O da, veliki X!
mare41 - udaješ na more, jašta, za starije frajere :zaljubljen: Jedva čekam susret, nas dvije i njih 4. Morat ćemo to organizirat jednom!
Printable View
bokić cure moje..
nikako da ja dođem na forum.. evo nas skoro smo mjesec dana ljubimo se i mazimo po cijele dane.. mama ne spava uopće samo bulji u svoje anđele
bojim se da nešto ne propustim :-)
vidim moja draga Bab na je tu.. kako sam sretna zbog toga!!! :-D
Vidim da se trguje :mrgreen: Srećom kandidata kao u priči ;)
Moji puzavci su danas 31+4 (moram konačno poštelati ticker, krivo za dva dana), veliki smo 1660 i 1690 grama, oboje su i dalje na glavu (tako su se okrenuli u 29 tt - curka je skroz nisko, madam se gura preko reda) i rastemo kao gljivice. Još par dana i mogu polako odahnuti - čekam ta 32 tjedna, odbrojavam da se mogu opustiti, a svaki dan nakon toga gledam kao bonus! Cerkviks se prestao skraćivati, ostao je Y oblika i nisam otvorena. Jetrene probe su konačno došle u normalu, a i dalje sam željezna lady s željezom od 24! Sve u svemu, sjajne vijesti!
Gledam ovu našu listu trudnica - danci je sigurno rodila do sad, TamoNeka nam je u niskom startu i onda je red na meni-trtarošu. Ali je lijepo i dalje punite (a di si Mare ti na toj listi??? Ajmo brzo na prijavak! ;)) i veselim se svakoj našoj novoj trudnici :heart:
Tikice, gušt te čitati :heart:
big blue ljube moja i ti si nam već pred kraj.. čuvaj se što duže uspiješ..
moje mrve izašle s 35+3 voda pljusnula u sred dnevne sobe ko u filmovima
doktori su mi na 4d govorili da su bebe oko 2900 a bili 2225 i 2350/44 tak da uzmi s rezervom te njihove mjere beba, al savršeni su ..
Moja tiki, ne računam ja na mjere kao na sveto slovo - ali je lijepo znati da bujaju... Kažu mi da ću kćeri odmah moći i pletenice plesti koliko kose ima :mrgreen:
Viš, a ja bila uvjerena da si ti dalje dogurala od 35+3, ali najbitnije da su savršeni. Mogu misliti uzbuđenja nakon poplave :) Čekamo priču s poroda....
Bok mame! Evo i nas ovdje, 18.9 naš tri i pol godina star dečko postat će VELIKI BRAT, i to odmah dupli!
TRUDNICE U 2013.g. (termini poroda):yes:
danci3107 - 24.01.2013. ??
TamoNeka - 28.02.2013.
BigBlue - 12.04.2013.
mirelaj - 16.06.2013.
jele2405 - 11.07.2013.
Bab - 31.07.2013.
medonija - 19.08. 2013.
Tinich - 26.08.2013.
petarmali - 18.09.2013.
RODILE U 2013.g. :zaljubljen:
amyx - 03.01. cura i dečko
adria13 - 07.01. 2 cure
Tikica78 - 14.01. cura i dečko
elizabeta - 17.01. cura i dečko
dada.star - 21.1. 2 dečka
Mare41 draga aj daj termin da te u listu stavim kak si mi ti promakla :-( brzo brzo ;-)
petarmali dobro nam došli :heart:
ana-, a kao sredinom 7., nadamo se krajem 6., daj Bože da ne bude u 5.:-), al kako bude bude
danci3107 - 24.01.2013. ??
TamoNeka - 28.02.2013.
BigBlue - 12.04.2013.
mirelaj - 16.06.2013.
jele2405 - 11.07.2013.
mare41 - 15.07.2013.
Bab - 31.07.2013.
medonija - 19.08. 2013.
Tinich - 26.08.2013.
petarmali - 18.09.2013.
adria13 - 07.01. 2 cure
mare41 ja upisala 15.07. kad buš na uzv-u tam ti treba pisati na slikici termin poroda pa mi javi ak bu drugi termin da prepravimo ;-)
nama izgleda stižu dva mala hahara:-) :-)
dr nije sigurna pa ćemo potvrdit kroz koji tjedan na 4d uzv-u
drage moje, ja sam 2.2. na SD hitnim carskim rodila svoja dva anđeleka.. David je bio 181o g i 41 dug, a Dominik 214o g i 46 cm..
bili smo još 1o dana u bolnici da naguramo preko 2 kg, i evo sad smo već tjedan dana doma, dojimo i rastemo ko gljive.. <3
nemam sada vremena naširoko pisati kako i zašto sam završila na hitnom carskom jer me čekaju dvoja gladna usta, ali moram reći da me je dr.Marton koja je bila dežurna u petak 1.2. - dan prije nego sam rodila, i kojoj sam u večernjoj viziti -ležala sam na patologiji 4 tjedna prije poroda- rekla da je lijevi gemin mirniji nego inače i da je su mi ctg zapisi loši budući da je bazalna frekvencija srca bila niska i da je zabilježeno par deceleracija, otpilila i nije me htjela staviti u predrađaonu na kontinuirani ctg nego me takvu izbezumljenu otpravila u krevet.. na kraju su me sestre, kojima beskrajno hvala , na svoju ruku stavljale na ctg tijekom noći i drugi dan ujutro, čim je došla druga smjena doktora sam prebačena u predrađaonu i napravljen mi je hitni carski zbog hipoksije manjeg gemina..
Eto ukratko, imala sam isusove sreće da je sve završilo dobro i da su mi bebe žive i zdrave, a bahatost i nemar te silno cijenjene dr. Marton pokušavam ostaviti iza sebe..
pozdrav od nas troje :*
tamoneka, čestitam na dva mala prekrasna dečka.
Sve ovo loše ostavi iza sebe( bar probaj) i uživaj s njima na najjače.
Glavno da je sve dobro završilo.
BigBlue - 12.04.2013.
mirelaj - 16.06.2013.
jele2405 - 11.07.2013.
mare41 - 15.07.2013.
Bab - 31.07.2013.
medonija - 19.08. 2013.
Tinich - 26.08.2013.
petarmali - 18.09.2013.
adria13 - 07.01. 2 cure
danci3107 - 28.01. cura i dečko
TamoNeka - 02.02. 2 dečka
našim novim mamicama danci3107 i TamoNeka glavno da je sve dobro prošlo i uživajte nam sa svojim malim srečicama :zaljubljen: :zaljubljen:
Tamoneka čestitam!
Nadam se da se nekad vidimo u Stenjevcu....
Čestitam friškim mamama blizića!
TamoNeka - najvažnije je da ste sad svi dobro i doma! Papajte, mazite se i guštajte!
A mene od ove liste fata :scared: I'm next!
mi smo zaglibili u bolnici...zbog nekog zločestog smeđeg iscjetka...već nas drže pet dana....:evil::evil:
Ajde ajde BB kakav strah ... Ha, ha ja se nasla komentirat. Kad su mi rekli da idem u radaonu skoro sam se odvalila od straha. Ali kad cujes da zaplacu taj tren sve prode...
Za skori susret ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, ali jos malo ostanite 3u1
:mrgreen:
Grizem nokte upravo zbog tog trenutka - kad će zaplakati i kad će nam reći da je sve u redu.... uh... peru me malo hormoni, pa sam cmoljava... Spremam se javiti na mpo trudnoći ravnih 25 tjedana; stvarno nemam hrabrosti. To je nešto kao ticker od naše mare; čim krenu u školu onda može objava ;)
@mirelaj - ~~~~~~~~~~~~~~ da je sve u redu, javi se!
Bab mila, sram me može biti, pa kako sam propustila ovakvu prekrasnu vijest :oops: Čestitam na haharima od srca, a još kad krenu nogometati po tvom trbuhu tuta forza... :heart: :*
gledam listu mama i beba u ovoj godini...impresivno! tek se drugi mjesec bliži kraju a već vas je toliko tu
puse i cestitke novorodenima i njihovim roditeljima, a onima koji su u iščekivanju-nema straha :-) sve se to prođe i zaboravi, a ostaju malene ručice koje vas grle :-)
mi smo odležali 5 dana u bolnici, u petak su nas pustili iako neki brisevi nisu još gotovi. Ležali smo u Merkuru,
bb, da te i tu malo zagrlim i ~~~~~~~~~~~~~~~
Cure moje, evo i mene :-). Čestitam svim novopečenima mamama blizanaca, neka im je sa srećom!!!
Šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ onima koje uskoro očekuju susuret.
Ajde da i ja napokon prijavim svoj termin: službeni termin prema ZM je 20.7.2013., a prema punkciji 17.7.2013.
:kiss: svima
cure da li ikoja od vas ima problema s naticanjem noge? Meni je već tri dana cijela desna noga natečena kao da su je pčele igrizle.
Oticanje nogu može biti znak problema s tlakom. Oticanje jedne noge-iskreno-ne znam, ali bih ti preporučila da se ozbiljno konzultiras s liječnikom....
evo da se i ja ubrojim u buduce mame blizancica. termin mi 16.06.2013. cekamo dva deckica.
Mirelaj meni su noge jako naoticale, obje istina, imala sam i povisen tlak, tako da to uglavnom ide jedno s drugim... Na kraju sam i na hitnom carskom zavrsila zbog visokog tlaka
Evo i mene nakon nekog vremena. Danas je mojim bebicama 6 tjedana od rođenja.... Mazimo se i uživamo. Od rođenja cura dobila 1420g, a dečko 1560. Još malo pa će je sustići. Kukići su nezreli pa se široko povijamo i naručili se kod fizijatra. Amyx jesu li tvojima radili uzv mozga u rodilištu? Nas sad pedijatrica uputila da to napravimo...
Mirelaj, meni su noge naotekle 5 dana prije poroda uz povišen tlak, nisam tome pridavala veliku važnost ali su mi na dan poroda rekli da to nisam smjela zanemariti.
Čestitke svima .... friškim trudnicama i mamicama!
:-D:-D
i moju malu su slali na UZ mozga , do
opler srca , kod fizijatra, pregled za oči...a sve zato jer je rođena ranije tj. u 37.tj. što je beba ranije rođena ima više pregleda. Tako da se ne bojite kada dobijete brdo uputica za preglede...meni to nitko nije rekao i kada sam dobila te uputnice mislila sam da mi s dijetetom nije nešto u redu :D
Hvala mila moja, trebalo je zadnjih par dana.... :love2:
Danas su puna 34 tjedna, obje su bebice prešle 2100, i dalje je svaki dan bonus :-D. Dva i pol tjedna bolnice, meni koja imam crve u guzici, je noćna mora, ali da nisam tu već bi bila rodila jer sam došla s višim tlakom, a ispostavilo se da imam trudove. O svim starim i novim problemima i dijagnozama uopće neću pisati; nisu bitni, jer je sad najbitnije što duže izdržati i da moji puzavci budu živi i zdravi.
:*
BigBlue - 12.04.2013.
mirelaj - 16.06.2013.
malena85 - 16.06.2013.
jele2405 - 11.07.2013.
mare41 - 15.07.2013.
Mury - 20.07.2013.
Bab - 31.07.2013.
medonija - 19.08. 2013.
Tinich - 26.08.2013.
petarmali - 18.09.2013.
adria13 - 07.01. 2 cure
danci3107 - 28.01. cura i dečko
TamoNeka - 02.02. 2 dečka
velika dobrodošlica našim novim bliza trudnicama od :heart: :klap:
Big Blue samo naprijed! prebaci 35 tjedan i fakat si na konju!
:fige: za BigBlue i bebice!
Držte se, sretno!
BB jos malo izdrzite ... A onda party ... Odmaraj sad jos malo, jer kad se rode, ajme meni. Ja bi sad barem na dan dva u bolnicu da malo odspavam :))
moji su rođeni u 37 tt pa nismo nikakve dodatne pretrage morali radit
Sve koji su rođeni prije 35 tjedna idu na preglede; moji su 34+6 i slali su nas i na ultrazvuk i kod fizijatra i kod neuropedijatra. Predostrožnosti radi.
Svi nalazi ok, ali Viktor je ipak bio za nijansu neuromotorno slabiji..
uz vježbe je sve dostigao i prohodao s 14 mjeseci.
mojima su napravili uzv mozga u rodilištu zbog blizanačke trudnoće i IVFa
kako je L imala cistu rekli su da dođemo za 1,5mj na kontrolu i više nisu vidjeli tu cistu
a rođene su u 37tt
curke, imam jedno pitanje(opet:-/)
Mame koje ste rodile...zanima me koliko se love dobije od grada Zagreba i hzzo-a za naše blizance i kak je ta lova raspoređena?
Čitala sam nešto na gradskim stranicama ali nigdje ne piše ništa u slučaju blizanaca?
Malo si radimo računicu šta ćemo i od koga sve dobiti pa da znamo.
Ipak treba dosta toga kupiti...
Puno hvala
Racuna ti se kao dijete prvo i drugo. Ne znam o kojoj svoti se sada radi jer su smanjivali. To provjeri. Isto tako uzmi u obzir da isplata kaska za rdjenjem\rodjendanom oko 6mjeseci.
Obzirom na situaciju u Zg, ne bi se cudila da i produze....