I tvoja roda u avataru nosi bebu u marami :DCitiraj:
maestral prvotno napisa
Printable View
I tvoja roda u avataru nosi bebu u marami :DCitiraj:
maestral prvotno napisa
ja sam dosad doživjela pozitivne komentare na maramu. U dućanu: kako je njoj tu lijepo i toplo! :heart:
u šetnji nas troje, M. u marami, P. po rivi gleda barke...Prolazimo mimo tri čovjeka od oko 50-ak godina. Jedan se okreće i dobaci: vidi, vidi, ovo je ekološki način nošenja. :) Drugi na to odgovara: a neće ispasti?
Ja sam samo nabacila :mrgreen: i rekla: ma neće, ne bojte se! (a da sam im u vezi ekologije spomenula platnene koje nosimo...ih)
Ja sam spomenula da bi htjela maramu - čekamo veliki izlazak za tri mjeseca.
I jedna od reakcija je bila da će bebi biti unutra vruće (budući da marama konkretnim osobama nije nepoznata)
E sad ako ima kod vas ljetnih beba - kakva su vam iskustva s maramom?
Meni se jako sviđa, al od te reakcije mi je u glavi slika preznojene mame i zakuhane bebe.
Jer kad malo naraste ionako će vjerojatno biti u kolicima i slično - o tome još nisam razmišljala (možda sling).
Al marama mi se čini baš za malo dojenče - a nama će biti skroz ljeto - od rođenja pa do navršena 3 mjeseca.
Mi smo se nosali po ljetu, E. je rođena 13.7. i nije nam bilo vruće rano ujutro i navečer kad smo šetali. Ionako nećeš s bebom hodati po suncu i vrućini.
Ma znam. Al recimo ova je mama koju poznam imala bebu na sebi po kući u po bijela dana i onda ju je odmotala a mali mokar i njena majica mokra - pa mi je malo...jel...
margita je od rođenja baš u slingu, ne u marami. jedan od razloga je i što je naša marama prevruća za toplo vrijeme, a sling ima manje tkanine. ali, ima i tankih marama.
Mi se nosali u marami cijelo ljeto i obje smo bile mokre nakon par minuta, ali nisam primijetila da joj vrućina, vlaga, moj znoj,... išta smeta. Pod glavu bih stavila tetru ili gazicu da se ne lijepi i to je sve. Ja bih ionako bila mokra ljeti s njom ili bez nje. Iako sam brinula kako ću s maramom ljeti ispalo je da imam više problema zimi - previše moje i njene robe za lijepo namjestiti. :/Citiraj:
šapica prvotno napisa
mi imamo dosta laganu maramu, pa smo opet bili mokri i u jesen, to ti je jednostavno tako, pogotovo kad se kreces. mene je to malo smetalo jer bi obicno isla negdje s metroom i onda kad dode sav onaj zrak na izlazu, sve te propuse.
a najlakse mi je bilo zimi, bebi i meni toplo, a ne znojimo se!
ali uza sve to, marama je spas za mnoge slucajeve: kad dijete nece u kolica, kad i hoce, al ti je komplicirano i kolica vuci, kad ti dijete nece doma zaspati samo ga stavis u maramu, i prije izlaska iz kuce vec spava...
Hodam ovih dana oko kuće s G2 u marami, a G1 za ruku, pa nas ugledao neki djed: ubrao nešto ljubičica (pokazivala sam Gabrijelu proljetnice) i rekao mi da nazovem RODE :lol:
Još nikad nisam doživjela negativan komentar na maramu, uvijek samo lijepe i pozitivne :heart: , pogotovo od bakica :saint: .
Što se tiče vrućine, prošlo ljeto sam nabavila ER maramu baš zato što je tanka, pa kao da mi ne bude vruće, ali nije puno pomoglo. Isto je bilo kao u didymosici. Uglavnom smo se nosile u FWCC, s time što sam ukrižene krajeve povlačila u stranu tako da ne bude tri sloja materijala preko male nego samo jedan, ali ipak smo se vraški znojile. No, sad sam iskusnija a i beba je veća pa ćemo se po vrućini nosati na leđima, mislim da će tako biti bolje. Em je manje materijala preko nje i oko mene, em nismo toliko pritisnute jedna uz drugu kao kad je sprijeda.
A stiže nam i jedan sling u ljetnom tonu, za svaki slučaj... :D
Jel itko ikad u Splitu prošetao sa slingom/maramom-ljudi se okreću naočigled...čak je i meni nekad previše -mada me zapravo pogledi ne diraju...
ja :mrgreen:Citiraj:
Jel itko ikad u Splitu prošetao sa slingom/maramom
nisam primijetila nikakve posebne reakcije, par ljudi nam se smješkalo i to je bilo to
Ja sam u Splitu proslo ljeto bas primijetila kako se ljudi okrecu za mnom kad sam malu nosila u mei taiju. A u etnografskom muzeju su nam se poceli obracati na engleskom jer su mislili da smo stranci kad imamo tako cudnu nosiljku :lol: (i valjda domaci ne idu cesto u posjete u etnografski muzej? a to je jedan od najljepsih muzeja u Splitu!)
I mi smo se nosili po Splitu. :love:
Dobili smo par lijepih komentara i puuuno iznenađenih pogleda.
E.. tek sada videh, Visnja :) Pa bilo je to na Miljakovcu, marama "natural" bojeCitiraj:
vissnja prvotno napisa
Jeste :) Znaju rode!Citiraj:
makita prvotno napisa
Nosila sam ga prvo u slingu na moru kad je imao 3 mjeseca. Reakcije su bile pozitivne i samo smo dobivali osmjehe, a čak i jedan kometar od jednog dr-a u godinama: "Kako se lijepo nosi u fiziološkom položaju".
Kad sam ga po Zg-u počela nositi u marami uglavnom nismo dobivali komentare, već začuđene poglede ( najviše od starijih ljudi ), a evo, baš danas me jedna starija gđa zaustavila i zaprepašteno pitala što mi neće ispasti iz "toga" i u što je to zamotan!? Lijepo sam joj objasnila da mi ne može ispasti jer je čvrsto zavezan,al mi baš nije povjerovala. :lol:
nije reakcija na maramu nego na mei tai. pita mene jucer moja necakinja koja ima 8 godina da jel to pregaca za kuhanje :lol: