Divno, predivno iskustvo, ispričano jednako divno.
Ocjena: 10 (od 1 do 5)
Printable View
Divno, predivno iskustvo, ispričano jednako divno.
Ocjena: 10 (od 1 do 5)
:) hvala, drago mi je sto sam to dozivjela, ali mi je zapravo jako drago i sto to mogu podijeliti s drugima i eventualno jos nekome promijeniti pogled na porod :)
Evo, opet sam pročitala i ostala očarana...
Divno, divno, divno.
I ja bih rado prošla ovo, ali me zbilja strah. Godine su tu... biti ću punih 40 kad budem, ako Bog da, rađala 4. put, negdje u lipnju 2011. Osim toga, mislim da nitko od mojih doma ne bi bio za.
Jedino da se sve počne odvijati tako brzo... ali mislim da za ovo ipak treba biti logistički spreman. Jel tako? Svi ti ručnici, plahte, babica koja stiže iz daljine... Sve je to dobro planirano.
Ipak, hvala na predivnom iskustvu.
I, da, oprosti na otvorenosti, ali nekako ne mogu u isti koš strpati takvu ljubav prema djeci i to da vam je dosta. Ispričavam se ako zadirem kamo mi nije mjesto, ali eto...
Moram napisati, svaki put kad otvorim ovu temu, uvijek iznova čitam koje sve lijepe komentare ste mi pisale, baš me sve to dirne, hvala vam svima na tome! :heart:
A mamaShe, lipanj je daleko, sve se to stigne posložiti u glavama do tada :yes: No, da, generalno bi bilo bolje sve isplanirati unaprijed. U pravilu nisam pristalica planiranih neasistiranih poroda. Smatram da je dobro da je netko stručan barem u sobi do.. A i grijalica i ručnici su neophodni i dobro ih je pripremiti unaprijed. I to je manje-više to od pripreme.
A za pitanje oko djece.. ne, ne smeta mi što pitaš. Promišljam o tome već par dana. Pa nije ni meni spojivo, zapravo da budem iskrena. I imala sam faze promišljanja, čak i plakanja nad temom. No, racionalno je odluka pala u tom smjeru. Ne znam, trenutno su mi dani totalno puni, puni. Mislim da bi nam novi klinac bio too much. Naravno da se svašta može, ali iz ove perspektive mi se čini da bi osjećala kao da ga zakidam(o).. A za neko vrijeme kad ovi malo poodrastu, o tome sam puno puta pričala s mužem, ali istina je da život nosi nove zanimljivosti i izazove, ima još stvari za isprobati u životu, knjiga za pročitati, planinarskih ruta za proći.. nije nužno da se ponovno vraćam na podizanje bebe.
Veseli me što ih je troje, imam osjećaj da ih je puno i stalno je neki muving, uvijek neke nove spačke i neka veselja, i dok netko spava, uvijek je netko budan. Dok se netko sam zabavlja, nađe se neki drugi koji bi se družio/mazio. Dovoljno ih je da mi je život ispunjen s njima. I taman ih je toliko da osjećam da su mi svi konci u rukama, da se sa svima stižem maziti, čitati im slikovnice, brisati male guzice i biti u toku sa novostima u njihovim malim životima. Iz ove perspektive, da ih je više, čaša bi se prelila.
Srce vuče na još. Ali razum upozorava da ne smijem biti pohlepna nego uživati u ovome što imam, jer niti to nije malo.
Ne znam da li odgovor ima smisla. Čini mi se da ni meni nije čisto u glavi zašto. Ali osjećam da je tako dobro. Bar trenutno.. (hvala na poticaju za preispitivanje :* )
Zeno, svaka ti cast :)
da svaka čast ...predivna životna priča
Predivna priča i čestitam na snazi uma da prepusti ostatku tijela da napravi što treba.
Točno sam se ovako osjećala kod drugog poroda i žalila što nisam organizirala porod kod kuće.
Ako bih ikad ponovo rađala voljela bih proživjeti ovako divne trenutke u najboljem okruženju za dolazak bebe.
Kako je ovo lijepo napisano....:heart:Citiraj:
Veseli me što ih je troje, imam osjećaj da ih je puno i stalno je neki muving, uvijek neke nove spačke i neka veselja, i dok netko spava, uvijek je netko budan. Dok se netko sam zabavlja, nađe se neki drugi koji bi se družio/mazio. Dovoljno ih je da mi je život ispunjen s njima. I taman ih je toliko da osjećam da su mi svi konci u rukama, da se sa svima stižem maziti, čitati im slikovnice, brisati male guzice i biti u toku sa novostima u njihovim malim životima. Iz ove perspektive, da ih je više, čaša bi se prelila.
Srce vuče na još. Ali razum upozorava da ne smijem biti pohlepna nego uživati u ovome što imam, jer niti to nije malo.
plačem i plačem...
imam još dva mj. do poroda i shvatila sam da sam prestala pakirati stvari za rodilište,
i počela planirati stvari za kućni porod...i muž je sretan i primalja će biti i doula,
hmmm, ako stignu...
mislim da ja to ne bih mogla sama, i ženo divim ti se do neba,
tvoja će mi prića sigurno biti ogromna podrška ako primalja i doula ne stignu,
ali uz sebe ću imati muža i mamu koja je ludo sabrana i hrabra žena,
pa će strah biti manji...
hvala ti na svakoj napisanoj riječi,
predivna priča i čestitam od srca!!!
nely, to je nažalost posljedica lošeg marketinga koji je porod učinio baukom. i to strašnim baukom. a zapravo je to najljepši događaj u životu jedne žene. i vidim da se stvari mijenjaju na bolje. nadam se da će u generaciji moje kćeri porod imati konotaciju kakvu zaslužuje, predivna, snažna i prirodna svečanost.
a gopi, baš me zanima kako teku planovi za porod :D
mamaShe, a tvoji? :D