Moram li plaćati HRT ako se riješimo tv-a, a Netflix gledamo na laptopu?
Printable View
Moram li plaćati HRT ako se riješimo tv-a, a Netflix gledamo na laptopu?
Ako imaš mobitel na kojem možeš slušati radio, moraš plaćati pretplatu. I ako imaš radio u kući, ili u autu, moraš plaćati pretplatu. I ako imaš bilo koji uređaj (uključujući laptop) na kojem možeš primati ( gledati i/ili slušati) program HRT, moraš plaćati pretplatu.
Uglavnom, ljuta sam na plaćanje pretplate, ali ne možemo joj izbjeći.
Kako provjerim to mogu li na računalu primati nj program? To nije ovaj video streaming jer streaming je kao puštanje YouTubea. Ne treba mu radio odašiljač. Mobitela se riješim lako i nabavim koji nema. Ne znam za jeftine pametne telefone primaju li radio signal, ali zar se to ne plaća već pružatelju usluge? Radio u kući nemamo.
Uh, koja gamad. Ipak ću pokušati dodatno utvrditi ovo za laptop jer koliko se sjećam treba biti tv kartica da bi se tv gledao.
Jadranka, ide prekršajni postupak ako se mulja, a treba odjaviti moj stanodavac, ne ja.
A dobro kad je stanodavac :) al jesi sigurna da on mora placat, ako ti imas laptop/mobitel?
Ne primaju skupi
http://www.quepublishing.com/article...aspx?p=2019162
Jadranka, nisam sigurna, zato i pitam ovdje.
Koliko sam uspjela skuzit, pristojbu placa vlasnik prijamnika, ne stanodavac (al svejedno se ne placa vise od jedne po kucanstvu). Tako da, ako stanodavac, u stanu koji ste unajmili ne posjeduje prijamnik, on nije duzan placati pristojbu. Vi ste je duzni placati za svoj laptop/mobitel ili sto vec imate, a moze primati tv/radio signal.
što se tiče laptopa, ako imaš internet možeš gledat hrt uživo ili na zahtjev na wen stranici hrta
Kako se moze odjaviti?
kakve to ima veze?
hrt je javna televizija koja bi trebala imati manje reklama od privatnih televizija, pružat više informativnih emisija, specijaliziranih emisija itd itd itd
zato se plaća pretplata, a ne na signal, koji pretpostavljam koriste i nova i rtl
Pa tangerina, ne znam što ti nije jasno, ja uopće ne želim njihovu uslugu, kakva god bila. Sa reklamama ili bez. A oni traže od ljudi pri odjavi da potpišu i ovjere kako nemaju uređaj koji prima njihov program. Ako ipak imam oni pokreću prekršajni postupak, što mi stvarno jebeno ne treba u životu. Ako nemam onda mi ne mogu ništa. Live streaming nije isto što i prijem radio signala. Ako hoću live stream njihovog programa mogu ga kupiti kao što se kupuje Netflix, ali to se neće dogoditi.
Milijun pretplatnika, odnosno luzera, ionako želi prvu vijest u Dnevniku vezanu za Crkvu, a zadnju poziv astrologinji i njeno mišljenje o aktualnoj političkoj situaciji.
žuta nešto si mi počela griješiti: vezanu UZ Crkvu ne ZA... :mrgreen: moram te malo zezat. ;-)
Tako je. Ne ulazeći sada u to da ta pretplata treba biti ukinuta, ali ako imaš laptop, radio, tv, bilo što na čemu možeš gledati njihov program - dužan si plaćati pretplatu po zakonu.
Dobila sam informaciju da laptopi nemaju RTV prijemnik. Tv-a se mislim riješiti. Radio nemam. Live stream nije prijem radio signala. To je download video sadržaja, u realnom vremenu.
Frendica je slučajno otvorila inkasatoru koji je kontrolirao po zgradi. Nema tv, ali je tip kroz vrata vidio upaljen laptop i dobila je kaznu
Trebalo bi provjeriti, ali mislim da se mobitel isto računa (smartphone) jer prima radio signal. Mora biti barem jedna pretplata u kućanstvu.
http://www.24sata.hr/potrosac/hrt-pr...mobitel-343897
Trolaš.
I retorika ti je uvredljiva.
Pretplatnici su luzeri?
A što su onda oni koji ju hoće izbjeći; lopovi?!?
Nisam pretplatnik, ali volim čitat ovaj forum i u zadnje vrijeme koju god temu otvorim ti na njoj trolaš.
I napraviš ju nečitljivom.
I onda se par najčešće istih forumašica javi i polome se objašnjavajući ti kako to nije tako kako si naumila, a ti i dalje po svom.
Jer ti je dosadno...
@Peterlin, samo što laptopi nisu radijski i tv prijemnici. Nazvat ću ove u HRT-u da vidim koja je njihova strana priče.
@Jadranka, Vrci, PHRT emitira programe na internetu, ali oni su nedostupni dok se ne ode na stranicu, izabere opciju pretplate, i onda se ide na plaćanje - izabere se kartica, ili što već. Tad se opcija otključa i može se gledati. Emisije na zahtjev ne računam pod program.
@Tanči, @cappy, uključite si detektor ironije, molim vas lijepo.