split, KB firule, tecaj od 15.01.2007.
**** vrecica sa letcima, izmedu ostalog abeceda dojenja, letci o nekim vitaminskim preparatima za trudnice i dojilje
(kršitelj koda) bocica, duda varalica i letak
Printable View
split, KB firule, tecaj od 15.01.2007.
**** vrecica sa letcima, izmedu ostalog abeceda dojenja, letci o nekim vitaminskim preparatima za trudnice i dojilje
(kršitelj koda) bocica, duda varalica i letak
hvala, cure :)
naknadno sam vidila; u ovom (kršitelj koda)ovom savjetniku za prehranu povirite na stranicu 11 u gornji desni kut - za svaki proizvod je napisano npr. od 4 mjeseca, od 8 mjeseci, od 1 godine a na toj stranici gdje se reklamira čaj piše sano "nakon 1". riječ mjeseci ili godine su izostavili :/
U KB Osijek na tečaj je došla predstavnica ****-a i održala dugo i zamorno predavanje, a dobili smo 'samo' čaj za dojilje, naljepnice i mini ručnik.
cure, selim ovo s pdf. Želim! VOLONTIRATI u Rodi na pdf. Rodine aktivnosti, akcije & projekti :)
prošle god u 9 mj tečaj na jugu2 osijek-dobili bočicu, dudu, umetke za grudnjak,uzorak kremice za bradavice i kremice protiv pelenskog osipa. znam da je kršenje pravilnika ali tko će dojit dojit će neovisno o tome... Naglašavam da je sestra bila izuzetno prodoječa :)
ne znam dal' to tu spada: vidjela neki dan plakat za trudničke tečajeve u zgb, tresnjevka - na slici je bebina glavica, onak blijeda, ali jedino što se vidi je ogromna ljubičasta duda koju beba ima
Pulsko rodiliste - od 4 sata koliko traje tecaj, 1 sat je bila ziva reklama, pola sata za **** a pola za Mustelu. Kao da gledam Top shop na TVu pola sata. A nemam daljinski da prebacim program. I to usred ljeta, u osmom mjesecu trudnoce, u maloj zagusljivoj prostoriji punoj ljudi. Bezobrazluk.
**** je dijelio brosure u kojim se promovira dohrana od 4og mjeseca. mislim da uzorke hrane za bebe nismo dobili.
Ako me pamćenje dobro služi, trudnički tečaj u Petrovoj, ožujak 2006 ... skroz je korektno bio odrađen, bar što se tiče tematike dojenja. Sjećam se VMS koja nam je nekoliko sati govorila o dojenju, problemima koji mogu doći, načinima izdajanja i kada je ono potrebno, i koja se bila sva zapjenila i otišla u crescendo kad je počela o ****-u i ostalim proizvođačima. Praktički nas je pozvala na bojkot istih :)
Na kraju tečaja (psihologica i tema odgoja djece), smo ipak dobili paket s (kršitelj koda)ovim bočicama, blazinicama za dojke, prospektima (ne sjećam se više čijim).
Znam da je ovo dojo-huljenje, ali moram :mrgreen:
Nama su baš te bočice skroz dobro došle za pohranu mog mlijeka u razdoblju kad sam se izdajala na poslu, a MM bio na porodiljnom. Tako da je (kršitelj koda) profitirao od nas, bar što se tiče izdajalice i tih nekoliko bočica :)
sjećam se tog plakata al patronažna sestra koja nam je držala predavanje jeCitiraj:
toma_06 prvotno napisa
prodojeća i sjećam se jedne njezine ˝duda ne treba djetetu,djete ne zna šta bi s njom˝
Baš sam gledala taj plakat nekidan :no:
Kod nas u Tuzli ti u porodilistu daju dva paketa jeda pampersov i jedan violetin i **** caj za doilje. U paketima su jenokratne pelene maramice i brosure o dojenju i njezi bebe. Fine knjizice. Nista contra dojenju.
dižem malo
ajde cure, gdje i što su vam djelili :)
U Rijeci (kršitelj koda), ****, bilo je još toga čini mi se. A sjećam se i da je doktor rekao da bi trebalo dojiti do 7. ili 8. mjeseca, sve preko toga je "psihička navezanost majke na dijete" ili neka slična nebuloza, što me je skroz začudilo! Samo me zanima koji su ga putevi doveli do predavača na tečaju za trudnice! :?
u rijeci gdje, čiji tečaj pri DZ ili nešto drugo i kad?Citiraj:
arilu prvotno napisa
Tečaj je u rodilištu, ja sam bila lani u 9. mjesecu, ime doktora se zbilja ne sijećam! Mene je to jako začudilo jer Riječko rodilište ima status prijatelja djece, ali on je bio jedini koji je izjavio nešto tako, ostali su svi bili super!
Tečaj u Grižanskoj, ne sjećam se jel je bio 11. ili 12. mj. 2007. u pitanju. Dobili i dude i (kršitelj koda)ove bočice, uzorke kremica, čajeva....
tecaj u petrovoj 9. mj 2007. Dobili vrecicu sa nekim brosurama i (kršitelj koda)ovom flasicom i dudicom
Dopao mi ruku Večernji list od 24. 6. 2008. (regionalno izdanje). Kad tamo, člančić:
Tečaj za buduće roditelje
Patronažna služba Doma zdravlja u Čazmi danas organizira tečaj za buduće majke i očeve. Mladim roditeljima korisne savjete dat će T. V. (navedeno je puno ime i prezime), viša medicinska sestra, te će im kao i uvijek podijeliti darove proizvođača dječje hrane i opreme. …bla bla…
Nije navedeno o kakvim se točno poklonima radi, ali kako je to tečaj za buduće roditelje, nekako mi spominjanje proizvođača pa još i hrane ne sluti na dobro. :unsure:
Iako po prethodnim postovima vidim da ni veći gradovi nisu pošteđeni, imam dojam da su ta mala mjesta “na kraju svijeta” još uvijek idealno tlo za provođenje lijepo zapakirane indoktrinacije, ako ni zbog čega drugog, onda zato što imaju više prilika da budu zaboravljena od svih.
ja sam tek sad skužila ovaj topik :/
dobila sam u apoteci paket sretna beba (bez ostavljanja podataka, pitali me jesam li dobila paket i nisu tražili podatke jer sam Tina imala u naručju).
što je bilo unutra je po sjećanju.
(kršitelj koda)ov prospekt za hranu i CD o uzgoju iste,
uzorak pampers pelene i prospekt o njezi
jednu dudicu- nukovu (nju sam bacila odmah)
bočica negazirane vode.
bilo je još svašta ali sam uredno pobacala odmah ono što mi nije bilo ok. nisam uopće obraćala previše pozornosti na to.
bilo je kremica za njegu bebine guze, jedan uzorak čaja za dojilje i slično...
dobila sam taj paket u apoteci blizu rodilišta u Zadru (u rodilištu mi ga nisu dali niti su ga spominjali) kad sam s Tinom došla po neki recept.
na bolničkom tečaju u bolnici smo bili mm i ja, a onda sam ja završila u bolnici pa je on išao sam do kraja i dobio Johnson`s nesseser i još promo vrećicu s nekim kremicama. u bolnici su jako pro dojenja.
ne sjećam se nikakvih promo bočica i slično, ali te sam stvari uredno bacala kako sam dobivala (imam samo bočicu koja ide s izdajalicom koju sam kupila)
baš sam sad ljuta na sebe što nisam više obratila pozornost pa da vam napišem, no moja prijateljica je upravo u 4 mj trudnoće i uputit ću nju da otvori dobro oči i javi mi
sokirana sam vrecicom koju dijele na trudnickom tecaju koji organizira grad zagreb.
sestra je bila odlicna, ni jednom rijecju nije spomenuto ista osim dojenja, al me bas zato sama vrecica i njen sadrzaj stiltao.
zato sam ju i uzela. dok je MM zgrozen vikao: jesi luda, od kad ti to uzimas, sta ti je, sto ti se dogodilo...
odlicno :mljac:
i ko neki kupon na kraju the kalendara: dojenje je najbolje ali ako ne mozete krsitelj koda vam poklanja start paket, nazovite nas na broj...
sad sam se uzrujala.
cure, mislilm da malo pretjerujete s tim bočicama, dudicama..... pa što onda ako ih dijele i daju? ako vam se ne sviđaju i imate nešto protiv, možete jednostavno ili ih pokloniti nekome ili u krajnjoj liniji baciti. ne znam čemu ovoliko dizanje prašine....
Neću znati sad to lijepo i pametno napisati, niti potkrijepiti nekim linkom ili teksom, ali ukratko: to je jedan od ciljeva udruge - pratiti tko krši "Međunarodni pravilnik o reklamiranju nadomjestaka majčinog mlijeka".
Proizvođači nadomjestaka za majčino mlijeko (adaptirano mlijeko) i gotove dječje hrane (čajevi, kašice...) na mnoge načine izbjegavaju međunarodne pravilnike o tome na koje načine smiju, tj. ne smiju reklamirati svoje proizvode. Ne radi se samo o reklamiranju adaptiranog mlijeka, nego i slanju npr. poruka da je za djecu od mjesec dana dobro da piju instant čajeve i sl. A istovremeno se treba "boriti" s time da se da potrebna podrška promicanju dojenja od svih koji bi ga trebali promicati, a ne čine to uvijek i na način na koji bi trebali (npr. u rodilištima, pedijatri, patronažne sestre...).
Jedan od članaka tog pravilnika kaže da je zabranjeno dijeljenje besplatnih uzoraka majkama, njihovim obiteljima i zdravstvenim djelatnicima.
Zato Roda to prati.
Ako nisam to dobro napisala, hoće me netko ispraviti? :mrgreen:.
Najvažnija stvar je da mnogi ljudi nisu svjesni koju moć ima reklama, tj. marketing i zato misle da se pretjeruje. Ako pretjeruje Svjetska zdravstvena organizacija koja je donijela taj Pravilnik, ako pretjeruju međunarodne institucije (npr. UNICEF) koje se bave promocijom dojenja i zaštitom prava djeteta (jer svako dijete ima pravo na pravilnu i zdravu ishranu, a to je dojenje), da, onda i Roda pretjeruje :) I pretjerivat ćemo dok god će multunacionalne kompanije stavljati svoj profit iznad dobrobiti djece, a time i cijelog čovječanstva, turajući svoje proizvode na najsuptilnije i najperfidnije načine (koje nisam Nečastivi ne bi mogao smisliti).