cure obratite pozornost o starosti djece majki koje ovdije postaju, bitna je razlika kad je dosta i nije isto u prvoj, drugoj i trećoj godini života...
Printable View
cure obratite pozornost o starosti djece majki koje ovdije postaju, bitna je razlika kad je dosta i nije isto u prvoj, drugoj i trećoj godini života...
evo nešto za sve koji misle da im se dijete nikad neće odviknuti od cice, odnosno da nikad neće promijeniti navike :mrgreen: :
zara prospava cijelu noć u komadu (napomena: ima 3 godine), a onda ujutro sisa i mazi se oko sat vremena. prve su joj riječi svako jutro "ja bi cicuuuuuuuuu!".
jutros se probudila, sjela na krevet i izvalila:"ja bi onu čokoladu iz kina!"
možete mislit moj šok, sjedim, buljim u nju... "šta bi ti??"
"onu čokoladu iz kina mi donesi.."
ja donesem, ona ju smaže, poliže prste, "sad bi malo soka"
popije sok, "treba mi čačkalica, ne mogu s prstima iskopati!"
dobije čačkalicu i malo pročačka...
:shock:
ok, tražila je nakon toga cicu, ali je polunezainteresirano dojila oko 1 minute i nastavila svojim poslom...
Lutonjica, mogu zamisliti šok :lol: . Meni je slično bilo kad je V. tražio vode umjesto mog mlijeka. Nisam mogla vjerovati :).
Moj Fran danju cicu mnogo manje nego noću. Danju 3-4 puta a noću se zna buditi do 10 puta ( najčešće kao i kod Lutonjice provede noć s cicom u ustima ). Najgore mi je to što radim za faksu noću, pogoto sada kada su ispitni rokovi, (dolazim ga podojiti pa pokušavam ostati budna da idem dalje raditi, ( čitaj: ne spavam uopće ). Danju ga ovaj mjesec intenzivno čuvaju bake i zbog toga si on vjerojatno nadoknadjuje druženje sa mnom po noći. Tek je nedavno navršio godinu dana, a čitajući vas mame puno starijih cicavaca počinjem se tresti od same pomisli da će to trajaaaaaaatiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
NO, to i ne bi bio meni toliki problem da Fran nije počeo biti aktivan i budan po noći ( izmedju 3 i 5 on bi se igrao, hodao, pričao, i u pauzama izmedju toga svega natezao mamine cice ). Prije sam mislila da mi je teško dojiti noći, ali sada vidim da je to bila milina; pravi problem je kada ga cica ne uspavljuje noći nego kada se s njom budan igra i priča.
Još je jako mali pa mu baš i ne mogu riječima objasniti da cica spava i te fore, mada se nerijetko trudim i to raditi.
ovo ti je ključno.Citiraj:
Danju ga ovaj mjesec intenzivno čuvaju bake i zbog toga si on vjerojatno nadoknadjuje druženje sa mnom po noći
Moj Grga stvarno ne zna zaspati bez cice,ni za dnevno ni za noćno spavanje,ni kad se promeškolji noću,ništa bez cice.
Probali smo mm,bake i ja svašta.Jedino gdje još hoće zaspat su kolica i AS i vožnja u autu.
Ne bi bio problem da ja uskoro ne počinjem raditi.Još to funkcionira dok je ovako lijepo vrijeme ali kako će se bake šetati po kiši ili snijegu?
On jednostavno ne želi ni u ležeći položaj kad nije sa mnom,nošenje ga iznervira.
Znam da mi ne možete dati čarobni recept ali ako ima koji slični slučaj...kako ste to riješile?
Zasad je tako da ako ga bake čuvaju on ne spava dok ga ja ne uspavam,koliko god umoran bio.
A kad mu noću pošaljem tatu da ga malo pogladi dere se kao da mu je došao sam vrag!
Isto je i s Hrvojem, a godinu dana je stariji. Bar se tješi da niste jedini.Citiraj:
bobaibeba prvotno napisa
Ali - on je prvi put kod bake zaspao bez problema (s 9 mjeseci). Jednostavno je znao da baka nema cicu - nije valjda mirisala na mlijeko.
Malo su se nunali i zaspao je.
Ako ga baka stavlja spavati, ide nunanje.
Ako ga ja stavljam spavati, ne prolazi bez nacicavanja.
Ako ga netko drugi stavlja spavati - nema šanse da zaspi.
moram ispricati sto se nama jucer dogodilo.
Tonka vec bar godinu dana nije zaspala (navecer) ni uz koga osim uz mene, cicajuci.
No, jucer navecer u krevetu me pocela gristi i stipati, i kad nije htjela prestati, ja sam uvrijedjeno izasla iz sobe, i cekala pred vratima, da cujem kako ce reagirati.
Nekoliko minuta je bila tisina. A onda je pocela zvati... 'tata, tata, taataa...'.
Pa sam joj lijepo poslala mm-a. I malo su se meskoljili, i zaspali.
Totalno cudan osjecaj :)
Baš si me utješila :mrgreen: !Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
A i sama ne vidim kraja tome,a i ne pokušavam baš previše ništa drugo.
Jedino me brine to kaj neće ni bakama ni tati da zaspe na nijedan mogući i nemogući način.Osim kolica i vožnja u autu.
S njima bi se samo igrao a kad postane prumoran počinje se derat i traži cicu.
Evo me od mame nakon još jednog neuspješnog uspavljivanja.
Probudio se u pola 7 i u pola 11 je već bio mrtav umoran (meni doma tada zaspe već u 10).Baka je probala sve moguće i nemoguće (čak je ljuljala luster a ovaj ga je pratio pogledom i kad su mu se sklopile okice u plač i dreku) i ništa ne pali.Kad skuži da bi ga mogao san prevarit počne vrištat i jecat da se ne može slušat.
I onda dođem ja,osmjeh od uha do uha,nasloni glavu na mene i draga me.Legnemo,pocici si i spava kao beba!
Kaj da radim :/
Ako tako nastavi kad ja počnem radit bit će dana kad uopće neće spavat do navečer ako mene bude čekao.Kako mu pomoći?
Meni nije problem nego mi je žao njega a ja jednostavno moram ići raditi uskoro i neću moći funkcionirati na poslu ako znam da se on ovako jadan muči :(
Evo i nas s istim problemom. Vanja je veliki cicoljubac :) .
Kroz dan nema šanse da zaspi bez cice, a navečer pogotovo. Čak ni autu ne može zaspati bez cice.
Skoro je cijelu noć na cici tako da sam ja ujutro u totalnoj komi.
Da barem onda hoće ujutro malo duže odspavati, ali ne. Probudi se u šest, pola sedam i počne vikati kaaakati tako da ju moram odvesti na wc i poslije nema više spavanja.
Jednu večer je MM otišao s njom u sobu,ali kad je skužila da me nema počeo ja plač i nema šanse da ostane s njim.
Nika ima 20 mjeseci i visi na meni dani i noć (osim kad sam na poslu), preko vikenda zna odspavati kod mojih sestara i tada malo plače po noći ali dobije bočicu i preživi, a mene preko noći mrcvari. Glavni problem je što mi se napuni dosta mlijeka i bojim se da ću dobiti upalu pa je čim se vidimo nakon te jedne noći dojim ali stvarno želim prestati, ali kako ?
evo da se i ja prijavim sa slicnom dilemom...
Ne zelim da prekinem dojenje jer mi beban ima tek 16 meseci, volela bih da to bude nekako spontano. Medjutim, u poslednje vreme sam toliko izmrcvarena da vise ne znam za sebe. Radim pet poslova, kod kuce naravno obaveze koje svi imamo i onda dodje noc. Moje dete ide u vrtic od svojeg 13. meseca, a u poslednjih mesec-dva pojacano nocu doji. primetila sam da, dok ja ne legnem u krevet, on spava mirno. Spavamo mm, dete i ja zajedno ali ja cesto nocu radim do kasno pa poslednja legnem. Dakle, uspavam ga i vratim se za komp. A u poslednje vreme to uspavljivanje traje po sat i po-dva. Cini se kao da odrema to vreme na cici i onda skakanje i tumbanje...ma, mislim, do besvesti i do ujutro. I onda cim ja legnem ponovo u krevet, on me namirise i pocne da se vrpolji....i kad se nakaci ne prestaje ako ga nekako ne odvoji, i to sve radi kroz san, moje se dete ne budi nocu ili je to valjda zato sto mu odmah odgovorim pa ne stigne probuditi se. Ali, vise ne mogu. Mm poslednje dve noci uspavljuje dete i uspava ga za 20 minuta. Da mu nesto interesantno da se poigra u kraku dok ja najavljujem kako idem da se kupam, i malo cvili i zaspi. Nocas ostajem u dnevnoj sobi, bas da vidim koliko ce da traje to mirno spavanje bez mene...
Ivana, ne mogu da nadjem da li si negde vec opisivala kakav je bio vas prestanak dojenja. Nasla sam se u ovim tvojim recima gore, pa te molim da mi detaljnije opises kako je bilo. Ja stvarno polako prestajem da verujem da ce se kod nas dojenje ikada smanjiti, a kamoli prestati. A vec mi je pomalo dosta...Citiraj:
ivana7997 prvotno napisa
Karlo će uskoro navršiti 4 godine. Doji jednom ili nijednom dnevno uglavnom prije spavanja i tada prvo pozdravi titi, a onda doji par sekundi i to je to. Svi smo time zadovoljni. "Titiji" su postali prava institucija u 4 godini.
Moj stariji je valjda 2 noći prospavao bez buđenja, a ja jedino kad sam bila u bolnici.
Od noćnih cicanja sam ga odviknula oko sredine trudnoće, bilo mi je neizdrživo. Tri noći je cendrao mama daj cicu, a ja sam mirno i milim glasom govorila da cica sad spava i da je noć, grlila ga i ljubila. I upalilo je.
Sad traži vode. A ujutro pita: jel se budija cica?
Neki dan sam brojala buđenja. Veliki 4 a mali 7. Koji put u isto vrijeme, često ne. To je kad su zdravi :lol: :lol:
bobaibeba, nemam ti baš riječi utjehe. Tin se isto upavljuje isključivo sojenjem. Od kada je krenuo u jaslice spava dnevno samo 15 minuta :shock: jer bez mene ne zna spavati.
Da vas nešto pitam, imate li još koju ideju, osim da je cica išla spavat, da se budi u zoru/jutro, jer verzija sa kaučom kod nas mislim da neće ić-iako mi se sviđa iz više razloga(MM bi se budio, a ne ja 8) ). Radi se, naime, o tome da je MM VRLO često na terenu po 4-5 dana i noći, pa se, čini me se, moram sama organizirat...
Moram se negdje iskukati pa ću ovdje...
Vratila sam se natrag na posao (12 mj.) i baka čuva moje zlato. Lijepo joj zaspi uz ljuljuškanje, te čak primjetim da njoj duže spava nego meni 8). Naravno govorim o dnevnom spavanju. I meni ga nije bed podojiti bilo kad i bilo gdje pogotovo što nismo baš nešto s dohranom - i dalje se najviše veseli cici i uistinu volim dnevno dojenje - čak i kad se ful igra s cicama :D .
Ali onda dođe noć... Kada me budi 3-4 puta za pravo cicanje (ono kad baš osjetim da se primio posla) ja se k'o top naspavam, no muči me kada je to x puta jer mi drži bradavicu u zubima, a rukama grebe po trbuhu, pupku ili hoće gnječiti slobodnu cicu, i to onda traje i traje. Noćas sam izludila! Samo stenje "ah, ah" dok ne dobije cicu, osjetim da je nemiran, ja držim ruku na gornjoj cici, nemam čime maknuti ruku s pupka kojeg kopa, li ga kopa... katastrofa. Pokušavala sam ga cijele noći držati na istoj cici, no to mi je koma jer se sva ukočim, a i cica me boli jer imam osjećaj da vuče na prazno. Još neki prijedlog? Nemam ga namjeru "odbiti" od cice, ali samo da malo popusti s tim noćnim navlačenjima...
Mi smo još mali ali već smo izgleda mudrice pa smo se prepoznali u ovom:
:)Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Nemam pojma kako si pomoći (jer mi stvarno ponekad opasno fali sna), radim već mjesec dana (pola radnog vremena i nije u vrtiću nego s nama doma naizmjenično). Nisam sigurna da li je dobro da mu svaki puta dam cicu jer mi se trenutno događa da je povećao proizvodnju :lol:
Možete si mislit - kad dođem s posla brzo brzo oboje jurimo na cicanje i veselimo se, naravno, ali budući da ima jako puno mlijeka sad se zna toliko prenajesti da opet bljucka kao kad je bio skroz mali.
Da li je tih cca 6 ili 7 cicanja (odokativna metoda brojanja jer sam kao baba iza bunila pa nemam zapravo pojma koliko je to puta) previše?
6-7 dnevno, ili 6-7 tokom noci?
iako, odmah naglasavam da mi u oba slucaja nije puno, nego malo :mrgreen:
potpisujem! i rukama i nogama. :mrgreen:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
nama je ta brojka rezervirana za nocna nacicavanja, a dnevno.... 20-ak puta i to ne pretjerujem!
Mislila sam na noćne :)
Ali i dnevni su tak nekak, možda koji manje. Pojma nemam jer zapravo nisam nikad brojala, ali u barem jednom dijelu dana ne cica jer sam na poslu.
I da, tek sam naknadno skužila da sam zabrijala na topicu gdje uopće ne spadam (meni naime još nije dosta). ;)
To bi me kao trebalo utješiti :roll: Mi smo ipak bliži ovoj manjoj brojci, ako ne računam one noći kada je konstantno prištekan, a tih je ipak relativno malo...Citiraj:
momze prvotno napisa
A ni meni nije dosta, samo mi fali malo sna...
sad ce godina ipo...
sve znam i sve razumijem, ali...
ja sam ta kojoj je dosadilo...
lagano, lagano, najlaganije....
jer... umorna sam.... i... ne znam.....
pokusala sam smanjiti, odgoditi, usmjeriti paznju na nesto drugo, ali, ne ide....
nebrojeno puta tokom dana....noću još i više....
kako se to radi bezbolno?
bezstresno?:)
bezsuzno?
bezgriznjesavjesti?:)
momze?
To je očito ovisnik kao i moj.
Moj veliki cica više nego mali. Ali stvarno!