Slatkica! Zna ona šta hoće! :lol:
Printable View
Slatkica! Zna ona šta hoće! :lol:
Došli kod pedijatrice, čekaona puna. Mrvica širi ruke i pita na sav glas: "A gdje ću JA sjest?"
"Lav će Lanu ugristi za guzicu" :shock:
Moj MM svira gitaru, pjeva a Ela i frendica plešu sve u zanosu. Odjednom Ela stane, pogleda MM-a i sva uzbudjena reče:
Tata, gitara ima zube! :) (zagledala je one bijele ruckice gdi se zatezu zice)
Danas uzela bojice i veli mi "cita" (želi crtati) i dam joj naravno i tako ona šara po papiru,nakon par minuta dode do mene,pruži mi papir i veli "đija đija".Pitam ju dali je to konj,ona veli "da,tu je" i pokaze prstićem na svoje črčkarije.
Jucer se naljutila na baku i plače ko ljuta godina jer joj ova zaprijetila da će ići u kuću ako bude skidala prsluk.Danas ju pitam "jel te ljutila baka" ona veli "da" i uhvati se za glavu,sklopi okice i viče "joj joj".Pokazuje mi kako je plakala jučer i smije se da odzvanja.
Primjetio Danijel moj ožiljak na bradi i pita me kaj je to. I objašnjavam ja njemu da mi je to jer sam pala i razbila bradu. I pita mene Danijel: zato jer imat veiku gavu?(zato jer imaš veliku glavu) :shock:
Jucer Asihi nesto kopa po meni, vuce me za usnice, za nos, rasteze mi usta u svim smjerovima i u jednom trenu mi onak sirom otvori usta pogleda unutra i prijekorno izvali: Boze mili, mama :lol: .
:lol:Citiraj:
šmučka prvotno napisa
Meni nana umrla i neki dan sam dosta plakala. Kada smo legle navecer Mejra i ja, ja ju cvrsto zagrlim i kazem joj 'Volim te, cujes li, puno te volim!?' a ona meni 'A neces plakat?' Kazem joj da necu a ona meni 'A sta ti je zao?' Kazem joj da je moja nana umrla. Suti. Velim opet 'Otisla je moja nana' a ona meni 'A gdje je otisla?' Kazem joj u clouds (oblake). A ona meni 'otisla u avionu?' :angel:
Scenarij: baka i unuk od 3 godine (moja mama i nećak)
baka: Sven odi samnom kod tete Ljerke da te pokažem molim te.
Sven: Neee, neeeee nću
baka: molim te Sven odi kupit ću ti sladoled
Sven: nenene neću
baka: molim te Sven odi samnom - i sad još dva pokušaja ucjena sa nekim njemu interesantnim stvarima, ali i dalje neće
baka: molim te sven, ispunit ću ti želju, sigurno imaš neku želju, evo bilo šta poželiš ja ću ti ispunit. Jel imaš neku želju?
Sven: Da, imam jednu želju!
baka, sva sretna - kao napokon ga je uspjela preveslat: pa reci mi ju
Sven: Želim da ne idem tamo!
Danas je Fiona čitala bebi slikovnicu - listala ju je i pokazivala joj stvari prstićem, a kako bi pokazala neku stvar, tako ju je i imenovala, npr "beba, dvo" (beba, drvo), "beba, vuak!" (beba, vlak), "beba, bod" (beba, brod), i sve u tom stilu.
Došla je do stranice na kojoj je bilo nacrtano brodogradilište i na kojoj su dominirale dizalice. Sva zadivljena je rekla "vaaaau", okrenula slikovnicu prema bebi i rekla "beba, vaaaau!". :lol:
:lol:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Mrvica se igra ispred kuće a mali susjed se vraća kući iz vrtića sa mamom. Sva sretna trči prema njemu, a njegova mama govori kako će sad ići presvući pelenu, da se ukakao. I odu oni kući.
A Mrvica sva tužna meni: Oće Karlo doći kad presvuče guzu?
Ja: Kad presvuče guzu, Karlo će ići papati.
Ona: Neće! Karlo će gladan doći van!
Jutros ga budim, a ide mu malo teže zadnjih dana, pa se valja po krevetu žmireći i sklanja lice od svjetla.
Pitam ga: jesi ti mamina mala sova?
Odgovara (sve zatvorenih očiju): uuu-uuu-uuu!
Iznijela Mejra tecni sapun na pumpu iz kupatila i veli meni 'mama de klikni malo, operi ruke'
Uf jesam dosadna, al ovome nemogu odolit'!
Lezi Mejra na kaucu, gologuza, rasirila nogice i pipka pikicu. Onako u prolazu velim "Mejra, sta to radis?" Ona " Nista, samo malo masiram"
Presvlačim Damira, obrisala ga i prije nego ću stavit čistu pelenu, malo ga mazim i igram se. I tako ja uzmem mala stopala u ruke i kažem: Damire, šta će mama s ovim malim slatkim stopalima? A on meni jasno i glasno: Ljubi!
:love:
Danas u restoranu na rucku: E (2,5 god.) jede sve u 16, stalno hvali kako je fino (sicilijanski restoran - slane torte s povrcem (pladanj s nekoliko razliciih, za desert torta od ricotte - stvarno je bilo mljac ;)).
Kad je sve pojela, pitam ja nju: "Jesi li sada sita?"
A ona se pogladi po trbuhu i odgovori: "Mjesta ima jos..." :lol:
luka je tek od nedavno u ovojgrupi i jos ne prica 'biserno' ali
slika govori 1000 rijeci:
http://public.fotki.com/luckyday2005...0606_1241.html
:lol:
...pa se ti usudi prekinuti dojenje.....
tocno to! :lol:
'gotovo je kad ja kazem da je gotovo!'
Citiraj:
lucky day prvotno napisa
Neki dan se Fiona zakačila na cicu, malo je papala, onda se odvojila, pogledala drugu, uprla prstićem u nju i brižnim glasom rekla "ovu bebi dat'!" :heart: :lol:
mi neki dan šetamo i dino se umorio i hoće da ga nosim. Ja ga uzmem, a on me uhvati ispod brade i gura mi glavu takom snagom da sam mislila da je više neću ispraviti, a uz to se dere pomoć pomoć (u pomoć) :lol: ljudi su već pomislili da je on ugrožen, a ne ja
1.) danas (dok je rucala tjesteninu (opet :mrgreen:)), kaze ona meni najozbiljnijim glasom: "Kada budem velika, svaki dan cu kuhati patu*. Znas ti?"
2.) uvijek kad dira nesto za sto zna da ne bi trebala i kad ju se uhvati u toj radnji i pita sto radi, kaze "Malo popemim" :mrgreen:.
*pata = pasta, tjestenina
popemim = pospremim
Danas nakon rucka, usisavanja bacim se na kauc samo minut da predahnem. Kad trci Mejra nosi mi jastuk. Kaze evo mama ovako nagni se malo. :angel:
Neki dan je Fiona ponavljala sve što sam ja govorila, pa sam joj na kraju rekla "ti si moja mala papiga".
Prijekorno me pogledala i rekla "ich nicht papiga". :lol:
Sven, 15 mjeseci
hoda po sobi s daljinskim od linije u ruci, prislanja ga uz uho (jer ja pričam s mm na mob), uzruja se, počne trčati po sobi i viče u daljinski: "Tata zeza, tata zeza!"
Jednoga dana donesla Laia da joj otvorim neku tubu ljepila, i kako je dogovoreno, pravim se ja da ne mogu otvoriti, a ona dođe do mene, brižno me uhvati za rame i kaže: "Mama (glasom-ne brini...), tata (tata će to...), tata jak!" :lol:
Jučer mi na moru i već smo se spremili za odlazak, otuširali, ali Lai je baš tada bilo super otići opet u plićak... i tako se ona pere, sve po redu-malo noge, malo ruke, vrat, guzu, piku...sve što je mogla dohvatiti, a posebnu pozornost je obratila na pazuhe (ne znam odakle joj to 8) ), i već se cijela plaža smije, ali ona ne odustaje nego mi još i viče: "Mama, puuun*!!!"
*pun=sapun
fionine gastarbajterske kombinacije su genijalne!Citiraj:
Sanja prvotno napisa
ovako i andrej... čitamo atlas životinja i pričam mu kako klokanica nosi bebu u tobolcu: kao ja tebe u marami. ti si moj mali tobolčar.
on: nisi!
ja: nisi? nego šta si onda?
on: ubav! /ljubav/ :heart:
Ela je dobila prištiće na licu od ovih vrucina. I tako sjedimo mi navecer svi za stolom, veceramo, kad cujes Elu:
Teta Lelena (jelena) ima, mama ima, Ela isto ima piteve (prišteve) na licima (licu) :shock:
Svaki dan nas sokira s necim novim. :)