Daedi, naravno da si u pravu.
Baš me zanima na kojoj slijedećoj temi će Zg_ postati. Kaj bi još moglo zanimati našeg gradonačelnika? Možda Zdravlje djece ili Platnene pelene. A možda i dojenje.
Printable View
Daedi, naravno da si u pravu.
Baš me zanima na kojoj slijedećoj temi će Zg_ postati. Kaj bi još moglo zanimati našeg gradonačelnika? Možda Zdravlje djece ili Platnene pelene. A možda i dojenje.
Hvala na konkretnom odgovoru. Znači, ipak sam bila u pravu, živjeli bi na standardu koji si ne možete priuštiti. Stan od 55 m2 se ne mora luksuzno opremiti, ako se nema love ili ako se baš mora uzme se kredit na duži vremenski period tako da je manji mjesečni anuitet. Auto se može kupiti rabljeni, pa je jeftinije. U mom slučaju su još veća izdavanja, 12 000 kn za kredit i adaptaciju stana od 90 m2, auti su službeni kao i gorivo. Ostalih 10000 ode na obleku, klopu i poneki izlet. Nije da se žalim, al ja bih nove cice, a nemam dovoljno para.:oops:
ma sigurno se i to može "poturiti" pod "troškove prezentacije".
ali, možda imaš pravo Zg_, možda bi nam svima bilo bolje da smo uzeli kredite na 50 godina, pa ih, umjesto nasljedstva u nekretninama, ostavili djeci da ih otplaćuju.
ili da živimo u garsonijerama; pa i toplije bi nam bilo...
ne razumijem što zagovaraš.
zar je život u 55 kvadrata za četveročlanu obitelj - luksuz?!
Nije Milan, neg Jelena
I dva službena auta, pa je plaća zapravo još barem 3-4 tisuće veća. Dakle ukupno zarađujete oko 30.000 kn i sada popuješ drugima da žive iznad svojih mogućnosti.
Svaka čast. Daj se još malo pohvali, kaj si sve s tom lovom možeš priuštiti.
znate da je moja prijateljica ugradila štangu za S faktor u sobi, na račun firme?
u dogovoru s vlasnikom/direktorom.
a pravdano je kao fizikalna rehabilitacija, ili tako nešto.
O čemu ti pričaš? Mi smo uzeli kredit od 180 000 eura na 20 godina i rata je oko 1300 eura plus životno osiguranje, nikakvih 50 godina. Ništa nismo naslijedili i ništa nam nitko nije poklonio. I suprug i ja smo završili fakultete (tehničke) u relativno kratkom roku. Ja sam neko vrijeme, dok nisam imala djece radila na institutu u Bonn-u. Zbog supruga sam se odlučila vratiti u RH. Radim kao voditelj odjela u jednoj stranoj korporaciji, gdje je sve transparentno, tako da nove cice otpadaju. Plaća nije neka al barem koristim auto od 0-24. Suprug solidno zarađuje, al se i naradi kao direktor kod Tode, nikad ništa ne možemo unaprijed planirati. Znam da si možemo priuštiti više nego mnogi, zato se i ne bunim na cijenu boravka i nisam jalna na one koji imaju puno više, a takvih je oko mene dosta. Ipak nemamo ni jahtu, ni selo u Istri, dobr.... imamo neku straćaru na Braču, al nije vrijedno spomena. Uglavnom ne budite zavidne zato što neki imaju više novaca od vas, već se pokrite s onoliko koliko imate. Ne dižite kredite koje ne možete otplaćivati....ponašajte se u skladu sa svojim sposobnostima. Dobro došli u kapitalizam.8-)
Mnogi su uzeli kredite na 30 godina.
A ti si predložila dulji rok.
Pa sam, logično, pretpostavila kako je taj "dulji rok" - 50 godina.
Naš je kredit jedna četvrtina tvojega.
I jedva guramo.
Ali nam je ipak bolje nego mnogima.
I ne trebaju mi veće cice.
Daj to sr..e s kreditima odi napiši tamo na topik o švicarcu.
Ne bi se čudila da ti netko iskoči iz kompa i odgrize ti nos. Ili cicu.
Dulji rok sam predložila za kredit za opremanje, a ne za stambeni. Nama je bila najlošija situacija 2003, 2004..kad smo kupili stan, jer sam ja dobila pedalu nakon porodiljnog. Al srećom za par mjeseci sam našla posao, do tad sam davala instrukcije tak da sam uspjela navući po 3-4 k kn mjesečno. Imali smo prastari namještaj u stanu, koji smo naslijedili od bivših vlasnika, odvratan je bio, al nismo imali za bolji i kaj sam mogla? Lajat na mjesec.
Da si znala za rodin forum, mogla si na njemu lajat ;)
Švicarac je u laganom padu. Ja ću sad reći slijedeće, a ti im prenesi...da me zaboli ona stvar što je netko bio tenkre pa je poletio za nižom kamatom i što se dao navuć od banaka. Sutra može otići euro na 10 kn, što je realna mogućnost, i onda je ostalih 50 % kukat i tražiti od države da vrati. Ako se to dogodi, prodam stan i odem u manji koji mogu otplaćivati i lupam se po glavi što sam bila glupa pa krivo procjenila, kao i onomad oni koji su ulagali u fondove. Ljudi moji, za krivu procjenu ste sami krivi. Moj frend je prije 10 godina kupio dionice applea i obogatio se, ja nisam htjela jer sam mislila da nikad neće nadmašiti microsoft, al sama sam si kriva jer sam krivo procjenila i ostala švorc.....takva je stvar i sa švicarcima
Sorry kaj pitam, negdje gore si napisala da nećeš više pisati na ovoj temi
Napisala si i ovo:
Radim kao voditelj odjela u jednoj stranoj korporaciji, gdje je sve transparentno,
kada vodiš odjel u stranoj korporaciji, pretpostavljam popodne, kada cijelo jutro pišeš po forumu
smiješ. Doma. I ne plaćam boravak ;)
I ne volim Bandića, ako te i to zanima
[QUOTE=NanoiBeba;1981142]Sorry kaj pitam, negdje gore si napisala da nećeš više pisati na ovoj temi
Pisala bih i na drugima al su mi ove trenutno aktualne - dosadne, a nema smisla da dižem neku staru.
Obzirom da sam nova, tek se uhodavam, ne mogu odmah utrčat na sve teme, odabrala sam ovaj forum jer imam školarce pa da vidim i tuđa iskustva.
Ne samo to, nemojte se uopće niti roditi ako se ne možete financirati, zar ne?
Kada ne bi izdvajala toliko love za porez, prirez i plaćanje vrtića i boravka tuđoj djeci (onima koji ne plaćaju ništa), onda bi mogla i svoje kredite plaćati bez problema.
Smiješno mi je kada se luksuznim smatra stan od npr. 55m2, i njegovo opremanje namještajem niže klase.
Nadam se da ti i troškovi službenog auta ulaze u bruto plaću, jer inače prikrivate dio svojih prihoda. Da pojasnim, ukoliko firma plaća leasing za službene aute, dužna je to iskazati u plaći radnika, i to u bruto iznosu i na to platiti sve poreze i doprinose. Mislim da u RH možda 1% firmi tako radi, ostali koji voze službene aute ih koriste maltene kao komercijalisti. Ili, ukoliko nema leasinga, dužna je procijeniti te troškove kao plaća u naravi.
Nemam se ni potrebe svrstavati u neke skupine, niti identificirati s bilo kime. Bokte kakvo laskanje. Kaj se tiče plaćanja auta, naravno da je prikazan kroz brutto plaću i mislim da tako radi više od 1 % firmi, a pogotovo stranih. Kad si se već tako zapjenila oko objašnjavanja kako bi se trebala oporezivati plaća, predpostvljam da si neki knjigovođa, al očito ne dovoljno sposoban da zarađuješ nešto sastrane. Vjerojatno jadna kucaš po nekoj tastaturi za kikiriki pa si jadna frustrirana. U svakom slučaju laku noć i ne zaboravi popit lijek:lol:
No, bar je Zg_ jasno rekla tko je i što je. Argumentum ad hominem.
Zna se, jedni su sposobni, a ostali nesposobne budale (na prozacu valjda da im bude lakše).
Eto sad se lijepo vidi u kakvom društvu živimo i koje su nam vrijednosti.
Od poroda do filozofskog pa završilo na boravku :-x.
Možda da preimenujete topic u "chatajmo s gradonačelnikom"?
Sigurna sam da bi došlo mnogo ljudi - ako ništa drugo, barem da pokupe kakav savjet o otkupu stana ili uređenju wca :klap:
ima li netko informaciju, koliko ce sada kostati produzeni boravak u zagrebackim skolama?
200 kn
nama je došlo da je sad boravak 200 kn, za drugo dijete 150 kn
a mislim da prehrana ostaje ista...
aps:-)
uuu sto ste brze, hvala.
super da je smanjeno :)
pita kolegica, postoje li i dalje cjenovni razredi ili sada svi placaju 200kn bez obzira na prihode?
b