U svakom komercijalnom sredstvu za pranje se nalazi tzv. otpjenjivač. Bez njega se teže ispire, a vešmašine znaju pljuckati pjenu ako se jako zapjene.
Printable View
U svakom komercijalnom sredstvu za pranje se nalazi tzv. otpjenjivač. Bez njega se teže ispire, a vešmašine znaju pljuckati pjenu ako se jako zapjene.
http://www.nanotehnologija.info/web-...&category_id=4
Nanoteh, Zagorska 23
Čini se da je to jedino mjesto.
hvala, isprobat ću baš!
na jednoj drugoj temi sam napisala post zbog isplativosti, evo ga ovdje jer je na temu tek. sapuna
Naišla sam na upute kako napraviti tekući sapun.
Imajući na umu cijenu tog proizvoda u dućanu, ako ispane dobro, isplati se višestruko. Ja sam pravila sa domaćim sapunom i čekam rezultat, ovdje kopiram upute:
Ovo je jedan jednostavan projekt gdje sa jednim tvrdim sapunom napravite
1.5L tekuceg
1. 1.5L vode nalijete u posudu i zagrijavajte na vatri
2. dok se voda zagrijava, sa ribezom ili nozem usitnite jedan cijeli sapun
po izboru i istresite sve u vodu
3. mijesajte dok se sve ne istopi
4. skinite s vatre i ostavite par sati da se ohladi
5. dobit cete zelatinastu masu slicnu pudingu i sa mikserom sve izmjesajte
da dobijete gustu tekucinu
6. napunite dozirke tekucim sapunom i aplicirajte prema potrebi
p.s. meni je ispa baš ok, jedino ne pjeni jako. stavila sam oko 100 g sapuna
Nepjenljivost mi je problem jer se ne da dobro razmazati po rukama.
Ja sam radila slično, ali kod mene je bilo više vode. Mjerila sam u čašama, a sve skupa je ispalo otprilike 2,5 litre s jednim sapunom i 2 žličice glicerina.
Sad bi najrađe prokuhala sve ponovo i dodala još jedan sapun.
Da, ti si radila sa znatno više vode. na jedan sapun (koji je 100 g) u mom receptu piše 1,5 l vode
Briga te, skuhaj ponovo :)
Jučer sam otopila još skoro cijeli sapun i pomiješala sve skupa. Bolje je.
Možda ipak ne odustanem od projekta.
Imam bijeli sudoper kolpasan, star 20 godina. Uvijek sam ga čistila arfom, prilično dobro, međutim s vremenom je ipak navukao boju.
Žućkastu, svmećkastu, sivu, ovisno o tome što smo radili u njemu. Sad sam kupila dm-ov čistač ala arf i ne valja mi. Salabašan je. Ne očisti onako žestoko kao arf.
Danas sam upotrijebila sodu bikarbonu. Samo sam isula, uzela spužvu ribalicu i navalila na posao. Nisam se čak ni pretrgla, a sudeper je gotovo bijel! Sjaji se kao u reklamama 8-)
A sa čime vi čistite wc-e, školjke jel?
Ia ih gotovo svakodnevno pošpricam sa mješavinom octa, vode i čajevca. Oribam sa sodom bikarbonom ili onim kremastim deterđentom jednom tjedno i wc mi je ok, barem mislim,
Ne koristim nikakve osvježivače, mirisne košarice i sl.
E sad kad to spomenem negdje većina ljudi me u čudu gleda i govori kako zahod treba zalit domestosom ili tako nećim jel.
E sada meni je ovo ok, ne smrdi mi wc i djeluje čisto, a možda živim u leglu baketrija.
Ja za čišćenje wc školjke koristim Frosch wc gel i Frosch univezalno sredstvo na bazi octa. Također niti ja ne koristim osvježivače i mirisne košarice (jedna od antirecesijskih odluka ali i eko;).
Zanima me međutim gdje kupuješ čajevac, ja ga već neko vrijeme ne mogu naći, kupovala sam onaj iz Dm-a.
Wc školjku izvana i naokolo vodom i arfom, a unutra nalijem ili varikinu ili ocat i ostavim da ubije kamenac. Sodu nisam još probala.
Upravo pravim tekući od kupovnog sapuna za ruke.
Dok sam ga ribala, ugodno miriše, ali sad kad se kuha, iznenađuje me jačina parfema.
Inače, onaj od domaćeg sapuna ostavlja tragove na umivaoniku, ima li tome lijeka? Što ću postići dodam li malo glicerina?
Osim nuspojave sa umivaonikom, ruke su mekše, ugodnije je njime prati nego sa kupovnim
Sad me zanima kakav će mi biti ovaj od tvorničkog sapuna
ovako nekako i ja..
domestos sam odavno izbacila iz uporabe..otkad smo udomili prvu macu..
izgledalo mi je nezamislivo da perem npr pod domestosom, da maca po tome šeta i liže šape...pa sam prestala koristiti agresivna sredstva za čišćenje..
a bakterijama se ne zamaram...to su domaće :-)
zar nema čajevca u ljekarnama npr?
ja eterična ulja naručujem iz terre..
probala sam i ja praviti tekući sapun od kupovnog krutog sapuna, ali mi je ispao prilično sluzav i nekompaktan. imate li savjet kako to izbjeći?