Lutonjice, kaj nisi uranila sat vremena?
Printable View
Lutonjice, kaj nisi uranila sat vremena?
Btw. :D za ovo - dojimo dalje, a ne još uvijek
pa napisala sam od sutra (u prvom postu) :P
:oops: Sorry, nisam vidjela.
A na kraju mog prvog posta fali ovaj smajlić :mrgreen:
. Ivar 47 mjeseci
2. Jan 51,5 mjeseci - i to je bilo to!
3. mislav 39 mjeseci
4. Jan 36 mjeseci
5. Ema Helena ... trajalo prekrasne 3 godine i 3 mjeseca
6. Leda 39 mjeseci
7. Nina 41 mjesec (i idemo dalje...)
8. Darla Elen 38 mjeseci...nema odvikavanja
9. VedranaV (od 11/2001)
10. Anna 6 godina i 4 mjeseca ( proba povuć kad se vratim iz Zagreba, veli da onda ima najviše mlijeka, ma to nije više dojenje nego zafrkancija, ali tehniku je zapamtila)
11. Karlo 3 godine i 1 mjesec
12. Dora Lea, 38 mj. u tandemu s Vedranom 6,5 mj. i sviđa joj se kad "mogu biti dvije cure"...
13. Ben - 3 godine ...
14. anchie76 - mala buba 36 mj
15. Fran- 3 godine...
16. Fiona - 3 g. i tjeramo intenzivno dalje
17. Vanja, 3 godine, sisoovisnik
18. Hana - 40 mj i dalje
19. Zara - 3 godine i ...
20. Lea (branka1) - 3 god. i 2 mj.
21.cujica-37 mj i....
22. Zara 36 mjeseci i dojimo dalje
23. Shantana 36 mjeseci i nadalje do potpunosti
jao, citam vas i dok vam se divim zamisljam Leu i mene kako dojimo sto dulje. i spomenem MM koliko zena doji i preko 3 god. i on na to veli "fuuuj". sokirala sam se! prvo sam ofenzivno skocila zasto je to fuj i koja je razlika pila ona moje mlijeko ili pasterizirano kravlje, osim sto je moje zdravije. onda sam naisla na pitanja koja je postavio vedranf i sve vase odgovore, a pogotovo od anchi ( :heart: ) te ih procitala MM. reko je na kraju "ma, doji". hvala bogu, imam jos vremena da ga educiram :lol:
leonisa, ne brini se i tvoj muž prolazi edukaciju hoće neće.
eto nam napretka,
moju prabaku nitko nije provocira ili ružno gleda što je svojih devetero dojila do 5 godine, dapače to je bilo normalno i uobičajeno.
Leonisa, ne brini. Iako je MM uvijek podržavao dojenje, ovo s edukacijom je stvarno točno. Sad ON svima govori da dojim još uvijek dojim Leu i zašto je to zdravo, da dojimo u tandemu, zašto su platnene pelene bolje i zašto elektivni carski rez, indukcija i sl nisu dobri. Znao je napamet cijeli plan poroda i objasniti zašto je nešto dobro ili loše :D
S vremenom će se i TM pod tvojim utjecajem educirati
Samo da dodam svoju podršku za dojenje :D I koliko sam čitala da produženo dojenje utječe općenito na zdravlje čovjeka u kasnijim godinama... E pa mog starog je njegova mater dojila još sa 3 god. on bi iša za njom sa malom stoličicom da mu da sise :lol:
Danas je sa 56 godina zdraviji i pokretljiviji od većine svojih trbušastih vršnjaka ;) Radi po 12 sati kad radi i to bez stanki, kao robot... Nije mršav, dapače krupan je ,ali je ono što bi se reklo ka od stjene. U sebe može strpati i kamenje :lol: da mu ništa ne bude...Nevjerovatan imunitet ima! Zadnjih 15 godina čini mi se da je imao jednu laganu prehladu onako šmrljukanje ništa posebno...Stvarno nevjerovatno! Ima tu gena svega... ali mislim da je i dojenje to što je utjecalo na općenito stanje njegovog organizma u današnjim danima.
GO for dojenje :love:
Astralis super primjer TM.
Sutra je cure Anin rodendan i ujedino sedmogodisnjica mog dojenja bez prestanka.
Znaci laktiram sedam godina i nis mi ne fali u 42. godini zivota.
Drago mi je da vas ima sve vise...koje ne odvikavate od dojenja...
sretna ti sedmogodisnjica, a i Anni sretan rodjendan!
sada bi mogla otvoriti topik Sisavci stariji od sedam godina... :)
samaritanka :)
Hvala cure to mi od Vas puno znaci.
:*
:love:
zara vise ne siki. tu i tamo se jos pomazi uz siku, poljubi je, nocu ih potrazi rukicom, ali vec mjesec dana nije sikila. nije bilo nikakvih trauma, odvikavanja i slicnog. jednostavno se desilo. za nas jedno predivno iskustvo.
1. Ivar 47 mjeseci
3. mislav 39 mjeseci
4. Jan 36 mjeseci
6. Leda 39 mjeseci
9. VedranaV (od 11/2001)
10. Anna 6 godina i 4 mjeseca ( proba povuć kad se vratim iz Zagreba, veli da onda ima najviše mlijeka, ma to nije više dojenje nego zafrkancija, ali tehniku je zapamtila)
12. Dora Lea, 38 mj. u tandemu s Vedranom 6,5 mj. i sviđa joj se kad "mogu biti dvije cure"...
13. Ben - 3 godine ...
15. Fran- 3 godine...
18. Hana - 40 mj i dalje
19. Zara (Angel) - 38 mjeseci
21.cujica-37 mj i....
Imam jedan problem, moja Vanja, 41mj, je u zadnje vrijeme totalno podivljala za sisom. Prije je znao proći cijeli dan da ne traži (istina rijetko), a sada čim ja sjednem (za kompjutor) ona se zavuče pod majicu, kad razgovaram telefonom odmah me zaskoči, zna da se neću buniti, (rijeko kad razgovaram s nekim tko se ne bi križao lijevom i desnom kad bi znao što radim dok s njim razgovaram) i sisa.
Cijelu noć traži (imala je virozu pa sam joj 3 noći dala sisati, inače pokušavam nedati noću), kad ne dam onda mi mora zavući ruku u majicu i bar je držati.
Znam da su joj sad bile promjene, krenula je u vrtić, a ja sam neplanirno doma i na raspolaganju joj, ali ovo me već umara.
Kako da reduciram napade na sise?
to ti je vrtić
i kod nas ista stvar.
znaš da joj to sada stvarno treba, nemoj reducirati, nego izdrži dok se potpuno ne adaptira na svoj novi život, pa neće to tako dugo trajati ;)
I ja mislim da joj samo treba dodatna utjehica zbog vrtića, proći će :*
A ja listi dodajem svoju Leonu ...
Cikimo pred spavanje, iako joj sve važnija postaje priča i to ona koju ona meni ispriča...hehe...
Eventualno se zbudi jednom po noći i povuče par puta, no sve rjeđe...
Ako se probudi ujutro i ulovi me prije nego odem na posao, onda isto zna potegnuti, onak dobro, pravi doručak :mrgreen:
Vikendom, kako kad, ak je malo cendravija onda češće cica...
Uglavnom, kad je Leonček bila mala beba, silno me zanimalo kako je to dojiti starije dijete, sad mogu reći da je to s jedne strane puno ljepše nego malu bebu...kajaznam, malu bebu dojiš po defaultu, kao najnormalniju stvar na svijetu uzimaš zdravo za gotovo da joj to paše...
Ali tek s veći djetetom koje zna artikuliranim rečenicama opisati svoju sreću što cica, uvidiš koliko zapravo to klincima puno znači :heart:
Kad meni Leona kaže sa svjetlucavim okicama: Mama, molim te daj mi moju slaaaaaaaaaaaaaatku, slaaaaaaaaaaaaaaaatku titi!
- ja sam po podu :love:
I ljudi oko mene s kojima se često družim, a znali su prije malo sumnjičavo vrtjeti glavom na dugo dojenje, sad mi vele da nema slađeg prizora nego kad mi se Leona uvali u krilo pa malo cici i da ne mogu vjerovati kako su ikad mogli misliti da je to bilo što osim prelijepo, preslatko i savršeno prirodno :heart:
1. Ivar 47 mjeseci
3. mislav 39 mjeseci
4. Jan 36 mjeseci
6. Leda 39 mjeseci
9. VedranaV (od 11/2001)
13. Ben - 3 godine ...
15. Fran- 3 godine...
18. Hana - 40 mj i dalje
21.cujica-37 mj i....
24. Leona (3 godine beskrajno zaljubljena u titi)
budi strpljiva, smanjit ce se vremenom.Citiraj:
Kako da reduciram napade na sise?
okruzi se tebi ugodnim drustvom (makar preko telefona) pa ce ti mozda biti lakse.
sam sebi sam rekel da više ne bum na ovu temu niš napisal.......ali.....molim vas budite tako ljubazne i na neki miran i racionalan način pokušajte mi objasniti stavku pod rednim brojem 10....može i 9.
:?
Jeeeeeee, napredak! bubimirku više nisu čudne mame koje doje trogodišnju ili četverogodišnju djecu, samo ove 5+! :lol:Citiraj:
bubimirko prvotno napisa
Što ti je senzibilizacija, eh...
Lijepo me klo sjetila, nisam Nolu upisala
1. Ivar 47 mjeseci
3. mislav 39 mjeseci
4. Jan 36 mjeseci
6. Leda 39 mjeseci
9. VedranaV (od 11/2001)
13. Ben - 3 godine ...
15. Fran- 3 godine...
18. Hana - 40 mj i dalje
21.cujica-37 mj i....
25. Nola - 36 mjeseci i nema naznaka brzom kraju
Mirno i racionalno ću ti odgovoriti - dojenje je prirodno. I dojenje veće djece je prirodno. Za detaljnije objašnjenje pročitaj tekstove u rubrici Koliko dugo dojiti i kako prestati na portalu. Ako želiš o tome (opet) diskutirati, otvori novu temu, molim te, jer ova ima drugu svrhu.Citiraj:
bubimirko prvotno napisa
nemoguće da savršenstvo napreduje, samo gledam kojima je potrebna stručna pomoć....nedavno sam gledal onu emisiju sudnica....pa je tak nekaj sličnoga bio povod da se djete oduzme sa skrbi majci i dodijeli ocuCitiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
vidiš upravo je to apsurd koji ne shvaćam....pričate toliko o tome kako treba dugo dojiti i kak je u majčinom mlijeku sve što djetetu treba(iako je tu riječ dijete kod vas teško definirati jer su u vašem slučaju to homo sapiensi od 0-999 g).....zašto ikada prestati ako je to toliko korisno i zdravo?Citiraj:
VedranaV prvotno napisa
Citiraj:
Ako želiš o tome (opet) diskutirati, otvori novu temu, molim te, jer ova ima drugu svrhu.
I mi smo tu i šaljemo veliki :love: svima
[/code]
- ).....zašto ikada prestati ako je to toliko korisno i zdravo?
- Zato sto dijete prestane samo od sebe bez da mu ja to sugeriram...ono jednostavno prestane i nije vise zainteresirano, makar je mlijeko i dalje korisno i zdravo...
Moze se mozda reci da dijete "preraste" takav oblik izrazavanja bliskosti, tj. takvu vrstu potrebe za bliskosti.
Ako to tako gledamo onda mozemo bolje shvatiti zasto nagli prestanak dojenja moze biti traumatican. Kao i zasto je najbolje pustiti dijete da samo dodje do tog stupnja razvoja u kojem mu sisanje nije vise potrebno.
Ja se izgleda odjavljujem u 45-om mjesecu (tjedan dana ništa) :/
Bubimirko, ajde se odi pogledaj u ogledalo. Onak, dugo i dobro, u oči. A ne bi ti škodilo ni zaletiti se do crkve, po malo dobrote, ljubavi i poniznosti.
I nadam se da se više nećeš javljati na ovom topicu, osim ako ne budeš imao dijete koje doji više od tri godine.
Bubimirko, nakon sto sam ti to vec rekla neznam koliko puta, reci cu jos jednom.
Tvoji komentari na OVOM topicu NISU DOBRODOSLI! Ukoliko imas pitanja, otvori novi topic i pitaj.
Tvoji komentari ovdje ce biti pobrisani.
ovaj izdvojeni dio posta mi je upravo savršen jer sam baš radi ovog i mislila otvorit temu. evo da ju ipak ne otvaram, imam pitanje koje me muči već tjednima;Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
dojim bebu od 11,5 mjeseci i mislim ga dojit još dugo (već čujem komentare kolegica kad se vratim za dva tjedna na posao :/ ), no muči me pomisao da ja zbog svoje prehrane ne dajem djetetu sve te vrijedne tvari.
naravno da ne pušim i ne pijem, no u mojoj prehrani baš ne obiluje voće i previše povrća. mali tek sad pokazuje naznake da bi jeo dohranu.
doktor kaže da nije potrebno vadit mu krv jer ja nisam bila anemična u trudnoći..... :/
dakle - ako se ja ne hranim turbo zdravo, kakvo je onda moje mlijeko?
Za njega turbo zdravo :D.
Negdje je anchie napisala da je prehrana problem samo u ekstremnim slučajevima (ekstremno siromaštvo i gladovanje).
I jedi voće i povrće zbog sebe.
Mi se izgleda lagano odjavljujemo na Karlov četvrti rođendan. Nema šanse da dostigne sestru.
evo i nas od nedavno u klub +3 :)
moram reći da je još prije 3-4 mjeseca naše dojenje izgledalo ko da mu nikad neće biti kraja.
curka je ponekad imala ritam poput novorođenčeta i bilo je tu i pregovaranja i diplomacije, ali uglavnom je dojila kad je htjela (osim u vrtiću).
znala sam se pitat pa šta cure pričaju da s vremenom dijete doji sve manje :mrgreen: .
a kad ono, zadnjih par mjeseci se to počelo smanjivat, kuc, kuc, sad uglavnom traži samo na večer i/ili u jutro, rijetko kad po danu.
1. Ivar 47 mjeseci
3. mislav 39 mjeseci
4. Jan 36 mjeseci
6. Leda 39 mjeseci
9. VedranaV (od 11/2001)
13. Ben - 3 godine ...
15. Fran- 3 godine...
18. Hana - 40 mj i dalje
21.cujica-37 mj i....
25. Nola - 36 mjeseci i nema naznaka brzom kraju
26. Hanibani-3 godine i polako idemo dalje
Samo naprijed cure.......imate moje vibre da izdržite još dugo :love:
bubi, jel ja to dobro vidim il mi se manta u ove sitne sate??