bleeda prvotno napisa
obzrirom na moj posao (firma u MM-ovom i mom vlasništvu) ja sam jako često na putu, kad sam doma, radim i po 12 i više sati, često kad I. zaspe uzmem laptop i radim do 1, 2 u noći. i užasno mi je teško sve uskladiti, jer se trudim da imaju svakodnevno kuhan ručak, da im pripremim toplu večeru, da budu čiste, okupane, zdrave, no sve više shvaćam da to nije dovoljno, tj da se majčinstvo ne sastoji od toga nego je tu niz drugih stvari koje su i njima bitnije od kuhanog ručka, a ja im to nemogu pružiti jer stalno moram još nešto hitno obaviti, odraditi, mailati, izračunati.....
možda jedina olakotna okolnost je to što nam je ured i radiona u istom dvorištu s kućom, pa kad sam u uredu bar skoknem vidjeti jesu li pojele, jesu li na vrijeme krenule u školu, i ako pada kiša mogu ih bar odvesti do škole. uvijek sam mislila da je ispunjenje mojih snova u stabilnom i profitabilnom poslu, da ću u tome pronaći svoju sreću i zadovoljstvo.
stvarnost je sasvim drugačija jer:
a) sistem od 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati sna u stvarnosti izgleda 12 sati rada u firmi, 4 sata rada u kući/dvorištu, zatim opet koji sat rada za firmu, i na kraju par sati sna.
b) dok nisam rodila I. nisam znala da se prava sreća krije u tom pogledu, osmjehu i zagrljaju koji ona pruži
c) imati vlastitu tvrtku traži hrpu odricanja, žrtvi, ne odlazaka na godišnje odmore....
itd itd
ove godine sam ozbiljno počela razmišljati o tome da malo stanem na loptu, i da nekako pokušam posložiti stvari da radim 4 sata dnevno, da sam u uredu od 8 do 12, te da ostatak dana posvetim obitelji i sebi. nadam se da ću to uskoro moći ostvariti, a nakon toga kroz neko vrijeme i da u potpunosti ostanem doma, uz eventualno da jedan do dva dana u tjednu prekontroliram situaciju u firmi. to naravno opet ostaje na milost i nemilost poslu i razvoju situacije. vidjet ćemo.