Pa super! A izbor ulozaka je osobna stvar. Trebat ce joj vremena da nadje one koji joj odgovaraju. Nek si svaki put kupi druge dok ne naleti na neke koji su joj ok.
Printable View
Najvise me trta da joj ne propusti...
Jer sada je malo zbunjena...svako malo isla jutros na Wc i svaki put je htjela ulozak promjeniti jer je "jako "zmazan" " ...pa sam joj pokusavala objasniti da nije potrebno svaki odlazak na wc mjenjati...pa taj dio ne razumije...
A valjda ce doc sve na svoje s vremenom...mislim da sam ja u sebi (ne pokazujem pred njome) u vecem soku nego ona sama...
Mislim da nemaš razloga biti u šoku. To je potpuno normalna dob za dobiti menstruaciju.
Što se tiče propuštanja, zato sam ti i preporučila Naturella uloške, jer ih ima u raznim veličinama i čini mi se da dosta dobro upijaju.
sad ne znam ali je meni lakše kad sam na wc par pu stisnuti pa večina te kombinacije otiđe u školjku, baš sam ja to svojoj pričala, jel to klinci tako rade, istina da onda ispadne malo gušće ( ili je to kod nas starijih tako)
Ja to znam s vremenom na vrijeme napraviti ali mi rijetko kaj hoce izac...
Nije mi uopce proslo kroz glavu da to njoj spomenem..
meni zna baš puno, ali možda je to i do godina, ili nećeg drugog, mini uložak treba dan dva ( tad je jače), posle samo brljavi ali ga stavim, zna ponekad biti stvarno samo koja kap
Moja danas za vrijeme fešte pomislila da je dobila menstruaciju jer je vidjela da je valjda roza piše lina u i bila dost tužna, pa sam joj posle rekla nek malo stisne i popisa se u kadu, bilo skroz roza, onda sam se sjetila da smo danas jeli ciklu
Evo i mene šokirane. Jana ima 10,5 godina, cicke već narasle, kao i dlačice, i sinoć eto menge. Ja sam u principu sretna, onak uzbuđena, ona je isto tako pozitivno uzbuđena.
Ali sad me panika hvata, jutros je otišla u školu s normalnim uloškom, ali bez rezervnog (jer naaaravno nemam nijedan, dobro da sam imala i ovaj jedan!!! užas). Ali i da ima rezervni, ne bi ga znala staviti. Pa sad brijem neke bedare da ne procuri, da joj bude ful neugodnjak i da se ovaj pozitivan stav raspline u sekundi! :(
Nadala sam se da će joj moj dnevni biti ok, ali jutros je na wc papiru bilo dosta krvi (to je valjda normalno?) pa je stavila normalni. Nije se žalila da ju žulja, ali ona je već fakat velika, preko 50kg, i ne znam koliko cm, recimo 160. Onda valjda neće biti problema s nalaženjem uložaka koji su joj ok, jel da?
je i ja tak isto nemam uloška jer koristim platnene, ali
pošto je danas žuta srijeda uzela sam jedan paketić za klinku ako se slučajno desi pa da imam doma
Kcerka mi ima 12 ipol godina. Sisice joj rastu vec od 10 godine kao i dlacice svugdje gde trebaju rasti. Vec godinu dana ima bijeli iscijedak po gacicama nekad bude redji a nekad gusci. Najbolja prijateljica joj je dobila mengu prije par dana a malađa je od nje 8 mijeseci i sada je ona jako ljubomorna i ljuta sto ona nije dobila. Kcerka mi je visoka 155 i ima 39 kg. Hoce li uskoro dobiti menstruaciju???
Moja kcer ima 12 godina visoka je optrilike 152 cm i teska 42 kg....vec mi se cetiri dana zali na bolove u trbuhu naravno ispod pupka...neznam dali je dobila iscjedak
Pozdrav!molila bih za odgovor!
Dakle moja A ima 11 godina i 8 mjeseci i u skoli je briljantna sve hoce sve ju zanima i svugdje sudjeluje, ukratko ima milion obaveza. Visoka je 150 cm i teska 38 kg, nekakav prosjek po mom mišljenju. Imala je malo salca, pa je sama iskazala interes da nesto trenira i rijesi ga se. Trenira vec 4 g i to salce se skoro pa ne vidi vise... U zadnje vrijeme se nekako pocela mijenjati, vidljivo su joj se grudi povećale, dlacice ispod pazuha su u rastu (loading) a "tam dolje" ne da je sumica nego sumetina! (Slučajno sam joj uletjela u kupaonu dok je to proučavala
Hej! Znaci imam 155 cm i 39-40 kg, iscjedak imam vec godinu a grudi mi rastu vec 2 godine. Imam dlacica ispod pazuha, na rukama i "dolje". Mene sad brine hocu li ubrzo dobti menstruaciju zato sto je moja prijateljica koja je 3 mjeseca mlada od mene dobila u proslu subotu. Molim odgovor brzo
Zaboravila sam jos spomenuti da imam 13 i 3 mjeseca.
Z_bunjena254 Vjerojatno ces i ti uskoro, ne brini. Kad je dobijes vjerojatno je neces obozavati. To sto je tvoja prijateljica dobila, a mlada je pa se ti brines malo mi je smjesno. Svima je tijelo drugacije. Uvijek imaj uz sebe 1-2 uloska. I moli se da ne dobijes dok si na moru, da bar dobijes onak, kroz godinu. Pozdrav:-D
Ja cu krajem prvog mjeseca napunit 14 godina i jos nemam mengu i bila sam na sistematskom prosli tjedan i rekli su da moram na pretrage jer sve cure iz razreda ju imaju s tim da je vecina mlađa od mene i sad mene brine malo ovo i pitam se dal' bi mogla dobiti uskoro? Molim odgovor
Nikolina 13
menga može doći i malo kasnije, pogotovo ak si vitka ili se baviš sportom ili jednostavno dođe kasnije
ne trebaš se brinuti, sve će se posložiti baš kak treba
ako se ti dobro osjećaš i zdrava si inače jednostavno još malo pričekaj
naravno da možeš otić na pretrage, ali možeš prvo porazgovarati s mamom ili vašim dr opće prakse, možda u tvojoj obitelji cure jednostavno dobivaju mengu kasnije
npr. moja je prijateljica dobila "tek" u 14. godini
Gdi ima tih kutijica za kupiti
Trenutno imam doma naturella uloške,sister mi veli da njena cura ima librese koji su onda bolji
Ili nek mi neko prikelji onu temu o ulošcima,ne mogu sad je nać
I da ak su librese koliko kapljica treba za početak jel dosta tri?
Ja sam platnena ,pa da znam
Eto proučavala
Normalno ima 4 kapljice
Dnevni samo 3
Jel onda uzimate thin ili obični oba imaju 4 kapljice
Ima i u dm tih duplih s kutijicom
Imam 12,9 god i imam iscjedak vec duze vrijeme. Danas mi se u iscjetku pojavilo malo krvi. Da li to znaci da cu uskoro dobiti i da mi predstoji prva menstruacija, ali nesto nije uredu? Hvala unaprijed!
Moguće je da je to 1. menstruacija, na tvom bih mjestu porazgovarala s mamom ili nekom od tebe starijom ženskom osobom s kojom si bliska i to joj pokazala.
Moja kćerka se bavi sportom, visoka je 160cm, ima 55kg, zdravo se hrani, ima 13g i 5mjeseci, ima stidne dlačice već dugo i grudi joj rastu već dvije godine. Još nema nikakvih znakova za prvu mjesečnicu niti o bijeloj mrlji na gaćicama. Ja sam prvu mjesećnicu dobila sa 13godina.
Molim vas za neki savjet. Veliki pozdrav.