj:
zoza prvotno napisa
Baš nemam sreće, ne primaju amex. :(
Ako netko naručuje, uplatim mu na tekući da naruči i meni jednu soljenku. :)
i šta kažete na jučerašnje "pseće" kolačiće?
zoza, poslala sam ti ppCitiraj:
zoza prvotno napisa
Ako niste vidjeli http://kodane.tportal.hr/
(moram priznati da me sve više zanimaju anini recepti, spremam se koješta isprobati)
o konačno stranica....
Da, konacno stranica jer ne stignem bas gledati :)
Ja sam svasta kuhala po Aninim receptima i sve je bilo stvarno dobro (osim sto mi mousse od kestena dva puta za redom nije uspio :mrgreen:)
Imala sam priliku vise puta jesti Aninu kuhinju jer sam bila dio njenog snimateljskog tima i mogu vam reci da kuha odlicno ! Ni jedno jelo nije bilo preslano, preslatko ili prezacinjeno.
Sto se higijene tice kada kuha, sudje se pere non-stop i sve je jaaako uredno. Naime, Ana ima asistenticu (imala kad je snimala za Novu, a sada mislim ima asistenta) koja sve pere i sjecka. Mislim da oni koji spominju higijenu malo pretjeruju jer sam vidjela kako radi iz prve ruke.
Opustite se malo ljudi, hrana je da se uziva u njoj, kuhanje je nesto sto budi puno strasti i uzitka i to je ono sto bi nas u Aninim emisijama trebalo zanimati, a ne da li je oprala ruke ili ne. Vjerujem da oni kojima je toliko stalo do higijene se sigurno pobrinu za to u svojoj kuhinji .
Ona je jedna vrlo draga i simpaticna cura, meni se skroz svidjela.
Evo
Pseci kolacici
SASTOJCI:
180 g brašna
180 g integralnog brašna
180 g palente
180 g zobenih pahuljica
½ šalice pahuljica od pšeničnih klica
½ šalice smeđeg šećera
1 žlica praška za pecivo
1 ½ žličice soli
150 maslaca, razrezan na komade
250 ml + žlica vode
½ šačice svježeg peršina, nasjeckan
½ šalice svježe mente
1 jaje
PRIPREMA:
Izmiksajte brašno, palentu, zobene pahuljice, pahuljice od pšeničnih klica, šećer, prašak za pecivo i sol u kuhinjskom robotu. Dodajte maslac i miksajte dok ne dobijete grube mrvice. Dodajte 250 ml vode i miksajte dok se sve ne skupi u tijesto. Izvadite na pobrašnjenu podlogu i umiješajte mentu i peršin. Formirajte dvije kugle i oblikujte diskove.
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Razvaljajte jedan komad tijesta na debljinu oko 5 mm i iz njega rezačem za tijesto izrežite kolačiće u obliku kosti.
Poslažite ih na lim obložen masnim papirom. Premažite ih razmućenim jajetom i pecite oko 35 minuta, dok nisu zlatne boje.
Hvala puno!
Imate sve recepte sad na ovom linku!!
http://kodane.tportal.hr/
tj. sve koji su bili u ovim novim emisijama na HTV-u
Moram priznati da ima jako zanimljivih.
da li je ntko možda pravio onu palentu sa mišancijom?
ja danas imam to u planu pa me zanimaju dojmovi ako je netko probao..
Je li neko probao raditi ovaj čokoladni suffle
http://kodane.tportal.hr/recepti/570...-karamela.html
Kada sam gledala emisiju djelovao mi je preeeefino.
Zanima me da li je zaista sočan kolač kako ona kaže.
Što je to mišancija?
mješavina samoniklog bilja
Hvala, Mima. A kako vi dolazite do toga? Čini mi se da takvih mješavina nema kod nas na tržnici, a ne usuđujem se baš sama pobirati po prirodi, bojim se da nas ne otrujem. Spada li tu riga?
Mater Studiorum ajde javi kako je ispala, baš me zanima, na telki stvarno izgleda prefino :yes:
misanciju sam kupila na placu, nema je bas uvijek.
Ako hoćeš sama prebirati po prirodi, dobar vodič je Enciklopedija samoniklog jestivog bilja.
Samo sto je fora u tome da se misancija bere dok je zelenjava mlada, a dok je tako mlada, zapravo je teško biti siguran koja je to biljka. Ja sam došla do zaključka da bi jednu godinu trebalo proucavati biljke na jednoj livadi pa onda iduće znaš koja je to do biljka dok je mlada.
Nedavno sam pokrenula topic bas o misanciju pa su mi tamo cure rekle za o u enciklopediju.
Uglavnom, ako ne nadjes misanciju, možeš pomijesati raznoraznu zelenjavu sa placa: kelj, rastiku, mlado lisce brokule i korabice, perje mladog luka..
Ako nekoga zanima, meni je ova palenta bila ok, mm-u se bas nije svidjelo.
Super!
I meni se čini malo previše šećera, tako da ću ga definitivno smanjiti.
A umjesto onog preljeva od naranče, smutiti ću slatko vrhnje , njam:-)
Ja razmišljam da ovo radim za ručak za Uskrs
http://kodane.tportal.hr/recepti/563...m-i-lukom.html
ali ne znam hoću li znati kupiti meso :roll:
Znam da se to inače puni onim nadjevom od kruha, moja ujna je savršeno radila tu punjenu teletinu. Ima li taj komad mesa neki poseban naziv? Zvoni mi u podsvijesti da ima ali ga se ne mogu sjetiti.
Hvala, zhang, probat ću jednom tako nešto.
Mima, ja kad nešto punim ili rolam, uvijek zamolim mesara da mi pripremi meso. I meni ova teletina super izgleda, probat ću jednom.
danas zapecena palenta da gljivama, vec sam to bila pravila i predobro mi je, a brzo je gotovo. uz to mijesana zelena salata.
planiram praviti i pitu od patlidzana i rajcica koji od iducih dana. ta mi je kombinacija ubojita... uf..
Ja sam danas radila ovo: http://www.coolinarika.com/recept/pe...lja-i-krompira
Jako je fino!!
Probajte ovo. Super jednostavno i prefino.
pravila sam ovu pitu od patlidzana i upravo je jedem. :mrgreen:
bas mi je dobra, okusom malo vuce na pizzu.
iduci puta bih jedino stavila one deblje kore, ja volim da je mrvicu tjestastije, kao kod lazanja...
jedino sto je ova pita dovoljna za barem 5 ljudi, barem po mojim kriterijima, tako da ako budete radile, da znate (po potrebi) smanjiti omjere
Moja mala kad ćuje špicu za njenu emisiju poludi, viče Anaaa ima 3g, ako je to samo najava, onda plače....voljela sam je gledati na Novoj TV, a i ovo na HRT mi je super, jer više koristi namirnice iz "stvarnog života"......nerviraju me njeni rukavi, neki dan joj se malo uprljao, pa ga je zasukala i mojoj sreći nije bilo kraja, poludim kad iz tave stavi jelo u jednu posudu, pa u drugu, pa tek onda u treću, a mogla je odmah u treću-e da sama pere suđe ne bi tako......probala sam raditi 2 puta njenu musaku od krumpira pečenih na tavi, i bilo mi je premasno....ima još par njenih recepata ali nikako naći vremena da probam....pa ovo što kuha na HTv-u čini mi fino, ali ono na Novoj TV malo je djelovalo prekomplicirano i mješanje raznih okusa............tema mi je super hvala kaj si je otvorila....
što se tiče dasaka ima drvenu, bambusa, silikona.....ne pretjeruj te ljudi....ne glumataj te da vam doma netko stavi skrivenu kameru svašta bi se vidjelo...ljudi moji da je tako kako vi pričate, svi bi pomrli...nikom ništa neće biti.....
evo starih recepata s Nove TV http://www.novatv.hr/kodane/
ja sam za iduci puta planirala staviti mozzarellu umjesto fete, odnosno staviti vecinu mozzarele, a samo malo fete.
mislim da bi tako bilo kremastije i njeznije okusom...
meni je ovako bilo malo preslano, ja inace malo solim pa je to mozda razlog...
danas je na meniju bila tjestenina sa komorecem, bas je bila fina. cak je i Yoda jeo tjesteninu, iako je njemu na meniju samo meso i paradajz u zadnje vrijeme. :)
lako je i brzo za napraviti, idealno za ljetne dane.
danas je na meniju bila tjestenina sa komoracem, bas je bila fina. cak je i Yoda jeo tjesteninu, iako je njemu na meniju samo meso i paradajz u zadnje vrijeme. :)
lako je i brzo za napraviti, idealno za ljetne dane.
Da li je netko radio tortu od čokolade i lješnjaka, tipa cheesecake?
juha od bundeve je genijalna. isto kao i palacinke od krumpira sa hrenom i pancetom.
jel netko radio nesto iz ove sezone?
vidim da je radila pitu od gljiva. slicno tome je prosle sezone bila palenta sa gljivama, to od tada cesto radim jer je finofino, a brzo za napraviti. vjerujem da bi ova pita bila jednako dobra.
jos planiram praviti tjesteninu punjenu sa spinatom i rikolom u umaku od oraha, kruha i vrhnja. jedino za to trbam uhvatiti malo vremena....