pa svako malo netko prosvjeduje u centru grada. baš me zanima bi li npr branitelji koji su isto neki dan prosvjedovali dobili pljusku od nobila ili nekog drugog kome se žuri...
ili su tinejdžeri manje vrijedni?
Printable View
pa svako malo netko prosvjeduje u centru grada. baš me zanima bi li npr branitelji koji su isto neki dan prosvjedovali dobili pljusku od nobila ili nekog drugog kome se žuri...
ili su tinejdžeri manje vrijedni?
otkad to?Citiraj:
GrgurovaMama prvotno napisa
pa skoro svi prosvjedi ometaju nekoga. kad su branitelji protestirali zakrcili cu cijelu desnu traku prema gradu na srednjem mostu. i mene zanima bi li nobilo pljusnuo nekog od njih :mrgreen:
a kad se, ne tako davno, promet zaustavljao da produ glavonje, ili kad je cijeli grad bio u kaosu jer je dosao papa.. zar nije moje demokratsko pravo, kao agnostika, bilo da se mogu normalno kretati po gradu a ne da moram pjesice iz maksimira preko kaptola do vrbika, jer je miramarska zatvorena? da sam ja onda radala, tko bi me jadnu hitno dovezao do bolnice jer mi je zivot ugrozen? :mrgreen: itd.
mikka :lol:Citiraj:
mikka prvotno napisa
pa nije svaki šamar za zlo :mrgreen:
ovaj je baš bio dobra propaganda (hvala čika Nobilo!).
tko bi inače čuo za šačicu nezadovoljne djece koja su ostala bez igrališta i odlučila se pobuniti?
eto vidiš, zato se o tom prosvjedu ne piše. :PCitiraj:
maria71 prvotno napisa
Prosvjed branitelja je bio najavljen i dozvoljen. Oni nisu ništa blokirali - samo su hodali od Velesajma do katedrale gdje su molili na koljenima.
a najbolje doma u fotelji :roll:Citiraj:
da je to što su izveli klinci (po meni duhovito i s pravom porukom) izveo neki odrasli umjetnik svi bi bili oduševljeni i nazvali bi to performansom, a kad su djeca u pitanju onda je to vandalizam
i krasno nam je društvo kad za šamar djetetu dobiješ prijavu za remećenje javnog reda i mira
A koji su to sve mediji popratili slučaj šamara?Citiraj:
fegusti prvotno napisa
žalosno je što nitko nikad ne bi niti saznao za kontejnere i prosvjed da nije bilo tog šamara :/
:uuummmmiiiiirrrreeeeem: :lol: :lol: :lol: :lol:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Svaka čast klincima! Vidi se da su to pametno i promišljeno napravili (što su to izveli na ne radni dan), samo je stvarno žalosno da se u medijima pojavio šamar a ne njihov aktivizam i potreba za mijenjanjem stvari na bolje.
ajme, majko?! :shock:Citiraj:
stvarno, što bi bilo?! :shock:
šta ti je sudbina... da si samo Grguru morala pelenu promijeniti, stigli biste nešto kasnije i imali zapriječen prolaz.
a onda... jadni "balonje": Nobilov šamar bi bio glađenje peruškom prema onome što bi im ti napravila?
ako nekom još nije jasno ,ja sam za klince 8) i protiv nobila i ne smatram da su svi klinci razularena banda .... tek da se zna
mare, pa ja sam sigurna da bi ti sa svojima na prve crte!
ipak si ti unuka babe - partizanke!
:love:
Dobro si ovo rekla apri :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Zgraž, zgraž kako samo nekulturnih ljudi ima kojima iz bilokojeg razloga smeta zapeti u koloni. :shock:Citiraj:
apricot prvotno napisa
:roll:
Da, zaista je više nego krasno zapeti u koloni s bebom u autu. Posebno kad si sama, a beba u AS počinje urlati jer je gladna. Pa sad ne znaš bi li izvadila bebu i dojila ju na vozačkom mjestu mičući se metar u deset minuta ili ju ignorirala. Desilo se meni kad sam sat i pol stajala u koloni - i ne nisam se imala gdje skloniti iz kolone niti sam mogla upaliti sva četiri u jednoj jedinoj traci.
icyoh, pa pričamo o neradnom danu i kantama koje se mogu pomaknuti i o 10 minuta.
Čitajući neke vaše postove, čovjek bi pomislio da su blokirali zeleni val u ponedjeljak ujutro u devetom mjesecu i tak ga držali cijeli dan i ni hitnu nisu puštali :/
Paaa, vrijeme će pokazati da li je dečke trebalo podržati ili ne.
Ja i dalje mislim da kontejner na cesti nije daleko od balvana na cesti (to mi je bila prva asocijacija i teško se mogu odmaknuti od toga). Možda sam stara i predugo pamtim. Ako im ovo sad prođe, mislit će da mogu još štošta postići na ovakav način.
Kako god bilo, da su roditelji mislili da ih treba podržati, bili bi uz njih, a ne bi se tek kasnije išli tužakati u policijsku stanicu. Bar bih ja bila uz svoje dijete, da smatram kako to treba podržati. I još uvijek mislim da se moja djeca trebaju kloniti ovakve vrste aktivizma.
Joj, daj molim te!Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Nije mi trebao prosvjed pa da moram ostaviti auto na Branimirovoj, sa četiri žmigavca (autobusno ugibalište) i pješice, u podne, u srpnju, prehodam 4 kilometra do kuće jer je prestao disati od mržnje prema sjedalici.
Možete vi sada izvlačiti stotine nekih izgovora, ali svako sjedanje u auto je lutrija, brate mili.
A drugi put ću izmarisati svakoga onoga tko ne daje žmigavac; jerbo sam sigurna da me taj ugrožava barem stotinu puta više od 5 kontejnera na kotačima.
sjećate se kad nas je posjetio george dablju bush? :mrgreen:
kad nismo satima mogli maknuti s mjesta na kojem smo se zatekli?
MM je bio u dugavama i nije mogao prijeći u sloboštinu sat i pol, jer taman je gb sletio u veliku goricu. :roll:
ili onaj neki summit koji se održavao u zagrebu kad je neki idiot iz policije naredio da se sve ceste zatvore pa su ljudi satima čekali da ih uopće puste da se u koloni dovuku do doma, valjda nekad oko 2 ujutro. sjećate se toga? pa su se stranci čudom čudili zašto je to napravljeno. ali bili su zahvalni, naravno, jer im se sve serviralo. na našu štetu.
aha, a zamislite samo kad jadranka ide negdje ili kad netko dolazi u posjet njoj ili mesiću? e onda vam se zatvore sve ceste u novom zagrebu dok ovi ne projure. ni pješački prijelaz se ne može koristiti.
mislite da je sve njih briga za hitnu pomoć? ili za moje pravo da na vrijeme stignem na odredište? ma, fućka im se.
šteta što nobilo ne putuje avenijom savezne republike njemačke. zanima me bi li pljusnuo policajca koji bi ga zaustavio na pola sata. jer, eto, u posjet nam dolazi kurdistanski predsjednik :roll:
Mislim da sam napisala - ne znam koliko je prosvjed trajao niti kada je bio (na tri medija su bile tri različite info). I uostalom nije ni bitno.
Poanta je da ovakav prosvjed nije način.
Nitko (iliti barem ja) ne branim Nobila niti smatram da ga je imao pravo ošamariti. I točka, dalje njega više ne spominjem.
Također, ne podržavam ovakav način prosvjeda jer je kao prvo nenajavljen, a kao drugo nekontroliran. I samim time ilegalan.
I da, ometa i ugrožava druge.
Ponavljam - cilj prosvjeda NE opravdava baš svaku ilegalnu radnju koju će prosvjednik poduzeti.
I ne vidim razloga da se plješće nekome koji nezakonito ugrožava promet i ometa druge. Niti da se ismijavaju forumaši koji se usude napisati da im ne bi odgovaralo zapeti u takvoj koloni.
a ta djeca se mogu etiketirati kao "balonje".
samo zato što nisu korisnici Foruma?
I koga si išamarala?Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Ne mogu se složiti. Pogledajmo samo KOLIKO je odraslih u Hrvatskoj spremno na aktivizam, koliko ih je spremno izaći na ulice i reći "DOSTA!".. mizerno malo :( . Pa ti ljudi su roditelji toj djeci. Ostaje samo nada da su ovi klinci buduće generacije koje će mijenjati svijet na bolje i da će ih biti sve više koji neće biti spremni sjediti doma i govoriti "baš nam je koma".Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
A da je nekome pozlilo u koloni pretpostavljam da bi se transformirala u Supermena i preletila zastoj.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Sigurna sam da ih se xy našao u toj situaciji kad je dolazio g. Grm, i šta su mogli - sjest i plakat satima.Citiraj:
Icyoh prvotno napisa
Ajmo onda osuđivat te situacije koje su fakat koma i ugrožavajuće za ljude, a ne klince koji su promišljeno stavili kante na 10 min na neradni dan bi šteta bila što manja.
ja se sjećam, bila sam pred porod s Lolom, da je došla na termin rodila bi se na zaobilaznici :mrgreen:Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Ovo je već drugi ovakav prosvjed, ja skidam kapu balonjama koji su se usudili boriti za svoja prava, a ne sjediti u foteljama i njurgati na sve i sva.
Meni se čini da neki ne bi djecu ni u partizane pustili :mrgreen:
Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Iskreno rečeno, poznavajući Apri, ne bi se pretvorila u Supermana, već u Superwoman ili Catwoman. Definitivno bi preletila zastoj. ;)
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Mima prvotno napisa
A da baba ima pimpek, pretpostavljam da bi bila deda.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
e a oni penzići kaj imaju hodalicu ispred sebe, koliko tek njima treba da pređu cestu? jel ti dođe da ih malo ....? još ako su neinteligentni penzići koji su kad su mladi bili kvartovski balonje ti su sigurno najgori i ne zaslužuju drugo nego da ih se pogura malo branikom, jel tak?Citiraj:
da je netko moje dijete ošamario poludila bi :evil:
nema toga što bi moglo napraviti da bi opravdala nečiji šamar
tu sam ja da nađem adekvatnu kaznu (koja nikada nebi bila fizičko kažnjavanje)
ja im skidam kapu za prosvjed
tako mali,a već veliki aktivisti
bore se za svoja prava
možda će neki od njih sutra mijenjati svijet
izbrisalo mi post, nikako se naviknut na kopiranje proje slanja :x
decki nisu prijavili prosvjed, ok, za to ce vjerojatno dobiti prekrsaju prijavu jedan od njih, ali to nece i ne moze uciniti ovaj samar meksim niti ovaj prosvjed tvrdjim
da su prijavili, kako je netko rekao, vjerojatno se ovo ne bi dogodilo jer bi policajac bio tamo. a ne znam zasto nisu jer prosvjed nije tesko prijaviti. a nije im niti prvi put da isti ovaj prosvjed na jednak nacin organiziraju. cak i kad je adhoc organiziran, policijske postaje izlaze u susret mimo zakonskih rokova za prijavu prosvjeda. nije ni problem prijaviti zaustavljanje prometa ako je jasna svrha toga, zelena akcija je puno puta zaustavila promet pa se djeca ipak ne radjaju u kolonama. (jednom cak i u akciji s nama, za igrat gumi gumi i skolice u preradovicevoj). zaustavljaju promet i prajdovci i traktoristi i branitelji, i neka zaustavljaju, svi oni.
jer nije ustavno pravo cista cesta
ali jest pravo na igru i na prostor za igru
ova djeca zive u drzavi i u gradovima koji proracune kresu bas na mladima i na projektima za mlade.
neka nam onda zaustavljaju ceste, nama koji imamo(imaju) djecu koja su jos premlada da bi se s njima solidarizirali ili imamo(imaju) djecu toliko staru da smo(su) vec zaboravili da su djeca vazna.
vazan je sastanak naprimjer. ili neka druga jednako odrasla stvar.
pa ih se zbog toga smije tuci, smije ih se pljuvati, gaziti po njima i vikati im stoko kao neki dan pred jednim ministarstvom, i mozemo biti gotovo sigurni da nas odrasle nitko nece zbog tog kaznjavati.
kaznit cemo njih jer nisu prijavili prosvjed.
Pješaci su neinteligentni, jer prelaze na pješačkom, ali je zato GrgurovaMama pokazuje kako frustracija može biti dobra kad joj je posljedica akcija.
Problem je možda samo što je smislila gaženje ili šamaranje pješaka, umjesto da je sjela i napisala dopis ili pak nazvala ured zadužen za promet pa opisala problem i pokušala ga rješiti na taj način.
Imati obraza kritizirati klince, a u svom problemu najbolje što možeš smisliti je gaženje nekog, baš si 8)
I ja sam na strani te djece, ali nisam to htjela napisati, nego me zaintrigiralo ovo kaj je tweety napisala o postu GrguroveMame, pa sam ga išla tražiti.
Pješaci koje ona spominje su stanari Pantovčaka i okolnih ulica koji prosvjeduju zbog nedostatka parkirnih mjesta u ulicama u kojima žive. I još ih naziva neinteligentnim. Pa mi smo svi "neinteligentni" kaj se ne bunimo oko širenja parkirnih zona u našem gradu.
No, da se vratim na temu, podržavam djecu iz naslovne teme.
A da su prijavili prosvjed onda ne bi prekršili propise i (pretpostavljam) imali policijsku zaštitu.Citiraj:
daddycool prvotno napisa
No čemu poštovati pravila ako nam ne pašu?
da su prijavili onda ti nebi smetalo što su zaustavili promet?
Da su prijavili, onda bi se unaprijed znalo da će radi prosvjeda biti zatvoren promet i policija bi preusmjeravala aute okolnim ulicama.Citiraj:
tweety prvotno napisa
ma vraga bi se znalo!
pa nije to prosvjed na nivou željezničara ili zetovaca!