Je li istina da je Zagrepčanima Bandić već naručio udžbenike? Ili je to bila samo predizborno kupovanje glasova? Da pričekam ili da kupujem dok nema gužvi?
Printable View
Je li istina da je Zagrepčanima Bandić već naručio udžbenike? Ili je to bila samo predizborno kupovanje glasova? Da pričekam ili da kupujem dok nema gužvi?
Ja u e kupi. PrezAdovoljna sam, u dan su ih isporucili kad je meni pasalo, plus omoti.
Nama su u školi rekli da grad kupuje knjige 100%.
Gledala sam prošli petak na Z1 televiziji gđu. Šimlešu iz gradskog ureda za obrazovanje. Rekla je da već imaju plan kako će namaknuti novce i da sigurno idu besplatne knjige. Nije jedino rekla na koji način ćemo ih dobiti i da li ćemo dobiti i likovne mape i atlase (nekad je grad i to kupovao).
To je pravo olakšanje za naš budžet. Lani sam kupovala na ekupi i uz puno peripetija knjige su mi došle tek nakon početka škole. Nadam se da će ih Bandić isporučiti na vrijeme...
U svakom slučaju, ja ne bih ništa još kupovala...
i nije neka fora ovako zavlačiti ljude... :-/
zašto se takve stvari objavljuju u zadnji čas?
kao da je problem dobiti brojno stanje... a i popis udžbenika nije nešto što je novo, pa se treba čekati... :roll:
Čeka i mene kupovina knjiga.
Kad kažete da knjige dođu omotane, u što točno budu omotane? U one plastične korice ili u nešto štp se ne skida tako lako?
Ovo isto su nama rekli na zadnjem roditeljskom sastanku. I da bi se do dodjele knjižica/svjedodžbi trebalo sve znati, pa prema tome - treba ići po svjedodžbe i pitati (kod nas je običaj da samo 20% djece dođe po to, ostali pokupe na jesen, što mi je malo čudno, ali eto - sto ljudi, sto ćudi...).
Nama učiteljice nisu još ništa rekle vezano za knjige pa ću pričekati podjelu svjedodžbi. Do tad bi se valjda trebalo sve znati. Isto sam čula da će u Zagrebu biti besplatni udžbenici.
Pa ni razmjene knjiga nisu prije kraja škole, pa kuda vam se toliko žuri?
Nama su jučer na roditeljskom za buduće prvašiće rekli da će nas besplatni udžbenici čekati na klupama prvi dan škole.
Oprostite kaj upadam ko padobranac.Jucer mi frendica veli da ni za srednju vise nečemo moći kupovati kao i do sada,da Jovanović hoće uvalit nove knjige,kao morat čemo kupit nove.
Freja draga, jasno mi je da drugi pitaju ali ti :nono:
ajmo redom.
dakle Milan Bandic je to uvrstio u svoju predizbornu pricu. da bi to proslo, mora se prvo napraviti rebalans proracuna grada Zagreba, da bi se sredstva prenamijenila. da bi se napravio rebalans proracuna, mora ga odobriti skupština, koje jelte grad zagreb jos nema.
sve u svemu, ja ne mogu reci da nece biti besplatnih udzbenika, jer gospodin bandic tvrdi da ce ih biti i da za to novaca ima, ali trenutno da bi imali sve crno na bijelo morate sacekati bar prvu sjdnicu skupstine i cekati da ona to odobri.
sve u svemu ovisi sve o politickoj krizaljci, mada sam i ja sama uvjerena da ce to proci, jer nikom nece valjda pasti na pamet ne dici ruku za tako nesto.
spajalica-znaci bolje da odmah ugasimo nadu?...:-(
zasto? pa to je tako popularna mjera da ne znam ko ce biti protiv nje. no uskoro cemo vidjeti.
a kad je uopce ta sjednica?
nece nas valjda obavjestiti tek na pocetku skolske godine...
Meni samo nije jasno kako sad odjednom ima novaca za besplatne udžbenike, a prije 2 godine je napravio onaj (blago rečeno) cirkus s cijenama vrtića pod izlikom da nema novaca u gradskom proračunu :roll:
I dalje plaćamo boravak u školi koji je do prije 2 godine bio besplatan. Ajde, tu su smanjili cijenu pa je za sve 200 kn, a u početku je i to išlo po dohodovnom cenzusu. Više nas košta taj dnevni boravak u školi nego paket knjiga za niže razrede.
Sve skupa mi toliko ide na živce da bih najradije nabavila knjige neovisno o njegovim obećanjima od kojih na kraju ne mora ostati ništa, osim još gorih gužvi u knjižarama krajem ljeta.
Pa mora biti novaca kad su izbori.
tanja_b pa ko tako dugo pamti :lool:
Freja sta si tako pesimisticna, sta te nekad nesto izeneadlio od gradonacelnika :lol:
evo link na jedan clanak: http://www.vecernji.hr/zagreb/bespla...-clanak-561763
a evo i link na jos jedan clanak:Citiraj:
Škole su predale popis naslova udžbenika za iduću godinu te broj učenika. Ukupno bi 58 tisuća učenika trebalo dobiti nove knjige.– Mi smo gradskom Uredu za obrazovanje i šport već predali potrebnu dokumentaciju. Odabrani su isti udžbenici kao i prije četiri godine – kazao je predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Nikica Mihaljević.
Ako gradske vlasti provedu svoju odluku, za što su već počele pripreme, roditelji bi mogli uštedjeti od 1500 do 2000 kuna po djetetu, ali i izbjeći čekanja na kupnju u redovima u trgovinama izdavača.......
Odluka o dodjeli besplatnih učenika bit će i točka dnevnog reda prve sjednice Gradske skupštine. Naime, kako je jučer najavio gradonačelnik Milan Bandić, ta će odluka proći obzirom na to da će njegova lista osigurati većinu u Skupštini.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/o...la/677699.aspx
dalje sami citajte clanke na koji sam vam stavila linkove. istina je da on jos prica o tim udzbenicima, tako da ima nade.Citiraj:
GRAD ZAGREB namjerava u školskoj godini 2013. / 2014. osigurati besplatne udžbenike za sve učenike zagrebačkih osnovnih škola", stoji u dopisu koji je u petak poslan svim osnovnim školama u Zagrebu, a kojeg potpisuje Ivica Lovrić, pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport......
Međutim, ta sredstva nisu još osigurana. Namjeru Milana Bandića da učenicima osnovnih škola pokloni udžbenike morat će potvrditi skupština koja će biti izabrana na predstojećim lokalnim izborima........
Trenutno nemamo sredstva, ali imat ćemo ih nakon izbora. Trebat će rebalans koji mora potvrditi skupština. Vjerujemo da će to skupština podržati, odnosno da ćemo napokon imati normalnu skupštinu", kaže nam Lovrić.
ja uopce ne znam ima li smisla cekati tu odluku. koliko kostaju udzbenici za drugi razred?
htjela bih sve obaviti prije mora jer je krajem osmog mjeseca uvijek katastrofa u zg.
Ja cu cekati do 8 mj, mozda sto bude.
Ako ne, narucit cu sve ko i prosle godine preko ekupi, jako sam zadovoljna sa svime.
Ja sam danas naručila, pa da sam mirna cijelo ljeto :-).
ja cu ipak cekati 600-700kn nije mala svota ,mozda ipak dobimo besplatne...
Svake godine su mi stigle negdje u 8. mjesecu.
Ja sam prosle godine narucila sredinom 8. mj i dosle su mi za 10 dana.
Zna se desiti da nekih udzbenika jos nema, nesto mjenjaju, nisu jos stampali ili sto vec, pa svejedno moras dodatno kupovati.
Gdje mi je nestao post..hm!?
Htjedoh vas pitati kamo vam se toliko žuri? Ako postoji i najmanja šansa da ja ne moram kupovati knjige čekat ću.
I prijašnjih godina sam nabavila knjige tek krajem 8. mjeseca. Prošle sam ih godine naručila ranije, ali sam po njih išla tek u 8. Kaj će mi prije.
Slažem se s tobom!
Uostalom, nismo još dobili ni popise udžbenika, ni obavijest hoće li biti besplatni ili ne - čemu žurba? Stignemo...
Doduše, sad mi je nešto palo na pamet - ako udžbenici ne budu besplatni, treba se požuriti razmijeniti i nabaviti korištene, ako bude moguće.
ja sam narucivala preko udzbenik.hr prosle godine. ove godine su se javili samo vjerojatno automatskom porukom sa obavijesti o mogucim besplatnim udzbenicima (kako ne pratim politicke kampanje promakla mi je Mikijeva izjava o besplatnim udzbenicima ;) )
prosle godine, dosli su na datum na koji su najavili, iako su zbog nekih guzvi morali slati sa dva skladista pa se jedna knjiga poduplala - nisam morala vratiti iako sam im javila da je doslo do greske.
uglavnom sam zadovoljna s njima - knjige su bile sa omotima, imali su popise knjiga sa skolama tako da nisam morala ni puno misliti ni puno pisati...
meni se ne zuri, ali mi je teze financijski nakon ljeta nego prije ;) ako sad odgulim knjige, necu morati brinuti prije skole kad ce doci i obleka, slape, tenisice, nova torba, skolski pribor...
ja sam redovito prije kupovala preko udzbenik.hr, ali nisu mi nista poslali o besplatnim udzbenicima, samo onu anketu koju uvijek salju
ahaa, da nije to u anketi?
...
...
je
cudno, idem vidjet jel postoji sluzbena odluka grada, neozbiljno je od njih inace stavljati to kao gotovu stvar
(za osmasa ce mene udzbenici doci 1575 kuna, s tim da grcki i latinski vec ima), nije mi bas svejedno da me sad nabriju na to, a onda razocaraju
jer udzbeniku.haer i vjerujem, bandicu vas i ne lol
treba cekati prvu sjednicu skupstine, tamo ce se o tome odlucivati
u medijima bandic kaze
Citiraj:
Odluka o dodjeli besplatnih učenika bit će i točka dnevnog reda prve sjednice Gradske skupštine. Naime, kako je jučer najavio gradonačelnik Milan Bandić, ta će odluka proći obzirom na to da će njegova lista osigurati većinu u Skupštini
tako je i kod mene. lakse je prije ljeta. na jesen mi se skupi toliko troskova, da vise ne znam ni gdje mi je glava : )
pricekat cu tog bandica jos malo...
Ja sam tako i tako kupovala u 8.mjesecu, a do onda se bude valjda znalo.:-)
nama je jučer učiteljica rekla da je došao na školu službeni dopis iz Gradskog ureda, da će knjige biti besplatne
danas je Bandić bio gost na 101, ako je netko slušao, možda je rekao