tonka, ovo mi je tek prvi ciklus ciljana uz klomifen. danas na 15.dc trakica je potamnila a i sluz se kojačno pojavila :-D večeras i sutra obavezna akcija pa ćemo da vidimo šta dalje :-)
Printable View
tonka, ovo mi je tek prvi ciklus ciljana uz klomifen. danas na 15.dc trakica je potamnila a i sluz se kojačno pojavila :-D večeras i sutra obavezna akcija pa ćemo da vidimo šta dalje :-)
To je to, mada ti želim da što prije vratiš stari potpis ;)
jednu zanimljivu stvar mi je rekao dr POljak kada sam ga pitala ako slucajno budem T da li da uzimam progesteron posto sam Pco? on je rekao da nema dokaza da je to korisno,no da ne moze skoditi pa da ako budem T uzimam Utrogestan 3X1 vaginalno. zanimljivo
To je mišljenje većine dr, nije dokazano korisno ali niti štetno. Ja sam ga 4 ciklusa uzimala od O do bete, a u ovom ciklusu me slao vaditi progesteron 7 dpo koji je ok, pa nisam uzimala utriće.
Jutro cure,imali sta novoga kod vas....ja imam osjecaj da ce mi ovulacija uranit vjerojatno od klomifena,a danas mi je 8dc. Za sada nemem nikakvih nuspojava a toliko sam se bojala po prici drugih. Zato ne valja bas slusat tude price jer na svakoga drugcije dijeluje :joggler:
bok, ja cekam nedjelju da piskim na testic8-) a onda cu se veselit jako ili sve iznova....bilo bi lijepo ovo prvo:-)
Tonka86 malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za lijepe folikuliće u petak!
Abys, tebi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za plus ko kuća!
Tonka, jesi radila hsg?
i tebi maca malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Za sve nas~~~~~~~~~~~~~:-D
Maca nisam se narucila,nisam stigla pa cu sljedeci misec u cita na hsg ako ovaj ne upali .....
Nadam se da ti neće trebati, ali ako hoće, ako te što zanima slobodno pitaj (još mi je friško!)!
sinoc smede krvarenje, sad smedje krvarenje:cry:
Abys, dok ne krene crveno, može biti svašta. Ne budi tužna, u svakom slučaju ideš naprijed i neka ti to bude misao vodilja; ako i ne uspije ovaj put, možda bude + već sljedeći mjesec! :*
nadam se da je svasta a ne M:)
cure, idu li Provera i Ovitele(stoperica) na recept?
Ja sam svoje kupovala na privatni recept, tako da nisam sigurna. Možda da podigneš ovu temu http://forum.roda.hr/threads/44615-P...a-teret-HZZO-a pa da ti netko stručniji odgovori.
tamo pisu i provera i ovitrell, pa valjda jos idu na recept;) koliko si ih ti platila?
Pišu, ali je i forumašica koja je odgovarala napisala da rijetko koji lijek ide na teret hzzo, tako da ne znam... Nisam koristila proveru ali Ovitrelle je oko 300 kn.
U ovom slučaju ne vrijedi ona "no news is good news", sinoć počelo smeđkasto brljavljenje ,a danas oće/neće/valjda je M. :-(
Još jednom :više sreće drugi put:!
Želim vam svima puuuno više sreće ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
danas se prijateljici beta fino uduplala a isto je mislila da je nema ništa zbog tog brljanja :) jesi li radila test?
Nisam. Ne vjerujem baš tim testićima. Sva sam još nekako nesigurna jel mi ovo 1 dc ili 0-ti, nije više smeđe brljavljenje al nije bome ni prava svježa krv (hm, vječna dilema :unsure:). Planirala sam ako do sutra ne počne prava, napraviti taj testić ili možda vadit betu da budem sigurna!?
Drage moje,bila sam jucer u ginekologa koja kaze da sam dobro reagirala na klomifene. Jucer 9dc folikul 11mm i puno malih na desnom i livom jajniku. Drugo nista ne znam nije mi rekla,dobila sam par slika sa ultrazvuka koji meni nista ne znace. Uglavnom, ja sam mislila da cu ic par puto do ovulacije na folikulometriju, a ona me samo narucila za sljedeci mjesec......bas sam se razocarala valjda je to tako kad sam preko soc.ginekologa. Moram se pribacit u cita jer ovo nema smisla.
najlakše je krenuti od testa :)
LB, hvala, poslušat ću te i sutra u jutro pišnuti testić, pa onda počet novu turu klomidizacije.
Tonka86 svaki dr ima svoju filozofiju, valjda ova tvoja misli da pošto inače imaš O, ne bi trebalo biti problema ni na klomifenima. Meni se ipak čini malo neozbiljno šibnuti ti hormone i onda ne popratiti do kraja kako si odreagirala. 9 dc je još dosta rano za predvidjeti razvoj situacije, može ti narasti samo taj trenutno najveći, a možeš ih na kraju imati i 5. Ja bi probala otići na folikulometriju u ponedjeljak, bilo gdje.
tonka, otiđi nekom drugom dr. za dva, tri dana, a bilo bi dobro kada bi počela pratiti lh trakicama. krenite danas u akciju pa svaki drugi dan tako sigurno nećeš propustiti O. kada ti lh bude pozitivna onda malko podebljajte :)
tako sam i ja mislila sutra ujutro napraviti:) prvo test da budem sigurna onda klomic po nalogu dr. Poljaka. Maca, ako sutra test pokaze minusic, to 100 posto znaci da nisam T jelda? iako mi je to tek 10dpo. mislim, krvarenje je tu, nije nesto obilno ali tu je..
Ja uvijek kupujem dva testića, jedan može biti lažno negativan, al dva ne mogu! Zato mi i ispadne jeftinije/jednostavnije platiti betu :mrgreen:.
uh, tvoj post kad sam procitala kao da mi misli citas:mrgreen: samo sto ja ovdje nemam gdje betu privatno izvadit
Mozda recuna da ce mi O ned.ili pon. pa nema potrebe da me naruci, ma mene je najvise straj ciste i svega toga sta nose klomifene.....mislim da cu u pon otic kod nekog drugog dr.Imate li kakvu preporuku gin u splitu ? Nitko mi ne pada na pamet ja sam uvik u iste dr. ali moram je prominit. I od sutra pocinjem pratit trakicama to mi jedino ostaje...
Teško da će ti O tako rano, obično se uzima da folikuli rastu u prosjeku 2 mm dnevno, a pucaju iznad 20-22 mm tako da bez prethodnog uvida u brzinu rasta tvojih folikula, ne može to računati. Ja toplo preporučam Cito, folikulometrija 100 kn, a naprave ti ju vrhunski stručnjaci, i jedan i drugi dr!
Hvala vam cure,sta bi ja bez vas:love:
maco, ima li išta? :)
Ima, dva minusića (Fata je Fata, al dvaput je dvapu, rekao bi Mujo), brojim danas 2 dc i krećem u novi klomifenski lov na bebača!
LB, kad ti trebaš ne dobiti? Da preusmjerimo pažnju na tebe malo
aj aj, baš mi je žao :( hvala bogu pa uvijek postoji drugi put :)
meni je danas tek 3.dpo pa ćemo vidjeti koliko dugo ću izdržati prije testa. znala sam dobijati od 12. do 18.dpo pa nemam neki tačan datum kada iščekujem.
Uf, to iščekivanje mi je najgore... da ti dani što prije prođu i da se čekanje (svo, a koliko sam skužila, imala si ga...) isplati! Nemoj žuriti s testićem, onda tek budeš u dilemi "jel sam ga radila prerano, jel ..." :*