i to bocu, a ne casicu ... :-P
Printable View
sanda, Bhany je molila da svi smirimo tenzije, pa bi bilo ok da i ti to napravis (mislim na tvoj odgovor roan)
na onoj drgoj temu si rekla da se farbas cijelo vrijeme i spomenula onu frendicu, kako mislis da to uopce ne steti
meni su te kemije na pocetku trudnoce puno gore od jedne casice vinceka za vrijeme stimulacije, al to je moje misljenje
svi mi radimo neke stvari koje nisu po ps-u, i to je ok, zato opet ne kuzim cemu agresija oko casice alkohola
a ina opet mudro zbori...
svacega se odricemo jer smo u ovim vodama, ne moramo prestati zivjeti
Uhhhhuu treca stranica.
Sve mi skroz drugacije razmisljamo prije trudnoce il u trudnoci. Dok se beba pocne micat, pa ti dode iz guzice u glavu i to pusenje, i alkohol, i farbanje... ma nema te cigarete, alkohola, ma da je i don perignon, koje bi ja SAD konzumirala dok je moha princezica tu..ispod mog srca. Prije 2 i pol mjeseca sam vec malo drugacije razmisljala. A prije 3g jos drugacije. Roan najbolje da prevagnes i odlucis, hoce li ti ikad u nek trenu biti zao il ne. Dok te pucaju hormoni sve je drugacije.
beilana mi ovdje i govorimo o situacijama prije trudnoće, meni ne bi palo na pamet da sad popijem imalo alkohol, ne pušim već 10 godina tako da mi cigarete smrde, a bogami se i ne farbam!
Farbala se u trudnoći - nakon što sam provjerila s ginekologicom smije li se. Bojim se da je to farbanje mit sličan "ne peri kosu dok imaš mengu" / "ne kupaj se u moru s mengom" mitu koji živi u jadranskoj Hrvatskoj.
i šta ti je ginekologica baš rekla da se smije farbati i u onom 1. tromjesječju? Ja još nisam uspjela do ginekologa (tj. jesam onog bolničkog ali neću njega davit s tim) iz literature nisam dobila neke jednoznačne odgovore, pa sam ja odlučila pričekati s pravom farbom sad sam stavila samo preljev
Moja je, inače ziherašica, mahnula rukom na priče "čula sam da bojanje" itd.
Ono na što me jest upozorila je nekonzumiranje plave ribe, tune, školjkaši (ako se sjećam zbog nekog taloženja nečega - iako sam ja to konzumirala bez pitanja - za to mi pak nije palo na pamet da bi moglo škodit, a boja je bila dio nekako "opće mitologije" vezano za štetne stvari u trudnoći pa sam to izrijekom pitala) plus obavezno razgibavnaje nakon 1-2 h sjedenja, na vožnju ZG-Rijeka obavezna pauza.
Mislim da bi ovu temu mogli komotno preimenovati u Mitologija u MPO postupcima i MPO trudnoćama.
Čaša vina, ležanje danima nakon transfera, farbanje, 6 mjeseci razmaka između stimuliranih postupaka... nastavite niz
:). Igzektli. A meni se čini što je jači mit, to je jače uvjeravanje kako možeš???? U stvari, treba samo smanjit malo razinu emocija, a uključivt više informacije i racio, i od ponuđenog (jer glavinjanja ima, a ono i drajva ta pacijentska tumačenja) uzet ono što ti paše. Ionako je 50% sreća.
Pisale smo istodobno ina.
Problem u plavoj ribi i školjkašima je živa, ali da uneseš toksičnu količinu moraš se baš isključivo hraniti njom. U trudnoći nitko ne zna koja je sigurna granica, pa je najjednostavnije zabraniti.
Ima i cijela jedna knjiga, izdao neki Nijemac, svojedobno prevodili, novinar, s IVF iskustvom (bezuspješno), koji se dijelom osvrće i na tu pacijentsku frustraciju zbog količine neodređenosti u IVF-u koja drajva različite terapije, različite upute čak i oko ključnih milestoneova postupka tipa - leži/ne leži/koliko leži.
I da - ziheraški pristup je - ne smiš ništa, samo ti leži, i bož' sačuvaj nervirat se ili da ti okrzne negativna misao glavu... "sad ovo malo" kad si u postpuku. Samo taj "sad ovo malo" nekima traje više godina, nekima desetljeće... pa dođu već za njih nekoj prihvatljivoj paradigmi.
sad sam se neceg sjetila, nevezano za klomice, a vezano uz alkohol, prije sam cesto gledala emisiju u kojoj 5 ljudi kuha svaku vecer, i povremeno bude i trudnica, i uredno su te trudnice pile vino, meni je to bilo cudjenje, iako ne mislim da je koji gutljaj vina stetan u trudnoci, a moj izbor je da tih gutljaja nema, al trudnica na tv koja pije vino mi je bilo nepojmljivo
Molim vas odgovor na jedno pitanje. Nema veze s alkoholom ali ima s klomifenima. Sorry, nisam znala gdje bih ga postavila.
Dobila sam terapiju klomifen 50 mg, 2x1, pa me zanima moram li popiti 2 tablete odjednom ili npr. jednu ujutro i navečer, ili je to svejedno?
Još jednom sorry kaj ovo nema veze s alkoholom :-) i hvala
Veronika, ovisi kako ti doktor kaže. Ja sam jednom pila po tri, dvije ujutro, jednu navečer. Drugi puta po 2, ali obje navečer.
Sad sam na Femari, to isto dvije, ali jednu ujutro, jednu navečer
Ako je 2x1, to znaci 2 puta na dan po jedna tableta. Da se piju dvije odjednom pisalo bi 1x2.