s tobom stvarno nema smisla raspravljati.
Printable View
Slažem se. S obzirom na resorpciju kroz nosnu i bukalnu sluznicu, s obzirom da ono što se na bukalnu sluznicu namaže obavezno nakon nekog vremena proguta, s obzirom da ono što se uštrca u nos dospije u ždrijelo i proguta se, nisam siguran da je primjena na nosnu sluznicu i sluznicu usta isključivo topikalna.Citiraj:
Ipak ja vidim očito malo drugačije to topikalno i sistemski, ali ograđujem se, gledam iz svoje perspektive, ne znam kako se to klasificira. Podrazumijevala sam u sistemski zbog prirode čestica (kinetike i difuzije čestica u organizam/sistem). Meni je sistemski i na otvorenu ranu, tj. gdje god nije sigurno baš gdje će naposlijetku završiti čestice.
Nitko te na to ni ne tjera, zar ne? Slobodan si me ignorirati. (ako ti to dozvoljava tvoj ego :mrgreen:)
Jelena, što se sistemske i topikalne primjene tiče-ja se tu nekako držim onog pravila: doza unijeta per os je doza od koje se može očekivati resorpcija i učinak. Ostalo bih strpala pod topikalnu iako vrlo dobro znam da je transdermalna resorpcija daleko manja od resorpcije putem sluznice, ali sve je to daleko manje od onog što se resorbira per os. Jedan do dva uštrcaja u grlo ili nos iznose vjerojatno 1-2 ml (nisam mjerila, ali mogu ako te bude zanimalo). Kad se srebro primjenjuje per os doza varira, ali je uvijek riječ o nekoliko desetaka ml nekoliko puta na dan. Zato mi je jednostavnije podijeliti te dvije primjene na dva osnovna načina.
VeraK, ne mogu jer sam ih čula u sklopu posla, a ne kao pacijent pa to ne bi bilo u redu, a vjerujem da bi se neki u tim biserima možda mogli i prepoznati.
A da, razumijem, ne bi bilo kolegijalno.
A jeste se raspisali :)
Bez obzira na sve procitano, mi i dalje koristimo srebro/ ne stalno, i zadovoljni smo. U detalje ne bih....
Pa da, duma. Koliki ljudi koriste duhan, i zadovoljni su :-P. To što po svuda piše da ne samo da nije dobar, nego je i štetan, nema veze sa njihovim izborom.
Iako uzimaju topikalno :lol:, pa možda ni ne šteti toliko :lol:.
Srećom pa puše odrasli ( uglavnom) , a ovo je tema o davanju neispitanog sredstva DJECI. I to dugoročno.:facepalm:
Gle...sad kad bi pocela sto se sve daje djeci, u danasnje vrijeme, od hrane, koja i je i nije nas izbor, do npr.zagadjene vode i zraka nastala bi dubokoumna rasprava na koju ne zelim trositi svoje dragocjeno vrijeme na Rodi :)
Tako da... ti nemoj, ja rekla
Meni, totalnom poborniku klasične medicine, je stvarno pomagao kod raznih dermatoza. Špricam ga i djeci na kožu kod uboda insekata. Il kad imam afte. Kod dermatoza se pokazao odličnim, sve je nestajalo jako brzo kad mi ni dermatolozi nisu znali što mi je zapravo (velika crvenila uslijed vrućina ispod cica i kod trbuha). Ovo kod djece više ima neki psiho -lakše mi je učinak,. Afte su me pak jako zapekle kod špricanja ali sve je zarastalo mnogo brže. Uvijek imam bočicu doma i eto nije za odmoć. Ali da sam neki freak u tome, daleko. Moja frendica ga daje djeci i da piju kod viroza i bakt. upala, e to možda već ne bi.
andream, a možda je prošlo samo od sebe. Hoće to.