mislim na strop, ali nisam sigurna!
konzultirala bi se sa arhitekticom i ljudima iz Hortona!
Printable View
Jako mi se sviđa! Mislim da će to biti i moj izbor nakon bačene love za panele koji mi se ne sviđaju kako su ispali :roll:
Jedino me muči boja, inače kuhinja i dnevni su u jednoj prostoriji, kuhinja crveno-crna, zidovi bijeli i sve prilično minimalistički. Gotovo čitav vanjski zid je u prozorima, sad kako to iskombinirat a ne bi baš obične bijele....
bucka, koju boji ti planiraš, kako se kreću cijene?
sad i ja gledam i sviđaju mi se i paket i panel i rolo zavjese!
ne znam kak idu po cijeni! valjda su paket najskuplje!!
http://www.kk-dekorativa.hr/
ivana s, nemam pojma za cijene!
a boju bi ili bijelu ili neku krem (u svakom slučaju svijetlu boju).
obrisala sam dio s prepucavanjem. nastavite pristojno, bez vrijeđanja i omalovažavanja bilo čije osobe, struke etc.
ovdje možete dobiti stručni savjet, ali i "samo" nečije iskustvo. i jedno i drugo je vrijedno i dobrodošlo, molim vas da to cijenite.
Larmama može li fotka? Barem na pp :-) Ja još nemam zavjese u boravišnom dijelu, jer biram i razmišljam nego da se zaletim. Ovo s roloima mi se sviđa :-)
poslikam pa stavim:-)
ja necu nikakve zavjese u dnevnom boravku, kuhinji, djecjoj sobi, na drugom smo katu, nema nikoga preko puta, a stablo je pod prozorom pa je ljepse od najljepsega zastora.
ali zelim ipak u spavacoj sobi, i muci me sto to nije prozor nego i vrata i prozor, pod prozorom je radijator pa se ne moze pokriti, i to mi je oduvijek problem na takvo sto staviti lijep zastor. ima li tko ideju ili savjet?
meni je zavjesa (klasična na karniši) ispred radijatora - pokrije radijator i do poda je...
ma mogu. ali pokraj su vrata balkonska. a ruzno mi je to jedno pokraj drugoga sa zastorom.
mama_jos_malo evo, ti su prozori prema jugu i još malo ukoso položeni pa mi je trebalo nešto što ću koristi kad mi je sunčeva svjetlost prejaka
http://i996.photobucket.com/albums/a...o/f17fdd99.jpg
http://i996.photobucket.com/albums/a...o/7fa16435.jpg
http://i996.photobucket.com/albums/a...o/98df40fe.jpg
http://i996.photobucket.com/albums/a...o/b1d466c6.jpg
Nije dobro ispalo jer imam dva velika prozora zatim balkonska vrata pa jos jedan uzi prozor tako da sam stavila skraćene panele, zbog radijatora ispod prozora koji mi je lijep i ne zelim ga pokriti zavjesama. Ipak, ti skraćeni paneli mi nisu baš lijepo ispali, ne sviđaju mi se. Mislim da bi ove rolo bile puno bolje jer bi ih prilagodila točno svakom prozoru zasebno, a paneli se onako međusobno preklapaju i čine cjelinu, što u mom slučaju nije dobro...I još nešto, ove panele sam radila u Kiki i nikako nisam zadovoljne, 3 puta sam im vraćala, nikako ne bih preporučila.
Panele nebih stavljala na vrata koja su prometna , poprilično su neprektični za stalno pomicanje ,jer moraju imati slobodan prostor u koji ih uguraš . Za vrata su najbolje paket zavjese koje otvaraš zajedno s vratima, nebih ja ni rolo :unsure:
moj šogor ima paket i kad otvori prozor ne može spustit zavjesu!
to mi nije baš neka fora!!
možda mi komarnici koje imam mogu u tom slučaju glumit da su zavjesa!!:lol:
Razmišljala sam o dugačkom stolu u blagovaoni pa zbrajala centimetre... Koliko bi trebao biti širok stol blagovaone?
Ima li netko da je i kod ulaza (kuća) stavio parket? Podnosi li to parket?
Larmama, very nice, a što je ovo sa strane, da se zakači ili? Poslala sam upit u ovu firmu što je stavila bucka. Na izmjeru dolaze s uzorcima, besplatno ;-) Možda ću ih zvati. Već treći mjesec sam bez zavjesa i navikli smo se svi :-) Navečer samo spustim rolete, a nekad ni to, jer svi susjedi spuštaju ;-) pa me nema tko vidjeti. Sviđa mi se ovako bez, ali zavjese ipak daju štih domu. Posadila sam cvijeće na balkonu pa mi je lijepo gledati kroz prozore i stijenu. Mi se pravimo Nizozemci :-D
Babyiris, meni je parket posvuda i u hodniku gdje se ulazi i u kuhinji. Nikakvih problema :-)
evo ovdje se vidi zavjesa u spavaćoj, ali mi te što se tako dižu ne odgovoaraju za boravak
http://www.imagesforme.com/show.php/1092157_zavjesa.jpg
mama_jos_malo s time se rolo dize i spusta
kad smo već kod zavjesa koliko su (ne)praktične rolo zavjese veličine (širine) cca 160 ili 180 cm?
imam jaaako velike prozore... da li je onda bolje staviti 2x80 odnosno 2x90?
imam 2 prozora širine 156 cm jedan od drugog udaljeni cca pola metra
ja isto još moram riješiti balkonska vrata u dnevnom boravku jer mi je prejako sunce da ih ostavim bez zavjesa. Odlučila sam se za panele aamo moram još izabrati materijal. Od onog što sam vidjela svidio mi se lan ili mješavina s lanom.
larmama, ima i većih u Ikei, bar ovih "nepropusnih" na koje sam se namjerila
ima čak do 180 cm... nama paše 2x160 ili 2x180...
btw, moram vam se malo požaliti... naime, naručili zidnu špinu (stigla nakon 2 mj,.) i sad skužili da nam je izljev prevelik za naš mali umivaonik... jako tužna...jako tužna... :cry:
Bucka, pogledaj kako su ovdje izvedeni zastori.
http://www.locationworks.com/library...eference=33223
ja bi parket kakav se vidi na slici 21... ima netko info gdje se može nabaviti?
meni takav parket izgleda super, ali koma je za odrzavanje, ako si opsjednuta cistocom, svaki vrag se na njemu vidi :-(
APRICOT, molim te za pomoć...
u procesu smo naručivanja nove kuhinje...
1. mislili smo najprije sivu visoki sjaj, ali danas na velesajmu vidjela mat i super izgleda...što misliš??
2. isto tako, da li da cijela bude u istoj nijansi sive ili npr dolje tamnije, gore svjetlije...?? i..
3. zidni panel ili staklo?? koje boje?? mislili crno sa nekim uzorkom (ikea) ili crveno...
4. radna ploča....siva kao kuhinja ili bijela??
5. pločice: mislili velike bijele sa sivim fugama. što misliš?
ako bi cijela kuhinja bila sivo, bijela...da ofarbamo zid u neku življu boju,koju? ili da uzmemo neki zidni panel u boji živoj ili ofarbati zid u žvu boju i preko staklo??
jojj,,,joj,,,znam da te gnjavimo svi ali bila bi jaaaaaaaako zahvalna da pomogneš jer će moj dragi muž (inače skoz tolerantan), poludjet sa mnom. svaki dan, duga ideja u mojoj glavi:mrgreen:
i pliz pomoć/savjetod nekog tko je već sve dobrano proučio i prosrfao..ja ses tvarno ne snalazim u svim tim terminima, materijalima, proizvođačima..1.put da nešto preuređujemo, a uselili u namješten stan od staraca, pa sad sam sva uzbuđena što konačnonešto po našem ukusu.
uglavnom, trebam pomoć/savjet oko: materijala/proizvođača/trgovine za sudoper, pipu, pločice!!
hvala beskonačno!!
pa kako apri može znati želiš li ti sjajnu ili mat kuhinju??
čitajući vaša pitanja, često joj ne bih bila u koži. :-/
što se drugog posta tiče - prelistaj prva tri nastavka ovog topica, cure su iscrpno nabrajale što su, gdje i pošto kupile.
prelistaj si kako je ms.ivy rekla druge djelove ovog istog topica. na njemu tocno mozes vidjeti faze nastanka pojedinih stanova. i to bas kako si ti startala, di, kako, sto. meni je trebalo neki dan nesto u vezi kupaona i bome odvojila sam sat vremena i procitala topic od prvog djela. nasla sto mi je trebalo i to je to.
a da li kupiti sjajnu ili mat, to je po meni iskljucivo tvoj odabir. koliko sam ja skuzila iz dosadasnjih postova Apri ti voli boje i zivost. ja volim bijelo i sad kad bi svi iznosili svoj stav sta ti trebas kupiti bila bi to nasa a ne tvoja kuhinja.
sretno jer za sve sto radis u kuci trebaju ti debeli zivci, evo ja sam u pon isla se dogovoriti kako da mi postave plocice u svakoj od kupaona. zavrsilo je da sam ja odlucila otici na posao, pomirljivo rekla da rade sta god zele (ja sam htjela izbaciti borduru koju smo narucili bez da ona bude trosak majstorima). sad imam borduru ali imam postavljena plocice onako kako sam zeljela. dakle kompromis. puno njih se nece sloziti da je kompromis dobar s majstorima, ali ja nemam vremena tj. ne zelim utrositi svoj godisnji sjedeci kraj njih. i pomirila sam se s tim.
ms ivy, pa iskreno, ako nisi imala što odgovoriti, nisi niti trebala:roll:...prelistala jesam, i ne samo ovaj topic...nisam pitala onako bez veze...našla sam svašta ali sam mislila ako netko ima neku refreshanu informaciju ili iskustvo...zato i jesmo tu, zar nije tako?? u protivnom forum ne bi niti funkcionirao da se iščitavaju samo stara iskustva i stare stranice...ali whatever...ne želim ulaziti u diskusiju sad o tome...ali super su mi odgovori poput tvog...
a pitanje o mat ili sjajnoj je bilo čisto koja ljepše zrači...koja ljepše ocrtava prostor...i sigurno neko tko se bavi time, apricot u ovom slučaju, ima puuuno bolje oko i smisao za to...
pa, apricot, ako neka pitanja smatraš glupim i besmislenim, nemoj odgovoriti, ali pomozi oko ovih boja! HVALA!:-D
nisi ni ti trebala kolutati, ali kad već jesi budem i ja malo. :roll: ;-)