Ohladiš posudu i kondenzacija obavi sve ostalo. Nakon desetak minuta u ohlađenoj posudi se korica na dodiru s posudom toliko navlaži da izađe bez napora.
Printable View
Staklenu posudu nije pametno naglo hladiti, bez obzira što teorecki trpi sve, ali da - stajanjem na miru na granici kruh/posuda doći će do kondenzacije. Kad kruh izvadiš još će biti dosta topal pa će se sam i osušiti za minutu-dvije.
ja navijam da apri fino slika korak po korak pa ću se i ja odvažiti :klap:
može sutra?
Upravo pečen, kuća miriše, mi pomakli radi kruha odlazak u krevet, al kako se vadi iz vatrosalne zdjele???
rekla mi apricot da stavim link na svoj kruh pa eto link
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2762527095933.132025.1040495247&type=3&l=6c f027b4a7
nikad mi nije ispao ovako predivno
mislim da je stvar utome sto se dizao preko noci i sto je rajngla bila doslovno kipuca jerbo sam zaboravila da sam je stavila grijat u rol pa je bila starno kipuca kad sam stavljala smjesu u nju
do sad jos nikad nisam stavila u tako kipucu rajglu jer nisam imala zivaca cekat da sebas ono jako zagrije
ovaj se pekao na maksimalnoj temperaturi (220 stupnjeva) s ukljucenim ventilatorom cca 40-50 min poklopljen i onda jos jedno 10-15 min bez poklopca
zavidim svima s pecnicom :(
S obzirom na Mukicin post o zadnjem kruhu, samo jos jednom naglasavam da nema razlike medju receptima. :mrgreen:
Dizao se preko noci i eno ga, izgleda kao susjedin. A cak je i postupak sad isti. :lol:
i šta... da SADA spajam topice?!
jadnalisam
nemoj, onaj je ionako predugacak. mozda jedino da ovdje naljepimo link na filmic kako se radi taj kruh.
evo ga FILMIC KAKO NAPRAVITI OVAJ KRUH
Mukice :klap: izgleda tak jednostavno! Mislim da budu moji opali na dupe u nedjeljno jutro :-)
Imam cepterov lonac, i poklopac s kojeg mi je otpao onaj tajmer, jel mogu ja u tome peč, doduše, ručke nisu skroz metalne?
Još jednom da utvrdim, to mogu pomiješati u subotu navečer i onda ispeći u ned. ujutro?
spajalice ne hoda film
prvjerila, meni radi i u mozilli i u IE i u chromu
ali evo cisti link
http://video.nytimes.com/video/2006/...ead-bread.html
Moj prvi pokušaj je završio na podu, sin srušio već dignuto tijesto s radijatora
Pokušaj drugi , stavila manje vode jer mi je ono prvo tijesto definitivno uzgledalo prerijetko
sada čitam i vidim da sam bil u pravu
Sinoć sam zamutila, ubacila sjemenke lana i suncoketa
jutros se peko od 6.15-7.15 , ispao savršen okusom i izgledom , slika na fejsu
ajmeeeee, kruh je savrsen
hvala sirius koja me jutros iznenadila vrucim kruhom :heart:
pola ga nema
nisam mislila da je to moguce, ali hladan je jos bolji
I mene ste navukle. Evo ga tamo, upravo izašao iz pećnice. Degustacija za koju minutu. :)
ako ni tvoj ne bude valjao, donosim ti jedan vrući u subotu, kod Sande
O, valja, valja. Još kako! Četvrtina nestala, a samo nas je pola doma :)
Radila sam s pola integralnog i pola bijelog brašna za dizana tijesta. Dodala sam lanene i suncokretove sjemenke, pekla sve skupa 65 min bez ventilatora (jer ga nemam). I dodala sam 1,5 šalicu + još mrvicu (jer mi se činio gust) vode.
U onaj prvi nepečenisam stavila 9 dl brašna i 7,5 dl vode , izgledao mi je rijetko.
U ovaj jutrošnji sam stavila 9 dl brašna i 6 dl vode-ispao savršen- možda si vidjela slike na fejsu.
Sada sam ispekla novi, stavila 3 šalice brašna ( mjerica od pekača ) i vode odokativno , mislim da je bilo 1,5-2 šalice, neznam točno, opet je ispao super , samo je smjesa manja
Blargh. Sad mi se ponovno pece kruh, a nemam zasto. Mislim, mogu ga jedino bacati niz padinu rakunima i lisicama. :(
radila opet - smjesa ispala gušća, dobar je kada je tek pečen, ali kada se ohladi kora je pretvrda (ma skoro ko kamen) ...
ja sam jucer umutila jedan s lukom
i stavila ga oko 21 da se pce
pa pocela gledat CSI i zaspala na onim hebenim reklamama (koje me uvijek uspavaju)
danas ujutro tragedija u rolu - kruh se sav spljostio i mokar je i nikakav
u jedno sam sigurna - moras ga izvadit iz pecnice ODMAH
i odmah istrest iz posude
u suprotnom kondenzacija napravi blato od njega
nikako mi se ne sviđa to dizanje od par sati...pa zakačila sam se za ovaj recept samo zato jer je pisao da ide sve brzo ...
svejedno, eno mi se drugi pokušaj diže.