nisam dijete razvedenih roditelja, ali potpisujem blackberry
Printable View
nisam dijete razvedenih roditelja, ali potpisujem blackberry
A ja potpisujem Tangerinu. :)
Nego, offtopic, već danima kad otvorim ovaj thread, na vrhu ugledam prekrasnu bebu iz dičinog avatara.
Samo sam htjela reći da mi je prelijep (a) :inlove:
Zato se danas ljudi zene po par puta jer tako vecina razmislja u vecini slucaja netko nekog prevari a onda opet sve ispocetka kao neki zacarani krug igra zivota dok nedodje starost pa ti nakraju svatis da su sve to gluposti bile...
i? koji je problem? u sastavljanju ili rastavljanju?
što predlažeš, zaista ne razumijem....brak pod svaku cijenu?
ono...kad si zagrizao u g.... pojedi ga do kraja?
ili...pokušavaš osvijestiti neosvještene....odn. one kojima je brak = monogamija ?
dozvoli...nisu svi toliko slobodoumni....pa da hopsanje sa strane pripišu čisto samo rekreaciji.
baš i ja to moju mamu pitam, šta si ti radila sve te godine, u šta si ulupala trideset godina?
Još sam joj rekla da se ne usudi reći mi da je zbog nas ostala u braku?
Gledam ju sada, u pedesetima, pred penziju, podstanar, a procvjetala je :) i pitam se kako bi nam bilo da se razvela kada je trebala.
Da poslje prekida opet cete naci drugoga sto znaci opet poligamija koja je razlika onda u braku ili van braka
Lidija 123, u čemu je problem? Ljudi prekidaju, spajaju se, žene se, rastaju, ševe se, ne ševe se... takav je život. Po tebi bi ljudi pod bilo koju cijenu trebali ostati u braku? Zašto? Definiraj poziciju.
ma nekazem ja to...
Ja vama pokusavam objasniti neke stvari a to su
kada imate dijete s odredjenom osobom a ta osoba je starno dobra prema djetetu a i prema bracnom partneru
i desilo se to da se jedan od bracnog partnera zaljubio i sta sada treba odmah ici na rastavu pa cemo i mi drugoga naci
druga stvar je ako je ta osoba nekakav gad i zapostavlja cijelu obitelj onda se naravno treba rastati...
ako se partneri mogu dogovoriti da imaju otvorenu vezu i da jedan drugome dopuštaju i prihvaćaju povremena šaranja, praktički nikakva
Ali ja ne poznajem puno takvih ljudi. Većina ljudi bi se osjećala užasno da ih partner vara, duboko povrijeđeno, izdano... I sve te emocije progutati, zgaziti sebe radi očuvanja odnosa nije niti približno isto kao okončati taj odnos (kad si već sigurna da te jede) i pokrenuti u jednom trenutku novi u kojem ćete biti ravnopravni.
A koliko bi ti čekala da se odljubi? i što ako se nakon toga zaljubi u neku treću?
ima raznih scenarija koji kasnije slijede :)
recimo...ja imam polubrata koji se rodio još u braku mojih roditelja.
i kad je, napokon, brak moih roditelja okončan...mi smo, tada, bili jeda fina, zdravo rastavljena prosto proširena obitelj.
izuzetno me veseli taj dio života...i tako ga s radošću prizivam u sjećanje.
s takvim veseljem sam dočekala brata. ta malena prinova postala je djelom svih naših života, što bi značilo...da iako nije sin moje mame provodio je s nama vikende.
da...u kući moje mame :)
baš mi je mama tada bila ogromna u očima...
ponosila sam se njom do neba.
rođendane smo slavili svi zajedno....
da ne nabrajam.
bilo je divno, dok je trajalo...
jer...neki se ne mijenjaju tako lako...što da se radi.
ovime sam samo htjela reći, da se transformacija naše obitelji pokazala jako kvalitetnim potezom.
i malo takvih primjera sam u svojoj okolini vidjela...
nažalost.
najčešće se rastava pretvori u međusobno prepucavanje....
a šteta.
Skidam kapu svakom tko oprosti i zaboravi prevaru..Ja znam da ja nebi mogla. Oprostiti bi možda i mogla, ali zaboraviti teško. Znam da bi svaki njegov izlazak iz kuće, svaka poruka na mobitel i slično, u meni budili sumnje i da to više jednostavno nebi bio zdrav odnos..
Ali ti je ok da se ljudi ševe s drugima dok su u braku i ovaj drugi koji to ne radi bi to trebao trpiti.
Meni je brak svetinja! I tko to pokvari nema više na staro, jednostavno više nikad ne bi bilo isto. Mogu ja dati šansu, mogu probati, ali znam kakva sam i znam da preko toga nikad ne bih mogla preći, možda oprostiti, ali NIKADA zaboraviti. Pa ti živi s tim! Ja ne bih mogla!
Onaj kome je brak svetinja (ne mora nužno biti to brak, ali osoba s kojom djeli život, s kojom djeli sve, koja mu vjeruje, koja drži do svog partnera!!) neće raditi takve stvari, a ako ih i radi ne zaslužuje biti dio te zajednice i sam si je kriv za to!
pa tako da odlučiš da to nećeš raditi
jednostavno, kao kada odlučiš da nećeš više pušiti
ne znam kako da ti približim bolje jer nisi nikada pušila pa ne znaš...
ali mislim da me se može skužiti.
ako čovjek odluči ne biti sumnjičav i biti sretan, pa što mu može stajati na putu ako je i druga strana odabrala isto?
ako nije, to je druga stvar
nisam čitala sve, ma nisam čitala ništa, evo anu sam pročitala iznad mene
ali potpisujem vertex
ako se hoće, oh da, naravno da se može
ako oboje tako želi
nisam imala namjeru ulaziti u neke diskusije ovdje, ali čisto za onu/onoga tko je postavio pitanje šta da radi i može li se dalje nakon prijevare
neka se čuje i drugačije mišljenje od većine na ovom topicu
AdioMare, poznajem sebe i znam da ne bih mogla..Ne znam možda se varam...stvarno ne znam.
Kako da ne budem sumnjičava i kako da budem sretna?
Moram valjda još puno žganaca pojesti da mislim da bih mogla nakon toga biti sretna.
ma da, kužim
ali ipak vjerujem da za mnoge stvari ne možemo tvrditi ovo ili ono unaprijed
možda zvuči nevjerojatno, ali neke se stvari promijene preko noći, a gdje neće s godinama
ili nekim određenim iskustvom ili životnim okolnostima
Ovdje smo prije jedno par mjeseci pretresale ovu temu pa bacite oko :)
Može li se prijevara oprostiti
znaci vecina nebi vjerovala vise partneru bili bi sumnjicavi te bi im se gadio taj partner u slucaju prevare tako ste napisale
E sada ja vama postavljam sljedece pitanje a posto vecina razmislja isto vecina ce se rastati i ta masa ce se zarotirati medju nama medjusobno znaci
da cemo opet dobiti nekoga iz kruga koji je napravio upravo to prevario "ana.m" ali upoznao "anabeg" ali anabeg misli da ima savrsenog muskarca ustvari ona nezna proslost doticnog gospodina koji je bio s "ana.m"...
Lidija, koji je smisao ovoga što pišeš? Da bi trebali ostati u braku i varati se uzajamno (ono, on mene prevario, e sad ću i ja njega da mu se osvetim, pa će on opet mene da se i on meni osveti, itd.)? Pa na što bi sličio odnos muža i žene, misliš da bi ujutro sa osmijehom na licu zajedno doručkovali, popodne se išli varati, a navečer zajedno s ljubavlju dječicu spremali u krevet? Misliš da su djeca glupa, da ne znaju, da ne osjećaju, da ih ne boli narušen odnos roditelja?
Da, boljela bi i rastava, ali ta patnja ne bi bila dugotrajna kao trajan, ali loš brak. I ne bi imala loš "role model" od svojih roditelja.
Nije isključeno ni da bi netko tko je varao u prvom braku, u drugom bio drukčiji jer bi našao osobu s kojom je kompatibilniji.
Meni je užasno žao gledati kako se brakovi oko mene raspadaju, ali neki ljudi stvarno nisu trebali završiti zajedno...
Nisam čitala sve, ali iskreno mislim da ljudi koji ostaju u braku 'radi djece' u stvari tu istu djecu koriste kao izgovor za nedonošenje odluke o rastavljanju.
To su užasno kompleksne stvari, i nije lako ma što bračni partneti napravili.
Naravno da nije lako. Pa kad malo razmisliš - koliko je truda i vremena potrebno da se ljudi spoje? I u ljubavnom, i u organizacijskom, i u financijskom, ama u svakom životnom smislu? Koliko jak mora biti odnos da bi se izreklo to sudbonosno "da"? Zašto bi onda bilo imalo lakše donijeti odluku o rastavi i opet rastavljati sve ono što je nekada određenim trudom bilo spojeno?
Meni je u čitavoj toj priči bitan samo razlog zbog kojeg ostaješ u braku. ako si zaista sposoban oprostiti i ostati uz partnera, to je super....te krenuti rješavati odnos, koji je očigledno narušen.
najčešće se pronalaze krivi razlozi...tipa..zbog djece.
mislim da je u principu ključan razlog strah, i što ga većina odluči zatomiti upravo ovim razlogom navedenim iznad....a u biti, nikad ne oprosti partneru.
i onda dođe starost...i sav taj jad i gorčina samo ispliva...nema tada više razloga za potiskivanje.
meni je to nešto najstrašnije što sam doživjela...
to nezadovoljstvo...tu nepodnošljivost...u danima kada očekuješ neki smiraj....a shvatio si što...da si život proveo nezadovoljan.
možda vi ne gledate tako daleko. al meni su te slike non stop pred očima...
i baš su strašne.
život je jedan jedini.
Ja ne mislim da su svi ljudi koji su rastavljeni, rastavljeni zbog toga sto su pocinili preljub, tako da mi Lidijina "mozgalica" nije atraktivna. Niti mislim da su razvedeni ljudi opasni kad ponovo ulaze u vezu. Pa svi smo mi (il barem vecina) bili u nekoj vezi ranije koja je pukla.
Ja supruga dozivljavam kao partnera i mi smo tim kada izlazimo prema van i tako se ponasamo jedan prema drugom. Ne podmecemo si noge, nego si dodamo loptu kad se prepozna prilika.
Ne mislim svejedno da nam veza nije ranjiva. Nikad ne znas. A kako bih reagirala, da li bih oprostila ili ne, ovisi o puno faktora. Nacelno bih rekla da ne bih, jer u tom slucaju je ionako u vezi nestala strast i prijateljstvo, sto cu onda u toj vezi uopce.
dana je krenula dalje, forum joj je pomogao.
Iako sam što jesam (na ovom forumu kao baka) valjda imam i pravo glasa kao žena i majka:
- film Fanny i Alexander od Bergmana je moj idol ugođaja i definicije obitelji. Ima tu i batina i preljuba, ali iznad svega iskrenosti i ljubavi
- imam prijatelja koji se hvali sa 100 preljuba, a kada mu je žena spomenula rastavu, začudio se o čemu ona to priča. Još su zajedno.
- zanima me vaš osvrt na članak
http://magazin.net.hr/brak-veze/brak...ike-posljedice
članak mi je užasan.
riječi poput:
Citiraj:
katastrofalno
Citiraj:
kaos
Citiraj:
duboki poremećaj
Citiraj:
uništava
itd, da ne nabrajam dalje sve moguće katastrofe, koje će zadesiti djecu ako im se roditelji rastanu radi prevare. pa bili oni već i studenti. koji će, da ne prifali,Citiraj:
Upadaju u nevolje u školi, tuku se, započinju svađe ili besposličare. Neki postanu depresivni, razbole se, prestanu jesti ili se okrenu drogi i alkoholu.
naravno da nije sreća za djecu rastava roditelja. al brate mili, ako sam ja kao dijete preživjela smrt tate, a onda bi preživjela i činjenicu da se zaljubio čoek :mrgreen:Citiraj:
Bit će potpuno slomljeni
znam da se većina vas ne slaže, al ja ne volim ni ove savjete o prevelikoj "štednji" djece. pa kaže:
tek onda im ništa jasno biti neće. mama i tata se uopće ne svađaju, i onda najednom puf. ode tata. i još posjednu djecu, i kažu im, mama i tata ti moraju nešto važno reći. sama ta rečenica je stres samo takav. mrzim te rečenice.Citiraj:
Treće, svaki stres, poniženje i bijes trebaju biti rješavani daleko od očiju djece.
neka razdoblja u životu su gadna. i malo toga se može napraviti da postanu manje gadna. gadna meni, prevarenoj ženi, gadna djeci. ajd, bar jedan uživa :lool: al, takav je život. poslije kiše, dolazi sunce.
nemam pojma, što sam starija, valjda, mislim si, svo zlo s tim. dok smo živi i zdravi.
Baš neobično da je danas, nakon ovog članka i tvog posta, iskočila ova stara tema
Što se dogodilo s autoricom teme, jeli na kraju oprostila ili nije?
mene zanima to opraštanje.
ima li ljudi koji su stvarno sposobni oprostiti preljub?
pa kas slijedeći put pop..diš na nešto da ti ne frca i perljub iz ušiju nego da se držiš teme i sposoban si i dalje graditi ljubav i povjerenje
ili je to opraštanje sposobnost da probleme uguraš pod tepih, mrtav si u sebi ali eto guraš dalje ?
ma ne znam..uz svu dobru volju ovoga svijeta, svaki put kad bi se pogledali u oči ja bi promrmljala da je đubre. Nisam ja taj tip.
sinoć je bio film na htv2 na ovu temu - ali iz muških cipela
s tim da je preljubnica u međuvremenu umrla pa je on naknadno otkrio neke stvari
onako, film nije nešto što oduševljava ali ipak ti daje priliku da pogledaš stvari iz različitih kuteva
moj rezime - jednostavno je riječ o ŽIVOTU
ne znamo koje ćemo karte izvući, ne znamo kako će tko odigrati
ponekad ne znamo ni kako ćemo sami odigrati dok ne odigramo...