:lool:
Printable View
:lool:
e, a sad mi pada na pamet bar još 5 stvari koje bi trebalo oprati, a ja nikada ne perem.
recimo oni plastični/kartonski jednokratni tanjurići što koristimo na izletima, rođendanima, pa plastične čaše..
mislite da su oni čišći od najlonki? ja nekako ne vjeruje, a opet jedem iz njih bez greške :mrgreen:
ma to se sterilizira sa HCl u zelucu, nemas brige, osim ako uzmes one obojane tipa Hello Kitty. to ne nikako, zato i imaju onu foliju preko da mozes prebrisati vlaznim maramicama recimo apesoleta
Nije, ne oduzima pranje najlonki nešto vremena, mene bi bilo strah da ću ih podrapati, as simple as that. Pa ako ih podrapam pri pranju
nakon prvog nošenja, barem sam ih nosila jedanput. I je, dogodilo mi se da ih podrapam pri pranju.
Ali šta ja tu pričam, ja zapravo skroz rijetko nosim najlonke, zato jer ne nosim skoro
nikad ni suknje ni haljine, zato jer sam vječito na biciklu, a to je (meni) nespojivo sa suknjom i haljnom..Nosim ih u proljetno /jesensko vrijeme
na hlače i cipele na nižu petu (one crne mrežaste volim, to mi je uvijek lijepo vidjet na traperice). Sad sam već izvukla
zimske čizme, najlonke baj-baj..
Moram priznati da perem jednu bolesniju stvar od najlonki, pa neka sam poznata po tome.
Perem slamke prije uporabe.:-)
Ali samo ako sam doma, ako negdje želi dijete popiti kroz slamku, ne perem.
Doma imam naviku isprati slamku vodom prije korištenja (ne koristimo ih višekratno).
Ustvari ih rijetko kupujemo, ali eto isperem ih prije pranja.:ku-ku:
Anemona definitivno ides u klub OCD.
Ajme, pretekla me Anemona.omg, tomu se ni snu nisam nadala.
A jel presipate svu hranu tipa brašno, riža, zobene, ma sve što je zapakirano (a ne donosi nitko svoje posude od doma za to) u posebne posude, tako
da nemate doticaja s ambalažom dok npr. kuhate? Ja ne, a tko zna gdje je to sve stajalo, u kakvim prašnjavim skladištima, i kako je bilo transportirano...
Nešto da, nešto ne, zbog praktičnosti i neprosipanja, ova higijenična opcija mi nije dosad pala na pamet (ali ni sad me neće omesti da vrećicu sa žgancima ili pola kila kave ostavim na polici dok se ne potroši, kavu sipam kolio stane u posudu za kavu, ostalo čeka).
Što znači kratica OCD?
Opsesivno kompulzivni poremečaj.
zapravo ja skroz pribrana i pri svijesti priznajem da mi tako neke stvari uopće nije palo na pamet prati prije prve upotrebe.
evo struka kaže da ni ne treba, hahaha
presipam sve ugljikohidratno sto u nekoj bliskoj buducnosti moze razviti bubice, moljce i sl. radi ljenosti da ne moram cistiti cijeli ormaric radi toga, vec samo bacim sadrzaj kontaminirane posude i nju stavim u perilicu.
Šta nije svejedno bile bubice u vrećici ili u posudi, baciš ili vrećicu ili sadržaj posude, kako se može ormarić isprljati od toga?
mi ne nosimo sakoe :mrgreen:, a kad smo već kod toga, niti kapute (jer preferiramo sportski stil oblačenja)... ono malo fine robe što imamo za posebne prilike je ili oprano ili kemijski očišćeno prije prvog nošenja....
što se tiče najlonki, ni njih ne nosim, jer ne nosim suknje
ali jakne, kape, šalove, rukavice...naravno uz hlače, majice, čarape, donji veš... sve to perem prije prvog nošenja, jednostavno tako sam naučena, a osim toga ne volim miris neoprane robe...
Ja sam čitala da je upravo najlon čarape važno oprati zbog tehnologije proizvodnje, i sama ih gotovo nikad ne perem nakon otvaranja, ali kažem što sam negdje pročitala, žao mi što nisam spremila članak...Citiraj:
ali prati najlonke, onako kad ih izvadiš nove novcijane iz vrećice - to mi je teški sf.
Inače, perem isto sve osim jakni (ni sakoe, ali to dugo nisam ni kupovala, pa ...), osobito donje rublje i ČARAPE :lol
na ocd sam mislila
pa šta, i ja sam pomislila isto.Citiraj:
nakon prethodna tri posta (prije ovog od AM), bolje da ne kažem na što sam pomislila :roll:
a i one su pomislile isto, šta ne? :lol:
jesu:mrgreen:.
ali samo znajući autora posta:LOL
a kad smo već zaplovili drugim vodama, prema kuhinji... na poslu (imamo zajedničku kuhinju) prije korištenja obavezno ispirem šalice, čase, tanjure i beštek, iako su oprane u perilici... dok doma to ne radim...
ne presipavam sve praškaste namirnice, samo one što svakodnevno ili češće koristim, tipa šećer, sol, brašno, mrvice, kava (odnosno za koje imam posude na radnoj površini ili u ormarićima), ostalo mi ionako stoji u špajzi...
Bogme jesu(pomislile na istu "stvar"). :mrgreen:
sad sam se sjetila. bila sam u zg prije koji tjedan, u rijeci ljeto. iskrcala se iz autobusa, a u zagrebu kiša, hladni vjetar, 12 stupnjeva, a ja ko neka sirotica :lol:
prije sastanka, ušla u zaru, i izašla iz zare, ne bi me čovjek prepoznao. kakvo pranje :mrgreen:
ne, ajmo sad ovako: na što je pomislila cvijeta i pere li to netko?
:lol:
gledajte, direktnije na kožu ne može! :mrgreen:
(sluzokožu)a di je smajlić koji se valja po podu
Ja sam mislila da perem prije uporabe svu odjeću koja to dopušta, al najlonke mi nisu bile ni na kraj pameti! :)
Ja ne bih nikad prala pernate jakne prije uporabe. Kad se već iznose i ofucaju, onda mi nije žao kad se zbrčka, al inače gubi formu s lopticama ili bez njih.
Meni je veći razlog za pranje pipkanje raznoraznih kupaca, trogvaca i skladištara, nego sama proizvodnja. Pogotovo ne kod visokoautomatizirane proizvodnje poput najlonki što skoro pa ni ne vide čovjeka u proizvodnji.
Za mene skoro pa ne postoji odjeća koja se ne može oprati u veš mašini. Nema nikakve šanse da trošim svoje vrijeme na pranje veša. Samo ako je kakva nezgoda u pitanju. Isto tako, svaki put kad odem na sjever, Bruxelles, Hamburg i sl., iznenadim se da je tako zima pa si onda moram kupiti šal, kapu i čarape. Kad stisne zima, ne perem ni šal :) Al se zato veselim poslije kad uzmem doma čarape iz Stockholma, to mi dođe kao suvenir, umjesto magneta za frižider.
:lol:ja sam mislila da je ovo ozbiljna tema :lol:
e jele, najozbiljnija.
tu sve pereš, slamke, čarape, sakoe, i onda te shebe neka guma s kojekakvim kemikalijama u kombinaciji s trenjem.
:mrgreen:
priznajem da jos nisam oprala tek kupljene najlonke. ali nakon ovog topika mozda i hocu.
curi se sve pere prije upotrebe.:mrgreen:
svima onima koji peru na ruke, mogu samo preporuciti program svila, pa vuna, a i onaj za jako osjetljivo rublje i vrecice za pranje. imam ih u svim velicinama. i super su.
nena, ja te fine grudnjeke u vrecicu, pa na program za svilu, funkcionira. (ja maltene nista ne perem na onom normalnom programu - bijelo rublje) ne radimo u rudniku, svaki dan oblacimo cisto, a odjeca puno duze traje.
iz ovoga izuzimam malu djecu.
inace, pazim ja i sto jedem i sto nosim. ali do neke mjere, jer bih inace poludjela.
cvijeta :lol:
mozda se i oni mogu oprati prije upotrebe. a mozda postoje i neki bio,organski..ovo,ono...
pa ima, od janjećih crijeva :mrgreen: