Citiraj:
winnerica prvotno napisa
Gle, nisam mislila na ove krajnosti, naravno da to neće jer ga život nosi kroz druga polja...
ja neznam što ima krajnije od proglašavanja licemjerjem kad onaj tko nije pripadink RKC na popisu stanovništva izjavi da je vjernik.a to si ti napisala.
pa poste i druge vjere, zar to stvarno treba posebno naglašavati?
i sve što si navela je zatvaranje očiju pred očiglednim-da postoje ljudi koji ne rade ništa od onog što si ti izabrala kao licemjerno, no ti si izabrala da ne vidiš te ljude.
ja ne smatram te stvari licemjernim, a opet baš ništa od toga ne radim.
Citiraj:
Mislila sam na ono - stvar principa! Nisi vjernik (nebitno koji), onda ne želiš da ti se da ta simbolična naknada u vidu Božićnice, nek se zove K15 ak je isplate. Kužiš?
ne kužim, jer kako sam već rekla, a) ne zove se božićnica nego prigodna nagrada radniku, i b) to je (bila bi) moja pošteno zarađena lova
to što ju kolokvijalno nazivaju božićnicom je potpuno nebitno, ma da je i službeni naziv, a nije.
Citiraj:
Onda, ide Božić, treba na poslu organizirati dežurstvo, javi se, daj vjerniku šansu da bude doma s obitelji, pa budi na poslu (a ne ko kod mene oni koji redovito sve "slave").
a dijete ostavi u ...? jaslicama? ne rade.
nemam ništa protiv rada na božić, ili bilo koji drugi dan, dok god se poštuje moje pravo na propisan broj slobodnih dana, ali zakoni na sreću vrijede jednako za sve, pa kad je nešto državni praznik, e onda svima jednako, zašto bi ateist imao veću obvezu od tebe raditi?
Citiraj:
Onda dođe izjašnjavanje o vjeroispovjesti, pa reci da nisi vjernik, da baš vidim brojku na popisu stanovništva, evo živo me zanima.
aktivno se zalažem (i na ovom forumu) da se ljudi koji nisu vjernici upravo tako i izjašnjavaju
Citiraj:
A kaj se dotikavle slavljenja vjerskih blagdana na razini države, pa kaj to nije sklopljen ugovor s Vatikanom? Je! Znači, zahvaljujući Vatikanu i zločestom Papi i nevjernici ostaju doma za blagdane!!! Jer, sjećamo se barem mi stariji, u "neka" druga vremena išli smo doslovno u školu i na Uskrsni ponedjeljak i na Božić ak je bio u tjednu...
mislim da proglašavanje vjerskih praznika državnim nije regulirano ugovorom sa vatikanom,ali svejedno, kako ti to zamišljaš? da se vjernicima ima platiti 8 dana godišnje bez obveze dolaska na posao, a ateistima ne?
Citiraj:
O autorskim pravima nebih, mislim da i sama vidiš da si pretjerala u krajnost...
pa i nisam, možda ti misliš da su običaji kićenja jelke/bora i bojanja jaja potekli iz rkc, da je to na nekakav način njihova ekskluziva, no to jednostavno nije istina, pa nije licemjerno ako ljudi odluče obilježavati zimski solsticij i proljetni ekvinocij baš takvim aktivnostima, iako ne pripadaju rkc. srećom godišnji ciklusi sunce/zemlja nisu regulirani od strane rkc.