Bog! Evo dobila mengu 3dc.Jucer si katapultirala decapeptil,i sad cekam 2 tjedna i krecem sa gonalima!!! Krenulo je krenulo!!!Glacova sretnooo!!Javljaj nam se molin te,sve me zanima!!!Dali jos tko planira ici prvom polovicom 10 mj?!
Printable View
Bog! Evo dobila mengu 3dc.Jucer si katapultirala decapeptil,i sad cekam 2 tjedna i krecem sa gonalima!!! Krenulo je krenulo!!!Glacova sretnooo!!Javljaj nam se molin te,sve me zanima!!!Dali jos tko planira ici prvom polovicom 10 mj?!
anaitomi, raspitaj se i za PFC kliniku u pragu, na 1. stranici su napisani kontakti za obje klinike, i jednima i drugima možeš pisati na hrvatskom.
glacova, pliz link
amaria, sretno! i mi smo gore u prvoj polovici 10. (kome sam ja stavljala listu:-))
Sretno svima, počelo je, počelo:-D
bit će gusto ove jeseni:)
ako se netko pati sa smještajem imam nekakvu solidnu kombinaciju pa može na pp...
btw mi smo jučer dobili prvi slobodan termin za konzultacije 12.10. što znači da se zagužvalo...
Počelo je,počelo!!!!
drage moje, vidim da je počelo,svi se spremamo polako za Prag!!!!
ja idem utorak,u srijedu je FET pa držite fige...
rose, naravno da držimo fige, sretno!
Sretno rose!
amaria 23 pretinac ti je pun i imaš mail :)
drage moje,samo da se javim,nazalost nista od mog FET-a ,jucer na utz endometrij 13 dan jedva 6mm.Danica kaze da se javim za 10mj...iskreno neznam otkud to odjednom,nikad niasam imala problema s endometrijem,cak i na klomifenu je bio dobar....sretno svima ,a ja cu valjda imat vise srece iduci put
mariom žao mi je, znam koliko je teško čekati, a nema druge, a koliko ti inače bude endometrij? Postoji i estrofem za endometrij, pa možda da pitaš ako će trebati slijedeći mjesec?
Mare,uvjek je bio izmedju 10-12mm cak i s klomifenom,Danica mi je rekla da se javim za 2tj i da je pdsjetim da pita doktora za terapiju ako bude potrebna,a moj doc koji mi radi folikulom. u Rijeci je rekao da to nista ne znaci da vec iduci put moze biti sve ok.Uglavnom ja se sad bacam na ananas,ciklu,ginko....spremicu endometrij za trojke:))
mario, i ja lupam po ananasu i cikli, sretno slijedeći mjesec!
Cure molim vas za pomoć, ja sam kod dr.L na v.v a on odlazi sa 1.10. a ja tebam kod njega 27.09, par dana prije menge, sada neznam što ću dalje folikulometrije i ostalo. on odlazi nažalost u privatnike, e sada neznam koliko bi me koštalo privatno, ima vas koje ste se pripremale privatno pa ako hoćete možete mi poslati na pp, i gdje ste sve išele, ja bi najradije za dr.L pa ako me je on započeo pa da me završi, bila dam kod njega na pregledu 8dc i 19dc, isada trebam par dana prije menge , sada će mi valjda dati protokol, neznam,a što dalje, to me mući
Mario ,zao mi je! Bas mi je zao!Ja cim krenem sa gonalim,udri vraze po ananasu,probati cu i ciklu,iako nisam bas ljubitelj!Ali isto nikad nisam imala problema sa endometrijom! Hop zao mi je zbog situacije,ali i ja idem privatno u cita na folikulometrije,pa ne dodje to neznam kako skupo!!Ako bas zelis njega!!Neznam!Nadam se da ce ti se netko javiti da ti pomogne!Drzi se!!
sretno svima koji kreću na sjever........... sad sam vas sve čitala unazad otkad nisam bila.
glavu gore svi koji su iza sebe ostavili neuspijeh,doći će sunce i na naše obraze ;)
anaitomi2....znam kako vam je iako vas pratimo samo s pola dijagnoze. mikrodelecija je zakačila i nas(na kojem kraku je kod tm?),išli smo u Prag u PFC (samo najbolje o njima) na Mesu-Tesu i nismo imali uspijeha....ipak,glavu gore,treba sve probat. sada smisljamo sto i kuda dalje,planiramo nešto ali nikako krenut,uglavnom nije kraj dok ne zviznem od zid a i tada ima rješenja.
veliki kiss s juga
Svima sretna praska jesen!!!Ja isto brojim dane do svog postupka;jos 15 dana do udarnog ciklusa!Ne usudim se previse veseliti,ali srce mi zakuca brze kad pomislim na to.
Svima koji idu gore prije,a bome i poslije mene-big kiss:kiss:
Ima li tko da koristi Gonal F pen!!!Da mi samo da jednu informaciju molim vas!!
Kko izgleda kratki protokol u Pragu?
amaria, navrati na Potpomognutu u Sloveniji i pitaj, tamo često koriste, a mariakr, naćalost ne znam odgovor, al uvijek možeš poslat mail u Prag.
Cure molim vas koje ste išle privatno da vam doktor odredi stimulaciju i folikulometrije i što sve već treba , zanima me koliko ste platile, jer dr L. odlazi sa v.v 1.10 a ja sam tamo kod njega a kod dr, A se ne može prijeći a za sada zamjenskor dr nema, pa molim vas ako bi mi mogle na pp poslati! Hvala unaprijed Bila sam kod dr L 8dc i 19dc na pregledu sada trebam par dana prije krvarenja i neznam valjda mi onda određuje protokol!
a zakaj ne pošelješ u prag sve nalaze pa ti doktorica odredi protokol a
poslje kod bilo kojeg doktora obaviš folikolumetriju.
Započela sam kod dr.L , pa eto desilo se to naglo da on odlazi u privatnike, a treba mi još jedan pregled , dva sam obavila kod njega,pa eto mislila sam to i dovršiti onda kod njega, kada sam već zapoćela, još jedan taj zadnji će mi obaviti na vv 27.09, 1.10 odlazi, pa me zanima koliko košta privatno određivanje protokola i praćennje, rađe mi da mi on odredi protokol, tj tu u Hr da mi odrede, po pregledima i nalazima,mislim al samo mislim da je to možda sigurnije,a i dr L je dosta iskusan i svi ga hvale pa mu dosta i vjerujem, ko tebe priprema ili ko će te pripremati za Prag, tebi će isto biti prvi put koliko se sjećam
ja ti još niš neznam jer nemam nalaz ultrazvuka i papu.
Meni osobno je puno draže da me pregleda doktor koji me zna i pregledava
10 g. Bila sam ja na svetom duhu u postupku. Iskreno ja nit neznam kak su oni
uspjeli uopce bilo kaj vidjeti na ultrazvuku i kasnije na folikolumetriji
jer sam se prije digla sa stolca nego sjela na njega.
U četvrtak idem po nalaze pape i ultrazvuk i sve šaljem u Prag.
Oni će mi odredit stimulaciju.
little ivy...
Iskreno nemam pojim i ne kužim neke stvari ,kad smo radili mikrodeleciju y kromosoma onda nam je urolog rekao da taj y kromosom nije pronađen i da sad imamo šansu od 5% da dobijemu našu dugo očekivanu bebu,i sad kad smo napravili kariogram je ustanovljen KLINEFELTEROV SIDROM 47,xxy,al mi ne odustajem napravit ćemo termin u pragu pa ćemo vidjet šta će nam tamo reći..
anaitom, sretno!
Za 2 tjedna smo u pragu, naravno ako endo bude dobar, jedva čekam, kako drugi putnici? Znam da neki odbrojavaju sitno-glacova, sretno do neba!
Za sada je termin puta u nedjelju. Znaću točno u petak navečer ili najkasnije subota u jutro.
Mislim da tek sada postajem svjesna koliko je to blizu!
Noćas sam prvi put sanjala da smo u Pragu i biramo 4!!! jajne stanice!!!
Glacova sretno i neka biras!!!!!!
nije mi jasno to "y kromosom nije pronađen", mogli su pronaći mikrodeleciju na y kromosomu,sto znaci da je tu ali mu na jednom od njegova 3 kraka (Y) se nalazi poremecaj tj nedostaje jedan krak(mislim da bi se to tako moglo sročit). Imate li vi te nalaze kod sebe? procitaj sto tocno pise. Bilo kako bilo,sretno s Pragom...napisite im mail sa svim detaljnim nalazima i vidi sto ce reci(dr.L je stvarno detaljna u odgovorima).
Sretno Mare....brzo ce ta 2 tjedna.
Svima sretno da nam se vratite trbušaste :)
kuc -kuc. Ja u ponedjeljak krecem sa gonalima,a drugi ponedjeljak krecem gore.Imala malih problemcica sa folikulometrijom,pa idem gore 8 dan stimulacije umjesto 11,i gore cemo biti pod kontrolom!Sve rjeseno ja mirna,i sve super.Znaci za 2 tjedna idemo gore,primaklo se,usitnilo,kako hocete...jedva cekam,idem po svoju bebu!!!Nisam svjesna!!!Do ponedjeljka kad krenem bockati gonale,postati cu svjesna!!Hihihihi. Good luck!!!vidimo se Pragu!!!
Cure jel se to meni ćini ili vas sve više ide u pfc, ja se tak dvoumim, ma mislim jel ima kave razlike, neznam kuda bi, a s Pronatalom sam na neki naćin dogovorila već, pa sada eto neznam, vidim ko da vas se dost sada odlučujete za pfc, e sada što je bolje!? Pomozite mi ako možete kuda bolje! Ja u ponedjeljak idem na pregled kod dr pa ću vidjeti kada ću!
little ivy
Na nalazu piše ovako "nisu utvrđene mikrodelecije y kromosoma "
amaria...kuc-kuc od ovaj moj drveni stol....i nek je sa srećom :)
hop....mislim da su obje klinike dobre i profesionalne,mozda nas vise ide u pfc jer je na pocetku bila manja guzva,manje se cekalo,ne znam. ja sam posla u pfc jer su mi puno brze i profesionalnije odgovorili na upite...i nisam falila
Ja da idem jos 100 puta, ici cu u PFC,razlog,sve najbolje sto mogu reci!!Imala sam ovih dana malu frkicu ,ona je mene nazvala i tako sa blagim glasom sve objasnila,tako smirila,bolje od apaurina.Hahahha!!!O Mirni necu ni pricati,jako iznenadjena sa pristupacnoscu,uljudnoscu,na sve misle,i sve ce ti reci i pomoci!!!
Little Ivy volila bi da smo obe gori bez obzira na ishod!!!!i da opet popijemo kavu i komad torte ovaj put!!!kiss