Ispravka netočnog navoda :-)
Milsim na Tuzlu, a spominjem Banja Luku...
Printable View
Ispravka netočnog navoda :-)
Milsim na Tuzlu, a spominjem Banja Luku...
:-D ajajajajajaaaaaaaaaaaaaaaaa, imam beta HCG 1254 :-D:-D :-D
Mala ispravka,
Anavim je radila u Češkoj IVF, ali u svako slučaju bravo za nju.
Hvala,hvala puno.
Tačno SOS15, ja sam bila u Češkoj, prvi put i uspjelo je...:-D
Anavim čestitam :-), da dobro prođe svi 9 mjeseci i da rodiš živu i zdravu bebicu
ne moj napuštat forume :-)...ti si nam sad izvor informacija
hvala
hvala,po ovom nalazu mogle bi biti dvojke,ali kako su mi rekli na klinici kada sam zvala da kažem rezultat testa,to ne mora da znači i da je sada najvažnije da se za 14 dana vide na ultrazvuku otkucaji i da se poslije sacuva trudnoca :-D
E to je baš glupo,ne može biti gluplje. Kako može očekivati ili čekati 10 embriona kada se ne može znati unaprijed ni koliko će se oploditi,kako će se razvijati itd.Druga glupost je ne prenijeti svježe embrione ako su se već razvili,veća je vjerojatnoća da će uspjeti....svašta!
Cure iz Bahcecia kakve su preporuke ove poliklinike nakon transfera u pogledu (ne)mirovanja?
Evo odgovora ZZO na upit o refundiranju MPO ili davanju uputnice za pacjentice iz BIH.Ukratko do 37.godina imate pravo
http://public.fotki.com/MARYLU09/my-first-album/
http://www.youtube.com/playlist?list...mkkoyFLDGi79hC
vidim da jednom paru koji bi svoj postupak pristali medijski propratiti nude besplatan postupak
Cure koje imate manje od 37 godina i koje živite u hercegovačko-neretvanskom kantonu i spremate se na postupak, šaljite papire na zavod za zdravstveno imate pravo na refundaciju.Papiri idu na komisiju koja odobrava(ili ne) vaš zahtijev ali u svakom slučaju vrijedi pokušati. Pozovite se na odluku o osnovnom paketu zdravstvenih usluga na član X stav 1. aleja 13.
a herke moje, da li možeš birati kliniku, ili ti oni određuju?
i da li mi same platimo postupak, sačuvamo račune, pa onda refundiraju, ili prije postupka šaljemo zahtjev, pa oni se dogovore sa klinikom kada bude odobreno?
joj, to bi bilo odlično!!!
ti sada prikupi paire sa dijagnozama i svim što si do sada radila i napravi jednu zamolbu za refundiranjem troškova sa naznakom da do sada nisi tražila bilo kakvu refundaciju i da imaš manje od 37 godina i uputi na zavod. Poslije kada spremiš papire zovni ih pa pitaj jel to sve kompletno što si dostavila. Onda oni šalju tvoje papire na komisiju koja će odlučiti da li će se izvršiti refundacija ili ne. Ja sam dobila informaciju da refundiraju ako se i sam odlučiš lječiti u nekoj klinici, bitno je samo ocjena komisije da je paru potrebno lječenje.
Sretno!!!
U svakom slučaju kontaktiraj laky pa će ona dati podrobnije informacije šta treba spremiti za zavod.
evo.02.10. bila je jos jedna pozitivna beta nakon VTO u Bahceci.
meni to jako mnogo znaci,jer i mi planiramo na micro tamo.
:* svima
lijepo je čut pozitivne vijesti iz Bahceci :)
tuzna, zelim ti sreću. :heart:
pozdrav tuzna,ja sam trudnica iz klinike Bahceci,uspjela mi je prva VTO(ICSI)
i to mi je radjen FET,jer sam imala malih problema zbog kojih je odgodjen transfer sa svjezim embrijima.I eto hB uspjeli smo,ja imam samo rijeci hvale za ovu kliniku.Tebi zelim mnogo srece u postupku i da sto prije budes mamica.
Draga. Amani27 iskrene cestitke,pratim te i na drugom forumu,jako sam sretna zbog tvoje trudnoće
zna li neko kada dr emre dolazi u bahceci i kada ce poceti da rade micro tese?
čuju se otkucaji na dvije strane ....:klap:
Evo i mene...
ima li kakvih novosti vezano za kliniku??
drage saborke danas sam bila na prvoj folikulometriji stanje zadovoljavajuce po 5 komada na obje strane, ja sam nedavno imala neuspjesan postupak :( ali idemo dalje Dr mi je predlozio tvz skupljanje zlatnih jaja (embrija) vec imam tri pingvina iz proslog postupka idemo po jos Kada prikupim 8 do 10 embrija radice se odabir najboljih ovo je idealno za nas slucaj jer ce se raditi samo jedan PGD postupak Los spermiogram (oligoastenozoospermija kariogram i delecije hormoni ok) , a ja imam inverziju na 9 hromosomu 46 xy 9 inv(p1g1) sto kod plodnih parova (i 39 godina:)i ne stvara probleme medjutim kod nekih stvara ocito i kod mene Inace inverzija 9 hormosoma nije u pitanju bolest samo embrij sa tom inverzijom sprecava implantaciju (do sada 2 postupka sa blastama nije uspjelo i jednom trodnevne) i ako beta bude pozitivna velika je vjerovatnoca spontanog u prvom tromjesecju. A sto se tice klinike i kadra opreme sve 10ke izlaze mi u susret sto se tice mojih pregleda da budu u jutranjim satima i tako da izostanak sa posla j sveden na minumum.
Sabas,
samo da ti poželim sreću i da ovaj postupak bude dobitni. Ova tema je slabije posjećena, jer se većinom okupljamo na temi azoostatistika.
Ovo nije dobro. Redovno pratim ovu temu na kojoj informacije dolaze na kapaljku. Da sos15 nije napisala prethodni post ne bih ni saznala neke informacije vezane za Bahceci. Nemamo veze sa azoo, a upravo na toj temi smo saznali ono što nas zanima (generalije vezane za konzultacije i dolaske doktora) i vidim da je tema "azoo statistika" tema na kojoj se redovito ažuriraju informacije u svezi Bahceci-a??? :?:
Evo, ja ću ukratko napisati. Što se tiče IVF čini mi se da je postupak uspješnosti prilično dobar. Utisci su pozitivni, velika većina ih je zadovoljna (uvijek se nađe neko kome nešto ne odgovara, ali to je sasvim normalno). Trenutno je najaktuelnije to da krajem mjeseca dolazi dr Emre (urolog), pa svi koji se bore sa muškim sterilitetom pokušavaju doći do termina za konsultacije i micro tese. Mi smo već tri puta bili u Bahceci i mogu samo pohvaliti ljubaznost osobolja i doktora Ali Envera Kurta. Meni jedino malo smeta što mi se ne jave uvijek po dogovoru, ali to pravdam gužvom. Naime, u petak su mi rekli da će mi u toku dana ili sutradan javiti tačan termin micro tese i nalaze koje trebamo pripremiti, ali poziva nije bilo. U ponedjeljak ću ja njih zvati. Ako nekoga nešto posebno interesuje (cijene, pretrage...) neka postavi pitanje, a mi ćemo ako znamo rado odgovoriti. Iskreno, s obzirom da nisam vidjela da iko postavlja pitanja na ovoj temi, nisam se ni sjetila ovdje javljati novosti.
Sad ću ja postaviti pitanje za djevojke iz Sarajeva, mada ima i tema Smještaj u Sarajevu, zna li neko za povoljan, ali opet pristojan smještaj u Hadžićima ili Ilidži?