ja danas na pregledu i opet on meni : skinite se (opet?)
i opet je prčko po meni ali ovaj put je bolilo, baš sam se bila stisla!
i opet mi je dao rojazol:evil:
Printable View
ja danas na pregledu i opet on meni : skinite se (opet?)
i opet je prčko po meni ali ovaj put je bolilo, baš sam se bila stisla!
i opet mi je dao rojazol:evil:
ja sam u prosle dvije trudnoce imala svaka 4 tjedna vag. pregled i mada me nije boljelo, nije mi bilo ni svejedno....
moje pitanje sada, jer sam "iznenada" saznala da sam opet trudna, na koje mi mozda mozete odgovoriti: dali ja MORAM ici redovito na preglede? mislim, naravno da mi je bitno da je s bebom sve ok, ali dali ja po zakonu moram otici tamo svaka 4 tjedna da me se pipka ili ja mogu npr. kod privatnika ici na preglede kada JA to zelim (ili kada on/ona smatra da je za zdravlje bebe zaista nuzno)? ne zelim imati problema u vezi porodiljnog, pa zato pitam, ali mislim da to u HR nije uvjetovano jedno za drugo.....
joj, nadam se da ste skuzile sto zelim reci, malo mi je ova trudnoca usporila mozak...
Ivana B-G, čestitam na još jednoj trudnoći! :-)
Kužim što hoćeš reći, ali ne znam odgovor... Nekako kontam da nije nužno. Kao da bi te sad zvali iz ordinacije da jedan pregled preskočiš...
Ivana B-G naravno da ne moraš ići kod soc. ginekologa, ideš slobodno privatniku kojem želiš. Soc. ti treba za uputnice i otvaranje bolovanja.
Ivana ja evo vodim trudnoću kod privatnice, nitko te ne tjera na išta, u dogovoru s ginom i tijekom trudnoće dogovaraš i preglede, njihova je odgovornost tebi preporučiti koliko često. Na tebi je odgovornost koliko ćeš često odlaziti, mislim da je bitno pokriti one preglede kada su bitni uzv zbog razvoja organa i sl. Ja sam malo paničar pa mi je bitno pratiti svaki mjesec da je sve ok :-)
Hvala na cestitkama i hvala za odgovore!
Pa i mei se cini da nista nije pod "morate", ali opet mislim da te doktor cudno gleda ako kazes da ne zelis tako cesto imati preglede....no, to je druga prica.
A recite mi, nesto se vise ne sjecam kako je bilo: tko mi otvara porodiljni? zar to nije doktor opce prakse ili je ipak bio ginekolog? zaista sam zboravila. :oops: cini mi se da sam nosila trudnicku knjizicu s procjenom datuma poroda kod doktorice opce prakse i onda mi je ona dala one papire.....?!ma stvarno sam kokoska, ne mogu vjerovati da se tako ne sjecam.
Čestitke na trudnoći!
Bolovanje otvara doktorica opće prakse na preporuku ginekologa. Znači, nalaz ginekologa na kojem piše da trebaš mirovati trebaš kopirati i kopiju dati liječnici opće prakse. Ona na temelju toga nalaza otvara bolovanje i na temelju daljnjih uputa gina produžuje bolovanje, a nakon dva ili tri mjeseca, ovisno o šifri pod kojom se otvara bolovanje, bolovanje produžuje komisija.
joj, da! ovaj ću mjesec morati na komisiju... Uh. :-/
super! hvala, sada sam opet pametnija. nadam se da mi bolovanje nece trebati, ali o tome kada bude vrijeme.
manal, sretno!
...ajme, da mi netko prije par godina rekao da cu biti mama troje djece, ne bih vjerovala niti rijec! ....a gle ovo sada....
Od kojeg tjedna trudnoce se UZV radi preko trbuha, a ne vise vaginalno?
Meni je u 11-om tjednu probao preko trbuha, ali nije ništa vidio pa je ipak morao vaginalno. S 15 tjedana mi nije radio UZV već je samo preko trbuha poslušao otkucaje srca. Da je radio UZV radio bi preko trbuha.
Idnom, u kojem si tjednu?
Sad sam u 14. tt. Prosli tjedan mi je ginekologica gledala vaginalno pa me sad zanimalo kad pocne prek trbuha.
sljedeći put kad ti bude radila sigurno će preko trbuha. Iako i u 13-om tjednu mislim da može preko trbuha.
da, meni je u 13. radila preko trbuha, a na Harni sam pročitala da se tako otprilike radi.