i mi smo bili, m zadovoljna, iako se meni čini da je to za dob do 3 godine (da ne kazem 2,5)
Printable View
i mi smo bili, m zadovoljna, iako se meni čini da je to za dob do 3 godine (da ne kazem 2,5)
odgledali i drugu miffy jučer. meni tak tak - ok. klinac skače ko zečić od jučer, dakle on - zadovoljan :mrgreen:
mi isto gledali miffy---toncek prvi put u kazalistu. nije bila neka hipnoza ali mu se svidjelo.sretniji je bio s predstavom u vrticu. mozda je jos mali. ne znam ali ici cemo i dalje na predstave :D
i mi bili jučer na miffi, dijete je bilo oduševljeno (ima inače 15 mj).
imate neke preporuke za još predstava koje su pilagođene toj dobi?
Ima u Maloj Sceni Priča o kotaču i Priča o oblaku, piše da je za djecu od 2g. Možda odemo i to pogledati. U svim drugim kazalištima su obično od 3g.
Pa koliko sam ja primijetila, te predstave iz Male Scene za djecu od 2 godine ne igraju u kazalištu, nego samo gostuju u vrtićima?Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Ako sam dobro pohvatala...
Inače, Andrej je u dobi od 2 godine uredno gledao predstave 3+ i za starije, ovisno o našoj procjeni (tj. preporukama s foruma i sadržaju predstave). Ne treba te dobne oznake uvijek uzeti zdravo za gotovo.
Od sada ce biti i u kazalištu. Rekli mi na Sajmu beba, tamo je bio njihov štand.
Mala scena
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 468 3374, 468 3370
subota, 06.10.2007.
u 10:00 sati
Ivica Šimić: Priča o oblaku
u 11:30 sati
Ivica Šimić: Priča o oblaku
u 17:00 sati
Jens Sigsgaard: Pale sam na svijetu
utorak, 09.10.2007.
u 10:00 sati
Zvjezdana Ladika: Roda i lisac
OVO MI JE JAKO ZGODNO,MISLIM DA SMO U SUBORU NA NEKOJ PREDSTAVI
HVALA :love:
I mi smo htijeli na priču o kotaču ili oblaku iči,ali teta misli da je još ipak pre malen. :(
jeli netko bio sa 7,5 mj bebom :?
Doma jako voli gledati u nacrtane čarape(Baricu I Štefa)još bijelih soknica brdo čeka da oživi,samo da ulovim vremena i inspiracije :!:
Vidjela sam u kazalištima i manjih, no uglavnom u pratnji starijeg djeteta.
Preporucam onda 1 red, da se skoncentrira na predstavu i da ima osjecaj da je samo za njega. Takodjer, lakse ces onda izaci ako bude problema. No za Malu Scenu je bilo nekih prica na forumu, nesto u stilu da ne vole da im dolaze djeca ispod dobne granice za predstavu. U Trešnji sam vidjela i bebu od koji mjesec, dva...
Mi smo npr. isli u ZOO kad je H imala 7mj i super je reagirala, smijala se...Mi nismo mogli vjerovati kako je super skuzila zivotinje.
Ne znam za druge, mi smo u Maloj Sceni najnormalnije u dobi od 2 godine gledali predstave za 3- i 4-godišnjake i odlično se proveli.Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Ali ne znači da je svima tako.
Ipak, mislim da je 7,5 mjeseci prerano za kazalište.
Ma ništa, još koji mj čemo sami doma radit predstave. Malo u zoo(jako voli životinjice) i na probe folkloraša :)
da u MS su mi rekli da ako krene gungula da je gotovo sa predstavom,pa nebi htjela zeznut drugu dječicu(jer svi sjede u krugu. samo 20-ak djece)
Kad čemo kretat vidjet ču možda je bolje u redu(a možda i nije :/ )
Danas sam bila sa mojim malim od 4 godine na Mifi 2, i bilo je super. Kroz tjedan je kazaliste prepuno kikica iz vrtica tako mda je graja i svi pomazu glumcima i nije ona ustogljena atmosfera.
Što zaista u MS prigovaraju zbog beba (probala sam pretražiti spominjanu raspravu ali nisam mogla naći)? Hvala na info. Morat ću "najaviti" Mateu :mrgreen: , ja nju doslovno svugdje nosim sa sobom i nigdje mi još to nisu prigovorili (kina, kazališta, muzeji, galerije, knjižnice i ost.), a tako sam i KS i Ivanu. Ako je dijete jako nemirno i plačljivo, logično je da ga nećeš prisiljavati gledati predstavu, ali ako je mirna - zašto ne? Inače, zadnju predstavu je odgledala prošlu subotu (doslovno cijelu s jednom kratkom cic-pauzom koju je prekinula jer je počela pjesma a dječica su stala pljeskati u ritmu te se i ona uspravila i pridružila u tapšanju!):
PINOKIO - Lutkarska scena I.B.Mažuranić
[quote="Deaedi"]Vidjela sam u kazalištima i manjih, no uglavnom u pratnji starijeg djeteta.
U Trešnji sam vidjela i bebu od koji mjesec, dva...
To smo bili mi... Ovog proljeća na prvoj Miffici. Sjedili smo u drugom redu.
Velika seka zadovoljna tati sjedila u krilu, a mala seka meni u krilu malo gledala predstavu, malo je papala cicu a na kraju malo odspavala.
[quote="angelina_2004"]Niste niste... nismo mi bili tada...Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
jel se može u Trešnji kupit jedna karta,pa da dijete sjedi na meni?
moze
Hvala jassi :heart:
a znas kaj je zgodno...imaju one klupice kaj stavis na stolicu pa klinca na nju da je visi---onda su ti oni jako vazni i to im je jaka fora :D
Moram s vama podijeliti razočaranje kazalištem "Trešnja".
Dakle, bili mi u subotu na Miffici, moje dijete oduševljeno predstavom.
I tako došao kraj predstave, a moje dijete tužno jer je Miffi završila i počinju suze. Da bi je utješila kažem joj kako idemo po kokice. I stanemo mi u dugački red za kokice, čekamo strpljivo, kad ono kad je mama s djetetom ispred nas došla na red - nema više kokica!
Nemogu vjerovati - ta vrećica kukuruza za onu jednu kantu košta 5 kuna. Ali oni su prodali kokice i više ne peku.
Možete zamisliti moju curicu - prvo nema više Miffi, a sad nema ni kokica.
Ok, pored kokica prodaju se knjigice i razni igračke vezane uz predstavu. Pa ako neme Miffi a ni kokica kupićemo malu plišanu Miffi da je može ponijeti kući.
Pogodite što se desilo kad smo prodavačicu zatražile plišanu Miffi (izložene su dvije - žuta i plava)! Odgovorila nam je da nemaju više za prodaju plišanih Miffica, da su takve već davno razgrabljene!
Eto , samo razočarenje Trešnjom.
Tej klupice za povisenje u Tresnji - pa dosta su tvrde i skliske. Mislim da nije ugodno sjediti 45min na tvrdoj plastici. I imala sam osjecaj da moze skliznuti, pa sam je cijelo vrijeme pridrzavala.
Prica o oblaku u Maloj sceni- zanimljiv dozivljaj kazalista. Djeca i roditelji sjede na pozornici, predstava je sa minijaturnim rekvizitima. Pise da je za djecu od 2g, i mislim da bi se toga trebalo i drzati. Jer, manja djeca su nastojala sudjelovati u predstavi, uzimati rekvizite, bjezala na pozornicu, lupala nogama po podu, ustajala se...Naravno da im ne treba zamjeriti, ali kako su svi gledatelji stisnuti jedan do drugog, dekoncentriraju drugu djeca...pa nastane lancana reakcija...
Zgodno je sto nakon predstave djeca mogu razgledati i dirati rekvizite...Kako je samo zanimljiv lavor vode... :mrgreen:
Mi bili na Peći i vuku u ZKL.
Iako piše da je za djecu od 3 -10 godina, vuk je bio više nego strašan.
Moja curka je sagnula glavu da ga ne mora gledati. Najstrašnije su joj bile crvene oči.
Bilo je par jako malenih, neki su odmah izašli, a neki se roditelji uopće nisu obazirali na to, nego su čekali da sami prestanu plakati. Tako da je prvi dio predstave gdje predstavljaju likove i instrumente koji će ih pratiti bio nerazumljiv.
TeinaMama, vidjela sam pitanje na tvom topicu.
Prica o kotacu nije tako zanimljiva kao Prica o oblaku. Djeca ne sjede na pozornici, vec u gledalistu i na podu ispred prvih redova, a predstava je na podu, ne na pozornici. Dosadnija je. H, a cini mi se i drugoj djeci je bila puno zanimljivija Prica o oblaku. Mislim nije ni Kotac los, ali kada ih usporedis, Oblak je bolji.
U svakom slucaju, preporucujem izbjegavanje predstave A tko si ti, za djecu ispd 4 ili 5 g. H je bilo strasno dosadno, morali smo van. To je ustvari kao pantomima i dijete mora biti koncentrirano, a i kuziti tehniku, jer dio predstave ide na kameri. (Glumica snima i istovremeno se to vrti na nekom panou). H to uopće nije kuzila.
Kazaliste - OK, samo obavezno dodji barem 10 min ranije, jer te grdo gledaju ako uletiš u zadnji čas.
Prošli i ovaj vikend odgledali Čarobnu frulu (ZKL) i Princezu Pif (Žar ptica) - nama su se jako svidjele obje, s time da je prva trajala čak 70 min i nisam bila sigurna da će M. toliko dugo bit koncentriran ali stvarno jest (a naročito je uživao u pjevanim dijelovima).
branka, sorry nisam ovo dugo otvarala.
Vjerojatno već znaš da je dj.svijet u 5 u Smb opet u pogonu. Mi smo bili danas na Cirkusu Šaram od Tigar Teatra. I bilo nam je sjajno!!!
I klinici i ja smo se nasmijali do suza :)
Robinson uči plesati ZKL, moj mali se nije prestao smijati. Super adaptirana priča o prijateljstvu i samoci. Preporučam!
Gledali smo i modernog Grgu Cvarka u Dubravi, isto zanimljivo, ali za malo stariju djecu (moj ima 5, ovima cisto malima je bila preduga):
I moji su uživali na Robinzonu
Alamama, jel ima negdje program na netu za te predstave u Samoboru ?
Sjećam se da si o tome pisala, ali sam sve pozaboravljala.
da li je netko gledao Ljepoticu i zvijer u Tresnji?
Jesam ja prošle godine i bilo je odlično,traje skoro 3 sata i ima jednu dužu pauzu,preporučam
mi smo bili prije par tjedana i svidjela nam se, a najbolji mi je bio nas mali prijatelj koji je bio odusevljen romanticnim zavrsetkom
znaci nije predugacko za 5,5 godisnjakinju?
mojoj uskoro 5,5 godisnjakinji i njenom najboljem prijatelju koji je vec 5,5 godisnjak nije biloCitiraj:
emily prvotno napisa
mi smo to gledali s oduševljenjem s dvije godine
13.01. NEDJELJA
u 11:15 sati Ana Tonković Dolenčić
EZOP CABARET
Režija: Ivan Leo Lemo
Igraju: Robert Bošković, Vesna Ravenšćak, Žana Bumber, Jelena Miholjević, Ana Marija Bokor
20.01. NEDJELJA
u 11:15 sati Željka Horvat Vukelja
REUMATIČNI KIŠOBRAN
Režija: Lawrence Kiiru
Igraju: Vesna Ravenšćak, Žana Bumber, Ana Marija Bokor, Drago Utješanović i Šime Bubica
27.01. NEDJELJA
u 11:15 sati Vesna Krmpotić
MALA VILA
Režija: Dora Ruždjak Podolski
Igraju: Maja Kovač, Damir Poljičak, Robert Bošković, Natalija Đorđević, Ana Marija Bokor, Vesna Ravenšćak
i Drago Utješanović
PRETPREMIJERA
Gradsko kazalište "Žar ptica"
10000 ZAGREB, Bijenička 97
Uprava:
tel.: 01 23 47 228
Marketing:
tel.: 01 23 47 226
tel.: 01 23 47 227
fax: 01 23 47 855
e-mail: zar-ptica@zg.htnet.hr
Odgledali smo "EZOP kabaret", odlično (lav, miš, mrav,lisica,vuk..)
Jedino treba biti u prvim redovima u tom kazalištu "Žar ptica", inače se baš ne vidi jer sjedala nisu povišena.
Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1
10040 Zagreb
tel/fax: 01 2910 487, 2910 488
kazaliste@ns-dubrava.hr
nedjelja, 20.1. u 18 sati DKD, Cerska 1 IGRA u slobodnoj prodaji
nedjelja, 27.1. u 18 sati DKD, Cerska 1 BIJELI KLAUN u slobodnoj prodaji
nedjelja, 3.2. u 18 sati DKD, Cerska 1 GRGA ČVARAK u slobodnoj prodaji
nedjelja, 10.2. u 18 sati DKD, Cerska 1 IVICA I MARICA (opera za djecu) u slobodnoj prodaji
nedjelja, 17.2. u 18 sati DKD, Cerska 1 BLIZANKE u slobodnoj prodaji
subota, 23.2. u 18 sati DKD, Cerska 1 GAŠPAR I NAPITAK ZLOČESTOĆE u slobodnoj prodaji
http://www.ns-dubrava.hr/modules/dOr...id=1&pageid=54