Hvala ti draga :) za postotak ne znam al znam da je bio cca 10-12%
Evo idem se javiti curama :)
Printable View
Pozdrav svima.
Evo jedne stare nove zbunjole. U cemu je problem sa PN. Ja sam dobila visekratni u pratnji kada sam isla na dogovor i mislim ga koristiti do kraja.Moja dok. mi je dala kao i uvijek do sada, dali HZZO odbija ispaltiti?
ne odbijaju, nego smo prije (dosta nas ovdje) dobivali i pratnju po višekratnom PN, a sad toga više nema. Odnosno, plaćaju ti PN samo za tebe a ne i za TM.
smjehuljice kako ide kod tebe jesi šta pitala dr.?
bok,evo i mene,hvala na pitanju.U ned.je bio dr.M,tako da ga nisam ništa pitala.U utorak tj.jučer sam imala svoj prvi IUI i bila sam skroz zbuki i nisam ništa spominjala.Vidjet ćemo,ali uopće se ne nadam.Gledam na to kao na probu.
Odličan članak, samo da još onaj naziv umjetna oplodnja ne bode u oči!
Mene više bode u oči to što nije naveden ukupni godišnji broj ciklusa :)
Nisam sarkastična kad kažem "bravo naši", zaista to mislim - ali 600 više u odnosu na koji početni broj? Ovako i dalje ne možemo vidjeti koji je baby take home rate...
nema svih podataka pa se ništa ne može zaključiti o uspješnosti, jednako važi i za se mpo klinike u hrvatskoj.
ali evo kontam:
ako je prije 3 godine bilo 200 postupaka, prošle ih je bilo onda 800
iz 800 postupaka da se rodi 120 djece, ma dodajmo još 20 djece koje će se roditi iz postupaka za 2013. godinu to je
140/800
živorođenih oko 17% po započetom postupku
a sad novo nagađanje:
ako je prije tri godine bilo 400 postupaka, prošle ih je bilo 1000
ako je rođeno 120+20 djece iz 1000 postupaka
to je uspješnost od 14% živorođene djece po započetom postupku
eto, tako svi možemo nagađati i računati. dokle nema svih relevantnih, objektivnih i vjerodostojnih informacija koje uostalom propisuje i zakon, meni svaki ovakav istup izgleda kao samohvala.
pa u 3g. su povećali broj postupaka za 600, ne u 1g. znači 200 po godini, što bi bilo 30% ako je prije 3g. bilo 200 postupaka.
frka,
"Na našem Zavodu u posljednje smo tri godine povećali broj postupaka za 600 ciklusa."
pa i jedna i druga govorite isto ili se meni spava pa ne kužim?
A bila samohvala ili ne meni dosta da je i moj miš u ovih 120 živoređenih dalje mi ništa nije bitno, sorry ali nisam objektivna :trep:
pa da - unutar 3g. je povećanje od 600. ako se ravnomjerno raspodijeli, 200 po godini. znači, ako je prije te 3g. bilo 200 postupaka godišnje, prošle ih je godine bilo cca 400. i to je onda 30% živorođene djece. ali džaba nam nagađati o postocima kad ne znamo koliko je postupaka u pitanju bilo prije ovog programa.
Drage moje suborke,malo sam se izgubila sa foruma jer jednostavno ja ne stignem vise nista. Jos se bebac i ja nismo dobro organizirali ali nadam se da hocemo. Priznajem da mi je drago vidjeti vas na okupu,ali bilo bi draze da vas nadjem na topicu sa temom o trudnoci. Bitno da se vi borite za vase bebice,a ja vam od svega srca zelim sto prije uspjeh. Znam da je jako tesko,ali vjerujte mi kad vam kazem da vec u trudnoci polako zaboravite na sve te dogadjaje sa humane,a kad beba dodje i ispuni zivot cini vam se kao da humanu niste nikad vidjeli i kao da se sve ono sto ste prosli dogadjalo nekom drugom,te jednostavno kad o tome ja mislim ne mogu vjerovat od kud sam crpila svu onu snagu za borbom sa neplodnoscu i ivf-ovima. Ali sve se to isplati,vidjet cete !!!
Saljmo vam brdo pusa za uspjeh
Leptirice, drago mi je vidjeti da nas i dalje pratiš, da nas nisi zaboravila! :kiss: tebi i malom mišu!
i da ubacim update, bila na HSSG-u sve je prohodno i ok, svi drugi nalazi isto ok hvala Bogu, sad čekamo iduću m. pa insemenacija. btw hssg nije bio tako bolan, meni slično grčevima za vrijeme menzisa, a kraće traje :)
Kava je opet 22.02.2014. u 17 sati u Premieru ;-)
http://forum.roda.hr/threads/83709-R...=1#post2566683
bok,
evo ja baš tražila neke info pa naletila na ovaj forum,inače sam bila više na forum.hr pa se prijavljujem i ovdje..Obzirom da svoje probleme nismo podijelili sa nikim iz okoline, već smo suprug i ja odlučili sami gurati, puno mi olakšava čitati/razmjenjivati iskustva drugih cura :)..Inače ja sam tek mpo početnik, iza mene je tek odrađen hssg i sada sam u prirodnom ivf-u i skupljam hrabrost za sve što nosi stimulirani ivf..Zadovoljna sam sa riječkom bolnicom i drago mi je da iako smo imali spreman novac za privatnika nismo preskočili kbc.
Oo nova, dobro nam i još brže otišla na neke veselije podforume! Prvih par postova treba odobrenje, zato ide sporije - pitaj što trebaš, a sigurno ćeš i ovdje pronaći neke od svojih znanica s forum.hr-a ;)
red pepper welcome i da čim prije kreneš na trudnički pdf!
hvala na dobrodošlici i na lijepim željama :)
ali ja sam po prirodi teški pesimist i to mi užasno otežava stvari, pogotovo sada kod mpo..ne mogu si pomoći :( ja uopće nemam nikakvu nadu da bi mi postupak mogao uspjeti.U srijedu trebam ići dole da mi kažu da li se stanica oplodila,a ja uopće to ne uzimam kao opciju nego već planiram što dalje..užas! ..ali opet s druge strane bar se ne razočaram...
Pošto sam nekako namjeravala idući mjesec pokušati inseminaciju s klomifenima,a dr mi je rekao da je problem nabaviti ih u Rijeci,da li netko zna gdje bih ih mogla kupiti..ovaj mjesec mi je dr dao 5 komada jer je slučajno imao kod sebe.
Imam još jedno pitanje- o čemu ovisi kvaliteta jajne stanice?Da li to ovisi o godinama ili o nekim drugim faktorima?Da li ako je jedan mjesec loša kvaliteta, da li je to pokazatelj i za inače ili je svaki mjesec druga priča?
Red znam da su cure kupovale klomifene u onoj apoteci u Opicinama ;)
pred dva mjesec dobila san kolmifen na recept od svog gin i nisam ga uopce platila, ide na crveni recept i u ljekarni ako ga nemaju onda naruce...
red, reci ti nama imaš li ti ovulatorne cikluse, tj. da li ti klomići služe da bi izazvali ovulaciju ili da podebljaju šanse?
Pitam jer je prošle i pretprošle sezone u našem podrumu bila u modi inseminacija u prirodnom ciklusu.
Što se tiče kvalitete jajne stanice, nije nužno da je jednom loša-uvijek loša, ali svakako s godinama kvaliteta opada. No to je već malo kompleksnije pitanje pa pretraži malo forum, svako toliko iskoči slična tema, trenutno npr. imamo aktivnu http://forum.roda.hr/threads/83688-K...-trudni-DVAPUT
da li imam ovulacije je i meni samoj teško pitanje..jer mi ciklusi traju po 35 dana, s time da lh trakica negdje 20-ti dan bude pozitivna..a nakon 14 dana dobijem stvari koje su opet jako kratke i slabe..a i nemam nikakve simptome ovulacije, a plodnu sluz uočim jako rijetko..rekla bih da imam nekakvu ovulaciju,ali loše kvalitete..tako sam objasnila doktoru i bez problema mi je dao klomifen za ovaj prirodni ivf..i imala sam sa klomifenom samo jedan jedini folikul..tako da mislim da će mi i za inseminaciju dati klomifen jer bi inače morala doći na 10 folikulometrija i pitanje kada bi i da li bi folikul pukao..nešto mi nije ok sa folikularnom fazom, jer lutealna je 14 dana svaki put..
Nera: a u kojoj ljekarni si naručivala?koliko dugo treba da dobiju kada naruče?da znam na vrijeme otići, da me ne uhvati 3. dan ciklusa,a da još nije stigao.
Inače znam da klomifen kod nas ide na recept,ali sam pitala za Opićinu, da li mi i za tamo treba recept od mpo doktora ili ne treba.
Red pepper u ljekarni u Matuljima sam narucila, onoj u novom zdravst. centru i drugi dan su me vec zvali da dodjem uzeti, neznam zašto bi išla u Opicinu platiti ga ako ga tu mozes dobiti na recept ali ako ides ikud vani a mozes i u ljekarnu u Ilirsku bistricu moras imati recept privatni sa sobom i moze ti ga napisati i tvoj gin. , ne mora biti od mpo doktora...
Nego jesam li dobro skuzila, bila si na ivf-u i sad ponovo inseminacija? Zasto to tako? sve to u ri?
Nera: hvala na info, pokušati ću naručiti.Jer išla bih u Trst samo ako odvdje nema mogućnosti doći do njega..
Da, ja sam sada u prirodnom ivf-u i planiram idući mjesec inseminaciju..Nama je spermiogram fail po svim parametrima,ali kaže dr da su vrijednosti granične pa da ne bi bilo skroz besmisleno pokušati s inseminacijom..Od te inseminacije ne očekujem ništa kao niti od ovog prirodnog ivf-a osim smirivanja savjesti tj osjećaja da ne stoji sve na mjestu, da se nešto radi..Ipak imam 4 inseminacije neiskorištene pa rekoh da ne propadnu :)Mislila sam naime odmah ići drugi mj na stimulirani ivf, ali se nisam još psihički pripremila, treba mi taman tih mjesec dana :) Strah me užasno lijekova, a i punkcija ovog jednog folikula me dosta bolila pa želim malo zaboraviti...Ali to je moj plan,vidjeti ću još s doktorom..
A vi se nalazite na kavi?pa to je baš super.A u koliko sati i gdje?I kako ću vas prepoznati za slučaj da ne bude nitko koga sam primijetila u čekaoni? :)
Šta da? :lol: Meni se čini da je od silnog kokodakanja teško razlučiti korisne info. No, svejedno, red, dođi na kavu, super bude.
Što se klomića tiče, stoji da ga naručuju u ljekarni, mislim da će ti to napraviti u bilo kojoj, jedino lošije iskustvo s naručivanjem lijekova sam imala u Jadran ljekarnama, kao da im se nije dalo, ali su ipak naručili. U Prima Pharme su svaki put bili expresni. Imam ja još nešto klomića doma pa ako ti zagusti, javi.
red: http://forum.roda.hr/threads/83709-R...00#post2574000
prepoznat ćeš nas lako - bit ćemo jedine u bircu :lol:
Volim kad se nešto događa na ovom pdf-u osim Argentine metle!
red...moj savjet ako vec kazes da ti treba odmor, nemoj se muciti s inseminacijam taj mjesec, odmori od bolnice jer opet su tu na redu folikulometrije i svasta nesto a i ako ste sad u ivfu cemo onda ponovo inseminacija, bas i nema nekog smisla, znam da uvijek postoji nada ali odradit inseminaciju da se odradi je vise mucenje nego nesto dobro...al kako kazu cure, dodji na kafe u subotu i sve ces saznat, a fulat nas se nemoze nikako ;))))
Nera,mi do sada nismo niti jednom bili na inseminaciji..ne bih skroz pauzirala mjesec dana jer se jos gore osjecam,a ciklusi su mi dugi i dugo bi mi trajao taj odmor..pricat cu sa dr,mozda ipak odmah iduci mjesec stimulirani..kako sada stoje stvari doci cu u subotu na kofi.
Sent from my smartphone using Tapatalk
red pepper dobrodošla, što se tiče inseminacije, vjerojatno je to dr. s razlogom preskočio, što se IVF-a tiče kod njih ti je običaj prvo 2 prirodnjaka a onda na stimulirani, pa stigneš se još pripremiti dok to ne dođe...a što se kvalitete j.s. tiče nije svaki put isto, al kako znaš uopće da je slabije kvalitete?
Pa pretpostavljam da su lose kvalitete jer ako mi je folikularna faza jako duga,nemam simptome ovulacije,a ipak bude nekakva ovulacija jer 14 dana nakon lh peaka dobijem stvari vjerojatno je cijeli taj proces nekvalitetan..to je samo misljenje moje,ne znam.
Ja nisam stekla dojam da postoji neki red kojim se ide..mene je pitao da li bi odmah stimulaciju,ja sam rekla da bih pokusala prirodni ivf,on rekao ok.pitao me onda da li bi i iduci put opet to,ali sam rekla da bih stumulirani jer bih cuvala taj prirodni da popuni rupu izmedju dva stimulirana.a za inseminaciju sam ga pitala odmah da preskocimo jer spermiogram nije bas dobar..
bok, opet ja sa pitanjima :)
danas mi je bio transfer i sada me zanima da li ste čule ili pročitale ako postoji neki suplement ili namirnica ili čaj koji povećava šanse za implantaciju..znači ne mislim na estrogen i progesteron nego baš na ove neke druge stvari..Htjela bih napraviti sve pa ako ne uspije da znam da nije bilo u mojoj moći..Jer čini mi se da sam negdje pročitala da je selen dobar za to,ali opet možda sam pročitala da ga se ne smije uzimati pa da nešto ne zeznem..
I još nešto..ležim par sati i jednostavno ne mogu više..Inače sam stalno u pokretu i svaki dan vježbam i sve i ovo mi je već danas za poluditi..Mislite li da mogu normalno sve raditi i hodati? Da li u ovih 20 dana idućih smijem popiti pivo? Ne bi htjela da sama sebe zeznem,ali mirovanje i ležanje su mi koma. Osjećam se bolesno.
Suplement ili namirnica ti se zove sreća...
Možeš sve normalno, nemoj vježbat i teško dizat. Mirovanje ne utječe.
Ništa ti neće bit od pive.