Drago mi je da nisam jedina.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Ja sam u 20-tom i još nisam sigurna je li osjećam bebu, a kad vidim vas koje ste u 14-tom osjetile uhvati me panika.
Printable View
Drago mi je da nisam jedina.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Ja sam u 20-tom i još nisam sigurna je li osjećam bebu, a kad vidim vas koje ste u 14-tom osjetile uhvati me panika.
Donata, ne znam koja je tebi bebica po redu, ali ja imam 1 celu trudnoću i 1 jako visoku (ali koja se prerano završila :cry: ), tako da i nije toliko čudno da rano osetimo bebicu sada u 14, 15, 16 tj.
Kako izgledaju ti udarci, tj. kako ih čujete kao tupe ili opte bolove ili ne znam kako bi se izrazila. Jeli ugodno lupkanje ili malo neugodno? Hoću li uspijeti razlikovati od ovih sad boluckanja?
zdravo cure, prvo zelim da pozdravim sve vas i pozelim uspjesnu trudnocu do kraja :D :D :D :D
da se pohvalim danas sam bila na UZV inace smo 10 g.n. i veliki smo 32 mm. malo je rano da bih osjetila micanje bebe ali zato dok je trajao UZV a doc. me je pazlivo gledala pa mozda 15 min beba se na kraju videla kako potskoci , pluta , neznam bas kako da nazovem to dvizenje ali je lebdela i to se bas videlo na UZV prvo sam se uplasila al kad sam videla osmjeh na licu doc. svatila sam da je to ok :D :D :D ona je rekla vidi to ona lebdi , osecaj je fenomenalan u najmanju ruci.kiss
Rebeca, u početku to su samo kao titraji, kao da ti titra neki mišić. S vremenom to postaje jače, izraženije, raznolikije. Uglavnom, mene prvih 10-ak tjedana nikad nije zaboljelo. Sad zna nezgodno lupnuti ili se okrenuti ili istegnuti pa bude malo neugodno, ili ako baš gura rebra. No do sad nije bilo tak jako da bi mi recimo "suze natjeralo u oči", što se nekim ženama zna događati. No mi još imamo 8-9 tjedana, pa će još narasti bebač.
Isto sam se i ja pitala.Citiraj:
rebeca prvotno napisa
Ne brini znat ćeš razliku.
Ne mogu ti to opisati, ali jednostavno ćeš znati.
Meni je bio kao leptirići. U početku su to tako nježni udarci, predivni.
Sada me već moja cura izubija i moram priznati da ponekad i boli :roll:
Ali koliko kod ponekad neugodno bilo toliko sam ja sretna, pa mene moja curica lupka :heart:
Meni je najbolnije bilo kad bi me puknule pred jutro u pun mjehur :roll:
Meni je u prvoj T bilo kao leptirići u početku, ali nisam imala dvojbe. Prvi put kad sam to osetila znala sam da je to to.
Cure, ja ponekad osjetim kratkotrajnu bol iznutra. Čini mi se kao da me jajnik pikne na sekundu. Je'l to beba udari ili nešto drugo?Češće osjetim tu bol iznutra nego onu bol koju prepoznajem kao lagani udarac. I često me zasvrbi trbuh, ali ne mogu procijeniti jel to iznutra ili izvana. Je li vama tako?
Da, i kod mene je desna strana-jajnik i prepona ponekad dosta bolna..Na zadnjem uzv. je bebac bio poprijecen tako da su mu nogice bas udarale u visini desnog jajnika.
Inace..prve leptirice i pulsiranje sam osjetila dosta rano,mislim cak i prije 15.tjedna a prvi pravi pomak bebe je bio u 18.tjednu.
Do prije dva dana se javljao redovno,onda je ta dva dana bio malo mirniji i sad se opet cesto javi..
Ne znam da li vi to znate, ali ja sam još ranije čula da se nekada termin poroda određivao i prema tome kad smo prvi put osetili micanje bebice. Tom datumu treba dodati valjda 4 ili 5 meseci, to baš i nisam sigurna. Ali kad razmislim, logično je dodati 5.
Jel znate nešto o tome?
Nisam čula za to al nebi bilo loše! Onda bi meni bio termin 29.10., a to je dva tj. prije stvarnog termina! Svoju mrvicu bih ugledala ranije!Citiraj:
vanesax prvotno napisa
Naravno, računa se ono kad je zapravo osetiš i kad si sigurna da je to udarac bebe.
Ja sam sad osetila neko meškoljenje u stomaku na početku 15. nedelje, ali se to ne može uzeti kao stvarno osećanje bebinog udarca koje bi bilo merodavno za goreobjašnjeni metod
Ma to je i meni objasnjavala baka od MM koja ima 92 god. Samo meni to nikako ne stima..ako sam bebicu prvi puta osjetila (prvo pomicanje i udarac) u 18.tjednu onda bi navodno trebala od tog datuma dodati 4x28 dana i to bi na kraju ispalo da cu roditi oko 29.12 :shock: a termin mi je 10.02. :lol:
Nesto tu bas ne stima... :/
Ne znam koliko se tome dodaje mjeseci, ali to je prije bio znak da je beba oživjela :mrgreen: Tada nije bilo ultrazvukova i ostaloga pa su ljudi stvarno mislili da beba tada oživi i onda se tom trenutku dodalo još tih 4 ili 5 mjeseci i tako se odredio terminCitiraj:
vanesax prvotno napisa
A ja imam pitanje za cure koje su svoje bebe osjetile prije 15. tjedna. Gdje ste točno osjetile micanje bebe i kako ste ga osjetile?
Ne 4x28 dana nego punih 5 meseci. Znači ako si osetila bebicu 1.9.2008. termin bi trebao da ti bude 1.2.2009. ;)Citiraj:
bebomanka prvotno napisa
dorotea24 ja sam to osetila kao lagano škakljanje iznutra, malo voše sa desne strane. Kao u vodi kad ti ribica prođe jako blizu tebe ili kad u vodi zatalasaš rukom pored stomaka. Al sam objasnila... :mrgreen: Razumela si?
A gdje točno s desne strane? Opiši visinu na stomaku.
Otprilike u visini jajnika. Možda cm ili dva niže i isto toliko bliže sredini.
Bude nekad to i osećaj kao kad ti rade creva, tj. kad putuju gasovi :oops: , ali se oseti da to nisu smradići, nego da se to proteže mala mrvica :heart:
Sve je to dosta blago i nežno.
Evo tek sad nakon dve nedelje od toga osetim onako zasigurno da me bebica pomazi i lagano pritisne nogicom :zaljubljen:
Kao mačić kad šapicama gurka: tap-tap-tap
Bok cure! Moram komentirati ovo, jer ne mogu vjerovati sama sebi...
Danas sam trudna 29 tjedana i tek sam danas shvatila čitajući ovo, da oni udarci/mjehurići koje osjećam već tjednima nisu moja crijeva, nego je to moja bebe!!! Čak sam ginekologicu uvjeravala na zadnjem pregledu da mi crijeva divljaju, kao da je zrak u njima i skače mi cijeli trhuh, a mislila sam da su tako poludila jer ih je beba zgurala prema gore pa nemaju mjesta.
Ono što sam ja do sad mislila da je bebe je vjerovatno bilo njeno povremeno štucanje (nije se osjetilo ovako skoro na vanjskim stjenkama trbuha, već puno ''dublje'', blaže, na istom mjestu, više puta za redom kao da vas netko lupne po unutrašnjoj stjenki maternice). Već sam se bila zabrinula jer to micanje se nije s tjednima trudnoće intenziviralo, a mola ''poludjela crijeva'', odnosno bebini udarci jesu! :lol:
Prva mi je trudnoća, pa se valjda ovakve greške toleriraju :mrgreen:
Eto, morala sam to podjeliti s vama i nadam se da sam pomogla još kojoj trudnici u nedoumici ;)
Pusa svim mamama, trudnicama i bebama :*
Inja :lol: sorry, ali jaaako si me nasmejala
Stvarno nisi ni pomislila da bi to ipak mogla biti bebica?
Ja sam u prvoj t od creva mislila da je beba, ali od bebe da su creva :/
To znači da ćeš morati na popravni što pre ;)
Moj dragi puno bolje kuži ovu trudnoću nego ja, iako je i njemu prva :lol: , jer je odmah rekao kada je osjetio ''mjehurić'', prije puno tjedana-pa to je naš sinčić (kada još ni spol nismo znali)!!! Ja sam pametnica i buduća intuitivna majka na to njegovo rekla: '' nije sin, nego kćer i nije kćer, nego crijeva!'' :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa stvarno, mislim... :lol: :lol: :lol:
sam čekajte kraj....sad sam u 36 tj i imam pravog "akrobatu" u trbuhu.
Vozim se u tramvaju a trbuh -lijevo-desno ko lud...škvadra se skoro onesvjestila :lol:
i tak cijelu noć
Cure, od jučer popodne slabo osjećam bebu. Kad legnem na trbuh, jedva koji udarac. Sutra ulazim u 24. tjedan.
Je li to normalno da beba ima dana kad je uspavana?
da... barem kod mene...
Ja sam 15+5, i ne čujem bebu. Prije 2 dana sam čula neke mjehurčiće, ali više ne. Tako da nisam sigurna jesu li crijeva ili beba. Jeli još rano il ida se brinem :? trbuh mi je ogromni, nemam nikakvih bolova osim kao da mi se istežu ligamenti u donjem dijelu trbuha. Bili trebala već nešto osjećati?
je, normalno jeCitiraj:
..donata.. prvotno napisa
nemoj se brinuti
Ma to ti je stvarno prerano da osjetiš bebu, naručito ako si prvorotka. Najranije bi trebala osjetiti negdje sa 18 tjedana, a nije čudno ni ako osjetiš sa 21. Sve ti ovisi o smejštaju posteljice, količini salaca i dr. Ja sam u prvoj trudnoći osjetila sa 21 tjedan, a u drugoj sa 17 ili 18. Strpi se još maloCitiraj:
rebeca prvotno napisa
Moguće da ju je rebeca osetila, ali u početku to ne mora biti svakog dana. Ne brini, posle nećeš moći da spavaš od tuluma u trbuhu što ti pravi bebica ;)
evo malo podižem temu. moja princezica od noćas u 3 sata ima tulum! Toliko se vrti i tuče da mene već boli trbuh i nikako da se malo smiri. Pa zar se to dijete ne umara? Mislim ja cijelu noć nisam spavala i crknuta sam a ona nikako da malo odspava. Sadsa me već brine da li je to normalno da tako dugo vremena ne prestaje sa aktivnosti? :?
Dundo, tvoja je bar aktivna, a ja moju kad osetim, slavim.
Nešto mi je mnogo lenja. Tek po malo ujutro i malo kad legnem i to je sve. Nekako me samo zagolica. Kad pročitam kako vas lupaju vaše bebice, stvarno se zabrinem za sebe i za moju bebolinu :(
MM kada čita naše postove ugl misli da smo sve totalno lude :lol: Nikada nije dobro i nikada mi nismo zadovoljne. :oops: Vanesax a gdje je tebi posteljica? Meni je straga pa je možda zato tako jako osjetim, ali i moja ima periode kada se tek tu i tamo javi. A onda najednom poludi.... ( još se nije smirila)
Moji se uglavnom miću kad se ja baš umirim. I mogu reč da nisu nimalo nježni!!! Pizdići mali, več me zahebavaju :mrgreen:
Ima dana kad ih osjetim jedva 2-3 puta, a drugih me živu izubijaju. Najgore je što me puknu nogicom u mjehur il gore neđe valjda u dijafragmu, pa ostanem bez zraka...a nekad su onako baš dragi i gust mi je smirit se i pustit ih da se igraju :)
I moj je mene prije dva tjedna probudio tolikim lupanjem da mi je sve odzvanjalo u trbuhu..Dugo je lupao a sada ga opet moram moliti da se probudi i malo protegne.pa ga masiranjem trbuha jedva na to i nagovorim-lijencina jedan.. :zaljubljen: Jedva da pocne lagano gurkati nozicom i time raditi kvrgu na trbuhu..
Valjda je to normalno da su nekad mirniji a onda opet dodju aktivniji dani....
Ja sam sad u 31.tjednu i nadam se da nije istina ono sto neki kazu da ga s visinom trudnoce sve manje osjetimo jer postaju veci,nemaju mjesta i vise spavaju...Bojim se da cu izgubiti zivce cekajuc njegovo javljanje..
Oskar je vrlo sličan svojem ocu - jako voli hranu! Kad se najedem totalno poludi!!! Ali sad je već tak velik da nije više leptirići i to, nego nemreš spavat...
Idem po noći na wc i šuljam se da ga ne probudim, onda kihnem i on počne skakati kao lud :mrgreen:
JOJ, ja jedva čekam ponovo osjetiti to lupkanje i štuckanje :D . Sad sam skoro 13 tjedana trudna i još ništa ne osjećam. Zadnji put sam tek u 20-om osjetila malo škakljanje... nadam se da ću ovaj put prije!
A kad će se micanje moći vidjeti vani?ja jedva čekam da malog vrculjka i mm osjeti!
To ti sve ovisi, ja prvi put kad sam osjetila bebu, tj.kad sam bila sigurna da je to to, ležala sam i zapravi vidjela i gledala kako moj (tada još gotovo nepostojeći stomačić) poskakuje! Vjerovali ili ne! To je bilo u 18.tj. Kasnije to još ojača i bude češće.
Pa i ja sam nedavno osjetila da je to to i sad jedva čekam da i mm osjeti to vrckanje.Nekako mi se čini da to neće biti baš uskoro,jer i ja te pokrete osjećam sasvim lagano.
Evo ja sam sada u 25.-tom tjednu i u nazad par dana da sam bas vidjela svoje srceko kako se mice bas mi je to superrr :D :D :D :D :D :D :D