Uuu, to je super!
Printable View
http://wellnessmama.com/1523/how-to-...ral-deodorant/ ovaj sam uzela zbog omjera, stavljam čajevac i lavandu od eteričnih ulja i gustin umjesto arrowrotha.
Mislim da možeš, samo budi oprezna s visinom temperature da ne zagori, vosak je osjetljiv i pokušaj sve raditi u emajliranim lončićima ili staklu.
ja radila u rosfrajnoj zdjelici koja je bila nad vrućom vodom, nisam radila direkt
to isto stavljaš u taku flašicu, kak to koristiš?
Ako nađeš po dučanima onaj stick onda ga kupi i kad se potroši u njega ulijem, to je za muža kome je tlaka dirat prstima a sebi stavim u onaj plastični lončić pa zagrabim prstima i nanesem.
na suho? i kolko to drži?
Kak misliš na suho?
ma zanima me kolko cca drži?
ima li tko kakvi recept za sunčanu kremu od shea
Drage mame koje se kužite u sastojke... ima li kakva krema/mast/nešto, da je čim prirodnije odnosno sa čim manje štetnih sastojaka, za mazanje pelenskog područja, a da se može kupit recimo u dm-u? Kakve su sastavom Alverde, i Weleda? Babylove?
Dosad smo koristili JGL, ali vidim da pišete da nisu baš neki sastojci :(. Probali smo i onu malu **** što smo dobili u nekom paketu Sretna beba ili tako nešto. Uglavnom sve nam to služi svrsi, ali ja bih voljela nešto što je zdravije i prirodnije, pa ako može savjet.
mislim da ti je weleda dobra marka, malo je skuplja al navodno je od prirodih sastojaka
mi koristimo JGL (koju smo dobili u startu i nastavili s njom) i nemam nikakvih problema s njom, a kad se malo zacrveni sudokrem dosta pomaze
Pa zapravo ni ne mažem baš. Prije spavanja mažem, jer smo noću još uvijek u jp. A danju smo u tetrama, pa jedino ako se od kakanja malo zacrveni. Sve u svemu ne mažem puno, niti često niti obilno. Tako da mi cijena i nije bitna, samo da je nešto sa što manje štetnijih sastojaka. Da čitala sam za weledu da je prirodna...
Beba od Aroma Balansa je fina i prirodna kremica. Namažem kad je u jednokratnoj.
Phiphy da li mozes napisati receptruru po kojoj radis kremu za guzu i koji shea koristis,pliz!? I koja etericna tj cija koristis?
Hvala!!
Hej, Lola13, sad, kad me pitaš, nisam sigurna kako radim kremu, tj. ne sjećam se da li je omjer 1:2 ili 1:4, tj. 100 g shee i 50 ili 25 ml ulja od noćurka, s time da bih ponekad manji dio ulja noćurka zamijenila uljem boražine i, rijetko, badema. Nije toliko bitan omjer koliko to da dobiješ teksturu koja tebi paše. Ulja su uglavnom Oshadhi i Florihana, a shea koji se meni pokazao najbolji za kremice za guzu je ovaj. Jedini shea koji mi se nije pokazao ok za kreme je Oshadhi, na sobnoj temperaturi je ulje za razliku od drugih (ako ti se da, možeš na prijašnjim stranicama pročitati o dvije različite vrste shea stabla :mrgreen:).
Procitala sagu o maslacima
Sry na off al ne kuzim da li ovaj tapatalk pozdere pola posta ili sto?????
Moj je bio iskljucivo u jednokratnim (babylove), nisam mu nicim mazala guzu nije se skoro nikad zacrvenila (par puta u jaslicama ako teta nije primijetila na vrijeme da se ukakao). Zakljucila sam da je do koze - starijoj sam mazala i njoj se puno cesce crvenila pisa, i kad je skinula pelenu i dalje joj se cesto zacrveni pisa. Njemu bez mazanja nikad crveno osim ako se ukakao i ostalo dulje, a cesto ni tad (pogotovo prvih sest mjeseci, u tom razdoblju nikad crvenila)
Pitanje za shea strucnjake
Drzite ih u frizideru ili ne?
Mislila sam odvojiti mali dio koji koristim, a ostalo u frizider
Ima potrebe ili ne?
Meni se do sad pokazalo da nema, tj. ovi koji su mi vani nisu promijenili ni miris ni konzistenciju.
fala draga
Kod nas se dobi dobro kremo za guzo od lekobebe dobro pomoze. Sudocrem smo imali a nam nije pomognil ništa.
Uzela sam Oshadhi mješavinu za osjetljivu kožu. Sve u redu ovako, ali ima preintenzivan miris. Prođem li malo pored nosa dijete počne plakati. Smeta lavanda.