Ima u Sloveniji, ne trebaš ići na kraj svijeta. InLove je pisala o tome.
Ima u Sloveniji, ne trebaš ići na kraj svijeta. InLove je pisala o tome.
Gdje se može online naručiti, na ovom jednom britanskom linku mi nije htjelo primiti karticu...???
Ne mogu naručiti niti preko Amazona. Može li se Otovent naručiti preko weba iz Slovenije?
Naše sumnje su se nažalost obistinile i ispada da J. stvarno slabije čuje i nalaz je dosta loš. Doktor kaže da je sve puno sekreta i dobila je antibiotik, fluimukan, aqua maris, meralys, nasonex. Uglavnom krajem 10 mj moramo obaviti neku pretragu ( zaboravila sam sad kako se zove) zbog koje ju moramo probuditi u 2 ujutro i držati je budnom da zaspe ujutro u bolnici.
U razgovoru s jednom mamom iz vrtića koja je rekla da su isto dosta tešku situaciju riješili ovim balonima, htjela sam i ja pokušati i zovem sad ljekarnu na Dolcu i kaže mi žena nemojte bez preporuke liječnika.
Jel mogu neku štetu napraviti s tim balonima?
Da nije BERA u pitanju?
Mislim da ti preporuka ne treba, ne mozes nikakvu stetu napraviti. Koliko ti je dijete staro?
Meni se isto čini da je BERA - slušni evocirani potencijali (provjera cijelog lanca od vanjskog uha do mozga i natrag).
Otovent - i ja mislim da ne možeš napraviti štetu, ali ako je dijete ispod 4 godine, može se dogoditi da uopće ne može napuhati balon, pa nema nikakve koristi (ne odčepljuje eustahijeve tube). Možda zato u ljekarni ne žele to prodati, da im kasnije netko ne prigovori da to ne valja, a dijete je jednostavno premalo... Nemam vlastitih iskustava jer moj sin je imao drugačiju vrstu nagluhosti, pa to za nas nije dolazilo u obzir.
InLove je to koristila za svoju djecu - sigurno zna od koje dobi i kakvi su rezultati.
Zna tih balončića biti i na Njuškalu.
Je pise timpanometrija i BERA. Jel radio netko ove pretrage, kako to izgleda? Ima 4,5g. Doktor kaze da je prepuna tog gnoja koji ne otice pa sam zato htjela uzeti Otovent. Meni se isto cini da ne moze napraviti neku stetu. Ona je inace alergicar i ima jako velike adenoide tako da je to sve pridonjelo ovom stanju sada. Timpanogram nam je tipa B na oba uha.
Nije to ništa invazivno. Moj L. je timpanometriju zvao "pištoljčić" (išli smo na ORL u Merkur) i sviđalo mu se. Zdravoseljački - mjere ti pritisak u srednjem uhu, a rezultat je taj grafikon (timpanogram). Nije ti B loš nalaz, to je sve rješivo. Ako ima velike adenoide - to je vjerojatno uzrok problema. Možda će to trebati maknuti. Nakon toga se obično brzo popravi stvar. Čak i da joj uklone sve tri mandule, to je mala cijena za zdrav sluh, ali o tom potom...
BERA - ne znam gdje su vas naručili, ali znam da to rade u Suvagu (slušni evocirani potencijali). Dijete mora biti opušteno. Ne znam da li je nužno da baš spava - to traže kod male djece.
Evo ti malo o tome: http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/768/
(Offt. - Moj L. je imao tešku nagluhost zbog suženja zvukovoda, a sve se uredno riješilo. Danas se ni ne sjetim toga osim kad ovako netko pita na forumu. Isuse, kako je meni sve to brzo prošlo... Danas je on zdrav 15-godišnjak.)
Peterlin bas mi je drago da vam se rijesilo. Utjesna prica :) .
Za BERU smo naruceni u Klaicevoj
a i ovaj smo pregled radili tamo kod dr. Marna.
Mi sutra idemo na kontrolu u Klaicevu, pa ako je sve ok u petak na evocirane.
Timpanogram na oba uha tipa B.
Na evociranima smo vec bili ali je mala bila skroz zastopana, uzasno je hrkala, tako da su rekli da treba ponoviti.
Nije to nista strasno, samo kaj se rano moras dignuti s djetetom i odrzavati ga budnim do termina (bili smo krajem 4. mj, budenje u 4h, termin u 12h, uspjela je zaspati bez problema!), polijepe elektrode iznad korijena nosa, celo, iza uha, mislim da je bilo 4x2 elektrode i traje otprilike 30-40 min, ti si cijelo vrijeme s djetetom u zamracenoj sobici.
Ako sve sutra prode ok, u petak smo naruceni u 10h, budenje u 3h (to mi je tlaka, jer sam ko muha bez glave cijeli dan).
I sta je bilo nakon sto ste odradili te potencijale? Koji su daljnji koraci bili?
Tvoje dijete nije od rođenja imalo smetnje sluha niti je rođeno gluho - ona je čula i zna govoriti, pa nemaš brige...
Dakle, evo što ja mislim - sad su te naručili na BERA test da vide kvalitetu sluha (da sad ne guglam, mislim da se to zove prag čujnosti) i da imaju za usporedbu nakon orl obrade (uklanjanje adenoidnih vegetacija ili što će ti već reći). Ta pretraga im daje neki uvid gdje je došlo do zastoja - vanjsko, srednje ili unutarnje uho. Ne znam detalje.
Ako nalaz bude lošiji, ne brini, to će se riješiti kad se riješi sekret u ušima. Ima tu više drugih mogućnosti - reći će ti kad s nalazima ponovo odeš otorincu što je prikladno za tvoje dijete. Nekoj djeci ugrađuju ventilacijske cjevčice za rasterećenje. Drugo mi ne pada na pamet. Mom sinu je suženje zvukovoda bilo izvana i stvar se rješavala višestrukim ispiranjem cerumena + policeracijom (propuhivanjem Eustahijevih cijevi). Nije trebao cjevčice, ali morao je na operaciju sve tri mandule i nakon toga je bilo dosta bolje iako smo na ispiranje hodali još godinama, dok mu glava nije toliko narasla da uski zvukovodi nisu više bili problem.
Peterlin hvala ti na ovako detaljnom objasnjenju sad mi je puno jasnije.
Nekako nam se u zadnje vrijeme svasta skupilo od alergija, obrade kod psihologa i sad jos i ovo tako da sam sva van sebe.
mitovski, ova bolest baca bitno drugačije svjetlo na pitanje psihologa - dijete je uvijek puno osjetljivije ako ga nešto smeta, boli, ako ne čuje i slično. Kad riješite ovo, lako bi se moglo dogoditi da i "nezgodan karakter" postane puno manje nezgodan. Čovjek je naporan ako se ne osjeća ugodno u svojoj koži, a mala djeca ne znaju nam objasniti što ih to smeta... Znam jer sam prošla nešto slično s dvojicom, svakim na svoj način. Sretno!
Da, znam razmisljala sam o tome da i ovo sigurno pridonosi njenom nezadovoljstvu.
Terapija Augmentinom, fluimukan, cerustop, aqua maris strong....
Nas su tete u vrticu alarmirale da mala ne cuje i da ne komunicira vec gestikulira?! to je bilo pocetkom 2. mjeseca, eh da bili smo i 2x na brisu nosa (tu i tamo osjetim kako joj smrdi po gnoju, oba nalaza ok), prosli tjedan i bris uha (zuti iscjedak, na antibiotiku trenutno), kad je vlazno stanje joj se pogorsava, bili na moru u 6. mjesecu, preporodila se, vratili se u Zg i u roku 5 dana sve na staro + urtikarija, takva da smo zavrsili u hitnoj na injekcijama + rinolan 7 dana, pao imunitet, pa je reagirala i na trave (bilo pokoseno, kihala ko sumanuta), u 11. mjesecu nas ceka alergolog/imunolog (zbog novonastale situacije s alergijama).
Mala je ok, vesela i zaigrana, mene to vise nekako dotikavlje...
Mara ide ovih dana na tonsku audiometriju.
Otovent mrvu pomogne, ali ni priblizno trajno. Nisi mitovski napisala koliko ima godina?
Ceka nas izgleda trajna ugradnja cjevcica, tzv. T tubule. Sad nakon proslotjedne upale uha gluha ko top.
Jelka mala mitovski ima 4.5 godine
Dižem temu,jer sam čitala i naišla na upit kako koristiti Otovent ako dijete ne može puhati balon na nos (premaleno je).U uputama proizvođača piše da se onda koristi metoda upuhivanja balona u nos. evo citiram " Zašto moje trogodišnje dijete ne može napuhati balon?
Iako su u klinička ispitivanja bila uključena i djeca starosti 3 godine i više, moguće je da tako malo dijete nije sposobno napuhati balon. U svakom slučaju, vrijedi pokušati. Ako ipak dijete ne može samo napuhati balon, može ga napuhati roditelj i prisloniti uz djetetovu nosnicu. Zrak iz balona treba pustiti u djetetovu nosnicu, a dijete treba istovremeno gutati. Ovaj način mogao bi biti učinkovit za trogodišnjake i stariju djecu." a evo i random video https://www.youtube.com/watch?v=oi6DdairDIo Tako da ima rješenja.:) :heart:
Jel netko zna mogu li se kupiti Otovent baloni sada u ljekarnama ili se jos uvijek mogu samo naruciti u ljekarni na dolcu?
Ima sada u svakoj apoteci,ako nema odmah,naruče za sutra
Koliko to dođe i koliko balona dobis, nisam čitala a jel se smije balon višekratno koristiti
5 balona,možeš ih koristiti cca 20 puta ili dok ne puknu, oko 120kn
Meni i treba cijeli paket. Super da ih sad ima.