Evo, MM i ja planiramo. On je tako stavljao gips životinjicama kada je bio na praksi.Citiraj:
mihic prvotno napisa
Baš se sprema danas u hobby shop po sastojke.
Printable View
Evo, MM i ja planiramo. On je tako stavljao gips životinjicama kada je bio na praksi.Citiraj:
mihic prvotno napisa
Baš se sprema danas u hobby shop po sastojke.
Čekamo detalje :mrgreen: ...Citiraj:
the enchantress prvotno napisa
ove gips trakice su zapravo zamotana gaza u dugačku traku, kao zavoj. znači samo narežeš na trakice duljine oko 20 cm, močiš u vodu i stvaljaš na trbuh.Citiraj:
Isabel prvotno napisa
što se tiće zaglađivanja, može se dobiti zadovoljavajuć rezultet. kada staviš zadnji sloj gipsa na sebe onda onako lijepo i lagano dlanovima gladi površinu dok je još mokra, navlaži još koji put ruke i vidjet ćeš i sama dokle želiš zaglađivati.
Evo mene s odlijevanja :mrgreen:
MM je u kupio
u Chemacu:
Ceramofix prah (1kg=36kn)
svileni papir (1, ali trebao mi je 1 i pol, pa sam nadoštukala novinama)
Dojmovi su ovakvi:
1. Nažalost sam bila sama pa je posao bio malo traljav. Mislim da bi bolje ispalo da je MM bio kod kuće.
2. Kupila sam i zavoje i gazu i rezala ih na trakice. Kod zavoja postoji onaj rub koji nikako nisam uspjela dobro zagladiti tako da se malo vide ti "šavovi" u sloju gdje sam stavljala zavoje.
Uglavnom, da ponovno radim, ne bih probavala sa zavojima.
Nadam se da ću to moći malo išmirglati (u suprotnom sam sve nade položila na umjetnicu koja će mi ga oslikavati da će ih nekako uspjeti ukomponirati.
3. Namjera mi je bila raditi tri sloja, smjese je ispalo za cca dva i pol ali odljev je dovoljno čvrst i ovako.
4. Prvi sam sloj radila s malo rjeđom smjesom nego su oni napisali, pa se dosta cijedilo i vuklo donji dio. Drugi sam ipak napravila po uputi i bilo je bolje.
Sve u svemu, imam odljev :D i to mi je najbitnije. Nije neki najsavršeniji kakvom sam težila, ali sam zadovoljna.
Najgore je bilo u 39om tjednu čistiti kupaonu nakon svega jer sam zaista napravila dar mar - još jedan razlog zašto mislim da je bolje da netko drugi to radi, a trudnica sjedi.
(kao na videu http://www.youtube.com/watch?v=ioPAQ...eature=related )
Da, bdw, radila sam samo odljev trbuha, nisam uključila grudi.
Imaš kakvu sličicu?
Kako si zadovoljna uradkom?
Kao što rekoh, odljev imam! Ja sam perfekcionista po prirodi pa bih voljela da je ljepši, no što se same provedbe u djelo tiče dobila sam pohvalu od umjetnice koja se inače bavi kaširanjem da je ok napravljen :)Citiraj:
Fidji prvotno napisa
Sličicu nemam još. Mislila sam ga fotkati kada bude oslikan, no to će pričekati jer moram skupiti lovu za taj podhvat (našla sam stvarno super ženu da mi to napravi, ali to i košta).
Ako stignem (a duboko se nadam da ću početi rađati svaki tren :mrgreen: ) budem danas fotkala sirovi odljev i postala fotku.
Isabel, na prvoj strani negdje napočetku je pisano da je najbolje raditi između 32 i 37 tjedna.
Filmić koji pokazuje trudnicu u poluležećem položaju koja je imala grudnjak zaštićen prozirnim najlonom (dobra ideja da cice ostanu na mjestu :mrgreen: ).
E sad davnih godina prošla sam torturu nošenja aparata za kičmu čiji se kalup radio od tih gipsanih zavoja samo što se tu omatalo oko cijelog tijela pa se skalpelom razrezivalo na leđima (ovo ne preporučujem da ne bi bilo ozljeđenih). Gipsani zavoji su se namakali u toploj vodi i to se lijepo samo namotavalo i zaglađivalo (naravno nitko nas nije mazao sa nikakvom masnom kremom već onako na suhu kožu :roll: ).
To mi se ne čini kompliciranim pa mislim da ću isto probati napraviti u kućnoj radinosti - mislim na odljev trbuha jer mi baš zgodno izgleda.
Ne znam je li tko vec napisao, ali cijeli set za raditi odljev trbuha odnedavno (vidjela sam ga prosli put kad sam bila) ima u mulleru mislim da u onom redu gdje su vatice za bebinu guzu.. ne mogu se sjetiti koliko tocno kosta, ali znam da sam pomislila da je previse (oko 170 kn ili preko 300, stvarno ne znam :oops: ). Pa ako nekoga zanima... lijepo da su to uvrstili u ponudu
Fora.
Neki dan sam slučajuno naletila na prilog u emisiji "Globalno sijelo".
Nisam gledala sam početak, ali radilo se o jednoj gospođi iz Osijeka koja izrađuje odljeve trudnicama, a zatim ih obrađuje i ukrašava, čak radi i lampe od njih. Mislim da se zove Nikol, ali za prezime nisam sigurna. Topić možda?
Bilo je ful zgodno vidjeti zagipsanu trudnicu.
zove se Nicol Kolak :) Ja sam imala dogovoreno s njom da mi pravi otisak i bila mi je neka gužva pa nisam otišla, sad mi je jaaako žao :(
baš sam ovo htjela napisati na ovu temu i skroz smetnula s uma.Citiraj:
Fidji prvotno napisa
uvodni prilog se činio skroz zanimljiv!
žene, dal bi neka od vas koje ste radile odljev trbuha mogle ga posuditi kao dekoraciju za kutak Trudnoća i porod na Rodinom ZELENdanu, u nedjelju 17.4.?
Citiraj:
ZELENdan – Rodin dječji eko sajam će se održati 17. travnja 2010. povodom Dana planeta Zemlje (22.4), na zagrebačkom Bundeku. Rodin dječji eko sajam okupit će isključivo djeci i Zemlji prijateljske proizvođače i aktivnosti. Planiramo posebno podržati proizvođače platnenih pelena i proizvoda koji promiču povezujuće roditeljstvo, od prirodnih su ili recikliranih materijala, udruge koje se bave socijalnim poduzetništvom, i one izlagače čiji proizvodi, usluge ili aktivnosti doprinose kvalitetnijem suživotu s djecom i edukaciji djece o održivom gospodarenju okolišem.