Meni je nevjerojatno kako se u danasnje vrijeme moze dogoditi da se borelioza zakomplicira. Ima tako specificnu sliku i lako se lijeci kad se prepozna.
Printable View
Meni je nevjerojatno kako se u danasnje vrijeme moze dogoditi da se borelioza zakomplicira. Ima tako specificnu sliku i lako se lijeci kad se prepozna.
kada sam izrazgovarala sa zavodom za javno zdravstvo, dr se nije mogao načuditi šta su napravili na hitnoj
čak kažu da im šalju i upute kako postupati u određenim situacijama, između ostalog, i sa krpeljima
ma nevjerojatno, pa čim uguglaš vađenje krpelja izbaci ti velikim slovima NE ZALIJEVATI GA..lala itd.
ja si ne mogu oprostiti što me uhvatila takva panika i ludilo da sam odmah otrčala na hitnu, ne znam šta mi bi
bilo je dovoljno da ukucam kako vaditi krpelja
sva sreća, pa nije ništa bilo, živa bi se pojela
kad se zna da je bio ugriz krpelja i kad se pojavi tipični prsten onda je uglavnom tako kako kažeš
i ako se zna terapija
ali u velikom postotku, mislim i preko 50% pacijenata i ne znaju da ih je krpelj ugrizao i nekada ne obrate pažnju na kožne manifestacije, misle neka alergija....
nije baš tako jednostavno
Možda sam ga jučer pokupila ili ne nešto drugo slikali, uglavnom osjetim oteklinu
Nije sigurno čiji je ubod
Ali dobila dex, sinopen,antihistamin,antibiotik,,kremu+ obloge
Sad napokon malo bolje
Malo je vjerojatno da je krpelj, on bi otpao tek nakon što bi se dooobro napio krvi. Vidjela bi ga... Vjerojatnije je da je pauk (ako ima dvije rupice) ili neka druga beštija. Što god bilo, dobila si sve što treba.
Jedna je rupica, specijalistica je rekla valjda pauk, uglavnom bolje je , samo kaj me sad od dexa sve svrbi