Danas brokoli na leso i pileci file na naglo.
Printable View
Danas brokoli na leso i pileci file na naglo.
Evo jedan odlican recept koji ukljucujen poriluk- upravo probavljamo :D
Pita sa porilukom
POtrebno
-500-600 g poriluka (ovisno o tome koliko ga namjeravate baciti kod ciscenja)
-500g svjezeg sira (otkrili smo neki cakovecki koji je odlican)
-4 jaja
-500g kora za savijace (ostao mi jedan list)
-ulje, sol papar, Vegeta (domaca, Podravkina ili nikakva :)
Poriluk ispirjati na ulju dok ne omeksa. Istovremeno mutite zumanjke odvojeno od bjelanjaka. U umucene zumanjke ide sir, a nakon toga se pomijesa s ohladjenim porilukom. U to se umijesa snijeg od bjeljanjaka i slaze u protvan. Protvan se namasti, na dno idu dvije kore, smjesa, dvije kore i tako do vrha. Kore se poprskaju s malo ulja,sve standardno. Razreze se na kocke i pece.
MOzete posluziti uz kiselo vrhnje, mljac.
jučer prespavali ručak (djeca spavala kod mojih,a mi tulumarili)
za večeru mi se najavili gosti i imala sam sat i pol vremena na raspolaganju,a meso mi u škrinji :roll:
bogu fala na mikrovalnoj :D
dakle,napravila sam onu rozinu pizzu-piletinu,kotlete na naglo,tjesteninu s brokulom i parmezanom u vrhnju,pomfrit,francusku salatu i lažne čupavce.
za divno čudo sve sam uspjela zgotovit i pospremiti kuhinji prije no što su došli :D
ostaci su naravno bili današnji ručak.
sutra ću raditi jastučiće od lisnatog tijesta punjene keljom i mesom.
za nedjelju sam komad junetine ubacila u Zeperov lonac i on se tamo odlično ispekao/izdinstao u vlastitom soku. za prilog broskva s krumpirom. i zelena salata. poslije osinja gnijezda sa sirom i višnjama. ponedjeljak - klasika: ostaci. utorak - klasika: nemam ideje.
U nedjelju kod mame na rucku ;) jucer rizoto plodova mora i mjesana salata, a danas blitva i ona piletina na stapicu (nisam sigurna kak se zove, mislim od Cekina) ispecena na tavi.
što je broskva?Citiraj:
aleta prvotno napisa
Jučer škarpina na lešo i prokulice s krumpirom.
Danas juneći šnicli sa crvenim grahom i travama. (I radim bajaderu za jednu moju prijateljicu).
Sutra tijesto sa sirom.
Ajme, dolega... za sat i pol? 8)Citiraj:
dolega prvotno napisa
Definitivno nam nabijas komplekse... :heart:
Broskva je biljka koja se u primorju jede na tone a nigdje je drugdje nisam vidjela. Nalikuje kelju, ali ima blaži okus. Najbolja je kad je mraz "opali" pa ja ovih dana lijepo skoknem u vrt umjesto u konzum.
možeš li fotkati da vidimo?
Da nije rastika?
MM juce klopao pizzu bolognese (ostalo umaka od nedjelje), ja brzinski sendvic.
za danas nemam pojma, nikako da isplaniram dan, nikad ne znam gdje cemo rucati.