Ima li netko kakvu ideju za žensko ili muško ime, mora biti kratko i imati "r".
Svi imamo takva imena i sad mi je jako teško smisliti još jedno.
Printable View
Ima li netko kakvu ideju za žensko ili muško ime, mora biti kratko i imati "r".
Svi imamo takva imena i sad mi je jako teško smisliti još jedno.
Znam ja jednog Anakina. Slatki mali.Citiraj:
gigamama prvotno napisa
Meni je isto bilo jako neobicno kad sam cula prvi put, ali fora. I lijepo je ;)
A kako vam se sviđa ime IVO ? Ima li koji Ivo koji dolazi na svijet ovih dana ? :)
Ja vam dajem prijedlog LUCIAN kao moj muškić.
ReneCitiraj:
Eci prvotno napisa
Rio
Raul
Rok
Rino
...i ponestalo mi inspiracije :mrgreen:
Meni je prekrasno ime Sean (čitaj Šon)!
Jooj, Lucek mi je super ime. Ja sam silno htjela da se moj budući pišulinac tak zove, ali na kraju je ispalo da bude Luka zbog neke obiteljske tradicije i tak...Citiraj:
Amelie32 prvotno napisa
A ovo su bili moji favoriti:
Dorian, Teo, Lucian,Darjan,Matej,Mirjan i Robert
(kao što se vidi bila sam malo nabrijana na muške inačice ženskih imena...) 8)
nas sismis ce se najvjerojatnije zvati Lucian :)
to ime mi se jedino svidjelo od kad sam saznala da je decko, i do sad nisam promijenila misljenje.
[quote="Gabriela"]Za muska imena su mi favoriti za sad
Robert,
Viktor,
Rudolf,
Oliver [quote="Gabriela"]
Robert! :D
evo napokon netko kome se svidja to ime, ja kome god kazem da razmisljamo o tom imenu mi kaze joj ima puno Roberta...
da, ima ih, svi znako nekog al kad razmisle skuze da su to uglavnom veliki ljudi (cca 30 god) ja vec dugo nisam naisla na klinca Roberta!
uglavnom ime mi je super!
a btw. Gabriela je opcija za princezu!
Luka - savršeno ;)
Antonio i gotovo! Em nalaze tradicija :) , em se meni uvik svidjalo to ime!
Ima puno lijepih muskih ali evo trenutno mislim na jedno
ROBIN,
nadam se da vam se svdja, nije cesto ali ja sam odrasla uz jednog a cula za jos 2-3 u Hrvatskoj.
Covjek koji je jedno vrijeme bio direktor moje skole se tako zove.Citiraj:
tinkerbell prvotno napisa
Meni je to (valjda radi njega :mrgreen: ) ipak bolje ime za curicu
(kao zena od Seana Penna).
Ja od danas poznajem dva Iana (jedan Ninochkin, nas virtualni frend), a ovaj drugi je mali, mali bebac (Talijan). :heart:Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
U Italiji Ian puno bolje izgovaraju nego u HR (gdje im se zna zalomiti da kazu Jan, mi smo ga zato i skinuli s liste - baka je krivo izgovarala :roll:).
Curke, što mislite o imenu Lobel i znate li značenje/ porijeklo toga imena? Sviđa mi se zato što nije baš uobičajeno, a moglo bi proći pod "staro hrvatsko ime".
mi do prije par dana bili 100% sigurni da će se zvati Karlo ako bude dečko, ali sam skužila da dijelim ukus s pola Hrvatske jer svako drugo dijete čini mi se nosi isto to ime. I nemam ja ništa protiv meni se i dalje Karlo jaaaako sviđa, ali da ne bude za par godina: "mama-tata, šta niste mogli biti malo maštovitiji????" :?
meni ti se Ian uopće ne odaziva na Jan i ispravlja ljude i govori im da se on zove I-anCitiraj:
Elly prvotno napisa
Pametnica mala! :heart:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Kako vam se sviđa Igor? Čini mi se da ih u zadnje vrijeme nema puno (nije valjda staromodno). Meni se najviše sviđaju imena koja završavaju sa jan (Jan, Adrijan, Marijan...) ali nam nažalost ne pašu uz prezime jer i ono završava na jan. I favorit jedan mi je Filip ali završava s početnim slovom prezimena pa se opet teško izgovara. Još mi je Patrik ok ali me muči da li pisati Patrik ili Patrick (naše mi izgleda iskrivljeno a strano mi nije primjereno)
Dakle što vam je bolje Patrick, Patrik ili Igor.
Imam osjećaj da se neću poroditi dok mu nedam neko ime :/
od imena koja si predlozila, meni je najljepse Igor.
Igor mi je baš super. I ja sam baš razmišljala kako tog imena u zadnje vrijeme nema baš a prije je bilo često. I ako bude Ovaj drugi izbor, svakako Patrik, koliko god neprimjereno, meni osobno je skroz bezveze kad se uz naša prezimena daju strana imena(s duplim slovima, sa ch i slično).
Meni je Igor jako lijepo ime, a sviđaju mi se i Maroje, Orsat, Karlo, Teo, Frano..
Meni je izbor br. 1 bio Marko :heart: , to ime mi je tako snažno i posebno, ali MM-u nije sjelo, a htjela sam da damo neko koje će nam se sviđati obojici.Citiraj:
makka prvotno napisa
eto moja dva imena ako ce biti curka zvat cemo ju Tara a ak ce biti decko zvat cemo ga Jan(mada se dvoumim i oko muskog imena Dominik) ali kraca imena su mi nekako sladja.
Moj nećak se zove MARK
:angel:
I meni se jako sviđa IGOR ali mi se MM tako zove pa ne bi htjela da se i dijete tako zove (hm....Igor jr. možda da smo milijunaši :) )
Ja ne želim znati spol, ako bude curica MM-u se sviđa Laura (meni je ok).
A za dečka neznamo.
Evo nekih: VAL, JAKOV, LUCAS, FILIP, IVOR, ARIANNA, NIKA, MARGARETA, LUCIJA, HANA
Hvala na podrsci. Odlucili smo da ustrajemo i sad se svi polako navikavaju na jedno neobicno ime. :love:Citiraj:
plavaa prvotno napisa
Ognjen
Tako ce se zvati moj sin.
ja i mm se natežemo oko imena
jemu se sviđa JURE
a uz naše prezime zvući tako hercegovački kao da je sad sišao sa kamena
ja bi IVOR ali ne znam kak oda ga nagovorim,
U obzir dolazi i LOVRO,
a mm se sviđa DIVON!
ako bude cura biti će ERIN
Ruben.
imena za curice - sarah, hana, ema, elena (moja prva kći) :D
ako će mi se posrećit da "dobijem" još jednu curu - leona :heart:
dečki - leon, adrian, sven :mrgreen:
Meni je :D najljepše :D muško ime i tako mi se sin i zove LUCIJAN
(Vidim da se još nekima to ime svidja, samo mi nije jasno zašto bez j, jer u hrv. tradiciji uvijek se piše LUCIJAN, a ne LUCIAN (recimo, Lucijan Vranjanin)...
Ako budem imala još muškica svidja mi se ime Vid, Kasijan, Kasper...
A ženska Lila, Kala, Lalita, Tara, Vida...
Jel možda netko zna značenje imena Patrik?
mislim da je patrik - plemenit
meni je to jako lijepo ime ;)
tako bi se ja zvala da sam bila musko 8)Citiraj:
maca77 prvotno napisa
Evo i mene da se javim :)
Ja nosim deckica i po zelji mm zvat ce se Bruno,da je curica bilo bi po mome i zvala bi se Tara :roll:
Hvala :love: Sviđa mi se i značenje riječi. Najteži nam je posao bio pronaći ime. Mislim da će definitivno ostati to. Prvi izbor nam je bio Dorijan no iako mi je jako lijepo ime nekako mi nije sjelo do kraja kao što je sjelo ime Patrik.Citiraj:
andrea prvotno napisa
:lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
a simon
meni je i simon prelijepo ime, dugo mi je bilo favorit ime :)
a kaj velite na Oskar?
to mi je tak super ime i duuugo sam se borila s MM da se tak zove naš sin. srećom, uspjelo mi je na kraju. a idući odabir prepušten je njemu ;)