tako je i kod nas, evo sad sam ju spustila ne znam više koji put od pola 9 kad je zaspala. Ako se probudi opet, odustajem od plana peglanja. :/
Printable View
Mi imamo zacepljen nos, u petak odradili prvu temperaturu, jede manje nego inace i kamo srece da vise ugledamo zub/e. Od 3. mj. starosti sve zivo gura u usta, a zuba ni na vidiku. Ja sam imala problema s izbijanjem zuba, prvi dobila tek poslije 1. rodjendana tako da je mozda genetika. U tom slucaju mogla se ugledati na tatu. Sveki kaze da ona nema pojma kad su njemu zubi izrasli, ujutro bi se probudili i imali zub vise.
ja ne bi tako malom djetetu stavljala nista oko vrata, narocito nesto od perlica. strah me od gusenja do davljenja.
nastranu sve ostalo.
Leo, ne zagovaram jantarne ogrlice, potpuno suprotno. Isprike što nisam ništa napisala uz link.
znam to, ja sam se nadovezala na tebe. al da, ima onih koji ne znaju, pa je ok ovako napisati :)
Mom mišu je jučer izbila jedinica dolje, a druga je vidljiva i mogla bi probiti za par dana. Baš ga jako boli, imamo gel al ja uopće ne vidim da to pomaže,a grickalice si nemože sam držati jer ima 3,5 mjeseca. Baš mi ga je teško gledati kad ga boli, sav mi je tužan:-(
prvi zubići su počeli nicati s 4 mj. prije par dana izbio je desno gore očnjak, i ništa više. ostatak čeljusti je natečen, ali zubi se niti ne naziru. malo mi je dijete naopačke. :-)
ne pomaže nam ništa, niti ogrlica, niti gel, niti igračke za čohanje zubića.
hvala bogu nema temperaturu i fino papa, jedino što je živac i ne spava dobro.
S obzirom da su mi neki proizvodi Gradske ljekarne Zagreb super,upitala sam imaju li kakav svoj proizvod protiv boli kod izbijanja zubica. Naravno,rekla mi je magistra i donijela Miradent. Njihov proizvod na bazi kamilice i mire s lidokainom (doduse i s hrpom kemije),bez secera.
(cijena oko 25kn)
Moj sin se oblizivao,cudio i cudio, i potom mirno zaspao.
Probala sam na sebi-slatki okus i malo utrnute desni..
Za krizu,odlicno!
Cure, mogu li se ti gelovi za zubice kupiti bez recepta? Moje pilence će tek sad 4 mjeseca napuniti i već danima slini u potocima, san joj se totalno poremetio, navečer mi po dva sata neće pustiti cicu. Kad nije cica u ustima onda žvače posteljinu i trpa u usta sve ove igračke na baby gymu.
Nervozna je jako i nekako bih joj pomogla :/
Nis, idem sutra po to, nadam se da će pomoći bar malo.
Imam pitanje: da li je kod neke od vaših beba toko prve godine života niknuo set jedinica i dvojki, pa onda četvorke, s tim da su četvorke (ili neki drugi kutnjak) niknule prije prvog rođendana?
kod nas je baš tako
N. je 6,5 mjeseci i do sada su iznikle donje i gornje jedinice...koje sljedeće da iščekujemo i otprilike kada?koji je to vremenski razmak otprilike?
tebe ili njega :lol:
dobrodošla u klub :love2:
najgore je prvi odraditi, pa kad skužiš koji sve čudni simptomi mogu biti prisutni (moja ne želi nikakvu hranu osim miksane par dana), osip po obrazima, pelenskoj regiji, nervoza, lupanje po ušima, vriskav plač po noći, nervoza i plač "bez razloga" po danu....kažeš sebi, ok zub je, proć će za par dana (spoiler: i početi ponovo za par dana :-))
i tako dok ne izrastu svi :D
Zubić se obično nazire ali je meso crveno i natečeno. Nama izašle jedinice u razmaku od par dana sa svim popratnim veseljem-nervoza,slinjenje,žvakanje svega i crveni obrazi.
kod nas je drugi par bio gori od prvog...donje jedinice je pratilo nespavanje,a gornje sve ostalo pored nespavanja...sad čekam sljedeći par :klap:...
Negdje sam pročitala podatak da je najranija dob da su svi mliječni zubi već izrasli 13mj, a tad taman onima koji "kasne" sa zubićima izraste prvi zub
13 mjeseci i svi zubi mi je bilo :-o
ja sam svojoj uočila gornje četvorke ispod mesa.
veselje se očito nastavlja 8-)
pa znam jednu bebu kojoj su počeli tek sa 14 mjeseci. enivej, koliko su zeznuti ti zubi, bilo bi super da ih ima 10. toliko mogu izdržat. :lol:
uh palčice, ne znam što bih ti rekla :-/
evo i nas s bolnim zubekima, mali bumbaric bas pati, drzi se za obrascic, kapnem jednu kap miradenta na prst pa protrljam, to ok? tako je tuzna, place dok spava, izgleda da je i kod seke pocelo, al ona to zasad lakse dozivljava, osim sto jako malo jede, a i inace je mrsavica
koliko dana traje nicanje zubića? individualno? nama traje par dana, al od jučer baš jako boli
šta onda s panadolom? da pitam pedijatricu da li smiju? ne bi na svoju ruku
mare41 je li misliš od prvih simptoma ili od onda kada već napipaš zubić pod desnima?nama su nikla 4 i različito su nicala...za prva dva je imala ono balavljenje i grickanje od 2 mjeseca pa su joj iznikli na površinu u roku od dan-dva...ovi gornji su je mnogo više namučili,čak je i hranu odbijala...za njih je simptome imala 10-ak dana a iznicali su duže nego prvi,po pet-šest dana...
nama je pedijatar dao paracetamol što je isto panadol...
Najgore je pred samo probijanje zubića i ja u tom slučaju dam paracetamol
mislila sam na samo izbijanje, evo i druga sad jako plače, al ne osjetim još pod prstom da je izašao
Da tad i treba dat, jer kad osjetiš oštro pod prstima zubić je već izbio i ne boli više toliko.
Moja ne da dirati/mazati/masirati desne i odbija hranu osim ako nije izmiksana do neprepoznatljivosti.
Ne da dirati jer joj je pretpostavljam crveno i natečeno zubno meso, pa ju boli. Ja sad imam onaj gel za ublažavanje boli ali iskreno uopće ne vidim promjenu kad namažem osim kaj mljacne par puta jer mu je fino slatko :mrgreen:
Za curku sam doduše imala super stvar ,Osanit kuglice(one homeopatske maličke,veličine mrvice) i kad je bilo kritično dala sam joj par komada i ona bi se stvarno smirila, ali ih nije bilo kod nas za kupit nego u Austriji i koštale su par eura, a sad me mali iznenadio stvarno rano pa se nisam stigla raspitati po našim apotekama, možda je došlo i do nas.