pa buduci da ti suprug daje uzorak za koji bi bilo najbolje da je plod apstinencije od 3-5 dana, isto kao i kod sgrama, da, potrebna je. jedino ako pitas sam za sebe ;)
Printable View
pa buduci da ti suprug daje uzorak za koji bi bilo najbolje da je plod apstinencije od 3-5 dana, isto kao i kod sgrama, da, potrebna je. jedino ako pitas sam za sebe ;)
ARIANM ti si jucer bila u vg? Bila sam i ja :-)
enivej meni jučer bio 6dc, 3fol 8,9 i 12mm endić 4mm dr nije baš oduševljen bio, ali... sutra opet uzv
Pirica nisam bila jučer nego u petak i četvrtak,ali idem ponovo sutra,a koliko vidim ideš i ti pa se onda vidimo vjerojatno...a svaki put kad sam tamo gledam cure pa mislim koja je možda s foruma :)
cure ja sinoc kasno navecer procurila 2,3 dana prije nego sam trebala..znaci danas mi se zapravo racuna kao 1dc 20.5 a trebala sam dobit m. tek 22.5 a narucena sam na dogovor kod doktora (za terapiju i ostalo za ivf) na 3 dc 24.5..a tad ce mi biti 5dc...hoce li mi to biti prekasno za klomifene poceti piti? a joj...nisam ocekivala da ce mi m stic ovako ranije..na 30 dc ciklusi mi inace traju 32 dana prije sam pila klomifene uvik od 5do 9dc kad sam bila na ciljanim...a sto sad ??da zovem opet humanu u Ri da pokusam dogovorit da me stave na dogovor 2 dana ranije,mada neznam dali ce biti moguce i dali ce tad uopce moj dr uopce bit dezuran..jedva su me i sad ugurali bili 24.tog ali ipak cu zvat sutra da vidim sto da radim...ajmeee.....bas sam pegula:(
Naravno da ce ti biti prekasno. Nebi te bzvz naručili 3DC. Ako si naručena na 3DC kod doktora..onda im trebas javiti da ti je 3Dc zapravo ranije nego sto je planirano.
kako si ti to sve izračunala unaprijed kad će ti biti 3 d.c.? To se inače zove 1 d.c. i kaže procurila sam i moram doći 3. dan i tad te moraju ubaciti. Sutra zovi i reci im da te stave taj 3. dan ako si se već dogovorila sa dr. za IVF
A neznam kako sam izracunala...zapravo tako je ispalo..pitala me sestra na humanoj kad mi treba doci menga..ja sam rekla 22.5 a mozda ce doci i dan ranije 21 og sam rekla..(uvik mi dođe tako m eventualno stigne na 31 dc nikad na 30 ovo mi je prvi put da je dodlo na 30dc)i narucila me tako 24.5.(da sam mengu dobila 22og to bi mi bio 3dc) ali eto ja sam dobila danas 20 etog i 3 dc ce mi biti u utorak....sutra cu zvati humanu rano ujutro da vidim moze li se sto uciniti...ali ja imam kutiju klomifena doma pa se nadam ako nist drugo da cu se moci telefonski dogovoriti da pocnem uzimat klomifene na 3 dc ako budem trebala uzimat tako...ako doktora ne bude na odjelu u utorak ili ako me ne budu mogli prebaciti za utorak na dogovor...ajojjj...
ček a zašto ti ideš uopće na konzultacije ako sad trebaš u postupak jel imaš još nešto što niste riješili?
Kod nas je to drukcije...ja npr...nikad ne znam kad cu procuriti..apsolutno nikad.....i mi sve zovemo 1 Dc, da dolazim 3 DC..na osnovu UZV doktorica ili doktor kazu da li je sve spremno za postupak i odredi terapiju. Ne znam kako bi ja onda ikad došla da sam kod vas na red.....Jer ja nema šanse da mjesec dana unaprijed kazem kad ce mi doc menga..
ma ja sam tek prikupila papire potrebne za postupak...na proslim konzultacijama sam se sa doktorom dogovorila da cu ici u prirodni ivf cim prikupim sve papire...i to bi meni najvise odgovaralo(ivf) i preskacemo inseminacije..i sad kako sam tek skupila papire a menga mi taman dosla sve je nekako bilo na knap a ja zelim posto poto odmah u postupak ovaj cilkus jer ne zelim vise gubit vrijeme..i onda je sestra trazila doktora po odjelu kad sam ja svala da su mi stigli svi nalazi i papiri i on joj je rekao tako,da dođem na taj famozni 3dc iliti 24.5 da se sve u detalje dogovorimo kako i sto..inace ja imam i epilepsiju i pijem antiepileptike pa se prije postupka svakako moram konzultirat sa mpo doktorom kako i što...pa eto to nismo rjesili jedino moram mu donit i pokazat papire a on mi mora rec koliko i dali cu uopce piti klomifene ili cu ici u potpuno prirodni ivf bez ikakve stimulacije.....to je još nerjeseno ostalo za to neznam na cemu sam
ništa onda tako zovi i reci im ukratko da te je menga iznenadila i da ti je dr. rekao da moraš doći 3 d.c. a bila si naručena 2 dana kasnije i zbog toga što ideš u postupak bi trebala svakako doći ranije dakle ne radi se samo o konzultacijama nego možda moraš i na terapiju od 3. dana, ma ubaciti ćete
uh nadam se da hoce...da ce me ubacit u utorak...makar morala cekati red cili dan...javim sutra sto su rekli na humanoj jesu li me ubacili...
Pirica,vidim da smo ti i ja isto godište,ja sam isto 81...ja sam ti crne kose,neke poluduge...kad imaš uzv? S obzirom da ja putujem uvijek zapnem u gužvi koliko god da se žurim tako da sam tek negdje oko 10 tamo...
donatela, najbolje ništ ne na silu radit, ti bi se oko mpo trebala dog i sa svojim liječnikom za epilepsiju, i s mpo, ak si već dobila ranije, i ne stigneš sve, nemoj forsirati, ipak je u pitanju tvoje zdravlje, i zdrvalje tvog djeteta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
beilana ja sam se za mpo vec i dogovorila sa svojim neurologom također i nista ja ne radim na silu ili protiv savjeta ljecnika...naprotiv...ja sam iz Labina isla cak u Zagreb se konzultirati sa najboljim nerologom (epileptologom)za to...prije nego sam mislila krenuti u mpo sam za svaki slucaj cak napravila i magnetsku rezonancu mozga(sve ok),eeg i sve neuroloske pretrage vezane za epilepsiju....uz to vec skoro 2 godine pijem folnu kiselinu(folacin)preporucena od strane neurologa i onda mi je neuroligica napisali u nalaz kako planiramo na mpo i kako se radi zdrastvenog stanja s neuroloske strane predlaze postupak ivf...i to su sve na humanoj u Ri lipo prihvatili i rekli mi da cu ici odma u ivf (prirodni ili ev.uz klomifene).....eto nadam se da je sad sve jasnije..........
ps...zvala sam Rijeku da me menga iznenadila i da je dosla malo ranije..najprije je sestra rekla da ipak dođem u cetvrtak...a onda sam ja rekla da ce mi mozda dr dat dodatnu terapiju klomifen za postupak pa nebi tila zakasnit pa je onda rekla da dođem sutra...sutra ce mi bit 3dc..tako da mi je rjeseno..nadam se i da ce dalje ici sve po planu....:)
Donatela...nemozes ti reć da će ti doktor možda dat Klomifen... A ni tvoj neurolog to ne može znat, da će bit prirodni IVF ili ev uz Klomifene. To će odlučit tvoj MPO specijalist na osnovu tvojih nalaza i UZVa i pregleda. Telefonski teško. Zato ideš na pregled 3DC. Samo polako...prepusti se specijalistima u ruke...Oni će vidjet kako, šta i zašto.
Strašna a cekaj..sorry na pitanju ja sam stalno mislila da ja idem sutra samo na dogovor bez pregleda...zar ce oni mene gledat uzv na 3 dc dok curim...dok imam mengu??kod mene je to jako obilno i tu i tamo ima i ugrusaka ... i ako me budu sutra pregledavali mislim da nece bit nimalo ugodno...ajoj nikad nisam imala uzv prilikom menge...pogotovo na 3 dan...vec mi je sad neugodno...ok,nisam ja sama odredila da ce mi dat klomifene samo pretpostavljam da ce mozda bit snjima a mozda i bez njih....a opet se nadam da ce bit sa klomifenima jer su sanse ipak malo vece za uspjeh..
donatela, pregled 3 dan ciklusa je uobičajena stvar kad se kreće u postupak - liječnik mora provjeriti u kakvom su stanju jajnici, postoje li ciste i sl. nema ti što biti neugodno - liječnicima je to sasvim normalna stvar...
donatela da znam da je čudno i neugodno ali uvijek je uzv na 3dc kad ideš s klomifenom i dok krvariš , i meni je bilo neugodno prvi puta mislila sam to je neka greška ..
ali navikne se čovjek na sve..
ako su ti rekli uzv na treći dan ako bude sve ok stanje s jajnicima sutra krećeš i piješ prve klomifene, nabavi si ih da imaš uz sebe .
vec imam klomifene ..spremni su i cekaju:)....nadam se da cu prezivit onda sutra... a joj.... i da,još jedno pitanje..ja imam samo uputnicu za ivf-et (kbc ri) to je uputnica za postupak..cini mi se da vrijedi mjesec dana ali zar netreba još neka uputnica za takav pregled sutra...???meni ova na humanoj prvo spominjala neku uputnicu:obrada neplodnosti nesto tako...a onda mi je rekla da netreba da cuvam tu uputnicu za ivf sto imam....sad mi nije jasno sto ako dođem tamo sutra na taj uzv 3dc a ipak da treba neka druga uputnica za to..????
ma ne dobra ti je ta uputnica. ništa se ne brini , opusti se i javi nam kako je prošlo!
ok hvala vam puno cure..puuuno ste mi pomogle...naravno da javim kako je proslo...:) nadam se da ce bit sve ok...ugl sutra popodne se javim kako je bilo i sto reće mpo dr...ujutro u 08.vec moram bit u Ri ali cu dugo cekat rekla sestra ali neka koliko cekala da cekala samo da docekam...:)
Što se tiče uputnica ja uvijek za taj 3DC izvadim dvije..jednu za pregled...a drugu za IVF..... Ovaj put se to dobro pokazalo....trebala sam ić na IVF, tako je bilo planirano, ali kad me doktor pregledao..shvatio je da jajnici nisu spremni..i endometrij da je zadebljan (znači baš po tom pregledu 3DC)...... Tako da sam onda zamjenila uputnicu i ostavila ovu za pregled....a ne ivf.
donatela. pitaj cure na temi Potpomognuta u Rijeci - često se praksa razlikuje od klinike do klinike...
Cure jel bila koja napuhana od klomifena???
Meni danas 11 dpt i od jučer sam napuhana kao žaba... Nema mi to logike....
Od klomifena je logično da budeš napuhan..jer se očito prave folikuli...ali to sve prije punkcije i transfera...tebi je vec 11dpt, možda je to dobar predznak..... :)
Ma tako sam bila napuhana u stimuliranom, ovaj put sa klomifenima i par gonala ništa... A eto od jučer se napuhala... Sve obrnuto kod mene ... :-)
Ma kažem ti ja....~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za pozitivnu betu! :sing:
Bubi pa ti si napuhana od bebice u tebi meni se čini..
a ja sam neka u depresiji... jel nekog prala depresija od klomifena i gonala?
meni se čini da mi je to od hormona, samo mi se plače
Moj muž je najviše poludio od mojih Klomifena...čak i u kombinaciji s Menopurima. Ja sam se jedan tren smijala, drugi plakala....treći ljutila da samo što mi pjena nije na usta išla itd. Promjene raspoloženja su popratne..heh... Kad hormoni polude....
ja sam bila dobro do jučer , počelo me prati samo mi se plače sve vidim crno, pa čak i ovaj postupak, ne veselim mu se onako kao inače..
strah me neki ubija ,a plačem na svaku glupost..
još su me oni jučer ispred crkve dokrajčili!
ajme ako bude trebala još jedna uputnica onda neznam sto cu..nisam blizu svog ginica a on danas radi ujutro...ja zivim na selu...nemam se kako dovest do grada da idem po uputnicu..a sutra rano ujutro moram na humanu u rijeku....i sto ako stvarno treba uputnica za taj 3dc a ja dođem bez nje nego samo s onom za ivf sto onda ?...nece me primit?ajme koma sad stvarno neznam sto cu nadam se da ce mi netko od sura sto su u RI na humanoj odgovorit na post dali treba uputnica i za to.....
Ma primit će te pa ćeš im naknadno donijet....Tako to ide..sad ne znam..ovisi od bolnice do bolnice, kao što je netko gore rekao..smao se opusti! :)
Ma mi stalno furamo film kako nam je super, ništa nas ne pogadja, bla bla.. Što je netko rekao, na kraju smo mi tješili druge kad nije uspjelo...
A zapravo Tikica, ja sam sad dok sam bila na klomifenima imala takav napad šiza i plača, čak sam se i sa sestrom posvadjala.. Užas.. Bili kod mojih, nisam htjela ni jesti što je za mene jaaaako čudno... A i moja prijateljica ih u jednom postupku nije htjela ni piti (lagala je doktora da pije) jer joj je od njih bilo grozno..
Uglavnom, ja sad popiškila jedan onaj jeftini testić sa neta, vidi se blijeda druga crtica...
Sad moram prekopati svoje stare postove da vidim kad sam u prošlom postupku isto tako napravila pa nije bilo druge crtice (očekivala sam da će biti zbog zadnjeg brevactyda)...
ja sam od klomifena bila baš bezvoljna, tj ne znam jel bilo od klomifena, ili kaj, rekla sam MM da nema šanse da se ikad oporavim od psihičkog umora od folikulometrija, i svega ostalog, i da ne želim više nikad u nikakav postupak, dok mi je prošla M, već sam jedva čekala slijedeči postupak :lol:
bubi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da je od bebača a ne brevacida
Ja sam jedan dan bila kao u 4.,5.mj trudnoce!